- 14 Şubat 2015
- 857
- 473
- 123
Merhaba , biz eşimin maaşıyla ev giderlerini karşılıyoruz. Ama kimin ne ihtiyacı varsa zaten ona göre kişisel harcamalar için ayırıyoruz. Yetmezse ben maaşımdan ekliyorum , kalan maaşımı da biriktiriyoruz. Başlangıçta böyle yapmadık eşim sürekli eksilere düştü şimdi tamamen kontrolü bana bıraktı. Daha rahatız.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Vah, üretime katkıda bulunduğunu mu unuttu acaba?Yok bizim uretecegimiz çocuga işte
Herşey onun istediği gibi olamiyo maalesef, yolunacak kaz muamelesi yapacağı birini bulmuş sanki Sömürünün dibini yapiyo resmen.Henüz değil. Biz tayin dolyaısıyla 2 yıldır ayrıydık,şimdi yeniden bir araya geleceğiz. 2 sene boyunca o da ben de kendi maaşımızla geçindik ama şimdi istediği bu.
Her evlilikte olabiliyor bu tarz sorun.. Ben eşime dedim ki makyaj malzemem, lazerim, saç boyam vs.benim giderim şu kadar, kazandığım para malum sana bunları yük etmemek için çalışıyorum. Elimden geldiğince eve destek olurum ama çok bir şey bekleme.. Bir kadının masrafı bir erkeğinkinden 2 3 katı fazla sonuçtaMerhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Ya inanın bunu da istemiyorum. Elbette destek olmak isterim. Vicdanım kurusun. Ama sömürülmek,karşılık beklemek farklı bir durum. Hiç saygısı yokmuş diyorum. Zoruma gidiyor. Maaş kartını eşine verenlerden olmamı istiyor ama olmaz.
Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Arkadaşa katiliyorum..harcayamayacaksam çalışmamBen çalışırken eşimle tüm giderleri ödeyip birikim yapacaksak köşeye atıp kendimize de kalan parayı bölüşürdük. Şimdi ben çalışmıyorum eşim her ay bana belli bir milyar para gönderiyor. Ayrıca her zaman ortak kart kullanıyoruz. Ben beğendiğim bir tshirtü kendime alamayacaksam kimse kusura bakmasın ama ne çalışırım ne birikim yaparım.
Valla cocuk var mı bilmiyorm ama yoksa yapmadan düsünün.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Bi ara benim eşim de mesaja bakıyordu ah kalbim diyip atıyordu kendini koltuğaBizde nakit hesap kocamda. Kartı bende duruyor. Para çekecekse QR kullanıyor.
Kredi kartlarımız ayrı. Hepsi benim adıma.
Benim ticari hesabımda da her zaman nakit oluyor.
Kimse diğerinin ne harcadığına karışmıyor.
Ödemeleri ortak hallediyoruz. Şunu şunu sen öde vs de değil. Sallıyorum x banka 3, y banka 2 at, faturaları ben hallediyorum, kirayı verdim falan şeklinde.
Geçen gün kızımı avmye götürdüm, yemek bile yemedik saat itibari ile. 2 trambolin, 2 tatlı, bir oyun alanı, bir oyuncak, 2 t-shirt derken 900 TL harcadım 3 saatte. banka kartı kullanınca bildirimler ona gidiyormuş. Aradı tam çıkarken "artık herkes evine dönmeli" diyor ajsjsjjs ciddi olsa koparın kafasını.
Evi siz gecindiriyorsunuz, eşiniz pek katkıda bulunmuyorEv kredisi, kreş masrafı, mutfak masrafının %80 i bende ve kişisel harcamalarımı kendim yaparım. Seneye gideceği okulun taksitlerini ,aidatı, apartmanla ilgili elstra ödemeleri ve evdeki faturaları (su-elektrik-gaz-internet-netflix vs) eşim öder. Eve tadilat yapılacaksa yada elektronik birşeyler alınacaksa eşim alır (aslında bunların da çoğu acil ihtiyaçlar değil ama eşim sever bu tarz şeylere para harcamayı) herkesin kredisi kart borcu kendi maaşından ödenir.
Demekki her ay psikolog masrafınızı ödemekle başlayacak işe. En önemli şey, atlamayın benceİşte adam bize senelerce baktığı (!) için artık karşılığını almak istiyor. Dün konuştum. Ben neden çalışıyorum dedim. Önceki standartlarımı biraz daha yükseltebilmek için demi? Ben her ay gereken parayı zaten ortaya koyacağım ama eğer kendi ihtiyaçlarımı ve hatta isteklerimi alamayacaksam neden çalışıyorum? Bu benim hakkım değil mi? Kusura bakma her ay bir miktar kendime ayıracağım dedim. Yok efendim o da senelerdir bir sürü masrafa girmiş,bizi tatillere götürmüş hala onun borcunu ödüyormuş ( Bu bana abes gelmiyor,çünkü tatil dediğin lüks değil artık ihtiyaç yani...Ama ona ve ailesine göre bu çok lüks bir durum),yeri gelmiş kendine de almamış vs vs. (Boyner'den renk renk pantalonlar,kıyafetler alırken kendine,benim gardrobumda düzgün bişeyim yoktu,annem alır gönderirdi üstelik). Herşeyi maddiyata bağlıyorsun dedim. Ben de manevi destektim sana dedim ki hala öyle. Çocukları düzgün yetiştirmeye çalışıyorum,evini temizliyorum,misafirini ağırlıyorum,ütünü yapıyorum,yemeğini yapıyorum vs vs. Ya ne kadar çirkin muhabbetlere girdim Allah'ım ben diyorum?
Kafam çok karışık ve kızgınım hanımlar. Şu an eksideyiz ve bunu mazeret gösteriyor. Evet sadece bu konuda kısmen haklı olabilir ama Yeter gerçekten yeter. Zaten önceki konumdan bilen bilir,mobbingle de uğraşıyorum işyerinde! Ciddi psikolojik desteğe ihtiyacım var. Derdim bir bluz alabilmek değil,saygı görmek... Yoksa ayda bir aldığı 1 kg kıymayı 4-5 çeşit yemek yapan bir insanım ben. Ama değdi mi? Vallahi değmedi. Güvenmediğim için paramı kontrol etmek zorundayım. Ve dediğiniz gibi artık alabilir miyim değil,istedim aldım diyebilmeliyim. Ve yapıcam.
Canım maaşımlarımız ortaktır ben ona veririm ama atıyorum misal 6 bin alıyorum desek 2.500 ni ben sadece kendime harcıyorum.Ee çalışan kadının gideri daha çok oluyor evde oturmak gibi olmuyor geri kalanıyla eşimin maaşıda çocuklara giderlere vs gidiyor.O kadar çalışıyoruz elbette buna hakkımız var.Eşinin yaptığı çok yalnış.Üstelik harclık vermek ne demek o para senin paran bence sen baştan çok yalnış yapmışsın.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?