ev almak ve konut kredisi

Sizin şartlarınızda almanız daha mantıklı.kredi hariç 5-7 binle rahatça geçinebilmeniz lazım. Zaten hali hazırda 1500 ev kirası diyorsunuz. 3500lira ödemiş olacaksınız. Mantıklı olmak şartıyla bir cesaretle almazsanız seneler geçtikçe zorlaşıyor ev sahibi olmak.
Krediler düştüğü için cesaret ettik yoksa para biriktirmeye devam edecektik. Şimdi duralım desek ev fiyatları da krediler de uçacak. Miras da kalmaz bize anne baba da yardım edemez. Bizim gibiler için de tek yol kendin borçlanıp kendin ödemen.

Giderler çok çünkü. Apartman aidatı, elektrik,su,telefonlar,internet,sosyal ağlar, market alış verişi, bez parası, bebeğin doktor,tekstil, ilaç masrafı derken elde para kalmıyor. Bundan önce alacağım şeyin fiyatına hiç bakmadığım zamanlar olurdu(illa alacaksam bakmazdım fiyatına) geçen gün misafir gelecekti ve elimizdeki nakitle idare etmemiz lazımdı, fiyatlara bakınca onu da almayalım bunu da almayalım diye çoğu şeyden vazgeçtim. 5 bin çok para değil bence. İki asgari ücret nerdeyse.
Çocuğumun doktoru bile başka semtte illa onun için bile araba lazım oluyor. Bilemedim nasıl olacak.
Olmaz dedıklerınızı ben yasıyorum ve ınanın gayette rahat yasanıyor. He keske dıyorum ya 5 bın olsaydı maasımız o zaman dahada rahat olurdu. Benım kızımda 3 yasında bu zamana kadar hıc arabamız olmadı üstelik eşim çalıştıgı ıcın her yere kızımla tek gıdıyorum. Saydıgınız masraflardan bir bez masrafımız bıttı suan gerisi bizdede var. İnanın market alısverısı yaparken takip edip fiyat karsılastırmak o kadar kar ettiriyor ki.. Ben cocukken bıle dıkkat ederdım buna alıskınım o yuzden :) örnegın detarjan falan ınternette kampanyaları falan takıp edıyorum markete gore baya baya uygun gelıyor. Ben olsam gözüm kapalı girerdim o eve. Ama sız gırmeme kararı alsanız bıle alacagınız urun konusunda mutlaka karlılastırma yapın derim neden aynı marka ve aynı ürüne daha cok para ödeyesınız ki

Olmaz dedıklerınızı ben yasıyorum ve ınanın gayette rahat yasanıyor. He keske dıyorum ya 5 bın olsaydı maasımız o zaman dahada rahat olurdu. Benım kızımda 3 yasında bu zamana kadar hıc arabamız olmadı üstelik eşim çalıştıgı ıcın her yere kızımla tek gıdıyorum. Saydıgınız masraflardan bir bez masrafımız bıttı suan gerisi bizdede var. İnanın market alısverısı yaparken takip edip fiyat karsılastırmak o kadar kar ettiriyor ki.. Ben cocukken bıle dıkkat ederdım buna alıskınım o yuzden :) örnegın detarjan falan ınternette kampanyaları falan takıp edıyorum markete gore baya baya uygun gelıyor. Ben olsam gözüm kapalı girerdim o eve. Ama sız gırmeme kararı alsanız bıle alacagınız urun konusunda mutlaka karlılastırma yapın derim neden aynı marka ve aynı ürüne daha cok para ödeyesınız ki
Allah size daha iyilerini versin inşallah. Ben çok bollukta yaşamadım ama hiç de bakmadım şeker çay fiyatını şimdi sorsan bilmem. Temel ihtiyaç diyip alıp geçiyorum. Bazen indirimde diye stok yaptığım oldu ama fiyat karşılaştırma işini hiç beceremedim. Aynı gün bile baksam diğer markette ne kadar olduğunu hatırmaıyorum. Tabi eskisi gibi harcayamayınca daha tedbirli oluruz.
Ayıptır sorması siz ne kadar alıyorsunuz? Ev kira mı?

Normal aylarda krediden baska elinize 5 bin mi kalicak doğru mu anladim
Bence çok iyi evet biraz kisıtlanicaksiniz ama sonuçta kendi evinizi ödeyeceksiniz..bunun için fedakarlık yapabilmeniz gerek..biz krediler yukselmeden önce aldık evimizi bizde ödüyoruz 2,500 tl..şuanda çekseydik 5 bin ödeyecektik..ben evim için fedakarlık yaptım ayrica çocuğum var masraflar daha fazla oluyor..Allahim herkesi ev sahibi yapsın ay dedigin hemen geliyor

Konuyu ben mi açtım dedim bir an. Bizim de aynı ederde arabamız var biz de satmadan ev almak istiyorız. Bu kadar nakitimiz yok tabi bir de daha uygun ev bakıyoruz. Bir cesaret almak gerekiyor heralde. Biz de şu an tek maaşız aynen benim de içim daralıyor ama işe geri dönücem yaza doğru biz de o zaman rahat ederiz diye düşünüyorum. Kira ödemenin sonu yok

Bundan iki buçuk yıl önce 50 bin tl peşinat ile 260 bine ev aldık. 10 yıl vade ile geri odemesi 360 bin iken ya Allah deyip bir cesaretle giriştik. Aylık ödemesi 3000 tl hala odemeye devam ediyoruz. Simdi arabamızı da buyuttuk kredi cekip ona da 3 yil boyunca aylık 2100 lira ödeyeceğiz ilk taksidini odedik bile :) esim de ben de memuruz evimize 13500 para giriyor aylık. Iki yaşında oğlum var bez ilac doktor masrafları aynı. Evime haftada 1 yardımcı da geliyor İstanbul da yaşıyoruz ve geçiniyoruz. Anadan babadan zengin olmayinca borca girilmeden alınmıyor ben olsam alırdım.

Y
Bundan iki buçuk yıl önce 50 bin tl peşinat ile 260 bine ev aldık. 10 yıl vade ile geri odemesi 360 bin iken ya Allah deyip bir cesaretle giriştik. Aylık ödemesi 3000 tl hala odemeye devam ediyoruz. Simdi arabamızı da buyuttuk kredi cekip ona da 3 yil boyunca aylık 2100 lira ödeyeceğiz ilk taksidini odedik bile :) esim de ben de memuruz evimize 13500 para giriyor aylık. Iki yaşında oğlum var bez ilac doktor masrafları aynı. Evime haftada 1 yardımcı da geliyor İstanbul da yaşıyoruz ve geçiniyoruz. Anadan babadan zengin olmayinca borca girilmeden alınmıyor ben olsam alırdım.
Ay ne güzel yapmışsınız. Kaç yıllık evlisiniz? Darısı bize en kısa zamanda inşallah. Çocuğunuza kim bakıyor?

Y

Ay ne güzel yapmışsınız. Kaç yıllık evlisiniz? Darısı bize en kısa zamanda inşallah. Çocuğunuza kim bakıyor?
4 bucuk yıldır evliyiz. Düğünümüzü de kendimiz yaptık eşyalarımızı da kendimiz ödedik ailelerimizin beş kuruş yardımı olmadı. Ogluma annem bakıyor sağolsun ikinci dönem de kreşe vereceğim 3 yarim gun sosyallesmesi adına. İnşallah siz bizden daha iyilerine sahip olursunuz :)

Esinizin 10 yil ayni kosullarda ve ayni maasla calisma imkani yuksekse olabilir. Esinizin isinin guvenirlik kaliciligina bagli

Sonuçta ödediğiniz kredi miktarı hep aynı kalacak ama maaş her sene artacak. Bir de tabi eşinizin işi garanti bir iş mi? Siz çalışmıyorsunuz, eşiniz kovulsa işsiz kalsa sıkıntı olabilir. Onun dışında 3 ayda bir 12 bin kalcakmış. Yani aylık ortalama 7 bin tl kalcak size. Başka ödemeleriniz yoksa çok rahat geçinirsiniz diye düşünüyorum.
öyle olmuyor arkadaşım o iş maaşa gelen zam enflasyonum yaninda kuş kaliyor
ama konu sahibesi bayan eline kalan parayla geçinir bir sure eskiye nazaran dişini sıkar

Karı koca çalışıyoruz. Tam hesaplayamadım ama totalde sizden az kazanıyoruz galiba. Büyük oğlan özel okula gidiyor. Ekstra servisi, kitapları, forması ateş pahası. Ufaklığın bakıcısının maaşı, sigortası, haftada bir temizliğe gelen yardımcının parası, eşimin doktorası, benim yüksek lisansım, aldığım psikoterapi eğitimimin ücreti. Arabanın masrafını, zaruri giderleri hiç saymadım farkındaysan. 😂
Nasıl geçiniyorsunuz diyorsanız ben ve eşim( çocuklarımızınkiler hariç) ihtiyaçlarımızı hep öteliyoruz. Veya en ucuzundan halletmeye çalışıyoruz. Uygun marketleri tercih ediyoruz. Uçuk fiyatlı ürünleri almamaya gayret ediyoruz. Ama bu yaz ekstra harcamalar çıkınca açik verdik.
Çocuk olduktan sonra hayat çok daha zor. Masrafları hiç bitmiyor. Allah'tan zamanında evimizi arabamızı almışız. Birde onlar olmasaydı halimiz nice olurdu.
Ben sizin maddi anlamda çok zorlanacağınızı sanmam. Biraz dikkatli harcamayı öğrenirsiniz en fazla :) Zahmet olmadan rahmet olmaz demişler. Alın siz evinizi :)

Son düzenleme:
normal aylarda en az 5 bin kalacaksa nasil geçinemeyeceksiniz anlamadım?
başka bi ödemeniz mi var?
Yok başka bir ödeme. Ama bu işler şimdiki ödeme haline bakmıyor ki, bi bakıyorsun büyük masraf çıkıyor başka bir ödemeye de geçiyorsun. En az bir sene sadece ev kredisinden başka ödeme olmayacak diyemiyor insan. Bir de her şeyin pahalı oluşu düşündürüyor 1 ay 5 bin yeter mi diye

Konuyu ben mi açtım dedim bir an. Bizim de aynı ederde arabamız var biz de satmadan ev almak istiyorız. Bu kadar nakitimiz yok tabi bir de daha uygun ev bakıyoruz. Bir cesaret almak gerekiyor heralde. Biz de şu an tek maaşız aynen benim de içim daralıyor ama işe geri dönücem yaza doğru biz de o zaman rahat ederiz diye düşünüyorum. Kira ödemenin sonu yok
Kiranın sonu yok, taşıma suyuyla değirmen de dönmüyor 2 senede anca 120 bin biriktirdik. Bir de eve hiç bişey alamıyoruz nasılsa kiracıyız diye, yorulduk

Yanlış anlamadıysam 210 bin çektiniz 10 yıl için. Şimdiki 0,99 faiz oranıyla da 360 bin lira geri ödeme oluyor. Biz de 350 çekip 600 bin olarak geri ödeyeceğiz. Primli aylardan bir korkum yok ama diğer normal maaş zamanları korkuttu beni. Anne babadan fayda yok, kendi işimizi kendimiz göreceğiz

Yok başka bir ödeme. Ama bu işler şimdiki ödeme haline bakmıyor ki, bi bakıyorsun büyük masraf çıkıyor başka bir ödemeye de geçiyorsun. En az bir sene sadece ev kredisinden başka ödeme olmayacak diyemiyor insan. Bir de her şeyin pahalı oluşu düşündürüyor 1 ay 5 bin yeter mi diye

Bence korkmayın biz kadinlar korksakta eşimizi ikna etmeliyiz sonuçta kirada daha cok para gidiyor ve al ben yemedim sen ye diyorsunuz diyorduk..en fazla kendi evinizi ödemiş olucaksınız evet zorlanıyoruz ama kendi evimiz için fedakarlik budur..evden önce arabamizi aldık onun kredisinin son odemesini yaptık ve ev kredisine başladık..böyle böyle oluyor fedakarlık olucak ki güzel şeyler olsun..kızımın masrafları mamasıydı suyuydu beziydi kıyafetiydi doktoruydu aynı şekilde bizim öyle ve doğalgaz elektrik su falan bence zorluklar yasanmalı ki güzel günler olsun..hiç düşünmeyin alın evinizi

Her gün dışarıda yemeyip, o avm benim şu avm senin gezmezseniz kolayca ödenir. Elde kalacak 5 bin diyorsunuz ve nasıl geçiniriz diye düşünüyorsunuz öyle mi? Bana biraz şımarıklık gibi geldi. Biz 4 bin lirayla geçiniyoruz elimizde para bile kalıyor. İdare etmesini bilirseniz çok kolay ev alırsınız.

Bence korkmayın biz kadinlar korksakta eşimizi ikna etmeliyiz sonuçta kirada daha cok para gidiyor ve al ben yemedim sen ye diyorsunuz diyorduk..en fazla kendi evinizi ödemiş olucaksınız evet zorlanıyoruz ama kendi evimiz için fedakarlik budur..evden önce arabamizi aldık onun kredisinin son odemesini yaptık ve ev kredisine başladık..böyle böyle oluyor fedakarlık olucak ki güzel şeyler olsun..kızımın masrafları mamasıydı suyuydu beziydi kıyafetiydi doktoruydu aynı şekilde bizim öyle ve doğalgaz elektrik su falan bence zorluklar yasanmalı ki güzel günler olsun..hiç düşünmeyin alın evinizi
Biz de 4 yıllık evliliğimizde düğün yaptık, eşyaları ödedik. eşya ödemesi biter bitmez araba borcuna girdik 2 senedir hiç ödememiz yok, bir yerden başlamak lazım. Eşim benden daha istekli. 4 senedir tanırım mesaiye kalmışlığı yok, ev işi çıkınca 1 haftada 2 kez mesaiye kaldı hem de hevesle. Gelen bütün mesajlar halledersiniz diyor, İçimin sıkıntısını aldınız. Teşekkür ederim

Biz de 4 yıllık evliliğimizde düğün yaptık, eşyaları ödedik. eşya ödemesi biter bitmez araba borcuna girdik 2 senedir hiç ödememiz yok, bir yerden başlamak lazım. Eşim benden daha istekli. 4 senedir tanırım mesaiye kalmışlığı yok, ev işi çıkınca 1 haftada 2 kez mesaiye kaldı hem de hevesle. Gelen bütün mesajlar halledersiniz diyor, İçimin sıkıntısını aldınız. Teşekkür ederim

Alıcaksınız o evi ve burayada aldık evimizi diye yazıcaksınız..şimdiden hayırlı uğurlu olsun canım güzel günlerde oturmak nasip olsun..

Back
X