Eşlerinizle tartışırken alttan alıyormusunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben genel olarak bağıran insanlardan uzak duruyorum karşınızdaki az işitmiyorsa bağırmaya ne gerek var? Mesela oğlunuzun sesini duymak istemeniz, merak etmeniz çok normal ama bağırarak kendinizi suçlu çıkarmışsınız. Bağırmayarak durumu anlatsanız aslında karşınızdaki anlayacak.

Yani istediğim şey de sinirlenilicek bişey olduğunu tahmin etmediğim için açıkcası iftar saatini pek dikkate almadım, alt tarafı bi telefon acıcak diye düşündüm.

Bu sebepten sinirli bi şekilde bana karşılık verince ister istemez bende sinirlenebiliyorum ve yükseliyorum malesef.

Hayırlı ramazanlar...

Ben 10 yıllık evliyim iki tane de evladım var.
Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..

Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.

Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan 😏

Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.

En son tartışmamızın örneği vereyim size, sizde bana akıl verin ne olur.

Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.

Şimdi burda benim susmam mı lazımdı? O zaman ben alttan mı almış olucaktım?
Tam tartışmamız sonrası gördüm yazinizi14senelik evliyim bende ilk 5sene çok alttan aldım ama sonrası umrumda değil hiç alttan felan alamam ,sizde hiçte alttan almayın bende küsüm eşimin tarafıyla sizinki gibi göndermem öyle, en fazla 4_5 ayda bir babasıyla gider iki saat görürler geri getirir,siz bu konuda haklısınız sesini duymak hakkınız göndermeye devam edecekseniz çocuğa bı telefon alın istediğiniz zaman ararsınız içiniz rahat eder

Normal de herkesin zaman zaman alttan alması gerekir ki geçinebilelim.... Ama ben şimdiki ilişkiler stratejiye dayalı olduğuna inandığım için asla ve asla alttan falan almıyorum. Ben almayınca o alıyor mecbur. Ama öyle bağırmalı falan pek kavga etmeyiz biz. Neyse biri bağıracaksa da o benimdir. Daha bir kere sesini yükseltmemiştir. Saygısından mı korkusundan mı bilemeyeceğim. Ben kendimi böyle koruyorum. Doğru bir yöntem mi değil ama napiyim hayat böyle.

Sadece eşimle değil genelde tartışma ortaminda sakin taraf ben olurum, çünkü bagirmaktan ve bana bagirilmasindan nefret ediyorum. Karşımdaki insanın tansiyonu yükselteceğini anladığında muhattap olmamalı tercih ederim. Ve bu beni rahatlatıyor. Çünkü kavga gerilim ortamlarından gerçekten nefret ediyorum. Bana göre mesela bagirmaniz gereken bir durum yokmuş anlattığınız kavgada.

Eşim ilk basta bir kere falan sesini yükseltti sakin tepkimi görünce o da sakin kalan taraf oldu artık. Tartışmaktansa sakin konuşmayı tercih ediyoruz.

Ha diyelim arkadaş ortamında vs bazı tipler ben sinirliyim, saman alevi gibi öfkem diyip her şeye parlıyor, sonra istediği kadar sönsün. O tarz insanları hayatimdan siliyorum. Ki üniversitede sevgilisi ile tartışıp öfkesini bana kusan arkadaşım yüzünden evi terkettim. Bavulumu aldım ve çıktım ne tepki ne başka bisey. Bu tarz kişiler ilişkileri ve iletişimleri tüketiyor çünkü

Genelde biz birbirimize bağırırız, bağırırken laf arasında bişey sorarım oda cevap verir sonra tartıştığımızı unuturuz öyle gider fjdısjelslwls yada kim daha sinirliyse ona göre alttan alırız :)

Çocuktan örnek vermeseydiniz farklı yorum yapabilirdim.
Ama özledim dedigim evladım hakkında saçma sapan konuşacak bilemiyorum nasıl sakinlesebilirdim.
Genel olarak da iki taraftan biri evet alttan almalı ama en güzeli kimse alttan alacak konuma gelmeden herkes derdini sakince anlatsın.
Tabi ki de kadın alttan alır diye bir durum da yok.

Hayırlı ramazanlar...

Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..

Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.

Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan 😏

Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.

Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.

kadin dedigin alttan alir degil de benim annem babamdan gördüğüm biri yukselirse digeri alttan alir. kaynanamla kayinpeder de oyle. kocamla ben de oyleyiz. biri sinirlensiyse digeri alttan alir.

Kadın neden alttan alıo hiç anlamadım bu sözü.Adam bişey dememiş bağırmanız olmamış.Sizde yumuşak soleyebılırdınız.Bağırarak bişeyler anlatanlardanhiç hoşlanmam.

Evet anlıyorum.
Yeri geliyor eşim alttan alıyor.
Hatta sinirli durumlar olabiliyor hep gittim gönlünü aldım.
Eşim çok güzel bi hareket olduğu gördü, şimdi sinirli durumlar olduğunda o da geliyor gönlümü alıyor.

Yok ben aldım yok o aldı detayına hiç takılmam.

Güzel olan herşey bulaşıcı oluyor evliliğimizde.

Kadın neden alttan alıyormus?
yuvayı dısı kuş, kuslar aleminde yapıyor ınsanlar aleminde yuva karşılıklı yapılır
Kendimi haklı gordugum hıcbır konuda hic kimseyi alttan almam.

Aslında o söz çok yanlış .Kuşlar dünyasında yuvayı dişiyi etkilemek için genelde erkek kuşlar yapar , bazı kuşlar da (kırlangıç gibi kuşlar ) birlikte yapıyor. İnsan erkekleri kafalarına göre uydurmuş bence o atasözünü

Burada bazı örnekleri var.:KK49:
Yeniden Yönlendirme Bildirimi

Aslında o söz çok yanlış .Kuşlar dünyasında yuvayı dişiyi etkilemek için genelde erkek kuşlar yapar , bazı kuşlar da (kırlangıç gibi kuşlar ) birlikte yapıyor. İnsan erkekleri kafalarına göre uydurmuş bence o atasözünü

Burada bazı örnekleri var.:KK49:
Yeniden Yönlendirme Bildirimi
Insanlar alemınde de erkek etkılensın dıye kadına vermısler gorevı

Hayırlı ramazanlar...

eşinin o tepkisine karşılık'' tabi bi iki gün kaldı ama merak ettim sesini duymak isterim bunda bişeyok '' diyesakince cevapverebilirsin çünkü ortada ne kavga var nede alttan alınacak birşey..

Biraz öfke kontrolü gerekiyor size alttan alincak şey var alinmicak şey var yuvati yapcaz diye kendimi yıpratmamam ama anlattığımız olayda birde parlayan bir sınıriniz2 olduğu belli biraz sakin ve kontrollü olursanız bence daha huzurlu olursunhz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X