Eşlerinizle tartışırken alttan alıyormusunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alttan almayi başardık biz birbirimize saygı duyarak , aşamadığımız birimiz ağlarken diğerininde ağlaması yada üzülmesi ben isterdim ki o düştüğünde ben güçlü olayım ben düştüğümde o bizde bunu yapamıyoruz işte ilişkilerde her zaman sorunlat olur sıkıntı nekadat büyüdüğüdür

Aile orneginiz öyleydi degil mi?Esiniz gibi bir babanız olsaydı eminim basta da öyle davranmazdınız..
ben hatırlamıyorum, ancak ablam annemle babamın sureklı kavga ettıgınden bahsederdı. babam zamanında annemın burnunu kırmıs hatta. cok zulum gormus zamanında annem. sımdı tabı hersey degıstı. babam annemsız markete gıdemez oldu. o termal senın bu termal benım gezıyorlar. sokakta mısafırlıkte hep anneme ovgu dolu ıltıfatlar da bulunur. annem de mutlu artık. ama evet babam cok otorıter bı baba ve es tı. uzerımde olumsuz etkısı coktur elbette.

Psikiyatris ilaç yazıp gönderiyor o da uyuşturmaktan ve kilodan başka bşye yaramıyor demek ki
Öfke kontrol terapileri var uzman bi psikologdan yardım alabilirsiniz.

Kimse alttan almıyor tartışma anında bizde. İkimiz de öfkemizi kusuyoruz sonra tamam yeter bu kadar deyip ayrılıyoruz mekandan. Sakinlik vuku bulunca da sariliyoruz. Sonra taraflar neye neden sinirlendiğini anlatıyor güzelce. İki tarafın da birbirini haklı bulduğu oluyor.
Haa tartışma çok şiddetliyse ve öfkemin çıldırtma noktasına geldiğini farkedersem (genelde kafatasimin yerini patlamaya hazır bir bomba alıyor öyle durumlarda) hızlıca çıkıp gidiyorum evden. Koşar gibi yürüyüp enerjimi atıp sakinleşip dönüyorum. Bazen eşim de eşlik ediyor bana. Tabi o yürüyüşün sebebi biliniyor ve hiç konusulmuyor o esnada.
Alttan almayı bilmem ama öfkeyi bir şekilde dindirmek gerek bilirim.

Adam da kendince haklı bence.Ailesi ile senin aranda köprü kurarken kesin yıpranmıştır.Nolmuş 3 gün kaldıysa dediğine göre.Orada kalmasını sorun ettiğini düşünmesine sebep şeyler var.Yani her türlü kasılmış adam.
Bu arada ben alttan alıyorum.Ama her zaman değil tepem de atıyor arada.

Gercekten yanında olanın esleri oldugunu ıdrak edınce yelkenler suya iniyor,baltalar gömülüyor,fakat yasanan yasandı,bir ömür ziyan oldu,biraz da elden ayaktan düşünce deger görmeyecegiz korkusu agır basmaya baslıyor yaslandıkca...

Biriktirmedin ama kavga çıkmamasına da dikkat ettin nasil oldu bu anlamadim denizcim.
Hani var ya tulipa,aynı trenyolunda aynı saatte Ankara ve İstanbuldan hareket eden tren hangı noktada karsılasır?
Cevap,hıc karsılasmaz,cunki biri carsamba,diğeri persembe günü yola cıkar .
Onun gibi,esimin ofkesi saman alevi gibi parlar gecer,haksızda olsa birseyler konusur,3 5 dk en fazla yarım saat sonra zaten haksız oldugunun bilincinde çoktan susmus normale dönmüş olur.

İşte o noktada ses yukseltmem,agır söz söylemem,asla küfür kullanmam fakat ne kadar haksız oldugunu,hele su sözleriyle sacmaladıgının kendısının de farkında oldugunu soylerim,çözülmesi gereken neyse onu da ardından eklerim,bir muddet konusuruz,konu ya çözülür ya da tekrar konusulmak üzere rafa kaldırılır.Böyle yani...

İşte o ataerkillik benim babaevinde vardı.
Babam ıyı kalpli bir insan olmasına ragmen sanki kadınların fikir beyan etmesi tahtını sallıyormuş gibi tepki verirdi.
Annem de bu fikri beslerdi,normal bir konuda fıkır belirtsek aaa babanıza nasıl soylersınız o baba baba.
Ee ne olmuş,gayet saygıyla konusuyorum işte.
Çok bıkmıştım çok.
Fakat eşim arada cart curt etse de arka planda demokrat düşüncelidir,kadının hakkını bilir, konusulur yani,bu cok onemli.
Fikir bazında babam gibi bir adama bir daha katlanamazdım,içi özü naif bir adam olmasına ragmen .

Aynen benimki senin baban gibi.Ben evlendikten sonra cok daha naif taraflarını gordum.Evlenmeden once daha kotuydu.Ama yordu cok beni.Hala arada ipleri elinde tutma,agirligini (!)garip birsekilde koruma derdinde.Iyi gidiyorduk aslinda.Ve birikmis kredisi bende biraz dolmus.Insatada fotosunu bile eklemedim ben.O ekledi.Ortak arkadaşlarımız var.Bu bir nevi intikam benim icin.

Son düzenleme:
Bilirim,çok yoruyorlar,bir de kendini suçluyorsun,melek gibi adam,ben kıymetini bilmiyorum diye.
Babam önüme yemegi hazırlayıp koymak ister gidince örnegin,ama onu ben yaparım,fikrime birazcık saygı duysun, ben de varım,bir bireyim,bunu farketsın istiyorum sadece...
Şimdi mi,şimdi onu da istemiyorum,canı sagolsun yeter ki...

Eğer ben hakliysam almam alttan. Ufacik şeyleri sorun yapan biri değilim, tartışıyorsam sebebim sağlamdır

No no noooooooooooooo.
Alttan aldıkça eziliyorsunuz.

Psikiyatris ilaç yazıp gönderiyor o da uyuşturmaktan ve kilodan başka bşye yaramıyor demek ki
Öfke kontrol terapileri var uzman bi psikologdan yardım alabilirsiniz.

Haklısınız, tşk ederim yorumunuz için:)

O muhtemelen ailesiyle gorusmediginiz için hıncını sizden çıkarıyor

Sanmıyorum, ailesi de benim le görüşmek istemiyor çünkü ben ailesi yüzünden gemileri bırakın bütün limanları yıktım geçirdim boşanma aşamasından döndüm. Şu anda görüşmüyorum çok da mutluyum iyi ki de boşanmamışım onlar yüzünden çocuklarımı heba etmemişim.

Eşim beni yada ailesini tutmaz dı tarrışmalar da genel de uzaktan izleyici bana da işte ben onlarla konuştum boşver falan der geçiştirir di ama onun konuştum dediği bana dediği gibi onlara da boşver demekti. Hep bekledim haklı olan tarafı tuttusun diye, onu yapmadı eşim beceremedi çünkü kız kardeşleriyle gerçekten ülke bile baş edeme o derece fenalar uzaktan izlemeyi tercih etti hep. Baktım olmuyor kendi çözümümü kendim ürettim bende.

Ben boşanmak istediğim de ailesini seçebilirdi ben ona asla tercih hakkı vermedim hatta ben ona git boşanalım bıktım dedim gitmedi bırakmadı beni, arada bu tarz şeyler olunca da işte benden alttan almamı bekliyor çünkü ben alttan alırsam o uzatmıyor ama ben alttan alamıyorum işte sorun bu asıl.

Tartisilan konuya bagli. Hee kendimi gercekten hakli buluyosam sonuna kadar cirkeflesirim. Zaten benim cenemden yildigi icin susar genelde tartismayiz yada tartisacak gibi olsak yakar sigarasini kendini wcye kitler ki ona ulasip saramayayim diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…