Ev alma hayallerim ve abimin pişkinliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bunların farkındayım. Kendim de söylüyorum zaten. Abim üstüme gelince ihtiyaç kredisi çekin başka kredi çekin diye. Ben de eşime sitem ettim. Sitemim ise illa o ev olacak diye değil "zamanında beni dinlemedin evler uygunken faizler düşükken almalıydık sen yiyip içelim derdine düştün şimdi bunlarla uğraşıyoruz" bu anlamda sitem ettim. Oda beni susturmak için böyle bişey söyledi adama. Eşim parasında değil o gamsız. Ev alındı mı alındı ev konusu kapansın artk der gibi davranıyor kendisi. Peşine düşen benim. Ama haklısınız. Tuhaf olan benim evet. Ben bile bile izin verdim. Abimden hiç bişey istemedim. Kendisi atladı hallederim diye. Benim suçumsa ona izin vermek. Huyunu suyunu bile bile. Belki değişmiştir dedim. Sonuçta yüklü mebla. Düşünerek hareket eder beni sıkıntıya sokmaz dedim. El olsa düşünür. Burda kızlar bile üzülüyo ama o hiç düşünmeden "içine dert olmasın diye demedim ama böyle böyleymiş" dedi. Ben parasında değilim bakın, kalkıp orda adama imza atılmamış para yatmamış, almıyoruz o zaman evi diyebilirdi. Bana imzadan önce söylese bile vazgeçerdim ben. Bile bile imzayı atıp tapuyu aldıktan sonra söyledi işin aslını. Uyarabilirdi. Ona giren çıkan yoktu.
işte giren olduğu için uyarmamış kuzum cebine girecek parayı düşünmüş seni değil gerçekten üzüldüm :KK43:
 
Ben şuna şaşırdım
Pahalı evi kredi çekerkem az gösterildiğini duydum
Ama hiç ucuz evi bankada pahalı gösterildiğini duymamıştım
Ona göre tapu masrafınız da artacak çünkü

Abinizin eşinizin sunduğu seçeneği düşünmemiş olma ihtimali var mıdır?

Orda bir numara var anlamadım o kısmı bende.
Ev kredisi için başvurursun banka exper gönderir ona göre kredi verir. Kredi için tapu ile başvurulduğunu ilk defa duyuyorum.
 
Bende öyle düşünüyorum. Elle bir olup kardeşini kandırdı kafaladı gibi bişey oldu. Arkadaşımda sizin gibi abime güvenmiyor. Kesin o adama demiştir ederi etmeyen evi o paraya sattırdım bana da komisyon ver bi beş bin lira demiştir bile diyor. O kadar güvenmiyorum diyor. Ama benim abim ya. Ben konduramıyorum. Zaten kime neyi konduramıyosak tamda o gelmiyo mu başımıza..
Aynısını düşündüm ki 5 binden fazla bile olabilir.
 
Netten baktım da cayma bedeli vs diyor ay bide bunlarla mı uğraşacağım resmen milleti zengin ettik
İçine sindiyse ev karıştırma o zaman.
Ona göre davran bundan sonra, hiç hoş olmamıs abinin yaptığı.
Zaten sorun olacakta diyorsun.
Açıkçası seninde vazgeçmeye gönlün yok belli (ki yine diyorum içine sindiyse vazgeçme zaten)
Asıl olan abinin yaptığı zoruna gitmiş. Abiye mesafe sadece.
Mutluluk huzur dolu yuvan olsun canım :KK200:
 
işte giren olduğu için uyarmamış kuzum cebine girecek parayı düşünmüş seni değil gerçekten üzüldüm :KK43:
Bende. Evden caysam şimdi bi 10bin daha tapu bedeli ödeyecekmişim. En iyisi götümün üstüne oturmak. Gözlerim dolu dolu yazıyorum. Abimi hayatımdan çıkaracağım. Bugun yarın patlarız zaten
 
Sonuna kadar okuyamadim ama abiniz aşırı sinir bozucu. Kesin o adamdan para almıştır, şimdi de sizden alacak ay abiye bak ya
 
Galiba insanları iyi analiz ediyosun. Dediklerinin hepsi doğru. Evet bu kadar içime sinen ev olmadı. Çünkü 20yıllık evler içi masraf gerektiren çoğu ev 280binden başlıyodu. Bu hem sıfır hem ₺ daha ucuz geldi. Eşiminde eli bayağı bol. Paranın peşine düşmez. Halbuki gecekondu çocuğu. Yokluğu iyi bilir. Asker olunca parayı gördü. Nasıl değerlendireceğini bilmiyor işte. Gerekli gereksiz kulaklık çanta telefon vs alır üstelik pahalı olanlarından. Yani ben bilmiyordum ama kendisi biliyordu tapu alma masrafınında olacağını. Mebla yüksek olunca tapuda yüksek çıkıyor. 10binde tapu masrafı verdim. Bari adam sana onu dediğinde kızsaydın ayarlasaydın en azından 10bini o kredinin içinden verirdik. Aynen eşim mutlu olayım ben istiyorum diye yaptı. Hiç gözüne gelmedi para pul. Ev aramaktan da yorulmuştum artık. Hiç etmeyecek evlere nasıl paralar istiyolar. Çok pahalı evler. Ankarayı istanbulu geçti orda bile daha ucuz burdan. Bide küçük yer. Umarım değerlenir ev. Teşekkür ederim ❤️
Kesinlikle degerlenir. Gecen sene civarda baktıgım evlerle bu sene baktıklarım arasında 100 bine yakın fark var 🤷‍♀️ üstüne kredi faizleri. İnan gözünde 500 bin cok olmasın 10 yıl kiracı oldugunda elin evi içinde o kadar gidecekti. Gittikce imkansız gelsede bizede nasip olur inşallah 😍 tekrar güle güle oturun
 
Aldanmayan mal sahibi olamaz demişler. Sakın vazgeçmeyin sonuçta beğenerek aldınız sonraki olayların evle bir baglantisi yok ki abinizle ilgili. Güle güle oturun
 
Birincisi abin zaten senin önüne düşüp iş halledecek biri değilmiş, sen bunu zaten biliyormuşsun. İkincisi, bana ters gelen diğer nokta, babam sinirli öyle olur abim kafa ütüler böyle olur deyip durman... ben iş hallederken babam da olsa sadece fikir alırım. Son kararı eşimle ikimiz veririz. Ha eşim telde konuşamayacak bu işlere vakit ayıramayacak durumdaysa da müsait olmasını beklerim. Böyle acele iş yapmayın benden söylemesi... geniş vakitlerde sakin kafayla düşünün, kısmetinizde varsa zaten bekler sizi
 
adamlar ceza yemesin sen 2 kredi çek dediği anda vazgeçmeniz gerekirdi.
ülkede zaten ev fiyatları gereksiz şişkin.
giriş kat kombisi bile olmayan eve 260 bin zaten öööh yani aşırı yüksek.
mesela benim de karakteri bozuk bi dayım vardır ben onunla hiçbir iş yapmam. ölsem gebersem yapmam yani vardır bi bit yeniği zira. abinizi tanıyor olmanız lazımdı şimdiye dek. eğer cayma şansınız varsa cayın.
 
Selam kızlar. Anlatıp akıl alabileceğim kimse yok, olsada yabancı insanlar objektif yorum yapacağı için sizlere danışmak, içimi dökmek istedim. Eşim asker. Şuan Şırnakta. 2 yıl önce gitti. Tayini oraya çıkınca bende memlekette kirada oturdum oğlumla 2yıldır. Ve eşim çok harcama yapan tutumsuz birisi. Mal mülk alma gibi niyeti yok aldığı maaşı izinli günlerinde tatillerde yiyip içelim istiyor. Ve Şırnağa tayini çıktığında doğu görevi 5 yıldı. Bu sene 3yıla düştü. Haliyle 1yılı kaldı batıya geçmesine. Velhasıl Doğuda maaşı daha yüksekken bir ev aldırmak istedim. Birikmişimizde yok halihazırda. Kredi mecbur :KK43: bi ev buldum ve o evde abimin eski arkadaşınınmış. Adam emlakçı. Biz eve annemle baktık beğendik 1.kat sıfır bina. Fiyatı 260bin. Babam dedi ben pazarlık ederim düşürürüm. Babamda sert sinirli dengesiz bi insan. Abimde babam karışmasın ben hallederim dedi. Tanıyorum o adamı konuşurum ben pazarlığı dedi. Neyse 250ye indirtti..... :)
(Evde kombi yok, ankastre, vestiyer vs yok)

Bizm kredi çekmemiz için bankaya tapuyu gösterip çekmemiz lazımken adam "tapuyu verirsek biz ceza (18bin tl) yeriz evin tapu değeri 150bin tl" dedi. Abimde bana 100bin ihtiyaç kredisi çekin 150bin tl tekrar kredi çekin tapuyu karıştırmayın adamlar ceza yemesin dedi. Adamlar ceza yemesin diye bizi 2 kredi çekip 2 ayrı faiz ödemeye zorladı. Ve babama der ama kendisi de sinirli ve hiç laf dinlemez. Ve çok söylenir. Yani eşin 5yıldır uzman asker ama hiç mi birikimi olmaz eminevim dedik yapmadınız şimdi krediyi ödesin akılsız başın cezasını çeksin bilmem ne insanın beynini yoracak derecede konuşur.
Bende eşime sitem ettim "geçen sene faizler düşükken alsaydık böyle olmazdı beni sallayıp durdun ev almaya niyetin yok kaçıp gezelim diyosun batıya geçtiğimzde nasıl alacaz maaşın düşecek faizler ve ev fiyatları yükselecek" diye yılların birikimini kustum. Eşimde sağolsun adamı arayıp "abi sen yine 250bine değil 260bine sat evi, tapudan gelen cezayı (18bin tl) yarı yarıya ödeyelim. Adam da zaten tamam dedi.

Neyse 5bin kapora fatura masrafları için verdik. Eksper geldi eve baktı. Krediye başvurduk banka 255bin tl çıkarttı. Eşim vekaletini bana verdi ben buradan onun adına alış yapacağım işte. Dün gittik abimle tapuya. İmzaları attık 10buçuk binlira tapu masrafı verdim. Tapuyu aldık yola çıktık. Dönerken abim hâlen söyleniyordu eşime. Ve "içinize dert olmasın diye söylemiyodum ama dün adamla konuşurken 'ben evi az daha zorlasanız 245bine kadar düşürecektim sizin damat böyle böyle deyince tamam dedim' dedi" "la o evi adam zaten 200e almıştı dedi."
Kalakaldım. Bir yandan evin anahtarını sallayarak 'hayırlı olsun' diyo. (Para istiyo benden). Abi dedim, borca girdik. Daha evin kombisi yok balkonunda camında pencere yok, ankastre alınacak, eşim bu ay gelecek ev taşınacak nakliyesi var abonelikleri var, param yok dedim. Zaten banka 255çıkardığı için eşim 5bini esnek hesaptan attı. Tapu zaten 10bin. Ayak üstü 15bin gitti zaten cebimizden. Ben tam altınımı bozdurup gelmiştim buraya. Eve geldik annemin yanında hâlâ anahtar sallayıp gülüyo hayırlı olsun diyerek. Ben zaten o adamın söylediği söze kitlenmişim bide baktım abimin pişkinliği karşısında annemin yanında utandım. Onun adına utandım. Çıkardım çantamdan 50tl verdim. Aldı cebine koydu.

Şimdi soruyorum size. "Ben hallederim. Arkadaşım la o benim. Pazarlığı yaparım babamı katmayın. Dediği halde adamla bir olup ihtiyaç kredisi çek tapudan adamlar ceza yemesin" diye s*kecek edip beynimizi yorarak oda evi bize satmış olmuyor mu ? Gecen beri düşünüyorum kızlar. Eşimin abisi yerine koyduğu bi çocukluk arkadaşı var. Sırf erkek diye beni kıskanıp bi işime sokturmuyolardı onu. Ama o çok dedi. "O ev o para etmez. Pazarlığı sıkı tutun. Canlı parayı görünce herkes indirimi yapar. Şuan evler gitmiyo zaten siz adam indirim yapmadığında vazgeçtik o zaman almıyoruz deseniz adam her halükarda fiyatı indirir. Sizin alacağınızı bildiği için böyle zora sokuyo dedi. Hem birinci kat hemde eksiği çok. Bastırın pazarlığınızı iyi yapın" diye çok söyledi. Dinlemedim. Ve dün ona söylediğimde çok zoruna gitti. Bende anneme anlattım. Abim bana abilik yapmadı. Adamla bir olup evi bana sattı. Emlakçılık yapsın oğlun dedim. Ve adamla 2gün önce konuşmasına rağmen adamın o lafına rağmen bana söylemedi ben imzayı attıktan sonra söyledi. İçime dert olmasın diye söylememişmiş. Ama şimdi daha kötü oldumya. Herşey bitmiş yani imzalar atılmış kredi çekilmiş adamın hesabına yatmış. Kendimi salak gibi gördüm. (Gibisi fazla dimi).
Ben sana güvendim önümde erkek olarak dur eşim yanımda değil adam görevde tlfnda konuşamıyo sen bastır madem arkadaşın sen onu zorla nazını geçir. Adamlar tapudan ceza yemesin diye kardeşine bastırma yada adam o lafı dediğinde beni arayabilirdi imzayı atmamışız para hesaba yatmamış madem öyle vazgeçelim de adama. O dakika adama diyemez miydi sen benim bacıma mı kitliyon diye. Adam onu demiş. Abim susmuş. Ben o evi almadan önce seviyodum şimdi bu olanlar sayesinde ev sahibi olsamda o eve ısınamıyorum daha içine girmeden hemde.

Gece arkadaşla konuşurken netten baktım 14gün içinde vazgeçilebiliyomuş. Caysam mı ? Ne dersiniz. Deneyimli olan, bilgisi olan; aklı selim kızlardan yorum bekliyorum. Uzun oldu göz hakkınızı helal edin.
Abiniz adama indirim yaptırmıştır

Ama size indirim yapılmamış gibi söylemeye anlasmislardir.birazina abiniz cokecektir
 
ama işte kredi yüksek çıkmış

evin ederinin üstünde kredi çıkmış

fazla gösterilmekte amaç bu

normalde peşinat ödenecek kalanına kredi çıkacak
Ama hepsini çekmek zorunda değiliz ki sonuçta
Çok da anlamam finans işlerinden de
BBizev alırken öğrenmiştim
İnsanlar hep ederinden az gösteriyor evlerini hem tapu masrafı da az çıksın diye
 
Eşinizin ve sizin karakterinizi kendimize benzettim. Malesef bizler kazık yemeye meyilliyiz. Ama kazık atmaktansa yemek iyidir. 5-10 liranın hesabını yapmayın. Alınmış alınmıştır. O onların karakterinin bozukluğu sizinle alakası yok. Evinize odaklanın, güzel günlerde oturun. Kafanıza takmadan keyfini çıkarın. Ve emin olun öyle küçük hesaplar peşinde olan insanlar hicbisey sahip olamazlar.
 
Eşinizin ve sizin karakterinizi kendimize benzettim. Malesef bizler kazık yemeye meyilliyiz. Ama kazık atmaktansa yemek iyidir. 5-10 liranın hesabını yapmayın. Alınmış alınmıştır. O onların karakterinin bozukluğu sizinle alakası yok. Evinize odaklanın, güzel günlerde oturun. Kafanıza takmadan keyfini çıkarın. Ve emin olun öyle küçük hesaplar peşinde olan insanlar hicbisey sahip olamazlar.
Okadar haklısın ki... Kazık atmak yerine kazık yemeyi yeğlemeye devam bakalım...
 
Selam kızlar. Anlatıp akıl alabileceğim kimse yok, olsada yabancı insanlar objektif yorum yapacağı için sizlere danışmak, içimi dökmek istedim. Eşim asker. Şuan Şırnakta. 2 yıl önce gitti. Tayini oraya çıkınca bende memlekette kirada oturdum oğlumla 2yıldır. Ve eşim çok harcama yapan tutumsuz birisi. Mal mülk alma gibi niyeti yok aldığı maaşı izinli günlerinde tatillerde yiyip içelim istiyor. Ve Şırnağa tayini çıktığında doğu görevi 5 yıldı. Bu sene 3yıla düştü. Haliyle 1yılı kaldı batıya geçmesine. Velhasıl Doğuda maaşı daha yüksekken bir ev aldırmak istedim. Birikmişimizde yok halihazırda. Kredi mecbur :KK43: bi ev buldum ve o evde abimin eski arkadaşınınmış. Adam emlakçı. Biz eve annemle baktık beğendik 1.kat sıfır bina. Fiyatı 260bin. Babam dedi ben pazarlık ederim düşürürüm. Babamda sert sinirli dengesiz bi insan. Abimde babam karışmasın ben hallederim dedi. Tanıyorum o adamı konuşurum ben pazarlığı dedi. Neyse 250ye indirtti..... :)
(Evde kombi yok, ankastre, vestiyer vs yok)

Bizm kredi çekmemiz için bankaya tapuyu gösterip çekmemiz lazımken adam "tapuyu verirsek biz ceza (18bin tl) yeriz evin tapu değeri 150bin tl" dedi. Abimde bana 100bin ihtiyaç kredisi çekin 150bin tl tekrar kredi çekin tapuyu karıştırmayın adamlar ceza yemesin dedi. Adamlar ceza yemesin diye bizi 2 kredi çekip 2 ayrı faiz ödemeye zorladı. Ve babama der ama kendisi de sinirli ve hiç laf dinlemez. Ve çok söylenir. Yani eşin 5yıldır uzman asker ama hiç mi birikimi olmaz eminevim dedik yapmadınız şimdi krediyi ödesin akılsız başın cezasını çeksin bilmem ne insanın beynini yoracak derecede konuşur.
Bende eşime sitem ettim "geçen sene faizler düşükken alsaydık böyle olmazdı beni sallayıp durdun ev almaya niyetin yok kaçıp gezelim diyosun batıya geçtiğimzde nasıl alacaz maaşın düşecek faizler ve ev fiyatları yükselecek" diye yılların birikimini kustum. Eşimde sağolsun adamı arayıp "abi sen yine 250bine değil 260bine sat evi, tapudan gelen cezayı (18bin tl) yarı yarıya ödeyelim. Adam da zaten tamam dedi.

Neyse 5bin kapora fatura masrafları için verdik. Eksper geldi eve baktı. Krediye başvurduk banka 255bin tl çıkarttı. Eşim vekaletini bana verdi ben buradan onun adına alış yapacağım işte. Dün gittik abimle tapuya. İmzaları attık 10buçuk binlira tapu masrafı verdim. Tapuyu aldık yola çıktık. Dönerken abim hâlen söyleniyordu eşime. Ve "içinize dert olmasın diye söylemiyodum ama dün adamla konuşurken 'ben evi az daha zorlasanız 245bine kadar düşürecektim sizin damat böyle böyle deyince tamam dedim' dedi" "la o evi adam zaten 200e almıştı dedi."
Kalakaldım. Bir yandan evin anahtarını sallayarak 'hayırlı olsun' diyo. (Para istiyo benden). Abi dedim, borca girdik. Daha evin kombisi yok balkonunda camında pencere yok, ankastre alınacak, eşim bu ay gelecek ev taşınacak nakliyesi var abonelikleri var, param yok dedim. Zaten banka 255çıkardığı için eşim 5bini esnek hesaptan attı. Tapu zaten 10bin. Ayak üstü 15bin gitti zaten cebimizden. Ben tam altınımı bozdurup gelmiştim buraya. Eve geldik annemin yanında hâlâ anahtar sallayıp gülüyo hayırlı olsun diyerek. Ben zaten o adamın söylediği söze kitlenmişim bide baktım abimin pişkinliği karşısında annemin yanında utandım. Onun adına utandım. Çıkardım çantamdan 50tl verdim. Aldı cebine koydu.

Şimdi soruyorum size. "Ben hallederim. Arkadaşım la o benim. Pazarlığı yaparım babamı katmayın. Dediği halde adamla bir olup ihtiyaç kredisi çek tapudan adamlar ceza yemesin" diye s*kecek edip beynimizi yorarak oda evi bize satmış olmuyor mu ? Gecen beri düşünüyorum kızlar. Eşimin abisi yerine koyduğu bi çocukluk arkadaşı var. Sırf erkek diye beni kıskanıp bi işime sokturmuyolardı onu. Ama o çok dedi. "O ev o para etmez. Pazarlığı sıkı tutun. Canlı parayı görünce herkes indirimi yapar. Şuan evler gitmiyo zaten siz adam indirim yapmadığında vazgeçtik o zaman almıyoruz deseniz adam her halükarda fiyatı indirir. Sizin alacağınızı bildiği için böyle zora sokuyo dedi. Hem birinci kat hemde eksiği çok. Bastırın pazarlığınızı iyi yapın" diye çok söyledi. Dinlemedim. Ve dün ona söylediğimde çok zoruna gitti. Bende anneme anlattım. Abim bana abilik yapmadı. Adamla bir olup evi bana sattı. Emlakçılık yapsın oğlun dedim. Ve adamla 2gün önce konuşmasına rağmen adamın o lafına rağmen bana söylemedi ben imzayı attıktan sonra söyledi. İçime dert olmasın diye söylememişmiş. Ama şimdi daha kötü oldumya. Herşey bitmiş yani imzalar atılmış kredi çekilmiş adamın hesabına yatmış. Kendimi salak gibi gördüm. (Gibisi fazla dimi).
Ben sana güvendim önümde erkek olarak dur eşim yanımda değil adam görevde tlfnda konuşamıyo sen bastır madem arkadaşın sen onu zorla nazını geçir. Adamlar tapudan ceza yemesin diye kardeşine bastırma yada adam o lafı dediğinde beni arayabilirdi imzayı atmamışız para hesaba yatmamış madem öyle vazgeçelim de adama. O dakika adama diyemez miydi sen benim bacıma mı kitliyon diye. Adam onu demiş. Abim susmuş. Ben o evi almadan önce seviyodum şimdi bu olanlar sayesinde ev sahibi olsamda o eve ısınamıyorum daha içine girmeden hemde.

Gece arkadaşla konuşurken netten baktım 14gün içinde vazgeçilebiliyomuş. Caysam mı ? Ne dersiniz. Deneyimli olan, bilgisi olan; aklı selim kızlardan yorum bekliyorum. Uzun oldu göz hakkınızı helal edin.

oncelikle cok duygusal ve hakli olarak da ofkelisiniz. malesef boyle seyler insanin hayatinda donum noktasi oluyor. yakinlarindan boyle bir tavir gormek gercekten uzucu. insan boyle buyuk kararlar verirken yaninda birileri destek olsun istiyor. sadece maddi anlamda degil, manevi anlamda da destek olmak. malesef abiniz bunu bosa cikarmis.

oncelikle bence bu konuda sakin duygusal karar vermeyin. abinizin yaptigi cok kotu ama onu konunun disinda birakarak mantikli bir karar verip vermediginizi dusunun. maddi olarak kaybiniz olmus ama bir yandan da ev sahibi oluyorsunuz. hangi taraf agir basiyor ona karar verin. sirf sinirinizle duygusal bir karar vermeyin, profesyonel olun.

abinizle de konusmak istiyorsaniz oturun sakince ama sert bir sekilde konusun. iliskinize sinir cekin. madem esiniz size deger veriyor, kendi cekirdek ailenize odaklanin. ben sizin yerinizde olsam boyle zararli bir abiye cok yaklasmam, ama yuz goz olmam da, cunku genelde boyle insanlarla bas edemiyorum, iliskiyi minimuma indirip uzaklasinca bana olan zararlari da azaliyor. ama bazi insanlar ofkesini icinde atamaz, onu yer bitirir. eger oyle olacagini dusunuyorsaniz icinizdekileri kusun, o da yerini bilsin.

ayrica yerinizde olsam esime anlatirdim ama onu cok gaza getirmeden. her ayrintiyi bilmesine gerek yok.

insallah en hayirli karari verirsiniz
 
Selam kızlar. Anlatıp akıl alabileceğim kimse yok, olsada yabancı insanlar objektif yorum yapacağı için sizlere danışmak, içimi dökmek istedim. Eşim asker. Şuan Şırnakta. 2 yıl önce gitti. Tayini oraya çıkınca bende memlekette kirada oturdum oğlumla 2yıldır. Ve eşim çok harcama yapan tutumsuz birisi. Mal mülk alma gibi niyeti yok aldığı maaşı izinli günlerinde tatillerde yiyip içelim istiyor. Ve Şırnağa tayini çıktığında doğu görevi 5 yıldı. Bu sene 3yıla düştü. Haliyle 1yılı kaldı batıya geçmesine. Velhasıl Doğuda maaşı daha yüksekken bir ev aldırmak istedim. Birikmişimizde yok halihazırda. Kredi mecbur :KK43: bi ev buldum ve o evde abimin eski arkadaşınınmış. Adam emlakçı. Biz eve annemle baktık beğendik 1.kat sıfır bina. Fiyatı 260bin. Babam dedi ben pazarlık ederim düşürürüm. Babamda sert sinirli dengesiz bi insan. Abimde babam karışmasın ben hallederim dedi. Tanıyorum o adamı konuşurum ben pazarlığı dedi. Neyse 250ye indirtti..... :)
(Evde kombi yok, ankastre, vestiyer vs yok)

Bizm kredi çekmemiz için bankaya tapuyu gösterip çekmemiz lazımken adam "tapuyu verirsek biz ceza (18bin tl) yeriz evin tapu değeri 150bin tl" dedi. Abimde bana 100bin ihtiyaç kredisi çekin 150bin tl tekrar kredi çekin tapuyu karıştırmayın adamlar ceza yemesin dedi. Adamlar ceza yemesin diye bizi 2 kredi çekip 2 ayrı faiz ödemeye zorladı. Ve babama der ama kendisi de sinirli ve hiç laf dinlemez. Ve çok söylenir. Yani eşin 5yıldır uzman asker ama hiç mi birikimi olmaz eminevim dedik yapmadınız şimdi krediyi ödesin akılsız başın cezasını çeksin bilmem ne insanın beynini yoracak derecede konuşur.
Bende eşime sitem ettim "geçen sene faizler düşükken alsaydık böyle olmazdı beni sallayıp durdun ev almaya niyetin yok kaçıp gezelim diyosun batıya geçtiğimzde nasıl alacaz maaşın düşecek faizler ve ev fiyatları yükselecek" diye yılların birikimini kustum. Eşimde sağolsun adamı arayıp "abi sen yine 250bine değil 260bine sat evi, tapudan gelen cezayı (18bin tl) yarı yarıya ödeyelim. Adam da zaten tamam dedi.

Neyse 5bin kapora fatura masrafları için verdik. Eksper geldi eve baktı. Krediye başvurduk banka 255bin tl çıkarttı. Eşim vekaletini bana verdi ben buradan onun adına alış yapacağım işte. Dün gittik abimle tapuya. İmzaları attık 10buçuk binlira tapu masrafı verdim. Tapuyu aldık yola çıktık. Dönerken abim hâlen söyleniyordu eşime. Ve "içinize dert olmasın diye söylemiyodum ama dün adamla konuşurken 'ben evi az daha zorlasanız 245bine kadar düşürecektim sizin damat böyle böyle deyince tamam dedim' dedi" "la o evi adam zaten 200e almıştı dedi."
Kalakaldım. Bir yandan evin anahtarını sallayarak 'hayırlı olsun' diyo. (Para istiyo benden). Abi dedim, borca girdik. Daha evin kombisi yok balkonunda camında pencere yok, ankastre alınacak, eşim bu ay gelecek ev taşınacak nakliyesi var abonelikleri var, param yok dedim. Zaten banka 255çıkardığı için eşim 5bini esnek hesaptan attı. Tapu zaten 10bin. Ayak üstü 15bin gitti zaten cebimizden. Ben tam altınımı bozdurup gelmiştim buraya. Eve geldik annemin yanında hâlâ anahtar sallayıp gülüyo hayırlı olsun diyerek. Ben zaten o adamın söylediği söze kitlenmişim bide baktım abimin pişkinliği karşısında annemin yanında utandım. Onun adına utandım. Çıkardım çantamdan 50tl verdim. Aldı cebine koydu.

Şimdi soruyorum size. "Ben hallederim. Arkadaşım la o benim. Pazarlığı yaparım babamı katmayın. Dediği halde adamla bir olup ihtiyaç kredisi çek tapudan adamlar ceza yemesin" diye s*kecek edip beynimizi yorarak oda evi bize satmış olmuyor mu ? Gecen beri düşünüyorum kızlar. Eşimin abisi yerine koyduğu bi çocukluk arkadaşı var. Sırf erkek diye beni kıskanıp bi işime sokturmuyolardı onu. Ama o çok dedi. "O ev o para etmez. Pazarlığı sıkı tutun. Canlı parayı görünce herkes indirimi yapar. Şuan evler gitmiyo zaten siz adam indirim yapmadığında vazgeçtik o zaman almıyoruz deseniz adam her halükarda fiyatı indirir. Sizin alacağınızı bildiği için böyle zora sokuyo dedi. Hem birinci kat hemde eksiği çok. Bastırın pazarlığınızı iyi yapın" diye çok söyledi. Dinlemedim. Ve dün ona söylediğimde çok zoruna gitti. Bende anneme anlattım. Abim bana abilik yapmadı. Adamla bir olup evi bana sattı. Emlakçılık yapsın oğlun dedim. Ve adamla 2gün önce konuşmasına rağmen adamın o lafına rağmen bana söylemedi ben imzayı attıktan sonra söyledi. İçime dert olmasın diye söylememişmiş. Ama şimdi daha kötü oldumya. Herşey bitmiş yani imzalar atılmış kredi çekilmiş adamın hesabına yatmış. Kendimi salak gibi gördüm. (Gibisi fazla dimi).
Ben sana güvendim önümde erkek olarak dur eşim yanımda değil adam görevde tlfnda konuşamıyo sen bastır madem arkadaşın sen onu zorla nazını geçir. Adamlar tapudan ceza yemesin diye kardeşine bastırma yada adam o lafı dediğinde beni arayabilirdi imzayı atmamışız para hesaba yatmamış madem öyle vazgeçelim de adama. O dakika adama diyemez miydi sen benim bacıma mı kitliyon diye. Adam onu demiş. Abim susmuş. Ben o evi almadan önce seviyodum şimdi bu olanlar sayesinde ev sahibi olsamda o eve ısınamıyorum daha içine girmeden hemde.

Gece arkadaşla konuşurken netten baktım 14gün içinde vazgeçilebiliyomuş. Caysam mı ? Ne dersiniz. Deneyimli olan, bilgisi olan; aklı selim kızlardan yorum bekliyorum. Uzun oldu göz hakkınızı helal edin.
Bence cayın 200 ün üstünü okuyunca abiniz cebe atmış gibi hissettim
 
Ama hepsini çekmek zorunda değiliz ki sonuçta
Çok da anlamam finans işlerinden de
BBizev alırken öğrenmiştim
İnsanlar hep ederinden az gösteriyor evlerini hem tapu masrafı da az çıksın diye

Hepsini çekmeye gerek yok da konu sahibinin birikmişi yok

Hepsine konut kredisi çekmek istiyor zira ihtiyaç kredisi faizi çok

Tapuda resmî değer alınıyor, o ekspertizden düşük oluyor, eskiden beyan vardı şimdi belediye rayici alınıyor, düşürülemiyor
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X