- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Havacılık sektöründe çalışıyor.Esiniz ne is yapiyo ya merak ettim.masallah diyim geliriniz cok iyi vala.bi de kendime bakiyorum üç bes kurusla gecinmeye calisiyorum
4 yıllık evliyiz, düğünümüzü kendimiz yaptık, eşyaları kendimiz aldık. Düğün borcu bitti araba aldık onu ödedik derken 2 sene dinlendik. Eşim de ben de savurganız anca bu kadar biriktirdik. Elde kalacak 5 bin bile korkutuyor, vadeyi kısaltırsak geçinemeyizEsiniz ulke standartlarinda bu kadar maas alirken keske biraz daha atsaydiniz kenari.Bir de elinize baya para kalicak neden 10 yillik cekiyorsunuz.Vadeyi kisaltin bence.
Bence çıkın yola ..Yıllar çabuk akıp gidiyor.merhaba, aniden gündemimize düşen ev mi alsak sorusuna karşılık, bir evi çok beğendik. Evin fiyatı emlakçıyla beraber 450 bin ve evde her şey yeni biz sadece boya yaptıracağız.
neyse bizim elimizde 120 bin lira var, 100-120 bin değerinde arabamız var ama satmak istemiyoruz bebekle arabasız olmaz diye.(daha düşük fiyatlı araba almayı düşündük ama 20-30 bin için de bildiğimiz sıfır arabadan olmak istemedik)
şimdi krediler düşünce 350 bin lira krediye 10 yıl içinde aylık 5 bin lira ödemelerimiz olacak.
ben çalışmıyorum, eşim 3 ayda bir prim alıyor, bazen mesaiye kalıyor, bazen resmi tatilde çalıştığı için para alıyor derken aylık 5 bin krediyi düşünce normal aylarda en az elimize 5 bin lira kalacak en çok 7 bin, primli aylarda da en az 12 bin en çok 14 bin lira kalacak. primli zaman sıkıntı olmaz ama normal aylarda elde kalan para beni korkutuyor. kaç gündür uykularım kaçıyor, boğazım sıkılıyor.
ikimizin ailesi de yardım edemez ya da kimseden borç isteyemeyiz, bizde para kolay birikmiyor elimizde para olunca sürekli harcıyoruz. Markette fiyat bakmazdım geçen alış veriş yaparken yüksek gelen meyve sebzeden vazgeçip uygun olanlarla eve döndüm.
sizce durum nedir? 120 binle yola çıkılır mı? korkmama gerek var mı? ya da bizim gibi yüksek kredi çekip ödüyorum diyen var mı?
Eşim çalışıyor zaten ben çalışmıyorum, onun da servisi var arabayı kullanmaz işe giderken. Araba bebekle lazım olur diye satmak istemedik. Bir de bize para ha diyince lazım, hemen alıcı bulmamız zor olurCanım krediyi çıkınca kalan tutar çok iyi. Çocuk büyümeden evi alın. Büyüyünce okulu şusu busu masraf artıyor, ben olsam iş yerine servis varsa arabayı satıp hepsini katardım o şekilde düşünün bir de. Ne kadar fayda ettirir. Vade kısaltırsınız arabayla birlikte alırsanız. Arabayıda yerine koyarsınız zamanla
En çok gider nereye oluyor4 yıllık evliyiz, düğünümüzü kendimiz yaptık, eşyaları kendimiz aldık. Düğün borcu bitti araba aldık onu ödedik derken 2 sene dinlendik. Eşim de ben de savurganız anca bu kadar biriktirdik. Elde kalacak 5 bin bile korkutuyor, vadeyi kısaltırsak geçinemeyiz
Eşimden önce asgari ücret alarak 10 yıl çalıştım, geçim zor o günlerden bilirim ama biz de çok bolluk içinde değiliz bu parayla, istanbulda.Esin ayda 10 ve 20bin arasimi aliyor? Vay be, birsey diyecegimde neyse,..
Evet ekonomi kötü fakat ayda 5-7bin ile gecinmemek ne demek? Tabiki gecinilir. Normal insan ne yapsin?
İnan en çok neye harcıyoruz bilinmiyor. Sanırım bebekten önce marketti bebekten sonra, dışarda yemeğe harcadık.En çok gider nereye oluyor
Dışarıda yemek mi
Giysi mi
Lüks harcamalardan biraz vazgeçerseniz daha kısa vadede ödeyebilirsiniz ya da aralarda toplu ödeme yaparsınız prim aldıkça
Eşimden önce asgari ücret alarak 10 yıl çalıştım, geçim zor o günlerden bilirim ama biz de çok bolluk içinde değiliz bu parayla, istanbulda.
Eşime dedim ki, zorlanırsak annemi çağırırız bebeğe bakar ben de asgari ücretle bir yerde çalışırım. Yani insan ne kadar alırsa alsın çok kısa sürede alışıyor kazandığı paraya. Zor geliyor geri düşmek.
isin cok garantisi kimse icin yok bence biraz daha biriktirip en az yarisini once 350bin civari ev bakinİşten çıkarsalar da kolayca iş bulabilicek bir sektörde, en fazla 1 ay işsiz kalırım diyor. Senede başka başka paralar da çıkıyor yok şirket kara geçti diyip 5-10 bin veriyorlar Ama iki sene önce de zam yapmalayım ortalık kötü de demişlerdi
Giderler çok çünkü. Apartman aidatı, elektrik,su,telefonlar,internet,sosyal ağlar, market alış verişi, bez parası, bebeğin doktor,tekstil, ilaç masrafı derken elde para kalmıyor. Bundan önce alacağım şeyin fiyatına hiç bakmadığım zamanlar olurdu(illa alacaksam bakmazdım fiyatına) geçen gün misafir gelecekti ve elimizdeki nakitle idare etmemiz lazımdı, fiyatlara bakınca onu da almayalım bunu da almayalım diye çoğu şeyden vazgeçtim. 5 bin çok para değil bence. İki asgari ücret nerdeyse.Ben anladmadım kredi için olan miktarı düştügüniz zaman mı en az 5 bın kalıyor? Esımın maadı 5 bın olsa off zengınız derdikistanbulda 3 kısı yasıyoruz bana bu mıktar gercekten cok ıyı geldı neden dusundugunuzu anlamadım. He eger toplam para en az 5 bınse ve o ay kredıye verdıgınızde elınızde para kalmıyorsa ya arabasız bır kac yıl gecırın (istanbulda cocukla arabamız yok) yada daha uygun fıyatlı eve bakın ama ben olsam dırek arabayı satarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?