Eşler Arasında Para Meselesi

Merhaba , biz eşimin maaşıyla ev giderlerini karşılıyoruz. Ama kimin ne ihtiyacı varsa zaten ona göre kişisel harcamalar için ayırıyoruz. Yetmezse ben maaşımdan ekliyorum , kalan maaşımı da biriktiriyoruz. Başlangıçta böyle yapmadık eşim sürekli eksilere düştü şimdi tamamen kontrolü bana bıraktı. Daha rahatız.

Henüz değil. Biz tayin dolyaısıyla 2 yıldır ayrıydık,şimdi yeniden bir araya geleceğiz. 2 sene boyunca o da ben de kendi maaşımızla geçindik ama şimdi istediği bu.
Herşey onun istediği gibi olamiyo maalesef, yolunacak kaz muamelesi yapacağı birini bulmuş sanki Sömürünün dibini yapiyo resmen.

Her evlilikte olabiliyor bu tarz sorun.. Ben eşime dedim ki makyaj malzemem, lazerim, saç boyam vs.benim giderim şu kadar, kazandığım para malum sana bunları yük etmemek için çalışıyorum. Elimden geldiğince eve destek olurum ama çok bir şey bekleme.. Bir kadının masrafı bir erkeğinkinden 2 3 katı fazla sonuçta

Yaşadığınız durum çok üzücü gerçekten. Ama eşinizin zihniyeti değişmez gibi görünüyor. Ilk evlendigimiz zaman ben çalışmıyordum. Kpss hazırlanıyordum. Eşim para veriyordu. Hesabını sorunca çok zoruma gidiyordu. Atanınca sana maaşımı vermeyeceğim dedim. Atandım ve vermiyorum. Tabi o zamandan bu zamana çok şey değişti. Eşim de evliliğe alıştı. Çocuklara bana harcıyor maaşını. Bizim söyle oluyor evin tüm giderleri esim de oluyor. Kira , faturalar, araba masrafları vb. Mutfak ve çocukların masrafları da ben de. Beğendiğim giysi , mutfak eşyası, ev eşyası vb. Şeyleri eğer lazımsa eşime sormadan alirim. Büyük meblâğlarda birbirimize sorar danışırız. Arabayı da ben daha çok kullanıyorum. Onun servisi var benim yok. Benzini de o alır.

hemen iki farklı bireysel emeklilik açın. Bi tanesi sepetli olsun bi tanesi tamamen altın endeksli.
ya da ikisi de sepetli olsun.
bizim mayısta 5 yıl dolacak. istesek de kenara bisey koyamadık borçlardan ve harcamalardan. ama bes kredi kartından otomatik kesildiği için hissetmeden 20 şer bin tl birikim sahibi olduk.
250 şer tl çocuklara birikim hesabı açın altın endeksli vardır sanirim.
500 tl altın size hesabı
500 tl bes zaten ayda 1500 tl kenara koymuş olacaksınz. borç zaten bitmiyo temmuzda zam gelecek toparlanır deyip geçin.
eşinizin öne süreceği birikim olacaktır. ben hepimiz adına birikim yapıyorum deyip konuyu kapatın.

Arkadaşa katiliyorum..harcayamayacaksam çalışmam
Bizim eve gelince eşim kirayi faturaları öder biraz eve harcar..benim maaşımdan kuruşunu sormaz bende genelde ev ihtiyaçlarını alirim..kalanı benimdir bilmez bile ne alıyorsun diye sormaz

Hiç senin paran, benim param gibi bir durumumuz yok çok şükür bizim paramız bizim kazancımız, bizim harcamalarımızdır hep.Benim eşim kendi işini yapıyor. Aile şirketi, haftalık olarak alıyorlar maaşlarını. Kendisi her hafta sonu haftalığını benim hesabıma yatırıyor. Ortak hesap kullanıyoruz bütün faturalarımızı vs. ortak hesaptan ödüyor ay sonu kalan paramızı da yine benim baska bir banka hesabımda biriktiriyoruz. çok şükür onu alma bunu alma gibi seyler ya da nasıl olsa maası var minnie'nin hesabına para koymamayım herkes kendi parasını harcasın faturaları o ödesin ya da ben fatura ödeyeyim o kredi kartını ödesin ya da birinin üstüne her şeyi yıkma gibi bir durumu olmuyor. Ben eşimden kesem ayrı olsun istemezdim (bu tamamen benim isteğim fikrim bu arada herkes katılmak zorunda değil ama sürekli onu alma bunu alma hiçbir şey almama müsade etmeseydi kesinlikle ayırırdım.) zaten evlenmeden önce konusurken de daha ben hiçbir şey demeden benim aldığım haftalığıda senin maaş hesabına koyarız kredi kartı sende durur oradan harcar beraber paramızla oradan yatırırız senin içinde uygunsa demişti, öyle de oldu.

Bizim evimizde senin paran benim param yoktur. Maaş yatınca herkes kendi kredi kartını yatırır, faturaları kimin hesabında para varsa o öder, çocukların okul taksitlerini kim müsaitse o gidip kartından çektirir. Meblağ olarak pahalı bir şey alınacaksa kimin kartının hesap kesimi olmuşsa veya limiti yeterli ise onun kartından çekilir mesela robot süpürgeyi ben ödedim eşim kurutma makinesini ödedi en son ütü aldık kimin kartından çekildi bilmiyorum. Benim maaşım kredi kartı borcuma yetmedi eşim 2000 TL hesabıma para aktardı. Ayrıca evde çocuklarım da dahil hepimizin bes hesabı ve eşimle benim kendi hesaplarımıza bağlı altın hesaplarımız var. Bizim evimizde senin benim yok herkesin aldığı harcadığı ortadadır.

Bizde nakit hesap kocamda. Kartı bende duruyor. Para çekecekse QR kullanıyor.

Kredi kartlarımız ayrı. Hepsi benim adıma.

Benim ticari hesabımda da her zaman nakit oluyor.

Kimse diğerinin ne harcadığına karışmıyor.

Ödemeleri ortak hallediyoruz. Şunu şunu sen öde vs de değil. Sallıyorum x banka 3, y banka 2 at, faturaları ben hallediyorum, kirayı verdim falan şeklinde.

Geçen gün kızımı avmye götürdüm, yemek bile yemedik saat itibari ile. 2 trambolin, 2 tatlı, bir oyun alanı, bir oyuncak, 2 t-shirt derken 900 TL harcadım 3 saatte. banka kartı kullanınca bildirimler ona gidiyormuş. Aradı tam çıkarken "artık herkes evine dönmeli" diyor ajsjsjjs ciddi olsa koparın kafasını.

Valla cocuk var mı bilmiyorm ama yoksa yapmadan düsünün.
Ben elektrik,günlük mutfak masrafı ,sigortaları(kasko/trafik/kzıımla benim saglık sigprtalarımız)ödüyorm.
Genel olarak kızımın giderleri bende
Esim kres ve kira dogalgazı karsılıyor.
Dönem dönem benimki de maası bana ver,ben yöneteyim taleplerinde bulundu.
Asla kabul etmedim.Bazen ay sonu 5 tl ile kalıyorm ama yine de herseyimi kendim karsılyorm.
Ondan bisey beklemiyorm kafam rahat ediyor.
Giderleri bölüsüyorz kimse kimseden bisey beklemesin diyorm ama hep ütülen ben oluyorm o ayrı:)

Bi ara benim eşim de mesaja bakıyordu ah kalbim diyip atıyordu kendini koltuğa

Ev kredisi ortak,cocuklarin kreşi ortak faturalar eşimde mutfak market temizlik masrafi bende,araba hep bende diye yakit vs ben alirim cocuklarin herseyini genelde ben alirim ama esimin bi karti var bende istedigini al der genelde kullanmam sıkışmışsam belki. Parama karışmaz nereye harcadigima karışmaz sadece benim elim cok açıktır gereksiz harcama der.Ev işlerinde mutfak bana ait ev süpürüyor ütü yapıyor camasir bulasik mi boşaltır böyle bizde

Ev kredisi, kreş masrafı, mutfak masrafının %80 i bende ve kişisel harcamalarımı kendim yaparım. Seneye gideceği okulun taksitlerini ,aidatı, apartmanla ilgili elstra ödemeleri ve evdeki faturaları (su-elektrik-gaz-internet-netflix vs) eşim öder. Eve tadilat yapılacaksa yada elektronik birşeyler alınacaksa eşim alır (aslında bunların da çoğu acil ihtiyaçlar değil ama eşim sever bu tarz şeylere para harcamayı) herkesin kredisi kart borcu kendi maaşından ödenir.

Evi siz gecindiriyorsunuz, eşiniz pek katkıda bulunmuyor

Bütün ödemeleri eşim yapar ben sadece birikim yapar çocuğun eşimin kendimin ve evin özel ihtiyaçlarını karşılarım.

Demekki her ay psikolog masrafınızı ödemekle başlayacak işe. En önemli şey, atlamayın bence
Tatile götürmenin lafını yapıyorsa evlenip çocuk yapmasaydı. Ne güzel tek başına giderdi işte.
Onun kendi şahsi harcamaları sürerken oluşmuş şu anki borcunuz. Şimdi de biraz sizin için içeri girsin. Mazeretler size işlemez.
Ne yazık ki özel sektördeki gibi ne iş yaparsanız sesli şekilde reklamını yapmanız gerekiyor bu evlilikte. Kararlılığınız çok sevindirici. Zorlansanız da vazgeçmeyin. Tavır değişince karşıdakiler laf eder, rahatsız olur rahatları bozulacağı için. İnşallah muvaffak olursunuz.

Ben 6 ay önce çıktım işten. Evlenince ilk 1buçuk yıl ben de çalışıyordum eşimin maaşını dibine kadar ev giderlerimize borca kullandık ben sadece birikim yaptım iyi ki de öyle yaptık eşim pek tutumlu değildi bir şey alacaksa bana link atıyodu onay vermezsem almıyodum bile buna o kadar para verilmez diyodum açıkcası onunda hoşuna gidiyordu. Ama eşim parayı ben yönetecem dese ne birikim yapardık ne borç biterdi.

Canım maaşımlarımız ortaktır ben ona veririm ama atıyorum misal 6 bin alıyorum desek 2.500 ni ben sadece kendime harcıyorum.Ee çalışan kadının gideri daha çok oluyor evde oturmak gibi olmuyor geri kalanıyla eşimin maaşıda çocuklara giderlere vs gidiyor.O kadar çalışıyoruz elbette buna hakkımız var.Eşinin yaptığı çok yalnış.Üstelik harclık vermek ne demek o para senin paran bence sen baştan çok yalnış yapmışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…