Eski eşya kullanmak istemiyorum

benım sevgılımın bazı beyaz esyaları var evınde
koltuk takımı fılan var
benle tanısmadan bır sene once almıs
ben ama istemiyorum onları
bılıyorumkı nısan devresınde felan konusulacak
ben ılk bastan tavrımı koymam gerektgını bu konu ıle anladım
canım ınsallah senın dedıgıne gelırler
ınatlasmak evet sevgıyı sogutuyor bıraz

ben olsam yemek odası alınamayacaksa almam genede babaannesinden kalma bir eşyayı kullanmazdım..kendimin eskisi olsa ne ise miras gibi olmuş sizinkisi...babaanneden kalma yemek odası..alllaa alllaaa

Ben de olsam kullanmak istemezdim.
Kayınvaliden kendi kızının başkasının eşyasını kullanmasını kabul eder miydi acaba?

allah aşkına babaneye alınan yemek takımıyla, genç zevki bir mi? neden anlamak istemezler.. madem çok yeni k.valideniz kendisi kullansın bakalım kayınvalidesinin eşyasını.. hayret bişi, neden istenmediğini bile bile ısrar ediyorlar.. pes ya :umursamaz:

babaanne değil kim olursa olsun ölmüş gitmiş birinin eşyasını size nasıl kullandırırlar,sakın kabul etmeyin.çalışıyosunuz kimseye boyun eğmeyin,baştan böyleyse sonra neler çıkar..

bi yaşıma daha girdim.yeni geline vefat etmiş kadının eşyalarını zorla kabul ettirmeye çalışıyorlar.kabul etme canım.madem çalışıyorsun iyide maaş alıyorsun dinleme onları kendin al,evlendikten sonra nasıl olsa ortak ödenecek.zaten bizler eşyalarımızı bi alıyoruz senelerce kullanıyoruz.saçmalığa bak ya.bide laf ebeliği yapıyor.kendi anası kullansın.

düşüncelerini paylaşan herkese teşekkürler..
haftasonu yemek odamızı alacağız. olay artık yemek masası olayından çktı zaten kendimi ezdirmek ve her istediklerini yapmayacağımı görmelerini istiyorum.
bugün davetiyeleri bastıracağını söyledi ben de bastırma dur bakalım ben emin değilim dedim, bir yemek odası aramıza bu kdr girmesin vs dedi bende o zaman önce yemek odamızı alalım davetiye nasılsa 3 günde basılır dedim. cumartesi daha once begendiğim bir takımı alacağını söyledi.. göreceğiz.

bu arada babannesinin yemek odası manevi değeri olan bir eşya falan da değil, düz mantık işte zaten hazırda varken neden yenisi alınsınki mantığı... sizin söylediklerinizi aynen söyledim madem o kadarsağlam annen kullansın yada bak erkek kardesin 2 seneye evlenir muhafaza ederiz o kullanır dedim. hepsine bir cevabı var tabi.. bende ona senden ne pırlanta takı seti ne de hasır altın istemedim alt tarafı yemek odamız yeni olsun bize ait olsun istedim bunu bana cok gördün dedim.. düşünmüş hatasını anlamış güya tabi bu beni kaybedebileceğini anlamıs olma hissi de olabilir.. bakalım haftasonu alacakmışız.. gelişmelerden haberdar edeceğim:)

sevindim canım, bir iki kere bu tarz tartışmalar gerekiyor, her dediklerini yapmayacağını anlıyorlardır umarım :))

Aferin güzel kızım aferin sana
akıllısın maşallah
ezdirme hiç kendini:1hug::1hug:

bende tam yorum yazacaktimki, son yazini okudum
Cok sevindim yeni alacaginiza... Ne münasebet canim, vefat etmis bir
insanin esyasini yeni gelin evine koymak????

bnmde eltimin çocuğunun kullandığı bebek arabası koltuk arabası vs buna benzer eşyaları bana verceklermiş
ben yeni almıcakmışım.
bende bu olaya çok sinirleniyorum
ve bunu bana diyen kaynanam oluyor.
bnde açtım ağzımııı banane yaa benim ilk çocuğum ben kimsenin kullandığını kullanmam.
eltim bi tane daha yaparsa kendi kullansın dedim

Ne güzel dize getirdinalkisalkisalkisbayılıyorum böyle gençlere yerimsenibenbasitleşmeden,kavga etmeden,kişilik sahibi olduğunu,isteklerinin yapılması gerektiğini kısacası haddini bildirmeyi beceren kızlar evliliklerinde de mutlu oluyorlar....öpüyorum seni..kendine iyi bak...

Bir evin dekorasyonu kadına ait olmalı.
Yuva denilen sey içini rahat ettirmeli bu benim düşüncem genelde kadınlar daha cok zaman gecirir evinde.
Herseyin içine sinmesi gerek. İnsan kaç kere evlenir allah askına klava:

Nasıl sevındım anlatamam :) sankı benım zaferımmış gb..

ben cok sınır oluyorum bu evlılık arıfesınde gelınle yapılan esya pazarlıklarına..
Ablamında basına gelmıstı ama o bas kaldıramamıstı sımdı ıcın ıcın bakar aglar yenı gelın evlerıne gıdınce..

Siz sakın baş eğmeyin hıcbırzaman ..
ne eşinize nede ailesine ..
ne kadar baş eğerseniz o kadar ezmeye çalısıyorlar ..
dik durun .. kendınızı oldugunuz gb kabul ettırın
sızın adınıza cok sevındım inşallah Allah tamamıne erdırır..

ne demek babaannenin kullanilmis yemek odasini al diye yeni geline dayatmak???

kullanmak zorunda degilsin, adi ustunde sen yeni gelin olacaksin ve hersey istedigin gibi olmali.

kayinvalidene ya da nisanlina sunu soylesene ''senin kizina/kizkardesine yeni evlenirken kullanilmis yemek odasi takimi vermek isteseler ne dersiniz?''

gerci boyle piskin insanlar uste cikmak icin ''kizim/kardesim olsa ona da kullan derdim'' derler ama neyysseee...

sakin babaannenin eskisini kullanma canim, bi masa kadar degerin yok mu yani boyle dusun...

e hadi gözünaydın
kaynana iyice kudurur bundan sonra
oğlanı parmağında oynatıyo haspam diye:roflol:

bende hala kaynanamın eski beyaz eşyalarını kullanıyorum bazı halılarını kullanıyordum onları 2 sene önce değiştirdik 6 yıldır evliyiz. değiştirdiğim halıların eskilerini onlara geri verirken surat yaptılar nesivardıda yenisini aldınız derken bu arada o eski halılar ve beyaz eşyalar baya kullanılmış. sonrada kısa süre sonra kendi evlesürine yeni halı aldılar madem cok iyiydi verdiğim o halıları kullansalardı ya. tv mizde 1993 te falan alınmış onu oturma odasına koydum 2 sene önce plazma aldık evlendiğimde iyki yeni tv almamışız o zamanlar palazmalar yoktu çünkü. beyaz eşyayıda inş. yeni bir ev alabilirsek o zaman en iyilerinden almayı ankastre almayı hayal ediyorum nasip olursa onun eskileri eviöden çıktıkça rahatlıyorum. evlendiğimiz zaman ikimizinde işleri yeniydi kazancımız yüksek değildi nişanlı fazla kalmayın evlenini hemen diye tutturdular para biriktiremedik herşeyi aileler ortak aldı bende seslenmedim olsun dedim sonra alırız sandım ama o kadarda kolay olmuyo sonra almak... sonunda nişanlının seni anlamasına sevindim. önemli olan onun senin arkanda olması seni ezdirmemesi. şimdiden mutluluklar...

helallll şimdiden güzek günlerde kullan alkisalkisalkis

böyle aklına geldikçe şu eşyada şu kötü anım var bu eşyada şu acı hatıram var diceksen sağlam 2/3 seneni zehir edeceksin kendine ben sana söyleyim!benzer durumları ben de yaşadım aslında benim ki daha beter oldu belki de..eşya alınırken eşimin halasının kocası da babasıyla birlikte geldi...adam zaten dengesizin teki..havalardan bakan herşeyi ben biliyorum edasıyla yaşayan bence kafadan çatlağın birisi..eşya bakıyoruz kendine de beyaz bi yatak odası beğeniyo ha sanki yeni gelin o !"bunda ömür geçer beya" diyerek!en son eşyalar karar verilirken oturduk birden bana "sen bunları haketmiyorsun" demez mi?! hem de ailemin kaynatamın mobilyacıların önünde...babamı da tanırlar...bu zamana kadar dişini sıkan ben patladım "sen bu yaşında takım beğeniyor istiyorsun da ben neden haketmiyor muşum enişte hayırdır çok şükjür alnım ak yüzüm pek hepsini de hakedecek konumdayım!"dedim bozuldu orada...kaynatamın suratı asıldı tabi..annem dior sus kızım..hayır neden susacağım yeri geldiğinde savunmasını bilmezseniz sizi çokkk ezerler eşinizin aile ya da akrabaları asla eşim savunsun die beklemiceksiniz!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…