Benimde annem babam boşandı 3 kardeşiz hepimiz üniversite mezunu mesleklerini eline almış insanlarız gayette mutlu büyüdük asıl boşanmayıp babama katlansaydı anneme asla saygı duymazdım çocuklarınızı bahane etmeyin siz erkeksiz kendi başınıza yaşayamazsınız o sigara içen tuhaf kocanıza katlanmak zorundasınız malesefMerhaba bir konumda bana sürekli eleştiriler yagdırdınız yok salon hanımefendisiymişim eşimi küçümsüyormuşum yok niye evlenmişim. Anne babam ayrı oldugu için ve kopuk bir aile iletişimi oldugu için gelen giden küçümseyip ötelediği için bir yere tutunayım dedim evet hata ama sizin kadar akıllı zekalı bir insan değildim. Herzaman hareketlerime yaptıklarıma dikkat eden insanca yaşamayı hedefleyen bir insandım. Eşim bana aşıktı ve her kadın gibi aşık bana mutlu eder en azından sahip çıkar diye düşündüm. Ama ben nekadar edepli namuslu kaldımsa eşim okadar sapıttı bu noktada hayata karşı verdiğimiz bir sınavdır diye düşünüp senelerce sabır ettim. Kendisini asla sevmedim aşk ile bunu dediğim zaman küçümsüyor oluyorum ama bu böyle siz bunu değiştirebilir misiniz ? Hayır. Ailesi benden herzaman memnun kaldı hakkını helal et dediler herzaman bize bir kız oldun dediler. Şimdi ben bazen çok bunalıyorum ve oturup düşünüyorum neden bunu yaptım diye beni asla başka bir yere yalnız göndermez asla ekmek olmasa evde bakkala gidemem onu beklemek zorundayım yine gelip diyeceksiniz ki eee ozaman niye ayrılmıyorsun ? Çünkü çocuklarına sahip çıkıyor ilgileniyor sırf bunun için herşeye katlanıyorum kendisi pavyon kadınlarından hoşlanır sapkın şeylerden vs ama ben bunları yazarken karşıdaki insanları rencide etme noktasında değil eşimin nasıl bir yaşam tarzı hayal ettiğini anlatıyorum. Sigara bana kötü kokar o yüzden leş diyorum kusuyorum çünkü eşim çok içtiği zaman. Sakızdan bahsederken ise herşeyin bir edebi vardır burda nedemek istedigimi anlamış olmanız gerekiyordu. Eşim laf olsun insanlara karizma gözükeyim şekil olsun diye sigara içen hiç ayırt etmeden her kadınla oturup sigara bahanesiyle sohbet eden bir insan o yüzden sigara içen yazdım. Annem babamdan ben küçükken ayrıldı şimdi biz hep savrulduk çocuklarım öyle olsun istemiyorum belkide gücüm yok çocuklarıma bir hayat sunmaya imkanımda yok.. Bir tartışmamız da kızım anne babamdan ayrılırsak bana kim yiyecekler alacak dedi sırf bu kelime için bile katlanırım ama tükendiğimi hissediyorum. Bunu anlatmak istedim hayat bu herşeyi yaşayabiliriz çok üstten bakıyorsunuz oysa ben eşimle aramdaki farklılıkları anlatmaya çalıştım. Aldatıldın mı yazmışsınız her haltı yemiş olabilir ama zerre umrumda değil çünkü kaybetmekten korkmuyorum çocuklarımın ortada mahfolmasından korkuyorum..
Neden bahane edeyim ki zaten baglı değilim sevgim yok neden çocugumu bahane edeyim bunlar benim gerçek korkularım bahane edecek neyi var bunun sıkıntılı bir insan bir düzen kursam yerle bir edecek peki Buyrun nasıl bir yol izlemeliyim?Benimde annem babam boşandı 3 kardeşiz hepimiz üniversite mezunu mesleklerini eline almış insanlarız gayette mutlu büyüdük asıl boşanmayıp babama katlansaydı anneme asla saygı duymazdım çocuklarınızı bahane etmeyin siz erkeksiz kendi başınıza yaşayamazsınız o sigara içen tuhaf kocanıza katlanmak zorundasınız malesef
Maalesef bende buna maruz kaldım neyseki sonrasında çözüme ulaştık hayat zaten zor birde yargılanıyoruz bilip bilmeden. Teşekkür ederim.biraz yazdığınız üsluptan biraz da burdaki bazı insanların alaycı ve çözüm odaklı olmayan yorumlarından dolayı olabiliyor. Burda popülerlik için de üslubu bozuk alaycı yorumlar atan üyeler var maalesef. Buna ben de pek çok kez şahit oldum.
Çok kötü bir insan değil ama evlilikte şuursuz çok çocuklarına iyi davranıyor. Sahip çıkıyor. Ama ben iki gündür düşünüyorum ben köprüleri yıkacağım ama ne param ne kimsem var. Sıgınma evine gittiğimde çocuklar hastaydı orda bende hasta oldum ne yapabilirim diye düşünüyorum iki gündür ama dur diyeceğim bazı şeylere fırsat kolluyorum sadece.Size sunulan hayat kötüymüş ama sizinki de kötü. İçkici, karı kız düşkünü, karısını eve hapseden baba ile sizce mutlular mı ? Sizin çocuklarınız da evliliği böyle biliyor işte. Bu yaralar sarılmıyor ki. Keşkedik dursaydınız, boşansaydınız, çalışsaydınız.. Annem bizi korudu derdi çocuklar. Böyle yıkık dökük hayat sizinki.
Benim tek söyleyeceğim boşanmanızın çocuklar için daha iyi olacağı emin olun bu mutsuz aile ortamını büyüyünce idrak edecekler olanda sizin gençliğinize olacak bizde babamıza çok düşkündük ama alıştık annemiz ilkokul mezunuydu onunda ailesi çok zengin olduğundan rahata alışmış bir kadındı buna rağmen gururu yüzünden babamdan hiç para kabul etmedi merdiven sildi dantel işledi bizi okuttu daha size ne diyeyim ki benNeden bahane edeyim ki zaten baglı değilim sevgim yok neden çocugumu bahane edeyim bunlar benim gerçek korkularım bahane edecek neyi var bunun sıkıntılı bir insan bir düzen kursam yerle bir edecek peki Buyrun nasıl bir yol izlemeliyim?
Çok kötü bir insan değil ama evlilikte şuursuz çok çocuklarına iyi davranıyor. Sahip çıkıyor. Ama ben iki gündür düşünüyorum ben köprüleri yıkacağım ama ne param ne kimsem var. Sıgınma evine gittiğimde çocuklar hastaydı orda bende hasta oldum ne yapabilirim diye düşünüyorum iki gündür ama dur diyeceğim bazı şeylere fırsat kolluyorum sadece.
Çalışmak benim için hiç sorun değil ama çocuklarımı bırakacak kimsem yok şuan kapıyı çekip gitsem çalacak kapım yok lütfen bunun içinde birşeyler söyleyinBenim tek söyleyeceğim boşanmanızın çocuklar için daha iyi olacağı emin olun bu mutsuz aile ortamını büyüyünce idrak edecekler olanda sizin gençliğinize olacak bizde babamıza çok düşkündük ama alıştık annemiz ilkokul mezunuydu onunda ailesi çok zengin olduğundan rahata alışmış bir kadındı buna rağmen gururu yüzünden babamdan hiç para kabul etmedi merdiven sildi dantel işledi bizi okuttu daha size ne diyeyim ki ben
Mezuniyet durumunuz nedir daha önce hiç çalıştınız mı ?Çok kötü bir insan değil ama evlilikte şuursuz çok çocuklarına iyi davranıyor. Sahip çıkıyor. Ama ben iki gündür düşünüyorum ben köprüleri yıkacağım ama ne param ne kimsem var. Sıgınma evine gittiğimde çocuklar hastaydı orda bende hasta oldum ne yapabilirim diye düşünüyorum iki gündür ama dur diyeceğim bazı şeylere fırsat kolluyorum sadece.
Hayır hiç çalışmadım lise bir terkMezuniyet durumunuz nedir daha önce hiç çalıştınız mı ?
Evden açıktan liseyi bitirseniz önce kuzenim bu şekilde açıktan üniversiteyi bile bitirdi 40 yaşındaydı üstelikHayır hiç çalışmadım lise bir terk
Asla destek olmuyor sınava dahi yollamaz istedim ama izin vermedi onsuz evden çıkamıyorumEvden açıktan liseyi bitirseniz önce kuzenim bu şekilde açıktan üniversiteyi bile bitirdi 40 yaşındaydı üstelik
Aileniz arkadaşlarınız yokmu peki hiç ?Asla destek olmuyor sınava dahi yollamaz istedim ama izin vermedi onsuz evden çıkamıyorum
Arkadaşa izin yok zaten olsada iyi olmaz. Ailemin kendine hayrı yok abim dayım var görüşmüyorum hiçbirisiyleAileniz arkadaşlarınız yokmu peki hiç ?
Annenizi tebrik ediyorum. Çok güçlü bir kadınmış. Siz de onun gibi güçlü bir kadin olmuşsunuz, hatta belki de yaşadıklarıniz sizi haklı olarak katilastirmis. Ancak naçizane fikrim şu, herkesten aynı gücü beklemek mümkün değil. Keşke herkeste aynı maya olsa... O zaman zaten kadinlar olarak bu hallere dusmezdik. Yalniz konu sahibi sizden biraz daha hoşgörülü yaklasmanizi bekledi , biraz üslubunuzdan rahatsiz oldu anladığım kadarıyla... Yanlış anlamayın, size de annenize de kız kardeşinizi de büyük saygı duyuyorum. Ne mutlu size...Başımızda bir baba olduğunu nereden biliyorsunuz hanımefendi, yorumunda böyle birşey belirtmiş miyim?
Bu forumda 37366363 defa anlattım bunu yazmaktan sıkıldım ama yine yazayım. Annem gururlu bir kadındı, aldatıldığını öğrenince babamı evden kovdu. Tahsilsiz bir kadın olmasına rağmen gururu ağır bastı. Babamın borçları üstümüze kaldı, dahası ben daha çocukken çocuk yaşımda benden 9 yaş küçük olan kardeşime bakmak zorunda kaldım, annem kuş kadar maaşla borçların tamamını ödedi, saat 12lere kadar mesai yapsa da pazar günü akşam 7ye kadar çalışsa da borçlarımızı ödedi. Ben baba sıcaklığı görmedim ama sırf bunu görmedim diye koştur koştur koca da aramadım, ders çalıştım zorluk gördüm ama yine de çalıştım. Şuan mı? Şuan ülkenin en iyi üniversitelerinin ikisinde kaydım var. Birinden sildirdim diğerinde hali hazırda okuyorum. Makarna ekmek vs almak için evde bozuk para aradığımız günler geride kaldı. Benim annem bir kere çöpün kenarından ekmek aldı be, paramız olmadığı için, bakkal veresiye vermediği için. Hanginiz yaşadınız bunları? Yeri geldi doğalgazımız kesildi. Faturalar ödeyemedik, 5 6 ay su ısıtıcısıyla duş aldık
Ama bitti. Geçti gitti. Annemde, bende bu günlere tırnaklarımız kan içerisinde kalarak geldik. O yüzden kıyaslarım. Tahsilsiz, ortaokul mezunu vasıfsız hayatında hiç çalışma dahi görmemiş,yokluk görmemiş bir kadın bir dünya borcu bitirip 2 kızına laf getirmeden baktıysa herkes bakar, herkes yapar. Annemin şansı yoktu, babasının evine de gitmedi. Sizin en azından başınızda anneniz, bir üvey babanız varmış sofranıza koyulan 1 tas çorba varmış ama bizim yoktu, malesef biz 3 kadın olarak kaldık, 3 kadın olarak yaşadık, 3 kadın olarak yaşayacağız. Hayat mücadele etmeyenleri, başkalarının arkasına sığınanları sevmez.
Anlaştık biz biraz hırçın haklı olarak sert bir micazı var meğer yaşadıgı şeyler yüzünden tahammülü yok. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.Annenizi tebrik ediyorum. Çok güçlü bir kadınmış. Siz de onun gibi güçlü bir kadin olmuşsunuz, hatta belki de yaşadıklarıniz sizi haklı olarak katilastirmis. Ancak naçizane fikrim şu, herkesten aynı gücü beklemek mümkün değil. Keşke herkeste aynı maya olsa... O zaman zaten kadinlar olarak bu hallere dusmezdik. Yalniz konu sahibi sizden biraz daha hoşgörülü yaklasmanizi bekledi , biraz üslubunuzdan rahatsiz oldu anladığım kadarıyla... Yanlış anlamayın, size de annenize de kız kardeşinizi de büyük saygı duyuyorum. Ne mutlu size...
Gizemaslıı eşimin kız kardeşi falanmısınız her yorumuma disslike atıyorsunuzMerhaba bir konumda bana sürekli eleştiriler yagdırdınız yok salon hanımefendisiymişim eşimi küçümsüyormuşum yok niye evlenmişim. Anne babam ayrı oldugu için ve kopuk bir aile iletişimi oldugu için gelen giden küçümseyip ötelediği için bir yere tutunayım dedim evet hata ama sizin kadar akıllı zekalı bir insan değildim. Herzaman hareketlerime yaptıklarıma dikkat eden insanca yaşamayı hedefleyen bir insandım. Eşim bana aşıktı ve her kadın gibi aşık bana mutlu eder en azından sahip çıkar diye düşündüm. Ama ben nekadar edepli namuslu kaldımsa eşim okadar sapıttı bu noktada hayata karşı verdiğimiz bir sınavdır diye düşünüp senelerce sabır ettim. Kendisini asla sevmedim aşk ile bunu dediğim zaman küçümsüyor oluyorum ama bu böyle siz bunu değiştirebilir misiniz ? Hayır. Ailesi benden herzaman memnun kaldı hakkını helal et dediler herzaman bize bir kız oldun dediler. Şimdi ben bazen çok bunalıyorum ve oturup düşünüyorum neden bunu yaptım diye beni asla başka bir yere yalnız göndermez asla ekmek olmasa evde bakkala gidemem onu beklemek zorundayım yine gelip diyeceksiniz ki eee ozaman niye ayrılmıyorsun ? Çünkü çocuklarına sahip çıkıyor ilgileniyor sırf bunun için herşeye katlanıyorum kendisi pavyon kadınlarından hoşlanır sapkın şeylerden vs ama ben bunları yazarken karşıdaki insanları rencide etme noktasında değil eşimin nasıl bir yaşam tarzı hayal ettiğini anlatıyorum. Sigara bana kötü kokar o yüzden leş diyorum kusuyorum çünkü eşim çok içtiği zaman. Sakızdan bahsederken ise herşeyin bir edebi vardır burda nedemek istedigimi anlamış olmanız gerekiyordu. Eşim laf olsun insanlara karizma gözükeyim şekil olsun diye sigara içen hiç ayırt etmeden her kadınla oturup sigara bahanesiyle sohbet eden bir insan o yüzden sigara içen yazdım. Annem babamdan ben küçükken ayrıldı şimdi biz hep savrulduk çocuklarım öyle olsun istemiyorum belkide gücüm yok çocuklarıma bir hayat sunmaya imkanımda yok.. Bir tartışmamız da kızım anne babamdan ayrılırsak bana kim yiyecekler alacak dedi sırf bu kelime için bile katlanırım ama tükendiğimi hissediyorum. Bunu anlatmak istedim hayat bu herşeyi yaşayabiliriz çok üstten bakıyorsunuz oysa ben eşimle aramdaki farklılıkları anlatmaya çalıştım. Aldatıldın mı yazmışsınız her haltı yemiş olabilir ama zerre umrumda değil çünkü kaybetmekten korkmuyorum çocuklarımın ortada mahfolmasından korkuyorum..
Bir de şu edebiyat yapılır:"babasız kızlar kanadı kırık kızlardır,kolayca yanlış seçim yaparlar." Hayır efendim,sen "benim anam babam böyle olabilir ama ben ders aldım,ben böyle olmayacağım" demek ve o şekil yaşamak daha mantıklı. Çoğumuz güllük gülistanlık bir ailede doğmamıştır.Yahu şu bozuk aile yapınızın arkasına sığınmayın Allah rızası için komik oluyorsunuz.
Bende kötü bir aile yapısına sahiptir, sürekli annemi aldatan bir babam vardı, evimizde huzur yoktu ama mutluluğu kocada aramadım.
Oradaki eleştirilerin hepsi haklı eleştirileri madem frekansınız tutmuyordu, neden çocuk yaptınız? E yatak odasında gayet frekansınız tutuyormuş ama.. Hayır doğruyu söyleyince kabahat oluyor bir de burada laf yiyoruz. Eleştiri kaldıramayacak kadar naif ruhluysanız konu açmayın. Burası özgür bir platform isteyen herkes saygı çerçevesinde görüş belirtir. Böyle anlatmadığınız için tepki aldınız ve aldığınız tepki gayet normal. Bende nefret ediyorum kendi ayaklarının üzerinde duramayan insanların çoluk çocuğunun anne babasının ailesinin arkasına sığınmasından. Anne babam ayrı büyüdüm hiç bir yerim eksilmedi, içkici ayyaş bir babayla büyüseydim psikolojim daha bozuk olurdu eminim. Başkalarının ya da bahanelerin arkasına sığınmayın, bu gururlu kadınlara hakaret niteliğinde. Ne yani boşanan kadınlar çocuklarını aile saadetini düşünmemiş mi oluyorlar?
Edebiyat diyorsunuz yani, peki.Bir de şu edebiyat yapılır:"babasız kızlar kanadı kırık kızlardır,kolayca yanlış seçim yaparlar." Hayır efendim,sen "benim anam babam böyle olabilir ama ben ders aldım,ben böyle olmayacağım" demek ve o şekil yaşamak daha mantıklı. Çoğumuz güllük gülistanlık bir ailede doğmamıştır.
Ya biz ve bizden daha önceki jenerasyonda doğan insanların çoğu bunları yaşamış. Ama çok mutlu olan, ideallerinin peşinden giden çok iyi yerlere gelen mutlu evlilik yapan insanlar var. Evet baba eksikliği gerçekten bir bağlanma sebebi ama sadece bu kadar yani. Ötesi yok. Ben de mutluluğu kocada arayabilirdim, bahanelerin arkasına sığınabilirdim ama sığınmadım. Kimse sığınmadım yani. Sığınanlar bahane bulmasın, rahat aradım desin bitsin.Bir de şu edebiyat yapılır:"babasız kızlar kanadı kırık kızlardır,kolayca yanlış seçim yaparlar." Hayır efendim,sen "benim anam babam böyle olabilir ama ben ders aldım,ben böyle olmayacağım" demek ve o şekil yaşamak daha mantıklı. Çoğumuz güllük gülistanlık bir ailede doğmamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?