- Konu Sahibi Yesilboncuk
-
Susmak değil de biraz cilveli ve sinirlenmeden yumuşak bir şekilde cevap vermeli bence, benim alttan almaktan anladığım bu. Yani o sinirlenince siz de sinirle cevap verseniz kavga büyür. Verdiğiniz örnekte o öyle mi dedi, sinirlenmek yerine "olsun ama ya, içimden geldi bi sesini duyayım yine de, hadi arayalım ne olur? çok mutlu olacağım" vb ile yine istediğinizi yaptırırsınız. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır.Hayırlı ramazanlar...
Ben 10 yıllık evliyim iki tane de evladım var.
Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..
Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.
Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan
Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.
En son tartışmamızın örneği vereyim size, sizde bana akıl verin ne olur.
Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.
Şimdi burda benim susmam mı lazımdı? O zaman ben alttan mı almış olucaktım?
Çocukken evinizde çok kavga gürültü oluyor muydu? Bende çocukken yüksek ses kavga olduğunda dış dünyayla bağımı keser kulaklarımı kapardım
Benım de buyudugum evden oyle bır travmam var.Tartısma seklinde degıl de genelde tek taraflı "monolog" seklinde gerceklesirdi.Kendinizi anlatmaya cabalamanın faydasız oldugunu artık kabullenerek susardınız,pesınden sizin yerinize fikir yürütülürdü.%99 ben alttan alırım. Kavga gürültü tartışma sevmem çocukluktan kalan travma ailemden. Sırf tartışma olmasın diye %100 haklıysam bile ona doğrudur, haklısın derim yeter ki sussun konu uzamasın. Senede 1 falan bıçak kemiğe dayanır o zaman kavga ederim Ona göre her zaman o haklıdır bulaşmıyorum he he diyip geçiyorum
Aile orneginiz öyleydi degil mi?Esiniz gibi bir babanız olsaydı eminim basta da öyle davranmazdınız..Bizde cok birbirimizi yedigimiz oluyordu. Ben baya edebsizlige vuruyordum. Esya kiriyordum.Baya Sonra konustuk , birbirimize isteklerimizi beklentilerimizi soyledik. Artik yorulmustum da kavgadan kusluklerden. Esim " bana diledigin herssy hakkinda konusabilirsin tartisabilirsin. Ama saygili ol ve bagirma " derdi. Aynen oyle oldu. Ses tonuma ve saygiya dikkat ettigim musdetce kavga gurultu biti. Artik uzatmayiz. Ya tatliya baglariz, yada yarim saat sonra konu kapanmis olur. Tabi karsilikli tek tarafli degil.
Sinirlenerek öfkeyle konuşuyorsanız devamlı onun için kavga üzüyor olabilir.
Öfke kontrol sorununuz mu var acaba ?
Tek taraflı alttan almayla olsaydı ohoo
Alttan alma da karşılıklıdır.
Yeri geldiğinde sen yeri geldiğinde o susacak.
Susmak değil de biraz cilveli ve sinirlenmeden yumuşak bir şekilde cevap vermeli bence, benim alttan almaktan anladığım bu. Yani o sinirlenince siz de sinirle cevap verseniz kavga büyür. Verdiğiniz örnekte o öyle mi dedi, sinirlenmek yerine "olsun ama ya, içimden geldi bi sesini duyayım yine de, hadi arayalım ne olur? çok mutlu olacağım" vb ile yine istediğinizi yaptırırsınız. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır.
Evet annem sürekli bağırarak iletişime geçen biri o yüzden.
Bende yengecim ve bende aynen bugun aynısı oldu esim boyle bi diklendi bana ba ba ba. dedim bunda sinirlencek ne var? Ancaa tersle anca kalp kir. Şu saat oldu hala daha sinirliyim ona ama kendisinde korkunç bir bulaşık lik var hatasını boyle anlayan insani da sevmiyorum. Hic yapma o hatayı işte ama nerdeHayır yengeç, yükselenim de akrep:)
Çok haklısınız, inşallah o sinir anında dedikleriniz aklıma gelir ve yapabilirim çünkü gerçekten ben de çok yoruluyorum artık saçma sapan sebeplerden tartışmaya. Tşk ederim desteğiniz için:)
Dogru soyluyorsun benimki en ufak olayda son söylenecek sözü once söylüyor ,sasiriyorum,gonul alma konusu sikinti ve bu kalbimi cok kırıyor .Normalde iyiyiz ama.Sanki hicbirsey ogrenmemis gibi ayriliklarindan..Sanki toy acemi tecrubesiz bir delikanli(!)Dogru soyluyorsun,o saygı cızgısını ben de aşmam ve aştırmam,bazen kavgada bıle soylenmeyecek sozler vardır,ki kavgaya da getırmem olayı.Cunkı onun bir tık otesı sonsuza kadar yüz cevırmek olmalı,bunu yapmayacaksam durumun cozume evrılmesını saglarım,baska turlu aynı evde yasanmaz...
Biriktirmedin ama kavga çıkmamasına da dikkat ettin nasil oldu bu anlamadim denizcim.Benım de buyudugum evden oyle bır travmam var.Tartısma seklinde degıl de genelde tek taraflı "monolog" seklinde gerceklesirdi.Kendinizi anlatmaya cabalamanın faydasız oldugunu artık kabullenerek susardınız,pesınden sizin yerinize fikir yürütülürdü.
Karsılıklı tartısma fakat 2 tarafı oynayan tek kişi
"Şimdi bunlar oluyor ya,sen evlenince de arayıp sormazsın bizi.
Biliyorum aramazsın,amaaan aramazsan arama cokta meraklıydım zaten"
Bunun evimde de olusmaması icin yasadıgım tecrube daha tedbirli olmaya itti beni.
Cocuklar da fikrini soyleyebilsin,hersey içimde bir daha kilitlenip kalamasın diye bastan acık oldum,birşeyi biriktirmedim patlamalar yıkımlar olmasın diye.
Size de bunu tavsıye edebilirim.yoksa ınsan biryerden sonra kaldıramıyor,yıllanan bir durumu degiştirmekte çok zor oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?