- 9 Haziran 2019
- 471
- 885
- 33
- 30
Haksız siz değilsiniz. Onun size " bana haksızlık yapıyorsun" demesini mi ciddiye alıyorsunuz? Yapmayın Allah aşkına. Üç kuruşluk altının üstüne 1000 yazınca değeri değişmiuor. Bu adamda öyleHerkese teşekkürler. Şöyle söylemek istiyorum. Ben son 2 senedir çalışıyorum ve tayin dolayısıyla eşimden ayrıydım. Şimdi yeniden bir araya geleceğiz. 2 sene boyunca da kendime faydam olmadı açıkçası. 2 Çocuk,kira,faturalar derken ayı zor getiriyorum. Ayrıca evet arabası var ve ben bilmedğim memlekette 2 çocukla perişan oldum. Arabasını isteyince ben arabasız yapamam,siz de orda yabancısınız nereye gideceksiniz ki dedi 2 sene boyunca... Taksilere ödedğim para saymıyorum. Şimdi bir araya geleceğiz ve çalışmadığım dönemde çok kısıtlı alırdım herşeyimi. Çalıştım yine alamadım. Yani gerçekten isyana kalktım artık. Borçlarımız var evet ama ben çalışmadan önce de vardı. Gelirimiz evet giderimizi karşılamıyor ama eşim tek maaş olduğu dönemde de böyleydi. Ya evet elbette yardımcı olacağım ben aliyim hepsini harciyim demiyorum ama ne biliyim. Farkında olmadan aslında öyle baskılamış ki beni,önceden ne alacak olsam aliyim mi dİYE sorardım. Şimdi çalışıyorum hala etksinden çıkamadım galiba ama farkındayım en azından. Bir de bana dediği bir cümleyi hiç unutmam. 12 sene besledim seni diye. Evde evcil hayvan muamelesi yaptı resmen. Bunu kaldıramadığım için zaten 2 çocukla kpss ye hazırlanıp,atandım.Şimdi ise sana güvenemiyorum dediğimde haksız ben oluyorum. Ben fazlslıyla iyi niyetliyim para muahbebtlerinden de anlamam pek,o nedenle danışmak istedim size.
Bence de Türkiyede kadınlar çalışmamalı, sırf bu yüzden. Çalışıyorlar da ne için ya erkekler çalışan kadın istiyor diyip ortalama altı bir herife kendilerini beğendirmek için ya da adam eve para getirmiyorsun diye homurdanmasın diye... Kadınların çalışması kendi kariyerleri, kendi hayatlarıi kendi hayalleri için olsa öper başıma koyarım. Ama kadınlarımız için çalışma = eve para getirme = kredi cektiren erkeğin kredisini ödeme. Bu kadar yani çalışan kadınlar çalıştıklarını yedirip üstüne değer görmüyor, rezil kepaze oluyorlar maalesefÇalışan kadınlar neden hepçıkarcı, maddiyatçı berbat adamlarla evleniyorlar anlayamıyorum.
Kadınlarımızın acilen özgüven kazanmaları ve bireysellik fikrine alışmaları gerek
Kaynananız sizi biraz daha kızdırırsa oğlunun nüfusunu dahi üzerinize alacak kadar gözü kara olduğunuzu anlamış benceVallah herkes kendi değerini kendi belirler
Fedakar, saçını süpürge eden kadınlara madalya takan koca ben hiç görmedim. Sen gördünmü?
Ben yıllar önce eşime ev alırken benim üzerime olsun dedim, şaşırdı önce sonra tamam dedi. Araba aldık benim üzerime olsun dedim. Yazlık aldık onuda üzerime yaptırdım. Sonra bi daire daha aldık kiraya verdik, kirasını ben alıyorum.
Adamın şahsi mal varlığı bi arabası bide küçük motoru var. Onlarıda kendi üzerime yapardımda neyse dedim yüce gönüllük yaptım
İlk evi alırken kv dem bi bozulu bi bozuldu, onların herşeyi kayınpederimin üzerineymiş ne farkedermiş sonuçta karı-kocalarmış. Malın kimin üstüne olmasının ne önemi varmış. Ölse herşey çocuklarına kalıcakmış.
Doğru dedim, kimin üzerine olduğunun önemi yok biz karı-kocayız o yüzden fark etmediği için benim üzerime olmasını istiyorum. Kadının yüzü bembeyaz oldu sinirden. Altınlarıma bile duruyormuş falan. Yani sen ne yatırım yaptınki hepsi oğlumun emeği demeye getirdi. Diğerlerini eşim üzerime yaptığını duydukça morali hepten bozuldu.
Şimdide yıllar sonra diyorki altınlarımı verdim ev yaptırırken hiçde geri gelmedi. Keşke tapuyu üzerine alsaydın dedimde, ah keşke kızım nerde ozaman bende o akıl dedi70 yaşına geldi anca akıllandı, ee hani kimin üzerine olduğu farketmiyordu şimdi noldu demedim tabii
Ay onu yapsam kadın kalpten gidebilirKaynananız sizi biraz daha kızdırırsa oğlunun nüfusunu dahi üzerinize alacak kadar gözü kara olduğunuzu anlamış benceArtık ömür billah sesi çıkmaz
Maşallah diyorum, talep etmenin hakkınız olduğunu baştan beri bilmişsiniz
Ay onu yapsam kadın kalpten gidebilir
Benim kv dem değiştiktir biraz
Asla kötü diyemem, severimde kendisini.
Hata bana ağzını burnunu kıvrırken akraba ortamında öve öve oğlunun herşeyi benim üzerime yaptığını anlatır, tabii ben varken, ben yokken ne diyor Allah bilir. Hata şimdi gençlik uyanık, kocanın iki kaşığı varsa birini kırmayı iyi biliyorlar felan deryani lafmı soktu, iyimi dedi kötümü o an anlayamiyor insan.
İyi kazanıyor çok şükür.
Yok bizim uretecegimiz çocuga işteÇocuk kimin bu arada? Akraba çocuğu falan mı?
Maaşını vermeyeceksin, çocukların ve kendinin bütün ihtiyaçlarını, market ödemelerini kredi kartından yapacak, kredi kartı ödemesine kira ve faturalara karismayacaksin. Sorarsa bundan sonra böyle diyeceksin. Bitti. İster boşanır ne varsa yarısını verir, ister insan olur.Gerisi ona kalmışHerkese teşekkürler. Şöyle söylemek istiyorum. Ben son 2 senedir çalışıyorum ve tayin dolayısıyla eşimden ayrıydım. Şimdi yeniden bir araya geleceğiz. 2 sene boyunca da kendime faydam olmadı açıkçası. 2 Çocuk,kira,faturalar derken ayı zor getiriyorum. Ayrıca evet arabası var ve ben bilmedğim memlekette 2 çocukla perişan oldum. Arabasını isteyince ben arabasız yapamam,siz de orda yabancısınız nereye gideceksiniz ki dedi 2 sene boyunca... Taksilere ödedğim para saymıyorum. Şimdi bir araya geleceğiz ve çalışmadığım dönemde çok kısıtlı alırdım herşeyimi. Çalıştım yine alamadım. Yani gerçekten isyana kalktım artık. Borçlarımız var evet ama ben çalışmadan önce de vardı. Gelirimiz evet giderimizi karşılamıyor ama eşim tek maaş olduğu dönemde de böyleydi. Ya evet elbette yardımcı olacağım ben aliyim hepsini harciyim demiyorum ama ne biliyim. Farkında olmadan aslında öyle baskılamış ki beni,önceden ne alacak olsam aliyim mi dİYE sorardım. Şimdi çalışıyorum hala etksinden çıkamadım galiba ama farkındayım en azından. Bir de bana dediği bir cümleyi hiç unutmam. 12 sene besledim seni diye. Evde evcil hayvan muamelesi yaptı resmen. Bunu kaldıramadığım için zaten 2 çocukla kpss ye hazırlanıp,atandım.Şimdi ise sana güvenemiyorum dediğimde haksız ben oluyorum. Ben fazlslıyla iyi niyetliyim para muahbebtlerinden de anlamam pek,o nedenle danışmak istedim size.
İşte adam bize senelerce baktığı (!) için artık karşılığını almak istiyor. Dün konuştum. Ben neden çalışıyorum dedim. Önceki standartlarımı biraz daha yükseltebilmek için demi? Ben her ay gereken parayı zaten ortaya koyacağım ama eğer kendi ihtiyaçlarımı ve hatta isteklerimi alamayacaksam neden çalışıyorum? Bu benim hakkım değil mi? Kusura bakma her ay bir miktar kendime ayıracağım dedim. Yok efendim o da senelerdir bir sürü masrafa girmiş,bizi tatillere götürmüş hala onun borcunu ödüyormuş ( Bu bana abes gelmiyor,çünkü tatil dediğin lüks değil artık ihtiyaç yani...Ama ona ve ailesine göre bu çok lüks bir durum),yeri gelmiş kendine de almamış vs vs. (Boyner'den renk renk pantalonlar,kıyafetler alırken kendine,benim gardrobumda düzgün bişeyim yoktu,annem alır gönderirdi üstelik). Herşeyi maddiyata bağlıyorsun dedim. Ben de manevi destektim sana dedim ki hala öyle. Çocukları düzgün yetiştirmeye çalışıyorum,evini temizliyorum,misafirini ağırlıyorum,ütünü yapıyorum,yemeğini yapıyorum vs vs. Ya ne kadar çirkin muhabbetlere girdim Allah'ım ben diyorum?Çalışıyor olsaydım. Aldığımı bankaya koyar elbette kendime de belli bit bütçe ayirirdim ne kadar gerekli görüyorsam.
Eve bakma sorumluluğu ona ait olur ve bende biriktirdiğim parayı yatırım yapar sonra onunla birseyler yapardım. Ee bu durum bence çok güzel. Ben yatırım yapsam ev , araba, arsa vs birini alsam eşim çok mutlu olur. Hep bana değil bize olmuş olur. Bizim için olmuş olur. Hersey ikimizin.
Eşime para konusunda güvenmesem ya da bana baskı yapıp beni para olarak görürse pişman ederim .
Kadınlar anneliklerinden feragat edip çocukları bazen hasta olduklarında bile işe gidiyorlar. Kusura bakmasınlar bu erkekler bu fedakarliği öpüp başlarına koysunlar.
Ben açıkçası böyle bir fedakarlık yapmadım yapmayacağım çocuğumla olmak istiyorum. Ev içinden Ben, ev dışından masraftan eşim sorumlu.
Çalışan çocuklu kadınları eşleri öpsün başına koysun. (Geneli fedakar , bazi kadinlar cocuk bakmak istemediğinden calisiyor duydum 1.ağizdan bi kac kisiden.)Herkesin kaldırabileceği bir yük değil.
Annelikten iş süresince feragat ediyorlar birde ev işi ile uğraşıp üstüne bu kıymet bilmeyen kocayı çekmek de ne bileyim kolay değil.
Borcunuz harcınız varsa bilemem ozaman kemerler sıkılır elbette.
Ya inanın bunu da istemiyorum. Elbette destek olmak isterim. Vicdanım kurusun. Ama sömürülmek,karşılık beklemek farklı bir durum. Hiç saygısı yokmuş diyorum. Zoruma gidiyor. Maaş kartını eşine verenlerden olmamı istiyor ama olmaz.Maaşını vermeyeceksin, çocukların ve kendinin bütün ihtiyaçlarını, market ödemelerini kredi kartından yapacak, kredi kartı ödemesine kira ve faturalara karismayacaksin. Sorarsa bundan sonra böyle diyeceksin. Bitti. İster boşanır ne varsa yarısını verir, ister insan olur.Gerisi ona kalmış
Pek fark da yok zaten. Bu düzeni bozYa inanın bunu da istemiyorum. Elbette destek olmak isterim. Vicdanım kurusun. Ama sömürülmek,karşılık beklemek farklı bir durum. Hiç saygısı yokmuş diyorum. Zoruma gidiyor. Maaş kartını eşine verenlerden olmamı istiyor ama olmaz.
Tüm maaşı zaten eşin yönetiyor , maaş kartı sende olsa ne olacak ?Ya inanın bunu da istemiyorum. Elbette destek olmak isterim. Vicdanım kurusun. Ama sömürülmek,karşılık beklemek farklı bir durum. Hiç saygısı yokmuş diyorum. Zoruma gidiyor. Maaş kartını eşine verenlerden olmamı istiyor ama olmaz.
Henüz değil. Biz tayin dolyaısıyla 2 yıldır ayrıydık,şimdi yeniden bir araya geleceğiz. 2 sene boyunca o da ben de kendi maaşımızla geçindik ama şimdi istediği bu.Tüm maaşı zaten eşin yönetiyor , maaş kartı sende olsa ne olacak ?
Şimdi bosansaniz yine kardasınız yani.Henüz değil. Biz tayin dolyaısıyla 2 yıldır ayrıydık,şimdi yeniden bir araya geleceğiz. 2 sene boyunca o da ben de kendi maaşımızla geçindik ama şimdi istediği bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?