Eşle Bütün Planlara Dahil Olan Kayınbirader ve Elti

Ya o da başlatmazsa konuşmayı ? Gönül almazsa konu kapanırsa ? Ya derse beni mi bekliyordun blöf yapıyorsun? Bence niyetliyseniz eğer gidin yatak odasına eşyalarınızı toplayın. Bu illa boşanmak içinde olmasına gerek yok bi kaç gün kafa dinlicem ofiste kalıcam ya da annemlern yanına gidicem evliliğe olan inancımı kaybettim diye konuya başlayabilirsiniz. Eşyaları topladığında sorar dimi napıyorsun diye ? Sorduğunda söyliceklernizi toparlayın. “Evliliğimize olan inancımı kaybettim, anlamıyorum nasıl olurda kendi düşüncelerini söylemekten çekinirsin, yazık gerçekten bi tatil için belkide boşanıcaz, ben bi sende gördüm böyle pısırıklık ve can alıcı cümle “ fenamı işte ailenle bol bol tatil yaparsın çünkü artık biz artık senin yzünden aile olamicaz.”
Evet o gelince konuşursanız blöf olarak düşünüp ciddiye almayabilir.Eşyalarınızı toplamak falan istemiyorsanız da onu beklemeden siz gidip güzelce konuşun.

Ya o da başlatmazsa konuşmayı ? Gönül almazsa konu kapanırsa ? Ya derse beni mi bekliyordun blöf yapıyorsun? Bence niyetliyseniz eğer gidin yatak odasına eşyalarınızı toplayın. Bu illa boşanmak içinde olmasına gerek yok bi kaç gün kafa dinlicem ofiste kalıcam ya da annemlern yanına gidicem evliliğe olan inancımı kaybettim diye konuya başlayabilirsiniz. Eşyaları topladığında sorar dimi napıyorsun diye ? Sorduğunda söyliceklernizi toparlayın. “Evliliğimize olan inancımı kaybettim, anlamıyorum nasıl olurda kendi düşüncelerini söylemekten çekinirsin, yazık gerçekten bi tatil için belkide boşanıcaz, ben bi sende gördüm böyle pısırıklık ve can alıcı cümle “ fenamı işte ailenle bol bol tatil yaparsın çünkü artık biz artık senin yzünden aile olamicaz.”
Konu kapanmaz ama. Küsüz yani o günden beri aynı anda koridordan bile geçmiyoruz. Eninde sonunda bi şekilde konuşulur

Beklemeye gerek yok bence her türlü yapılcak bu konuşma.Belirsizlik sizi daha çok yorabilir siz konuşmazsanız o ne zaman gelicek belli değil.
Bi de şu an konuşurken gözlerim dolar diye korkuyorum. O zaman üzüldüğümü düşünür. Benm de sakinleşmem lazım yani sağlam konuşmak in güç lazım ben seni terkediyorum derken

Gercekten en uzucusu komunikasyon probleminiz. Sizin icin "gelin tatil yuzunden bosanmak istiyor" diyecekler gibime geliyor. Umarim esiniz asil derdinizi anlar.

eltiniz ile kayninizin evliligi nasil peki?
Berbat. Çok kötü gerçekten. Onun kocası bende olsa ben bi içim suda boğardım. kalkıp su bile almaz bana su getir der o da getirir. Eltimin annesine yada kardeşlerine gitmez kocası hiç görüşmüyo yani. Ama elti alışmış para yetiyo sanırım ona. Sloganı da haklı olmak mutlu olmaya yetmez. Böyle diye diye fikri olmayan bi tip haline gelmiş. Ki fikrini söylese de kimse dinlemez. Oda dedikoduya adamış kendini. Bi de çocuk mutlu ediyo onu o da yetiniyo bununla. Kayınvalidemin evliliği de öyle. Kadınların kıymeti yok. Ailede Bütün karı kocalar ayrı takılıyo. Akşam evde olsunlat yemek hazırlasınlar temizlik yapıyolar finito yani.

Berbat. Çok kötü gerçekten. Onun kocası bende olsa ben bi içim suda boğardım. kalkıp su bile almaz bana su getir der o da getirir. Eltimin annesine yada kardeşlerine gitmez kocası hiç görüşmüyo yani. Ama elti alışmış para yetiyo sanırım ona. Sloganı da haklı olmak mutlu olmaya yetmez. Böyle diye diye fikri olmayan bi tip haline gelmiş. Ki fikrini söylese de kimse dinlemez. Oda dedikoduya adamış kendini. Bi de çocuk mutlu ediyo onu o da yetiniyo bununla. Kayınvalidemin evliliği de öyle. Kadınların kıymeti yok. Ailede Bütün karı kocalar ayrı takılıyo. Akşam evde olsunlat yemek hazırlasınlar temizlik yapıyolar finito yani.
Eşiniz de böyle birisini istiyordu galiba dördünüz her an birlikte olun o abisiyle keyif çatsın eşleri onlara hizmet etsin,çocuk versin kucaklarına sevsinler falan.

Konuşmaya hazır olmadan eşyalarınızı toplamayın bence. Önce kafanızda kurun ne konuşacaksınız ne anlatacaksınız, bağırıp çağırmadan evliliğimizle ilglili beklentilerinizi, rahatsızlıklarınızı bu işin oluru için ondan beklediklerinizi açık açık ve sakince konuşun. Eşinizin vereceği tepkilere göre şekillendirin yapacaklarınızı, boşanacak mısınız, terapi mi alacaksınız. Sizi eşya toplarken görürse sinirlenir , bağırış , çağırış, hakaret,zaten iletişime kapalı biri konuşamayabilirsiniz

Eşiniz de böyle birisini istiyordu galiba dördünüz her an birlikte olun o abisiyle keyif çatsın eşleri onlara hizmet etsin,çocuk versin kucaklarına sevsinler falan.
Galiba. Bi de hiç arkadaşı yok eşimin. Tek arkadaşı ülke dışında bekar çok kibar bi çocuk. Ki ona da dert anlatmaz hiç kimseye anlatmaz. Benm arkadaşlarım var evliler örnek alınabilcek evlilikler onlarla görüşmekten zevk almıyor zar zor görüşüyor. Yani tek örnek önünde abisi bi de babası. e tabi ki benzedi artık benim fikrimin önemsememsi normal az bile gittikçe daha çok benzer onlara heralde. Ama ben o kadınlar gibi zor olurum. Tabi ki bu yüzden bütün aile bana dikbaşlı diyor. Kötü anlamda diyolar ama ben gurur duyuyorum fikrim var fikirlerime güveniyorum tabi ki dikbaşlı olablrlm.özgürlüğüm var ayağımın üstünde duruyorum dikbaşlı olmak kötü bişey mi ya

Zaten abisine bu kadar hayransa seviyorsa onun gibi olmak istemesi normal de çocuklukta kalması gereken şeyler bunlar.
Abisinin evliliğindeki bütün yanlışların farkında konuşurdu kırk yılda bir bunları benmle. Ama elti de hatalı vs derdi. Farkında olmadan onlara benzedi bunu kabul de etmiyor. bu yüzden tedavi alması gerektiğini düşünüyorum kader motifi gibi

Konuşmaya hazır olmadan eşyalarınızı toplamayın bence. Önce kafanızda kurun ne konuşacaksınız ne anlatacaksınız, bağırıp çağırmadan evliliğimizle ilglili beklentilerinizi, rahatsızlıklarınızı bu işin oluru için ondan beklediklerinizi açık açık ve sakince konuşun. Eşinizin vereceği tepkilere göre şekillendirin yapacaklarınızı, boşanacak mısınız, terapi mi alacaksınız. Sizi eşya toplarken görürse sinirlenir , bağırış , çağırış, hakaret,zaten iletişime kapalı biri konuşamayabilirsiniz
O da doğru ya çok sinirlenir yada hiç sormaz bile konuşmadan odasına çekilir.

Abisinin evliliğindeki bütün yanlışların farkında konuşurdu kırk yılda bir bunları benmle. Ama elti de hatalı vs derdi. Farkında olmadan onlara benzedi bunu kabul de etmiyor. bu yüzden tedavi alması gerektiğini düşünüyorum kader motifi gibi
Babası bozmuş hepsinin psikolojisini iş konusundaki tavırlarından belli ama yardım istemeyen birine yardım edemezsiniz terapiye gitmiyorsa yapıcak bir şey yok.Siz çok güçlü bir kadınsınız bence böyle yaşamak zorunda değilsiniz.

Babası bozmuş hepsinin psikolojisini iş konusundaki tavırlarından belli ama yardım istemeyen birine yardım edemezsiniz terapiye gitmiyorsa yapıcak bir şey yok.Siz çok güçlü bir kadınsınız bence böyle yaşamak zorunda değilsiniz.
Teşekkür ederim. Hemfikirim ben bu kadar yardım edebildim. Ama istemiyor kabul etmiyor artık yapcak hiç birşey yok

Sizin sorununuz farklı beklentileri olan, farklı kültürlerde yetişmiş, farklı insanlar olmanız bence. Eşiniz de kötü bir adam değil. Öyle görmüş, gördüğü kültürü benimsemiş ve öyle bir hayat yaşamak istiyor, siz istemiyorsunuz.

Orta noktada buluşamayacağınıza karar verirseniz elbette boşanmak ikiniz için de en iyisi. Bence eşyaları falan toplamayın. Sakinleşin, düşüncelerinizi toplayın ve konuşmak istediğinizi söyleyip dürüstçe sorunlarınızı anlatın. Sesinizi yükseltmeden, tartışmadan. O yükseltirse uyarın. Eğer düzgün bir konuşma yapamayacağınızı düşünüyorsan bitirelim deyin. Çünkü nefret edilecek öfke duyulacak bir durum yok. Zamanla farkla insanlar olduğunu anlayan ve bir zamanlar birbirini sevmiş belki de hala seven iki insan var.

Hakkınızda en iyisi olur inşallah.

Back
X