ev almak ve konut kredisi

Çocuk küçük geçinilir

Okul çağında daha zor gider katlanıyor

Şimdi 5 pijama alıyorsan 3 alırsın haftada 2 dışarıya çıkıyorsan bir çıkarsın idare edersin ama okul Zamanı masraf çok

Oğlum uçlu kalem istedi arkadaşlarının varmış heves etmiş marketten ucuz bir tane alayım dedim 10 tl ihtiyaç değil ama çocuk İşte

10 TL küçük bir miktar ama 30 gün var her gün böyle bir şey alınsa 300 eder okulu kursu vs tek çocuğun maliyeti 3500 civarı

Çocuk büyümeden krediyi kolaylarsın

Benzer durumdayız. 400.000 tlye ev bulduk kendi evim 200.000 tl 200.000 kredi çekecektim arabayı sahip 100.000 çekeceğiz çünkü 10 yıl kredi ödemeyi asla gözüm almıyor. 30000 TL civari araba alacagim ilerleyen zamanlarda yenileriz insallah. Yani önceliğim ev. Bencekredi tutarları düşmüşken satin arabanızı evinizi alın az kredi ödeyin ilerleyen zamanda daha guzel araba alırsınız. Bu arada eve 2 maas giriyor ve memurum ona ragmen gelecekne gösterir bilmem. O yüzden kısa sürede borç bitirmek daha mantıklı

Ödersin sorun olmaz,başka türlü almanız zor cocuk büyüyünce masrafta büyüyor.gözünü karart ,al

Esiniz ulke standartlarinda bu kadar maas alirken keske biraz daha atsaydiniz kenari.Bir de elinize baya para kalicak neden 10 yillik cekiyorsunuz.Vadeyi kisaltin bence.
4 yıllık evliyiz, düğünümüzü kendimiz yaptık, eşyaları kendimiz aldık. Düğün borcu bitti araba aldık onu ödedik derken 2 sene dinlendik. Eşim de ben de savurganız anca bu kadar biriktirdik. Elde kalacak 5 bin bile korkutuyor, vadeyi kısaltırsak geçinemeyiz

Bence çıkın yola ..Yıllar çabuk akıp gidiyor.
Aynı sıkışıklıkla 10 yıllık krediyle ev aldım 3 sene önce bitti şimdi iyi ki diyoruz..

Eşim çalışıyor zaten ben çalışmıyorum, onun da servisi var arabayı kullanmaz işe giderken. Araba bebekle lazım olur diye satmak istemedik. Bir de bize para ha diyince lazım, hemen alıcı bulmamız zor olur

En çok gider nereye oluyor
Dışarıda yemek mi
Giysi mi
Lüks harcamalardan biraz vazgeçerseniz daha kısa vadede ödeyebilirsiniz ya da aralarda toplu ödeme yaparsınız prim aldıkça

Esin ayda 10 ve 20bin arasimi aliyor? Vay be, birsey diyecegimde neyse,..

Evet ekonomi kötü fakat ayda 5-7bin ile gecinmemek ne demek? Tabiki gecinilir. Normal insan ne yapsin?
Eşimden önce asgari ücret alarak 10 yıl çalıştım, geçim zor o günlerden bilirim ama biz de çok bolluk içinde değiliz bu parayla, istanbulda.
Eşime dedim ki, zorlanırsak annemi çağırırız bebeğe bakar ben de asgari ücretle bir yerde çalışırım. Yani insan ne kadar alırsa alsın çok kısa sürede alışıyor kazandığı paraya. Zor geliyor geri düşmek.

En çok gider nereye oluyor
Dışarıda yemek mi
Giysi mi
Lüks harcamalardan biraz vazgeçerseniz daha kısa vadede ödeyebilirsiniz ya da aralarda toplu ödeme yaparsınız prim aldıkça
İnan en çok neye harcıyoruz bilinmiyor. Sanırım bebekten önce marketti bebekten sonra, dışarda yemeğe harcadık.
Tekstil olsun ayakkabı olsun ikimizde de alma hevesi yok sadece ihtiyaç halinde alırız onu da hep pahalı alırız. Ara ödemeler bazen konutta işe yaramıyor bankacıya gidince soracağız yine de

Ben size katilimevimi tavsiye edeceğim... Veya eminevim. Bana tanıdığım olduğu, indirim yapıldığı için katilimevim mantıklı geldi,bu ay basında başvurduk. Pesinatiniza, aylık odeyebileceginiz tutara göre hesaplama yapılıyor ve soyledikleri ay evinizi aliyorsunuz. Biz de bu ay başvurduk.Hic guvenim yoktu ama işin içine girince esimin akrabalarindan ne cok kisinin bu sayede ev ve araba aldigini gorduk sok olduk.Bankadan,borcun 2 kati krediden korkuyordum. Basinda cok az bir miktar ödeme yaptık sadece.

Ama geri düsmüyorsunuz ki. Hani desen artik zar zor et yiyeceksiniz yada ne bilim ayin sonu zor getireceksiniz, öyle birsey yok. 7bin aldiginiz aylarda bide dengeler. Zaten iyi gitsede, kötü gitsede, çalisman daima iyi olur, kendin için. Cocuk kaç yasinda bilmiyorum fakat 1-2 yil içinde zaten kres/ana okuluna gidecek. Sende evde kalmanin yerine çalisirsin. Hem kendin için bir güvence, hem özgüveninede iyi gelir.

Ve ev çok önemli. Cocugun nezih bir yerde büyümesi, iyi komsular ile felan. Yani bence alin.

5 binle 3 kisi gecinmek zor olabilir. Esiniz issiz kalabilir. Oyle en fazla bir ay issiz kalirim dedigine bakmayin,piyasalara guven olmaz. Yeni bulacagi iste de bu kadar kazanip kazanamayacagi belli olmaz. Gerektiginde siz bir ise girip calisabilecek misiniz? Cocugu verebileceginiz kres vb yerler var mi? Bu yollardan gecmis bir insan olarak elinizde evin yari parasindan fazlasi yoksa girismeyin diyorum. Sonra gereksiz yipraniyor insan en guzel yaslarda

isin cok garantisi kimse icin yok bence biraz daha biriktirip en az yarisini once 350bin civari ev bakin

Ben anladmadım kredi için olan miktarı düştügüniz zaman mı en az 5 bın kalıyor? Esımın maadı 5 bın olsa off zengınız derdik istanbulda 3 kısı yasıyoruz bana bu mıktar gercekten cok ıyı geldı neden dusundugunuzu anlamadım. He eger toplam para en az 5 bınse ve o ay kredıye verdıgınızde elınızde para kalmıyorsa ya arabasız bır kac yıl gecırın (istanbulda cocukla arabamız yok) yada daha uygun fıyatlı eve bakın ama ben olsam dırek arabayı satarım

Giderler çok çünkü. Apartman aidatı, elektrik,su,telefonlar,internet,sosyal ağlar, market alış verişi, bez parası, bebeğin doktor,tekstil, ilaç masrafı derken elde para kalmıyor. Bundan önce alacağım şeyin fiyatına hiç bakmadığım zamanlar olurdu(illa alacaksam bakmazdım fiyatına) geçen gün misafir gelecekti ve elimizdeki nakitle idare etmemiz lazımdı, fiyatlara bakınca onu da almayalım bunu da almayalım diye çoğu şeyden vazgeçtim. 5 bin çok para değil bence. İki asgari ücret nerdeyse.
Çocuğumun doktoru bile başka semtte illa onun için bile araba lazım oluyor. Bilemedim nasıl olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…