Ev almak imkansız mı lütfen akıl verin 🥲

• Konu Sahibi Konu Sahibi banulk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hiç eviniz yok. Paranız az. Zar zor kira ödüyorsunuz.
Kira yerine taksit ödeseniz geleceğiniz için bir şey yapmış olacaksınız.
Yani dini hassasiyetleriniz konusunda bir şey diyemem ama islam dinindeki faiz konusu bankadan barınma ihtiyacınız için alınacak borçtan bağımsız değerlendirilmeli bence.
Tefecilik yapmıyorsunuz ki.
Banka size borç veriyor. Uzun vadede geri alıyorsa onu paranın değerini koruması için üzerine kar ekliyor.
Bilmiyorum eşinizi ikna edebilir misiniz ama zengin babanız amcanız yoksa borç alacak işiniz zor.
Ki babanızdan bile alsanız altınla dolarla borçlanacaksınız. Yine faiz öder gibi olacak. Bilmiyorum valla bana acayip geliyor bu kadar zorluk yaşarken bankadan kredi almamak.
Aslında bakarsanız kira konusunda şu an zorluğumuz yok ödüyoruz. sadece insan kiraya para verince üzülüyor biraz. Kredi çeksekte ödeyecek durumumuz var ancak eşim ikna olmaz bu konuda yapılacak bir şey yok. Ben sadece bu kiralarla uğraşmaktansa ev alma düşüncesindeyim ama işte eşim biriktiririz kafasında bende biriktirmekle bir şey olacağını düşünmüyorum. Ki kredi çekilse bile ev almak zor evler çok pahalı. Bu yüzden bu eminebim falan nasıl acaba diye merak ettim

Birevim bize mantıksız geldı kafadan 300 bin komısyon istedi . Aylık 30 bin ödeme 3 milyonluk bir daire için . Daire çıkınca aylık 50 bin ödeme dedi . Ha cevremızden alan çok var aldılar da yani devlet destekli Guvenılır die . Önceden dolandırmıslar milleti devlet el atmış öyle denildi .biz 300 ü onlara havaya sallamak yerine borsada değerlendiririz dedik yani uzun lafın kısası havaya atacak paramız yok .

TOKİ’ye yazılın şehrinizde varsa böyle ihaleler onlara katılın .
Elinizdeki paranın ederinde arsaya bakın yani en baba 1 mılyona zorlayın yine arsaya bakın .bulundugunuz şehir neresi mesela biz Konya dayız şehrin kenarında 250 den arsalar başlıyor . Al sat yöntemiyle değerlendirin yada üstüne kendınız ev yapın . Araba al sat yapabilirsiniz parayı kuru kuru tutmayın elinizde

Eşinin poposu yemiyordur çünkü. O tarz yerler hiç olmaz bence sadece tanıdık olana çıkıyor arkadaşım övüyor 2 milyon araba çıkmış ablasına ev çıkmış eve de giricem diye ama annemin arkadaşı var 7 8 senedir bekliyor
Öncelikle iyi hoş söyledikleriniz ama eşinizin poposu yemiyordur falan biraz gereksiz.. Krediye dini hassasiyetlerinden dolayı yanaşmıyor aslında takdir ediyorum duruşunu bende öyle duruş yok. Her türlü ev almak zor görünüyor hayırlısı

Aslında bakarsanız kira konusunda şu an zorluğumuz yok ödüyoruz. sadece insan kiraya para verince üzülüyor biraz. Kredi çeksekte ödeyecek durumumuz var ancak eşim ikna olmaz bu konuda yapılacak bir şey yok. Ben sadece bu kiralarla uğraşmaktansa ev alma düşüncesindeyim ama işte eşim biriktiririz kafasında bende biriktirmekle bir şey olacağını düşünmüyorum. Ki kredi çekilse bile ev almak zor evler çok pahalı. Bu yüzden bu eminebim falan nasıl acaba diye merak ettim

Eminevim ile ev sahibi olan çok insan tanıdım. Ben hiç bilmiyorum ama eşiniz buna tamamsa bence görüşün.

Ailelerde para yoksa ev almanın 2 yolu var sadece. Birincisi kredi cekip alınabilecek en uygun evi alip ileride daha büyüğüne geçmek. İkincisi o para ile bir sekilde is kurma olsun, arsa alip değerlemesini beklemek olsun bunu yapmak. İş kurma ve değerlenecek yatırım bulma kısmı da size uymuyor. Bu durumda maalesef ev alamazsınız. Enflasyon ortamında para biriktirerek ya da fuzulev vs ev alınmaz. Bunlar aslında temel matematik ve finansal okur yazarlıktır. Eşi bu kadar ev isterken insanların krediye su muameleyi yapmasını da hiç anlamayacağım.

Öncelikle iyi hoş söyledikleriniz ama eşinizin poposu yemiyordur falan biraz gereksiz.. Krediye dini hassasiyetlerinden dolayı yanaşmıyor aslında takdir ediyorum duruşunu bende öyle duruş yok. Her türlü ev almak zor görünüyor hayırlısı
Yemiyor işte eminim kredi kartı o bu vardır maaş promosyonu da yiyordur sadece aylık 50 60 bin ödemek zor geliyordur 5 sene 10 sene zor geliyordur kolay değil işte.

Paran varsa bile yok diyeceksin akrabaya. Tamam biz de aile desteği yapıyoruz, istemezler falan ama şu kadar para var vs. Akrabaya demiyoruz. Eğer eşinizin aklı kolay çelinen bir tipse kendi hesabınızda tutun parayı. Bizim 1. Derece akrabalar değil ama diğerleri isteyince yok diyoruz. Borç verip kötü olacağıma, vermeden kötü olurum hiç olmazsa kendi paramla başım ağrımaz.

Bu zamanda ev alacaklara üzülüyorum. Zamanında almasaydık şimdi zor alırdık. Ama zaman geçtikçe, geçmiş zamanı aratıyor bu zamanlar. Ne kadar erken o kadar iyi. Artık çocuklara anne ve babadan miras düşerse ev sahibi olurlar başka türlü zor görünüyor.
İkimizin de ailelerimizin evi var ancak Allah' onlara uzun ömür versin onlara bir şey olmasın da ev kalsın yani. Akrabalara zaten bir şey vermeyiz de bazen ailelerin ihtiyaçları olabiliyor eşimin ailesinin durumu çok iyi değil ve eşimin kardeşlerinden biri evlenecek biri üniversite okuyacak falan derken eşim çok hassas onlara karşı onlar da babalarından çok eşimi baba biliyorlar sanki her şeylerine eşim koşturur o yüzden herhangi bir masraf durumunda biriktirdiğimiz paranın gitmesinden korkuyorum biraz :(

Ben bir arkadaşımdan duymuştum eminevime yazılmışlar. Kurasız sistem bizimki demişti, kuralı olan da bekliyorsunuz size ne zaman çıkarsa. 800 bin gibi bir peşinat 36 ay aylık 80 bin ödüyoruz demişti(tam rakamlarda yanılıyor olabilirim) onların ki aralık ayındaymış aralık ayında alacaklar yani. Kurasız sistemi bir araştırın isterseniz ödemeye gücünüz yeterse değerlendirirsiniz belki

Yemiyor işte eminim kredi kartı o bu vardır maaş promosyonu da yiyordur sadece aylık 50 60 bin ödemek zor geliyordur 5 sene 10 sene zor geliyordur kolay değil işte.
Maaş promosyonuna kadar dikkat ediyor yemiyor asla. Ödemenin ne kadar olacağından bile haberi yok direkt kestirip atıyor Çünkü. Kredi çeksek ödeye bileceğimizi biliyorum ben o kadar durumumuz var şükür. Eşimi benden iyi tanımıyorsunuz kendi hassasiyetleri var bazı konularda

Eşiniz kredi çekmiyorsa, katılım bankalarından alsın evi. Onlar da faiz kadar para alıyor her ay ama ismi faiz olmuyor. Katılım bankalarına helal diyor diyanet.
Başka bir yolunuz yok malesef. Bir kaç yıl önce aylık 6 bin ödemeli ev aldık. O zaman kiramız 1500 liraydı, 6 bin çok gelmişti. Ama şimdi devede kulak kaldı resmen. Kiralar 20 bin oldu

Ben bir arkadaşımdan duymuştum eminevime yazılmışlar. Kurasız sistem bizimki demişti, kuralı olan da bekliyorsunuz size ne zaman çıkarsa. 800 bin gibi bir peşinat 36 ay aylık 80 bin ödüyoruz demişti(tam rakamlarda yanılıyor olabilirim) onların ki aralık ayındaymış aralık ayında alacaklar yani. Kurasız sistemi bir araştırın isterseniz ödemeye gücünüz yeterse değerlendirirsiniz belki
Bu detayları hiç bilmiyorum araştırıcam çok teşekkür ederim :)

bir de TOKİ’ye bakın bu aralar yine çok kura çekildi bildiğim kadarıyla, belki yaşadığınız şehir de değil ama yakın bir ilçesinde vs vardır

Eşiniz kredi çekmiyorsa, katılım bankalarından alsın evi. Onlar da faiz kadar para alıyor her ay ama ismi faiz olmuyor. Katılım bankalarına helal diyor diyanet.
Başka bir yolunuz yok malesef. Bir kaç yıl önce aylık 6 bin ödemeli ev aldık. O zaman kiramız 1500 liraydı, 6 bin çok gelmişti. Ama şimdi devede kulak kaldı resmen. Kiralar 20 bin oldu
Siz tam zamanında almışsınız. Katılım bankasına da ikna olur mu bilmiyorum ki

bir de TOKİ’ye bakın bu aralar yine çok kura çekildi bildiğim kadarıyla, belki yaşadığınız şehir de değil ama yakın bir ilçesinde vs vardır
Aslında TOKİ çıktı eşime ancak bu müstakil TOKİ olayı var ya duydunuz mu bilmiyorum o çıktı. Ancak hiçbir ses yok yıllardır. Ki o zaman yine ev yaptırabilirdik şimdi iyice pahalandı yaptırmamız çok zor bakalım :(

Yakında ev fiyatları uçacak,ne o para birikir ne ev alınır.Kredi işine girmek tek çare.Fuzul emin evim tarzı yerler sizi oyalar işin sonunda elinizdeki para ile tek duvar alamazsınız Üzgünüm eşinizin inadı boş ve gereksiz.....

Maaş promosyonuna kadar dikkat ediyor yemiyor asla. Ödemenin ne kadar olacağından bile haberi yok direkt kestirip atıyor Çünkü. Kredi çeksek ödeye bileceğimizi biliyorum ben o kadar durumumuz var şükür. Eşimi benden iyi tanımıyorsunuz kendi hassasiyetleri var bazı konularda
Elinizdeki imkanla 1+1 yada 1+0 almak en mantiklisi.
Para pul olmaz en azindan degerlenmis olur.

Aslında TOKİ çıktı eşime ancak bu müstakil TOKİ olayı var ya duydunuz mu bilmiyorum o çıktı. Ancak hiçbir ses yok yıllardır. Ki o zaman yine ev yaptırabilirdik şimdi iyice pahalandı yaptırmamız çok zor bakalım :(
Arsa veriyorlar sanırım değil mi, evet deprem dolayısıyla TOKİ’lerin bazıları durdurulddu, hayırlısı olsun borçsuz bir şey olmuyor günümüzde maalesef Allah gönlünüze göre versin inşallah 🙏

Siz tam zamanında almışsınız. Katılım bankasına da ikna olur mu bilmiyorum ki
F...levimi kabul ediyorsa, katılım bankasına koşarak gitmesi lazım. En azından garanti. Öyle evimli yerler çok güven vermiyor açıkçası

Birevim bize mantıksız geldı kafadan 300 bin komısyon istedi . Aylık 30 bin ödeme 3 milyonluk bir daire için . Daire çıkınca aylık 50 bin ödeme dedi . Ha cevremızden alan çok var aldılar da yani devlet destekli Guvenılır die . Önceden dolandırmıslar milleti devlet el atmış öyle denildi .biz 300 ü onlara havaya sallamak yerine borsada değerlendiririz dedik yani uzun lafın kısası havaya atacak paramız yok .

TOKİ’ye yazılın şehrinizde varsa böyle ihaleler onlara katılın .
Elinizdeki paranın ederinde arsaya bakın yani en baba 1 mılyona zorlayın yine arsaya bakın .bulundugunuz şehir neresi mesela biz Konya dayız şehrin kenarında 250 den arsalar başlıyor . Al sat yöntemiyle değerlendirin yada üstüne kendınız ev yapın . Araba al sat yapabilirsiniz parayı kuru kuru tutmayın elinizde
Aslında eşime TOKİ çıktı ancak bu TOKİ evleri değil. Bilirsiniz belki TOKİ müstakil müşterek kurası oldu birkaç yıl oldu sanırım. Eşime müstakil arsa çıktı. Altyapıyı falan onlar yapacaktı iki yıl içinde iskeletini bitirecektik en azından. Eskiden bunu yapmak daha kolaydı şimdi her şey pahalandı ve hala daha bir ses yok hiçbir şey demiyorlar. Sizce bunu beklemek mantıklı mı yapabilir miyiz evi bilmiyorum. Dediğim gibi hiç ses yok gerçi şu an ama

Back
X