- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.641
- 348
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
yıllar içinde ban yiye yiye 12 güne çıkıyor.polemik tek sebebi12 günlük ceza için ne yaptın ki yaa
yok beni tanıyan tanır asla hakaret etmemmBu siteye üye olan herkesi diye başladı heralde
Yaklaşık 1.5 sene önce krediler 0.99 da iken 200.000₺ kredi çekip aldık aylık ödemesi 2.850₺ . Çoluk çoçuk yok bir kişinin çalıştığı maaş nerdeyse gidiyor..Almak istediğimiz evin yüzde yirmi beşini topladık sayılır. Ev bir aydan fazladır ilanda ve bu sürede 10 bin zamlandı. Kredi ile alma niyetindeyiz. 200 220 bin çekmek gerekiyor. Tayin süremiz biteceği için 4 senelik çekebiliriz en fazla bu da aylık 6 7 bin ödeme ediyor. Toplam gelir 12 bin çocuk kreşe gidebilir ve 2 bine yakın onun masrafı olacak. Bu durumda ev almak için faiz oranların düşmesini mi beklemeliyiz ya da farklı bir önerisi olan var mı? Ev alanlar aylık ne kadar ödeme yaptılar?
Bence yerleşik olmadgm bir yerse ev almam.ordan bu şartlarda ama hanımefendi cidden hayran olacağım şekilde çok az harcıyor merakla bekliyrm nasıl yapiyor diyeyok beni tanıyan tanır asla hakaret etmemmkonumuza dönelim .ev alıp kiraya vermek mantıklı mı acaba?içi harabeye dönüyor 3 senede bir de o var
küçük bir ilçede olabilir ucuz kira ucuz yiyecek aileden yiyecek yardımı bahçe ekim dikimi falan.büyük şehirde mümkünn değil çünküBence yerleşik olmadgm bir yerse ev almam.ordan bu şartlarda ama hanımefendi cidden hayran olacağım şekilde çok az harcıyor merakla bekliyrm nasıl yapiyor diye
Doğru evet piyasa o şekilde işliyor ne yazıkki. Kendi bankam adına konuşursam 200000 kredi çektikten sonra 5 sene için 1.89 oran ile 340bin TL civarı bir ödeme yapmış olurum şu an kredi çeksem. Ev fiyatlarının oranlar düştükten sonra 140bin TL zamlandığını düşünmüyorum. Evet zamlanıyor ancak zam genelde 30-60bin TL arası oluyor.Faizler düşse bu sefer ev fiyatalri birden artıyor aslinda bu mantıkla odeyebldcgmizi dusundgmz an faiz oranlarına çok da bakmadan en uygun bankada. Almak mantıklı değil mi sizce bankacı oldgnuz için sordum merak ettim
Önceki sayfada bankacı bir hanım da aynı öneriyi vermiş, daha önce ben de bu forumda okumuştum geçen yıl mart gibi benzer bir konuda aynı yorumu. Şu an için geçerli mi bilmiyorum, işin içinde değilim. Bizim kredi için farklı bankalar aradı bizi sıkça, kredinizi bize taşıyın yapılandıralım diye. Belki bir zaman kısıtlaması vardır, ya da kuzeninizde farklı bir durum söz konusu olabilir. Benim hatırladığım yeni çekilecek krediler kadar düşük değil daha yüksek bir faiz oranından yapılandırıyorlardı.Daha onceden cekilmis kredilere yapilandirma izni vermiyorlar sanirim artik.
Kuzenime oyle oldu.
Evime 12bin TL girdgnde ailemden yiyeck yardımi almazdm da neyse bu konular derin mevzu uzmeyeym kimseyi ama fikrim bu.küçük bir ilçede olabilir ucuz kira ucuz yiyecek aileden yiyecek yardımı bahçe ekim dikimi falan.büyük şehirde mümkünn değil çünkü
Benim bahsettigim şey belkide o oranlar icin yapilmis bir uygulama olabilir.Önceki sayfada bankacı bir hanım da aynı öneriyi vermiş, daha önce ben de bu forumda okumuştum geçen yıl mart gibi benzer bir konuda aynı yorumu. Şu an için geçerli mi bilmiyorum, işin içinde değilim. Bizim kredi için farklı bankalar aradı bizi sıkça, kredinizi bize taşıyın yapılandıralım diye. Belki bir zaman kısıtlaması vardır, ya da kuzeninizde farklı bir durum söz konusu olabilir. Benim hatırladığım yeni çekilecek krediler kadar düşük değil daha yüksek bir faiz oranından yapılandırıyorlardı.
12 bin kazancı olan yazmadı ki 1350 tl ile geçindiğiniEvime 12bin TL girdgnde ailemden yiyeck yardımi almazdm da neyse bu konular derin mevzu uzmeyeym kimseyi ama fikrim bu.
Ama paranın zaman degerini hesaba katttnz mi? 5 seneki 140 bintl şimdiki 60 bintlye eşdeğer degl midir?Doğru evet piyasa o şekilde işliyor ne yazıkki. Kendi bankam adına konuşursam 200000 kredi çektikten sonra 5 sene için 1.89 oran ile 340bin TL civarı bir ödeme yapmış olurum şu an kredi çeksem. Ev fiyatlarının oranlar düştükten sonra 140bin TL zamlandığını düşünmüyorum. Evet zamlanıyor ancak zam genelde 30-60bin TL arası oluyor.
Devlet bankaları 0 evlere piyasayı canlandırmak sebebinden ötürü 0.69dan kredi vermişti. O kredilerin yapılandırılmadığı kredi çekenlere söylendi. Zaten o faizden düşük bir faiz piyasada olmayacağı için yapılandırma gibi bir durum da söz konusu olamazdı. Yapılandırma yasal bir prosedürdür, özel bir sebep olmadığı sürece kişi krediyi çektiği seneye bağlı olarak kredisini birkaç kez yapılandırabilir.Önceki sayfada bankacı bir hanım da aynı öneriyi vermiş, daha önce ben de bu forumda okumuştum geçen yıl mart gibi benzer bir konuda aynı yorumu. Şu an için geçerli mi bilmiyorum, işin içinde değilim. Bizim kredi için farklı bankalar aradı bizi sıkça, kredinizi bize taşıyın yapılandıralım diye. Belki bir zaman kısıtlaması vardır, ya da kuzeninizde farklı bir durum söz konusu olabilir. Benim hatırladığım yeni çekilecek krediler kadar düşük değil daha yüksek bir faiz oranından yapılandırıyorlardı.
bir de hesapta olmayan harcamalar çıkar yıllar içinde.ucu ucuna ödeme olmaz.bir köşede en az 20 000 kalmalı.Ama paranın zaman degerini hesaba katttnz mi? 5 seneki 140 bintl şimdiki 60 bintlye eşdeğer degl midir?
Ben de 12 bin TL alan kişiyi varsayip yaZdnz sandım yoksa ailesinden yardım alan kişi zaten direk demiş ailesi sağolsn.12 bin kazancı olan yazmadı ki 1350 tl ile geçindiğini
Enflasyona bağlı olarak paramız her zaman değer kaybediyor ne yazıkki bunu kastediyorsanız. Bu durum tamamen kişinin maddi durumuna bağlı tabiki yazdığınız doğru. Kredi çeken kişi bu orandan kredi çekerim diyorsa tercihtir tabi. Yoksa ne yazık ki paramız her zaman değer kaybedecektir böyle bir yönetimle. Ve de oranlar uzun bir süre düşmeyecektir kura bağlı olarak.Ama paranın zaman degerini hesaba katttnz mi? 5 seneki 140 bintl şimdiki 60 bintlye eşdeğer degl midir?
12 gün çok uzun olmuş ya12 gündür banlıydım bugün açıldı.o yüzden ben 1000 tl ile geçinene de 5000 ile geçinene de haklısınız diyeceğim Nasreddin Hoca gibi
Devlet bankaları 0 evlere piyasayı canlandırmak sebebinden ötürü 0.69dan kredi vermişti. O kredilerin yapılandırılmadığı kredi çekenlere söylendi. Zaten o faizden düşük bir faiz piyasada olmayacağı için yapılandırma gibi bir durum da söz konusu olamazdı. Yapılandırma yasal bir prosedürdür, özel bir sebep olmadığı sürece kişi krediyi çektiği seneye bağlı olarak kredisini birkaç kez yapılandırabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?