- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
- 156
biz altlı üstlü ayrı dairelerde oturacağız.. istanbulda kira vermek büyük sorun olduğu için kabul ettim ve ev mustakil ilerde cocugum rahat büyür diye kabul ettim. yoksa aynı bahçe içinde oturmayı bırakın mümkün olduğu kadar uzakta oturmak isterdim. gün geçtikçe kafamdaki sorular azalacağına daha çok artıyor.
Bende de aynı durum olmustu.Kacarak evlenmıstım.Annemler buna ragmen beyaz esyalarımı aldılar,ceyızımı verdıler,yatak odası ve mutfak halılarımı aldılar.Oturma odasına bı halı aldık ve dıger ıkı oda ve antre ıcın esımın olen babannesınden kalma halıları kullandık.Bos kalmasından ıyıdır dedım,sorun etmedım,Ikı sene onları kullandık,dort ay once o odalara ıstediğimiz begendıgımız halıları aldık serdık.Ama sızın malı durumunuz ıyıymıs almamnız ıcın bır sorun gortunmuyor.Ben de olsam alırdım orta yolu bulmak lazım.Takım degıl de masa sandalye alsanız olmuyor mu ya da masa sandalye konsol ?
şimdi düşündüren konu başka... bu iş biraz anlayış işi .. nişanlım ve ailesi için bu normal demekki kayınvalidem de bir kadın o da zamanında gelindi, bir kızı var o da gelin olacak, kendi kızı olsa eminim kabul etmez..
kabul etmeyeceğim gerekirse gidip kendim alırım , şimdi taviz verirsem bu başka tavizlerin de önünü açacakmış gibi geliyor. bu gibi konularda tavrımı bilsinler istiyorum ki ilerde önce kızar ama sonra yumuşar diye düşünüp başka şeylerle önüme gelmesinler.
şimdi düşündüren konu başka... bu iş biraz anlayış işi .. nişanlım ve ailesi için bu normal demekki kayınvalidem de bir kadın o da zamanında gelindi, bir kızı var o da gelin olacak, kendi kızı olsa eminim kabul etmez..
kabul etmeyeceğim gerekirse gidip kendim alırım , şimdi taviz verirsem bu başka tavizlerin de önünü açacakmış gibi geliyor. bu gibi konularda tavrımı bilsinler istiyorum ki ilerde önce kızar ama sonra yumuşar diye düşünüp başka şeylerle önüme gelmesinler.
aynı şeyi kayınpederim olacak şahsiyet de bana yapmıştı yemek odasına ne gerek var
köydeki evde mermer masa var onu yollarım yeter gider demişti tabi ben şoookkk
napim ben musalla taşı gibi mermer masayı
istemez sokmam hayatta evime demiştim
benim herşeyim dörtlük olucak sizden bişey istemedik
kaldı ki yapmıyosunuz zaten ne alacağıma ben karar veririm
o eve ben gelin gidicem demiştim
o zamana kadar perdyi bile gereksiz bulan halı yeline
kilim öneren insanlar ağzının payını alınca susup kalmıştı
nasıl alıştırırsanız öyle gider tavrınız koyun
dün bile alınmış olsa benim zevkime hitap etmedikten
emri vaki yapıldıktan sonra
yakarım da sokmam o eşyayı evime...
Merhaba,
Ben evlilik arifesindeyim. Düğünümüze 2 aydan az bir zaman kaldı. eşyalarımızı alıyoruz. Gel gelelim bir yemek odası olay oldu. Nişanlımın babannesinden kalan bir yemek odası takımı var. Pek kullanılmamış ve yıpranmamış o yüzden yeni almak yerine onu kullanalım diyor. Fakat benim içime sinmiyor, kendime ait eşyalar olsun istiyorum. Maddi durumumuz iyi olmasa neyse ikimizde gayet iyi maaşlar alıyoruz. Yemek odasını birlikte alalım yarı yarıya paylaşalım dediğimde kabullenmiyor ama iş evlendikten sonra borçları ödemeye gelince kesemiz bir birlikte ödeyeceğiz diyor. Hem borç ödicem hem de kendi istediğim eşyayı aldıramicam. öyle de istemiyorum. sonucta ben aldığımız çeyizin parasını ondan istemiyorum. ama ne desem cevap hazır , yeni ve doğru düzgün kullanılmamış bir takım varken yenisine para veremezmiş. Bende madem yeni bekar bir erkek kardeşin var o da 1-2 seneye evlenir biryerde muhafaza ederiz o kullanır diyorum bu sefer de kendi kullanmadığını yeni geline mi kullandıracaksın diyor. deli olucam bu olay yüzünden ayrılma noktasına geldim. istediğim bir yemek odası alt tarafı. mayıs ayından beri aynı muhabbet. o kadar doluyum ki bu konuda buraya yazmak istedim. belki benzer olaylar yaşamış olanlar vardır, ve sizin bu konudaki görüşleriniz nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?