Etrafınızda sürekli hayatını anlatan ve öven insanlara nasıl tahammül ediyorsunuz?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Zor bir hayatım var. Ve bir de arkadaş çevrem. Sürekli eşlerinden, çocuklarından, arabalarından, gittikleri tatillerden, aldıkları kıyafetlerden bahseden. Dürüst olmak gerekirse sinir oluyorum. Keyifli bir şekilde sabahtan akşama kadar anlatıyorlar. Şimdi çoğu tatilde. Döndüklerinde onlara nasıl tahammül edeceğimi bilmiyorum.

Tahammül etmiyorum. Yol veriyorum geçsinler...

Tabi ki insan cümle arasında kendinden de bahsedebilir ama sürekli ben ben de olmaz.

Ne sürekli dert anlatan ne de sürekli kendini poh pohlayan insanı sevmem.
Vitesi geriye atar sollama yapmasını bekler ona yol verir bende rölantide yoluma devam ederim...

Görüşmeyin. Ayrıca hayati oysa öyleyse ne anlatcak başka illa nispet yapiyo olmayabilir

Ben nispet yapıyorlar demedim. Böyle bir kelime kullanmadım zaten. Sadece sürekli anlatan bir çevrem var ve ben buna dayanamıyorum dedim.

Görüşmeyin. Ayrıca hayati oysa öyleyse ne anlatcak başka illa nispet yapiyo olmayabilir
Valla aynı durumdayım. İnsanların hayatı zor olduğu için şunu yaptım buraya gittim demiyorum onlar konuyu açmazsa ha öneri isterlerse o ayrı tabi. Ama birinin de hayatı kötü giderken sürekli kendi hayatının güzelliğini anlatmakta çok doğru gelmiyor...

Gorusmeyi kesiyorum.tam 5 yildir hayatimda gereksiz varsa hepsini cikardim.saglam bi kac dostum var onun disinda gereksiz insanlari kafama uymayan insanlari hayatimda tutmuyorum.yalnizim ama mutluyum hayatim degerli bi animi bile mahvedecek insanlari istemiyorum

Görüşmeyin. Ben çıkardım öyle iki kişiyi. Hele birisi benim aylar önce yaşadığım iki olayı aynen kendi yaşamış gibi bana anlatınca bağlantı koptu bende.

Umarim sgk si vardir devlet hastanelerinde bunu tedavi ediyorlar ,ilginc yani
Ben eşiyle alakalı diye düşünüyorum. Eşi çok aşağılıyırmus. O da kendini yüceltmek için bize kendini över, başkasının yaptığı güzel şeyleri kendi yapmış gibi anlatırdı. Biz de hayretle dinler ama bunu aylar önce Ayşe Fatma yaşadı derdik.

Öff sanki bir bunlar evleniyor cocuk yapiyor tatile gidiyor dunya kuruldugundan beridir suregelen seyler bunkar hem yukarda bir arkadas yazmis acaba sorunlari var da boyle mi mutlu oluyorlar? Olabilir....acidim simdi

Kuzum yedigin ictigin sende kalsin bana aci anlat dram anlat de yok mu soyle zor zamanlarinizi nasil atlattiginiza dair anilariniz diye sorardim

Ama bu arkadaş grubunu seçen siz değil misiniz? Anlattığınız gibi görgüsüz insanlarsa gerçekten arkadaşlık yapmayın işte, çözümü başka ne olabilir ki?

Ancak bir diğer ihtimali de göz önünde bulundurun. Acaba hayatınız zor diye, sizi normalden daha fazla rahatsız ediyor olabilir mi anlattıkları? Yani hepimiz hayatlarımızı, yaptıklarımızı yakın bulduğumuz insanlara anlatırız ve onların anlattıklarını dinleriz de, karşılıklı paylaşım durumu. Sizin durum hangisi çok anlayamadım. Cidden bir empati yoksunluğu, görgüsüzlük hissediyorsanız, mesafe koyun.

Ben uzaklaşıyorum öyle insanlardan. Ve şuan altı yıllık arkadaşım bu şekilde davranıyor. Geçici bir dönemdir diye sabrediyorum ama devam ederse onuda sileceğim anlaşılan. Yeni nişanlanacak ve sürekli nişanlısının hediyeleri pırlantasının karatı. Kayınvalidesinin pamuk gibi oluşu. Nişanlısının ona çok değer verdiği çok sevdiğini anlatıp duruyor. Allah mesut etsin ama bir noktadan sonra artık sıkılıyorum. En yakın arkadaşım çok mutlu olsun isterim ama işi hava atmaya çevirdi sanki

Vitesi geriye atar sollama yapmasını bekler ona yol verir bende rölantide yoluma devam ederim..

Ay kusura bakma konuyla hiç alakası yok ama buna çok güldüm. Rölantide anca yerinde sayarsın şekerim yoluna devam edemezsin metafor olmamış.

Konu sahibi insanlar hayatlarında ne varsa ondan bahsederler. Siz biraz haset yapmışsınız sanki. İyi düşünün ki her şey sizin için de iyi olsun

Benim icin en kan emici gurup surekli sikayet edenler mesela

Sagligi yerinde,isi var,esi var,cocugu var,duzeni var birkere agzindan sukur cikmaz hep birseyler dert,eve gidip yemek mi yapacak,ne pisiricem diye girer,sebzenin pahaliligina,ulke ekonomisinin batisina,is ne olacak bizde batariz paramizi gelecek ay veremeyebilirlerle baykus ongorusunude baglayip senide darlar

Hayatindaki hersey sorundur
Goz ustu kasi dahi sorun edip saatlerce konusanlar taniyor DUM
Canim kanim cekilirdi simdi hic gorusmuyorum. Yeni bir kisiylemi tanistim baktim yapi ayni aninda topuk
Cok tavsiye ederim

Ben de kimsenin gereksiz tatil aile vs olaylarını dinlemek istemiyorum. Hele bazı tipler var bir çocuk doğuruyor Allahım herkei boguyor cocugunu anlatırken artık sus diyesim geliyor.
Not: Haset falan degilim iki kızım var. Kimsenin saçma sapan hayatını dinlemek istemiyorum sadexe...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…