InsAllah oyledir bir kac konuda kullanilmadan sonra insanin psikolojisi daha cabuk bozuluyorEvet bunuda düşündüm olabilir gibi
Ama etrafımda değer görüyorum fikirlerime önem verilir genelde yani genel olarak çevremde sevilen biriyim
İşte bilinçaltımda bi sıkıntı olmalı
Eğer kaynak buysa nasıl kurtulabilirimBu insanlara yaranma ve kendini sevdirme kaygisina benziyor.
Yazınızın çok mantıklı ben bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım ve durumumu nasıl araştırmalıyım öözüm bulmak için
Eskiden bende de bu huy vardı ama Eşim sağolsun diye diye beni vazgecirdi .Herkese merhaba
İyi geceler
Sizlere danışmak istediğim bir konu var, normal miyim değil miyim bilmiyorum
Fikirlerinizi bekliyorum
Evet başlıkta yazdığım gibi eşyalarımı isteyen herkese veriyorum hayır diyemiyorum ama sonra pişman oluyorum
Örnek verecek olursam istemeyene bile veriyorum
Mesela biri elbisesine uygun şal bulamadığını söyledi bugün ve bende hemen o renk bende var vereyim istersen dedim ve verdim
Başımdaki taç ı beğendi biri beğendiysen vereyim dedim ve verdim
Evime gelen misafir bişeyi beğendiği zaman hemen verme teklifi ediyorum
Tatbiki beğenende alıyor
Bazıları değerli bazıları değersiz
Değerinde değilim zaten kendim teklif ediyorum vermeyi
Ama sonradan bu huyumdan pişman oluyorum
Tacımı çok seviyordum bidaha aynısını bulmam zor ama verdim
Neden böyleyim
Ve
Basıl vazgeçerim bu huyumdan
Şimdiden teşekkürler
Fazla fedakarlik herkes iyi olsun. Alttaki temel duygu kendinize deger vermemeniz. Herkese yetebilme ama kendine deger vermeme. Insanlarin magduriyetlerine çözüm bulmaya endeksli. Yapacağınız sey. Kendinize deger vermek.. herkesin her sorununu cozmeyi kendinize gorev vermemek..Herkese merhaba
İyi geceler
Sizlere danışmak istediğim bir konu var, normal miyim değil miyim bilmiyorum
Fikirlerinizi bekliyorum
Evet başlıkta yazdığım gibi eşyalarımı isteyen herkese veriyorum hayır diyemiyorum ama sonra pişman oluyorum
Örnek verecek olursam istemeyene bile veriyorum
Mesela biri elbisesine uygun şal bulamadığını söyledi bugün ve bende hemen o renk bende var vereyim istersen dedim ve verdim
Başımdaki taç ı beğendi biri beğendiysen vereyim dedim ve verdim
Evime gelen misafir bişeyi beğendiği zaman hemen verme teklifi ediyorum
Tatbiki beğenende alıyor
Bazıları değerli bazıları değersiz
Değerinde değilim zaten kendim teklif ediyorum vermeyi
Ama sonradan bu huyumdan pişman oluyorum
Tacımı çok seviyordum bidaha aynısını bulmam zor ama verdim
Neden böyleyim
Ve
Basıl vazgeçerim bu huyumdan
Şimdiden teşekkürler
Çok haklısınız bu konuda önerebileceğiniz bir kaynak var mıFazla fedakarlik herkes iyi olsun. Alttaki temel duygu kendinize deger vermemeniz. Herkese yetebilme ama kendine deger vermeme. Insanlarin magduriyetlerine çözüm bulmaya endeksli. Yapacağınız sey. Kendinize deger vermek.. herkesin her sorununu cozmeyi kendinize gorev vermemek..
Evet çok mantıklı geldi bu mutlaka bu şekil deneyeceğimKendinizi yönlendirmek için pratik yapın bence. Kafanızda senaryo kurun mesela biri gelip bilekliğini çok beğendim diyor size. Önceliğiniz teşekkür etmek olsun. Teşekkür ettiğiniz sürede de karşıyı süzün. Üstünde ne güzel neyi var falan diye. Çok teşekkür ederim seninde tişörtün çok güzelmiş nerden almıştın yeni mi diyerek kendi düşüncenizi yönlendirin. Bu sizin otomatik tepkiniz olsun. Nasılsın diyene iyiyim sen nasılsın demek ki bir cevap olsun yani. Teşekkür ederim seninde x'in güzelmiş yeni mi yada nereden aldın. Böylece konu sizin eşyanızdan dağılır ve teklif şansınız kalmaz. Eğer karşıda ki tekrar sizdeki beğendiği şeye getiriyorsa konuyu evet sizi manipüle ediyor. Buradan da anlamış olursunuz.
Var..nette şema terapi kitaplari var. Alin o yayinevlerinin serisi var. Ozguven uzerine. Nerden biliyorum ayni problem bende de vardi. Kitap okuyarak çözdüm..Çok haklısınız bu konuda önerebileceğiniz bir kaynak var mı
Okuduğunuz kitapların tam ismini rica edebilir miyimVar..nette şema terapi kitaplari var. Alin o yayinevlerinin serisi var. Ozguven uzerine. Nerden biliyorum ayni problem bende de vardi. Kitap okuyarak çözdüm..
Hangi videoları izlediniz aşmak içinbende öyleydim. alma verme dengeniz bozuk. bununla ilgili videolar izleyıip farkındalık kazandıktan sonra duzeltebılırsınz. ben düzelttim sayılır. temelinde yatanın şu olduğınu söylüyor uzmanlar; çocukken hep bişeyler paylaşırsam sevilirim düşüncesi aşılanmış bılınçaltımza. ya da bunu çok iyi yapam biri varmış çevremızde ve onu almışız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?