Eşyalarımı herkese veriyorum

Evet bunuda düşündüm olabilir gibi
Ama etrafımda değer görüyorum fikirlerime önem verilir genelde yani genel olarak çevremde sevilen biriyim
İşte bilinçaltımda bi sıkıntı olmalı
InsAllah oyledir bir kac konuda kullanilmadan sonra insanin psikolojisi daha cabuk bozuluyor

Yazınızın çok mantıklı ben bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım ve durumumu nasıl araştırmalıyım öözüm bulmak için

Imkaniniz varsa bu konuda profesyonel destek almanizi tavsiye ederim. Maddi imkanlariniz izin vermiyorsa kendinizi gelistirmek icin Videolar ve kitaplar arastirabilirsiniz. Maalesef su anda evde degilim yoksa size bir kac kitap tavsiye ederdim. Kafadan simdi önerebilecegim: Bir örnek Dogan Cüceloglu (Mekani cennet olsun insallah). Youtube da özgüven ve özsaygi ile ilgili bir cok videolari var. Kitaplarini da cok severim. Türkceye yeni tercüman edilenlerin arasinda Stefanie Stahl in "Icindeki cocuk bir yuva bulmali" kitabini da önerebilirim. Kirilma noktamizi bulmak icin hikayemizin basindan baslamamiz gerek.

sevilme ihtiyacınızı bu şekilde gidermeye çalışıyorsunuz gibime geldi. ben de çok vericiyimdir tabi eşyalarımı vermem ama gideriz hesabı ben öderim vs. yıllar sonra anladım bunu. geç oldu. birilerinin bizi sevmesi için bir şeyler vermemize gerek yok varsa da o kişinin hayatımda yeri yok. çıkarı olan kişileri çevrenize toplamış oluyorsunu aslında bu şekilde.

Bazen dua ederken cömert ve isar sahibi olabilmek için dua edilir. İsar, kendi ihtiyacı varken bir başkasına verebilmek demek. Güzel bir huy , herkes yapamaz

Böyle vermek içinden geçince sustur kendini o anda dur 20 ye kadar içinden say zamanla kontrol edersin biri çok güzel deyince teşekkür ederim canım demen Lazim sadece

Zamaninda bende verdim cok .. ozellikle kiyafet para vs. Bense nerdeyse hic almazdim kiyafetler berbat gelirdi.. parayida hemen vercem diyenler 1 sene sonra verirdi..ayda yilda ya da belli kisilere verirsinde herkese boyle olmak normal degil

Ben asla vermem. Beğenen olursa bende çok seviyorum. Çok hoş derim. Bunu hususi yapıp adına hacilama diyen arkadaşım vardı. Eline para geldiği gün yer sonra kıyafet makyaj malzemesi toplardi ondan bundan. Kendinize telkinde bulunun. Ben degerliyim meditasyonları falan var. İnsanlar sizi verdiğiniz için değil siz olduğunuz için seviyorlar. Ha bu amaç için seven varsa ayıklanması da iyi olur.

Eskiden bende de bu huy vardı ama Eşim sağolsun diye diye beni vazgecirdi .
Aslında onun demesiyle de değil.
Bir gün benim bir arkadaş evime gelince yeni aldığım içeri terliğini çok beğendiğini söyledi.
Bende o zaman 2 tane içeri terliği var.
Neyse dedim içimden ben bir taneyle idare ederim arkadaş çok beğendi vereyim.
Hemen de aldı tabi.
Bir gün evine bir gittim. Vestiyerinde 40 tane terlik var tabi ben o an şok
Ben ihtiyaci vardır belki sanarken o koleksiyon yapıyormuş meğer
Onun uzerine kimseye beğendi diye bir şey vermiyorum.
Beğendim diyene tsk ederim. Daha güzelleri senin olsun deyip geçiyorum

Kendinizi yönlendirmek için pratik yapın bence. Kafanızda senaryo kurun mesela biri gelip bilekliğini çok beğendim diyor size. Önceliğiniz teşekkür etmek olsun. Teşekkür ettiğiniz sürede de karşıyı süzün. Üstünde ne güzel neyi var falan diye. Çok teşekkür ederim seninde tişörtün çok güzelmiş nerden almıştın yeni mi diyerek kendi düşüncenizi yönlendirin. Bu sizin otomatik tepkiniz olsun. Nasılsın diyene iyiyim sen nasılsın demek ki bir cevap olsun yani. Teşekkür ederim seninde x'in güzelmiş yeni mi yada nereden aldın. Böylece konu sizin eşyanızdan dağılır ve teklif şansınız kalmaz. Eğer karşıda ki tekrar sizdeki beğendiği şeye getiriyorsa konuyu evet sizi manipüle ediyor. Buradan da anlamış olursunuz.

Fazla fedakarlik herkes iyi olsun. Alttaki temel duygu kendinize deger vermemeniz. Herkese yetebilme ama kendine deger vermeme. Insanlarin magduriyetlerine çözüm bulmaya endeksli. Yapacağınız sey. Kendinize deger vermek.. herkesin her sorununu cozmeyi kendinize gorev vermemek..

Çok haklısınız bu konuda önerebileceğiniz bir kaynak var mı

Evet çok mantıklı geldi bu mutlaka bu şekil deneyeceğim

bende öyleydim. alma verme dengeniz bozuk. bununla ilgili videolar izleyıip farkındalık kazandıktan sonra duzeltebılırsınz. ben düzelttim sayılır. temelinde yatanın şu olduğınu söylüyor uzmanlar; çocukken hep bişeyler paylaşırsam sevilirim düşüncesi aşılanmış bılınçaltımza. ya da bunu çok iyi yapan biri varmış çevremızde ve onu almışız

Hangi videoları izlediniz aşmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…