Esmer ten..

benim de var bu esmerlik takıntım ya... aslında yazın yanınca esmer oluyorum sadece bana göre. Kışın falan gayet beyazım yani. Şuan yanmayan yerlerim kar gibi duruyor yanık tenin yanında görseniz... ama insanlar nedense bana hep esmersin demekten vazgeçmiyorlar :))) acaba diyorum karakaşlıyım karagözlüyüm diyemi diyolar?? hyr yani kavga etmek istemiyorum ama arkadaşlar yapmayn siz esmer görmemişsiniz demeden de duramıyorum :)))
erkek arkadaşım o kdr gülüyor ki, saçmalama yaa allahaşkına kim esmer diyo sana? diyo ben de arkadaşlarm deynce daha da şaşırıyor.. sen esmer mesmer değlsin diyo. Genelde buğday tenli olarak görüyorm ben kendimi ailem ve çoğu kişi de öyle. Bana göre esmer baya sütlü kahve rengindedir çünkü hani bakıyorum kendime ben öyle değilimki..

ya esmerlik tabiki kötü birşey değil hatta çekicilik olarak görülüyor günümüzde.. hele de erkeklerin adriana lima sevdasından sonra daha da bi moda oldu esmerlik,bronzluk... kimi arkadaşlarm var mesela onlar baya esmer ama ona rağmen solaryuma falan giriyolar düşün :) ben hayretle bakıyorum. Bana da sen hiç yanmamışsın falan diyolar. Dedim ben sevmiyorum :)) şaşırıyolar aa nasıl yani falan diye. Esmerlik yaygınlaşmış durumda yani sana esmersin deseler de bozma moralini o diyenler kendileri aynaya bakıyorlarmı?? eminim dünya güzeli insanlardır böyle kolay alay edebildiklerine göre :D çiğ beyaz olmak çokmu güzel yani :) makyaj yakışmaz çekiciliği yok bişeyi yok... herneyse onlara da lafım yok ama beyaz olmak da çok da harika birşey değil.

lütfen canım ama esmerlik güzel ama kusursuz bembeyaz süt gibi bir tenide kötülemeyelim ..her tenin güzelligi ayrıdır...esmerleri begenirim saclarını sarıya boyamadıkları sürece harika....beyaz tenliyim makyaj konusunda katılyorum renge girmem ayrı bi cins duruyor farlar bembeyaz suratta:)

lütfen canım ama esmerlik güzel ama kusursuz bembeyaz süt gibi bir tenide kötülemeyelim ..her tenin güzelligi ayrıdır...esmerleri begenirim saclarını sarıya boyamadıkları sürece harika....beyaz tenliyim makyaj konusunda katılyorum renge girmem ayrı bi cins duruyor farlar bembeyaz suratta:)

yanlış anlama akça pakça süt gibi bembeyaz tenlerin her zaman hastası olmuşumdur eğer esmerliği kötüleyip de beyazlık gibisi yok diyenlere karşıyım ben.. bir de bembeyaz olup esmerlerle dalga geçenleri.. çok harika sanmasnlar kendilerini sonuçta herkesin güzelliği kendine...

Ben tam beyaz olmasam da beyaz tenli sayılırım.
Hatta ten rengim koyulaşmasın yanmayayım güneşte diye yaz kış 50 faktör güneş kremi kullanıyorum.
Esmer ten sevmiyorum ama kimseyle de esmersin diye alay etme gereksinimi duymadım şimdiye kadar.
O laf söyleyen insanlar sen beyaz olsanda laf söylerlerdi sana zaten.
Bana 'bu ne böyle azıcık yan soluk soluk hasta gibisin' diyen çok olur mesela.
Hiç umursama ben öyle yapıyorum.
Kimseyi memnun etmek ya da kimseye kendimi beğendirmek zorunda değilim.
Kimse de beni beğenmek zorunda değil.
Gül geç sen halinden memnunsan kimin ne düşündüğü önemsiz..

Bir sarışın olarak esmerlere bayılıyorum. Ben şimdi şort yada etrk giysem bu sene hiç güneşlenmdeğimden bembeyaz bacakların ortaya çıkacak süt gibi. Ama esmerlere bu tarz şeyler daha çok gidiyor mesela bembeyaz gÖğüs dekoltesi çiğ durabilirken esmerde hoş gürünebiliyor. Ama bir yandanda kara kaş sarı saç ya da sarı saçta bir karış kapkara dip hiç de hoş durmuyor tabi bunlar benim fikrim. Bir de tuğba büyüküstün diye bir afet var kadın tam bi esmer güzeli.

yanlış anlama akça pakça süt gibi bembeyaz tenlerin her zaman hastası olmuşumdur eğer esmerliği kötüleyip de beyazlık gibisi yok diyenlere karşıyım ben.. bir de bembeyaz olup esmerlerle dalga geçenleri.. çok harika sanmasnlar kendilerini sonuçta herkesin güzelliği kendine...

:)kızkardesim esmer hatta konuyu acan arkadas yanında beyaz diyebilirim ben bembeyazım yıllarca ben onun teninin o benim tenimi begendik durduk bazı insanlar imrendikleri seyi kötülemeye calışıyor dalga geciyor aslında kendisininde öyle olmasını istedigi için kıskanclık cok fazla bayanlarda...dedigin gibi herkesin güzelligi kendine

benim ten rengim sanırım buğday. her ten renginin kendine özgü güzellikleri var. beyaz tenliler çok duru oluyor seviyorum ben. esmerlere yakıştırdığım da çok şey var. kızıl saç bunlardan biri kesinlikle değil ama makyaj konusunda esmerler hep daha şanslı. mesela bordo ruj kime bu kadar yakışır:)

Of yaa şu insanların aşağılık kompleksleri yok mu beni deli ediyorrrr.sırf bu komplekslerini tatmin etmek için etrafındaki insanlara saldırırlar iştee.aptallar.çok sinirlendim yeminle ya.senin hiç kafana tamadığın hatta farketmediğin bi özelliğini bulurlar dalga geçerek söylerler sonrada bizi takıntılı yapar kapatırlar konuyu.niye böyle yapıyolar anlamıyorum ki yazık ya.canım senin tenin hiç de zenci gibi değil esmersin ama abartılacak bişey değil hatta bu güzel bişey herkes bronzlaşmak için kaç saat güneşin altında yatıyor doğal esmersin ne güzel işte.takma kafana onlar kendilerine baksın :19:

ben ortaokuldayken herkes kaşlarımla dalga geçerdi. ve inanılmaz kabarık saçlarımla. aradan 10 yıl geçti şimdi. tuvalette saçımı elleyip nasıl uzattın diyenler, kaşlarını boyuyor musun nasıl böyle oluyor diyenler, saçlarını nasıl şekillendiriyorsun diyenler... tek cevabım kaşlarımı ayda bir normal bi kuaföre aldırıp(tabi inceltmeden) sonra çıkanları topluyorum, saçlarımın kesimini çok iyi bir kuaföre yaptırıp banyodan sonra direk sokağa çıkıyorum...

Ben esmerim ve daha esmer olim diye solariuma dahi giidiyorum , neden bunu bukadar taktinki? Kim ne demis neden bukadar onemli biz insanlar icin?

İlk defa esmer olmakla dalga gecildigini duydum. Millet bronzlasmak icin ne paralar dokuyor. Ben beyaz tenliyim, bronzlasmak icin kac defa gittim solaryuma ise yaramadi. Birazcik bile koyulasmadi ten rengim. Ozellikle yazin arkadaslarim benimle beyaz peynir diye dalga gecer. Taril yapmiyor musun sen git biraz gunes yuzu gor falan derler.

Hicde takma canim ben esmerim cocukken karakizim diye severlerdi 15yasindaydim dayim evleniyodu beni cocukken görmüş bi kadın bu guzel kiz o çirkin kizmiydi dedi babannemde evet dedi hayatim boyunca hep esmerligimden dem vuruldu 3kiz kardesiz diger ikisi bembeyaz ben baba tarafina cekmisim esmer olmusum birgun bile cirkin oldugumu dusunmedim esmerim ve allah vergisi bir guzellige sahibim

Esmerlik kadar güzel birşey var mı yahu :21:

Denize gidersin krem bile sürmesen kızarmadan mis gibi yanarsın beyazlar ve sarılar birsürü krem sürdükleri halde kızarırlar acı çekerler,

Esmerlerin teninde lekeler belli olmaz, tüyler belli olmaz, kızarırsın belli olmaz.

Yanık bir ten olduğu için kışında adeta solaryumdan çıkmış gibi dolanırsın,

Daha da aklıma gelmeyen avantajları vardır Hem herşeyin esmeri karası pahalı olduğuna görene demekki gayet güzel birşey

Hiç üzülme gül geç :34:

bundan yıllarrrr önce abim;esmer bir arkadaşıma senin büyük büyük büyük baban kömür müydü demişti:)
aklıma getirdiniz hay Allah o da üzülmüş müydü acaba.
bazen düşüncesizce sözler çıkıyor ağzımızdan.
bana da çok beyaz tenli olduğum için laf edenler var
antalya da yaşadığım halde bronzlaşamıyorum.
napak ölek mi:)

Ben de esmerim kuzum ve nedense gittigim her ortamda dikkat cekiyorum. Insanlar begeniyor gayet de. Bnmle de kucukken dalga gecerlerdi simdi pesimden kosuyorlar. Kizlar bana tatile gitmeden mi boylesin diye soruyor.insanlar kisin bronz olmak icin solaryuma gidiyor ;)) bronz ten hep.bir adim onde sanirim. Ayrica dikkat cekici reklamlara bakarsan beyaz tenli.manken ve oyuncular bile makyajla bronzlastiriliyor.senin tenin de gayet hos yani bazi esmerler var ten renkleri mat duruyor ama seninki gayet canli. Hep bir adim ondesin. Bir fotograf var,bir suru kadin poker masasinda,pullari esmer hatun topluyor :)) anlatabildim mi;)) bide sey diyolar,sarisin icin dunyayi yakarim,esmer icin sarisini da yakarim...ulkemizde de bir sarisin furyasi vardi ama bence bakimsiz sarisin sayisi arttikca bu ilgi esmerlere kaymaya basladi. Ya bide su var.aynaya baktiginda ben ne kadar guzelim bugun demen yeterli,kimin ne dedigi o kadar onemsizki...

Bu yazının üstüne anlatmadan geçemicem :) Bu kompleksli zamanlarımda ilaç gibi geldi bi mutlu oldum :)
Akrabamızın düğünü oldu 2 ay önce ve yeni gelinimizde ordaydı.
Kimseyi tanımıyordu daha, başka bir ülkeden yeni gelmişti.Biz masaları gezdik selamlaştık oturduk masamıza.
Gelinimiz düğün sahiplerine( annemin kuzeni) düğünde bi kız gördüm çok güzeldi esmer güzeliydi resmen ,bi hoşuma gitti kimdi acaba düğün cdlerine bakalım belki orda görürüm yine demiş :) Bakmışlar görememişler.Bayram olduğu için onları ziyarete gittik bu gece içeri girdiği gibi aaa sen o güzel kızsınn dedi :) Şaşırdım :)Nasıl yani dedim :) Sonra anlattılar böyle böyle diye :)
Bense o gün saçlarımın şekil almamasından kuaförün saçımı yapamamasından yazdan dolayı esmer olan tenimin iyice esmerleşmesinden kendini bilmez bi kaç insanın dalga geçmesinden dolayı kendimi fazlasıyla çirkin hissediyordum:)
Demek istediğim o ki sana öyle diyenlere aldırma insan kendini bazen çirkin hissedebiliyor bi kaç dengesizin söylediği lafları kafasına takıp güzelliğini nasıl göründüğünü unutabiliyor.
Bi kaç insanın tenimle dalga geçmesinden dolayı kendi tenimden nefret ettiğim zamanlar oldu ama esmer birini gördüğümde dibim düştü hep:)
Hem ne demişler sarışının adı esmerin tadı :)))
:1::1::1::1::1:

Sana kesinlikle katılmıyorum canım esmer tenli olmak ıcın nasıl ugrasıyolar :32: bende esmerım bana kara kız derler genelde bende memnunum zaten rengımden :12:

Hepinizin fikirleri için teşekkür ederim ben zaten kompleks haline getirmemiştim aksine denize gidip bronzlaşma düşüncem de var sadece böyle laflara gıcık olduğum için amaçlarını anlamaya yönelik bu konuyu açtım, kk'da bir konu okumuştum 5 yaşındaki bir kız konuyu açan kişiye kilosu yüzünden sen hamile misin diye sormuş :) bu da aynı o hesap çocuk aklıyla hareket eden insanların taktığı şeyler ama en azından çocuklardaki saflık bu alaycı konuşmaları yapanlarınki ise işsizlik, kıskançlık, fesatlık..

Oww esmer ten gormemisler valla. :9:
Esmerleri birak zenciler bile cok guzel.
Su bebege bitiyorum resmen. Masallah :nazar:

$Bebe-americain-noir-avec-les-yeux-bleus.webp

$bebe yeux bleus.webp

Back
X