Eşle frekans konusu açmıştım

Benimde annem babam boşandı 3 kardeşiz hepimiz üniversite mezunu mesleklerini eline almış insanlarız gayette mutlu büyüdük asıl boşanmayıp babama katlansaydı anneme asla saygı duymazdım çocuklarınızı bahane etmeyin siz erkeksiz kendi başınıza yaşayamazsınız o sigara içen tuhaf kocanıza katlanmak zorundasınız malesef

Neden bahane edeyim ki zaten baglı değilim sevgim yok neden çocugumu bahane edeyim bunlar benim gerçek korkularım bahane edecek neyi var bunun sıkıntılı bir insan bir düzen kursam yerle bir edecek peki Buyrun nasıl bir yol izlemeliyim?

Maalesef bende buna maruz kaldım neyseki sonrasında çözüme ulaştık hayat zaten zor birde yargılanıyoruz bilip bilmeden. Teşekkür ederim.

Size sunulan hayat kötüymüş ama sizinki de kötü. İçkici, karı kız düşkünü, karısını eve hapseden baba ile sizce mutlular mı ? Sizin çocuklarınız da evliliği böyle biliyor işte. Bu yaralar sarılmıyor ki. Keşkedik dursaydınız, boşansaydınız, çalışsaydınız.. Annem bizi korudu derdi çocuklar. Böyle yıkık dökük hayat sizinki.

Çok kötü bir insan değil ama evlilikte şuursuz çok çocuklarına iyi davranıyor. Sahip çıkıyor. Ama ben iki gündür düşünüyorum ben köprüleri yıkacağım ama ne param ne kimsem var. Sıgınma evine gittiğimde çocuklar hastaydı orda bende hasta oldum ne yapabilirim diye düşünüyorum iki gündür ama dur diyeceğim bazı şeylere fırsat kolluyorum sadece.

Benim tek söyleyeceğim boşanmanızın çocuklar için daha iyi olacağı emin olun bu mutsuz aile ortamını büyüyünce idrak edecekler olanda sizin gençliğinize olacak bizde babamıza çok düşkündük ama alıştık annemiz ilkokul mezunuydu onunda ailesi çok zengin olduğundan rahata alışmış bir kadındı buna rağmen gururu yüzünden babamdan hiç para kabul etmedi merdiven sildi dantel işledi bizi okuttu daha size ne diyeyim ki ben

Hayatım işte bu durumlar çocukları etkiliyor. Benim de babam bize karşı mükemmeldir. Milletin evine kız istemeye gitmeye çekindiği bir kızdım ben. Gel gör ki annem değersizdi. Yediğim önümde yemeğim arkamdaydı. E noldu? Ben evlilikten nefret eden biri oldum. Faturayı kime keseceğim çünkü başka? Yaptığın iyi değil. Maddi yetersizlikle de zor iş. Bence evliliğini düzeltmeye bak olduğu kadar. Yani demek istediğim evden başını dışarı çıkar. Çocuklar annemiz ezik demesin. Çık sosyalleş. Ne bileyim kursa yazıl, iş öğren, ne mezunuysan oradan bir alan aç kendine. Kitap oku, hobi bul. Hayatın değişsin. Kocana boyun eğme. Dımdızlak hadi boşan desem sana ne işe yarayacak? Ben vermicem kiranı, ben vermicem harçlığını. Senin evdeki konumunu yüceltmen lazım. Kocan leşse gitsin kendi çöplükte oynasın. Pavyonda sürtmeyi kendine yakıştırıyorsa onun alçaklığı. Sen çizgini değiştir.

Çalışmak benim için hiç sorun değil ama çocuklarımı bırakacak kimsem yok şuan kapıyı çekip gitsem çalacak kapım yok lütfen bunun içinde birşeyler söyleyin

Mezuniyet durumunuz nedir daha önce hiç çalıştınız mı ?

Evden açıktan liseyi bitirseniz önce kuzenim bu şekilde açıktan üniversiteyi bile bitirdi 40 yaşındaydı üstelik
Asla destek olmuyor sınava dahi yollamaz istedim ama izin vermedi onsuz evden çıkamıyorum

Annenizi tebrik ediyorum. Çok güçlü bir kadınmış. Siz de onun gibi güçlü bir kadin olmuşsunuz, hatta belki de yaşadıklarıniz sizi haklı olarak katilastirmis. Ancak naçizane fikrim şu, herkesten aynı gücü beklemek mümkün değil. Keşke herkeste aynı maya olsa... O zaman zaten kadinlar olarak bu hallere dusmezdik. Yalniz konu sahibi sizden biraz daha hoşgörülü yaklasmanizi bekledi , biraz üslubunuzdan rahatsiz oldu anladığım kadarıyla... Yanlış anlamayın, size de annenize de kız kardeşinizi de büyük saygı duyuyorum. Ne mutlu size...

Anlaştık biz biraz hırçın haklı olarak sert bir micazı var meğer yaşadıgı şeyler yüzünden tahammülü yok. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Gizemaslıı eşimin kız kardeşi falanmısınız her yorumuma disslike atıyorsunuz

Bir de şu edebiyat yapılır:"babasız kızlar kanadı kırık kızlardır,kolayca yanlış seçim yaparlar." Hayır efendim,sen "benim anam babam böyle olabilir ama ben ders aldım,ben böyle olmayacağım" demek ve o şekil yaşamak daha mantıklı. Çoğumuz güllük gülistanlık bir ailede doğmamıştır.

Edebiyat diyorsunuz yani, peki.

Ya biz ve bizden daha önceki jenerasyonda doğan insanların çoğu bunları yaşamış. Ama çok mutlu olan, ideallerinin peşinden giden çok iyi yerlere gelen mutlu evlilik yapan insanlar var. Evet baba eksikliği gerçekten bir bağlanma sebebi ama sadece bu kadar yani. Ötesi yok. Ben de mutluluğu kocada arayabilirdim, bahanelerin arkasına sığınabilirdim ama sığınmadım. Kimse sığınmadım yani. Sığınanlar bahane bulmasın, rahat aradım desin bitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…