- Konu Sahibi Yesilboncuk
-
ben hatırlamıyorum, ancak ablam annemle babamın sureklı kavga ettıgınden bahsederdı. babam zamanında annemın burnunu kırmıs hatta. cok zulum gormus zamanında annem. sımdı tabı hersey degıstı. babam annemsız markete gıdemez oldu. o termal senın bu termal benım gezıyorlar. sokakta mısafırlıkte hep anneme ovgu dolu ıltıfatlar da bulunur. annem de mutlu artık. ama evet babam cok otorıter bı baba ve es tı. uzerımde olumsuz etkısı coktur elbette.Aile orneginiz öyleydi degil mi?Esiniz gibi bir babanız olsaydı eminim basta da öyle davranmazdınız..
Psikiyatris ilaç yazıp gönderiyor o da uyuşturmaktan ve kilodan başka bşye yaramıyor demek kiBilmiyorum aslında olabilir belki de, yani ben direk sinirlenmem değil de karşımda ki işte basit bişeye sinirlenince ben nedense daha fazla sinirleniyorum, yani ben onun basit bişeye sinirlendiğin de ki bağırmaz genelde ama sinirini belli eder, benim daha çok sinirlendiğimi görünce kabuğuna çekiliyor yada ben fazla uzatırsam bu sefer oda bana katılıyor, ufacık bi mevzu kocaman kavga oluyor.
Aslında 4 sene evvel psikiyatri'se gittim ve bi sene ilaç kullandım. Fakat bana 10 kg aldırmanın dışın da bi yararını göremedim. Ben de bıraktım tedaviyi.
Adam da kendince haklı bence.Ailesi ile senin aranda köprü kurarken kesin yıpranmıştır.Nolmuş 3 gün kaldıysa dediğine göre.Orada kalmasını sorun ettiğini düşünmesine sebep şeyler var.Yani her türlü kasılmış adam.Hayırlı ramazanlar...
Ben 10 yıllık evliyim iki tane de evladım var.
Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..
Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.
Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan
Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.
En son tartışmamızın örneği vereyim size, sizde bana akıl verin ne olur.
Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.
Şimdi burda benim susmam mı lazımdı? O zaman ben alttan mı almış olucaktım?
Gercekten yanında olanın esleri oldugunu ıdrak edınce yelkenler suya iniyor,baltalar gömülüyor,fakat yasanan yasandı,bir ömür ziyan oldu,biraz da elden ayaktan düşünce deger görmeyecegiz korkusu agır basmaya baslıyor yaslandıkca...ben hatırlamıyorum, ancak ablam annemle babamın sureklı kavga ettıgınden bahsederdı. babam zamanında annemın burnunu kırmıs hatta. cok zulum gormus zamanında annem. sımdı tabı hersey degıstı. babam annemsız markete gıdemez oldu. o termal senın bu termal benım gezıyorlar. sokakta mısafırlıkte hep anneme ovgu dolu ıltıfatlar da bulunur. annem de mutlu artık. ama evet babam cok otorıter bı baba ve es tı. uzerımde olumsuz etkısı coktur elbette.
Hani var ya tulipa,aynı trenyolunda aynı saatte Ankara ve İstanbuldan hareket eden tren hangı noktada karsılasır?Biriktirmedin ama kavga çıkmamasına da dikkat ettin nasil oldu bu anlamadim denizcim.
İşte o ataerkillik benim babaevinde vardı.O sinirlenirse ben ben sinirlenirsem o sinirleniyor. Bayagi agiz kavgasi yapiyoruz.Bir ikigun kus duruyoruz.Ben cebSonuc olarak ben de çözemedim Cozemem de cunku asiri ataerkil.
Dogru soyluyorsun benimki en ufak olayda son söylenecek sözü once söylüyor ,sasiriyorum,gonul alma konusu sikinti ve bu kalbimi cok kırıyor .Normalde iyiyiz ama.Sanki hicbirsey ogrenmemis gibi ayriliklarindan..Sanki toy acemi tecrubesiz bir delikanli(!)
Aynen benimki senin baban gibi.Ben evlendikten sonra cok daha naif taraflarını gordum.Evlenmeden once daha kotuydu.Ama yordu cok beni.Hala arada ipleri elinde tutma,agirligini (!)garip birsekilde koruma derdinde.Iyi gidiyorduk aslinda.Ve birikmis kredisi bende biraz dolmus.Insatada fotosunu bile eklemedim ben.O ekledi.Ortak arkadaşlarımız var.Bu bir nevi intikam benim icin.İşte o ataerkillik benim babaevinde vardı.
Babam ıyı kalpli bir insan olmasına ragmen sanki kadınların fikir beyan etmesi tahtını sallıyormuş gibi tepki verirdi.
Annem de bu fikri beslerdi,normal bir konuda fıkır belirtsek aaa babanıza nasıl soylersınız o baba baba.
Ee ne olmuş,gayet saygıyla konusuyorum işte.
Çok bıkmıştım çok.
Fakat eşim arada cart curt etse de arka planda demokrat düşüncelidir,kadının hakkını bilir, konusulur yani,bu cok onemli.
Fikir bazında babam gibi bir adama bir daha katlanamazdım,içi özü naif bir adam olmasına ragmen .
Bilirim,çok yoruyorlar,bir de kendini suçluyorsun,melek gibi adam,ben kıymetini bilmiyorum diye.Aynen benimki senin baban gibi.Ben evlendikten sonra cok daha naif taraflarını gordum.Evlenmeden once daha kotuydu.Ama yordu cok beni.Hala arada ipleri elinde tutma,agirligini (!)garip birsekilde koruma derdinde.Iyi gidiyorduk aslinda.Ve birikmis kredisi bende biraz dolmus.Insatada fotosunu bile eklemedim ben.O ekledi.Ortak arkadaşlarımız var.Bu bir nevi intikam benim icin.
Hayırlı ramazanlar...
Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..
Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.
Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan
Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.
Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.
No no noooooooooooooo.Hayırlı ramazanlar...
Psikiyatris ilaç yazıp gönderiyor o da uyuşturmaktan ve kilodan başka bşye yaramıyor demek ki
Öfke kontrol terapileri var uzman bi psikologdan yardım alabilirsiniz.
O muhtemelen ailesiyle gorusmediginiz için hıncını sizden çıkarıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?