Ben çalışırken maaşın içinden bir miktar alıp kalanı eşime verirdim ve eşimin kartı bendeydi nakit bitince kartı kullanırdım ödemelerin tamamını eşim yapardıMerhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Biz bütün herşeyi ortak öderiz belli bir paylaşım yapmıyoruz eve giren para ikimizin parasıdır ayrı gayrı olmuyor bizde. Borçları ödedikten sonra ikimizde de para kalıyor onu da diğer aya kadar kişisel ihtiyaçlar için kullanıyoruz bazen benim para biter o bana gönderir bazen onunki biter ben ona gönderirim ya da ekstra bişey çıkar yine beraber harcarız ki evliliklerde olması gereken budur bence. Ama sizde durum farklı eşiniz kasıyor baya sizi. Siz burda tavrinizi net koyun mesela deyin ki her ay şu kadar parayı kendime ayırıyorum buna karışma istersen sen de ayır. Bu kadar pasif olmayın gerektiği yerde gerektiği şekilde konuşmayi bilmeli insanMerhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Bizim paramiz ortak iki tane kartimiz var herkes istedigini alir satar pek para konusu gecmez hatta ben onu durdurmaya calisirimMerhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Biraz öyle ama benim için sorun değil ben evi erkek geçindirmeli düşüncesinde biri değilim, alım ve harcama gücüm olduğu sürece eşimden de ekstra birşey beklemem. Zaten aylık gelirim ondan fazla. Ama şu var ki evle ilgili tadilat, eşya yenileme vs şeylere tek seferde çok para gidiyor(yazın buzdolabı bozuldu tek kalem 7000 Tl ona harcandı mesela ama ben 1 kuruş vermedim eşime) bende o kısma karışmıyorum.Evi siz gecindiriyorsunuz, eşiniz pek katkıda bulunmuyor
Bende çalışıyorum genelde paramızı bir yerde toplar ona göre giderleri öderiz ama dediğin gibi sende kendi ekonomik kazancını elde ediyorsun istediğini istediğin zaman almak istersin. Bizde nakit genelde ödemeler faturalar kredi kartlarına ve yanımıza harçlık kalacak gidiyor. Herkesin kendi kredi kartı var beğendiğimi almak istediğimi kartımla alıyorum. Alıyım mı? alacağım demiyorum sormuyorumMerhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Çocuklara bes hesabı yapıyorlarmı nasıl oluyor anlatırmısınız birazBizim evimizde senin paran benim param yoktur. Maaş yatınca herkes kendi kredi kartını yatırır, faturaları kimin hesabında para varsa o öder, çocukların okul taksitlerini kim müsaitse o gidip kartından çektirir. Meblağ olarak pahalı bir şey alınacaksa kimin kartının hesap kesimi olmuşsa veya limiti yeterli ise onun kartından çekilir mesela robot süpürgeyi ben ödedim eşim kurutma makinesini ödedi en son ütü aldık kimin kartından çekildi bilmiyorum. Benim maaşım kredi kartı borcuma yetmedi eşim 2000 TL hesabıma para aktardı. Ayrıca evde çocuklarım da dahil hepimizin bes hesabı ve eşimle benim kendi hesaplarımıza bağlı altın hesaplarımız var. Bizim evimizde senin benim yok herkesin aldığı harcadığı ortadadır.
Anne babadan birinin üzerine açıyorlar hesabı ama varis olarak çocuğun adı yazıyor. Çocuk 18 yaşına geldiğinde annesi veya babası kimin üzerine ise çocuğa devredebiliyor isteğe bağlı oluyor bu kısım. Benim kızlarımdan birinin bes hesabının adı güldüren yarınlar mesela. Doğduklarından itibaren her ay otomatik olarak bes hesaplarına bizim belirlediğimiz oranda bir para yatıyor. Tabi devlet katkısından da faydalanıyorlar bu şekilde her birinin adına birikim yapabiliyoruzÇocuklara bes hesabı yapıyorlarmı nasıl oluyor anlatırmısınız biraz
Tesekkurler bilgi verdiğiniz için.Anne babadan birinin üzerine açıyorlar hesabı ama varis olarak çocuğun adı yazıyor. Çocuk 18 yaşına geldiğinde annesi veya babası kimin üzerine ise çocuğa devredebiliyor isteğe bağlı oluyor bu kısım. Benim kızlarımdan birinin bes hesabının adı güldüren yarınlar mesela. Doğduklarından itibaren her ay otomatik olarak bes hesaplarına bizim belirlediğimiz oranda bir para yatıyor. Tabi devlet katkısından da faydalanıyorlar bu şekilde her birinin adına birikim yapabiliyoruz
Bizde ileride bize birşey olursa en azından kızlarımızın kenarda bir birikimi olsun, ister eğitimlerine harcarlar isterlerse evlilik yolunda harcarlar diye düşündük.Tesekkurler bilgi verdiğiniz için.
Ben evi arabamı aldım şükür. Su an bi borcum yok. Maasimin neredeyse yarısı birikime gidiyor ama yarin bana bisey olsa buyukbasa kalacağına cocuklara kalmasını istiyorum araştırayım biraz daha
Sizin aylık mutfak+kreş+kredi ödemeniz aylık 10000 i geçiyordur diye tahmin ediyorum, eşinizin arada bir yaptığı harcamalar yine de devede kulak kalıyor, sanırım siz döviz bazlı yüksek kazanıyorsunuz. Eşiniz çok şanslı.Biraz öyle ama benim için sorun değil ben evi erkek geçindirmeli düşüncesinde biri değilim, alım ve harcama gücüm olduğu sürece eşimden de ekstra birşey beklemem. Zaten aylık gelirim ondan fazla. Ama şu var ki evle ilgili tadilat, eşya yenileme vs şeylere tek seferde çok para gidiyor(yazın buzdolabı bozuldu tek kalem 7000 Tl ona harcandı mesela ama ben 1 kuruş vermedim eşime) bende o kısma karışmıyorum.
Kredi 1860+kreş 1350+mutfak 2000 falan tutuyor. Maaşım 8000 TL ve memurum yani öyle yüksek gelir grubundan değilim. Eşimin ödediği ise 1000 TL kızımın seneye gideceği okulun taksiti + doğalgaz-elektrik-su-internet-netflix-aidat ortalama 1500 TL. Arada bir yapılan dediğiniz şeyler bizim evde her sene bir yer yenileniyor, her sene birşeyler alınıyor benim isteğimle olan şeyler değil eşim bu konuda para harcamayı sever (gerçi en son tencere ve şarjlı süpürge alıp gelmiş gerek yok diye iade ettirdim) , kişisel harcamalar kendimize ait kıyafet-kozmetik-sağlık gideri vs. Kızıımın giderleri ortak hallediliyor. Senede bir tatile gideriz onu da ortak hallederiz. Ynai belki ay baında toplam gider olarak benim ödemelerim fazla olabilir ama ben bundan şikayetçi değilim param olduğu sürece sıkıntı yok.Sizin aylık mutfak+kreş+kredi ödemeniz aylık 10000 i geçiyordur diye tahmin ediyorum, eşinizin arada bir yaptığı harcamalar yine de devede kulak kalıyor, sanırım siz döviz bazlı yüksek kazanıyorsunuz. Eşiniz çok şanslı.
Ben 3 kişilik aylık mutfak giderini minimum 4000-5000 arası hesapladigim için hesapta yanılmışım sanırım. Sahi çocuklu evde 2000 TL. aylık nasıl yetiriyorsunuz mutfağa? Var mı bir püf noktanız?Kredi 1860+kreş 1350+mutfak 2000 falan tutuyor. Maaşım 8000 TL ve memurum yani öyle yüksek gelir grubundan değilim. Eşimin ödediği ise 1000 TL kızımın seneye gideceği okulun taksiti + doğalgaz-elektrik-su-internet-netflix-aidat ortalama 1500 TL. Arada bir yapılan dediğiniz şeyler bizim evde her sene bir yer yenileniyor, her sene birşeyler alınıyor benim isteğimle olan şeyler değil eşim bu konuda para harcamayı sever (gerçi en son tencere ve şarjlı süpürge alıp gelmiş gerek yok diye iade ettirdim) , kişisel harcamalar kendimize ait kıyafet-kozmetik-sağlık gideri vs. Kızıımın giderleri ortak hallediliyor. Senede bir tatile gideriz onu da ortak hallederiz. Ynai belki ay baında toplam gider olarak benim ödemelerim fazla olabilir ama ben bundan şikayetçi değilim param olduğu sürece sıkıntı yok.
Eşim de kızımda yemekle arası olan kişiler değiller. 2000 dediğim sadece market alışverişi, pazara da gidiyoruz her hafta olmasa bile oradanda alışveriş yapıyoruz meyve sebze balık falan. Onları da katsanız 3000 Tl yi bulur. Birde haftada 1 gün falan dışarda yeriz bazen 2 de olur yada eve söyleriz birşeyler.Ben 3 kişilik aylık mutfak giderini minimum 4000-5000 arası hesapladigim için hesapta yanılmışım sanırım. Sahi çocuklu evde 2000 TL. aylık nasıl yetiriyorsunuz mutfağa? Var mı bir püf noktanız?
Keşke sizin için insanlara böyle söyleyen ishal ağızlıyla hemen barismasaydiniz inletseydiniz kapılarda surunseydiEskiden kim ne kazanıyorsa ortak harcardık, zaten ay sonunu getiremezdik çok gezmekten ikimizde de 5 kuruş para kalmazdı.
Sonra eşim tüm karşı çıkmalarıma rağmen bir işe atıldı ve tüm birikimimizi batırdı.
Bu arada ev, araba vs aldık ama hepsinin kredisini ben ödedim.
Ben 3 kuruşun hesabını yapıp ay sonu getirmeye çalışırken onun arabaya vs saçma sapan şeylere sırf zevk için harcama yaptığını anladım ki bana yapmıyorum diyordu.
Sonra bu yaptığı iş esnasında hiç para kazanamadı evin tüm sorumluluğunu aldım, onun kart borçlarını falan kapatmaya başladım.
Sonra işsiz kaldı bunalıma girdi bana sardı.
Benim kazanıp evin giderlerini karşılıyor olmam gururuna dokundu ve her atışmamızda tabi sen evin erkeğisin ya muhabbetine girmeye başladı.
En son çok büyük bir kavga ettik ve yine o cümleyi söyledi 'evin erkeğisin ya' sonra da çekti gitti..
Ailesine vs insanlara kadınlık görevlerimi yerine getirmediğimi, yemek temizlik yapmadığımı söylemiş.
Yemek kısmı doğru ama temizlik kısmı külliyen yalan.
Bir şekilde barıştık ve benden para istedi o çekip gittiği dönemde işsizdi ve borç almıştı.
Hmm dedim kusura bakma bundan sonra sana 5 kuruş para yok sen işe girene kadar sadece evin giderlerini karşılarım sen işe girince de onlardan da elimi çekeceğim ne yaparsan yap ol evin erkeği dedim.
Şimdi kazandığımla evin temizliğini vs. yaptırıyorum, eskiden beri kendimi tutardım bende bir şey almazdım şimdi canım ne isterse alıyorum.
Yeni işe girdi, borcu var onu bekliyorum bitirsin artık benden eve 5 kuruş çalışmaz.
14 yıllık evlilik hayatımda öğrendiğim ne kadar verirsen, o kadar kıymetsiz oluyorsun.
Tavsiyem bırakın borcu vs. o düşünsün siz çok beğendiğiniz şeyi alın.
Çok çabuk barışmadık zaten ama salaklığıma doymayayım seviyorum işte.Keşke sizin için insanlara böyle söyleyen ishal ağızlıyla hemen barismasaydiniz inletseydiniz kapılarda surunseydi
Yaptığınız onca şeyin hiç kıymeti yokmuş demekki gözünde.
Kadınlık görevi ne ya??? Hem yapınca görevimiz haline geliyor diyorsunuz hem kadınlık görevleri diyorsunuz.Çok çabuk barışmadık zaten ama salaklığıma doymayayım seviyorum işte.
Maalesef biz kendimizden verip bir şeyler yaptıkça görevimiz haline geliyor bırakın kıymet bilmeyi yapmayınca kötü biz oluyoruz.
Erkeğiyse evin alsın olsun bakalım ben kadınlık görevlerimi yapıyorum şimdi (yemeği yapıyorum) bundan sonra bakalım o erkeklik görevlerini nasıl yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?