- 4 Ağustos 2010
- 757
- 1.112
- 313
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Huysuz bir bebeğim var, mahalleden dışarı burnumuzu çıkarmayız, üst baş almayı eşim de ben de hiç sevmem, en son avm ye 2 ay önce memlekette gittim. Ha doğru dışarda çok yemek yiyoruz, ev kredisinden sonra bunu minimum seviyeye indiririz şimdi paranın rahatlığı var tamam tutumlu değiliz ama 5 bin de şu pahalılıkta öyle çok bir rakam değil.Her gün dışarıda yemeyip, o avm benim şu avm senin gezmezseniz kolayca ödenir. Elde kalacak 5 bin diyorsunuz ve nasıl geçiniriz diye düşünüyorsunuz öyle mi? Bana biraz şımarıklık gibi geldi. Biz 4 bin lirayla geçiniyoruz elimizde para bile kalıyor. İdare etmesini bilirseniz çok kolay ev alırsınız.
Lükslerinizden fedakarlık ederseniz, mal sahibi olursunuz.Huysuz bir bebeğim var, mahalleden dışarı burnumuzu çıkarmayız, üst baş almayı eşim de ben de hiç sevmem, en son avm ye 2 ay önce memlekette gittim. Ha doğru dışarda çok yemek yiyoruz, ev kredisinden sonra bunu minimum seviyeye indiririz şimdi paranın rahatlığı var tamam tutumlu değiliz ama 5 bin de şu pahalılıkta öyle çok bir rakam değil.
Faizin adına katılım payı diyor. İslamcı kesim faiz yok diyip buna inanıyor, benim mantığın almıyor.Arkadaşlar kredi çekmek değil de bu bazı şirketler varya eminevim, birevim, katılım evim gibi. Onlar nasıl oluyor, faiz cidden sıfır mı, pek mantıklı gelmiyor ama.
Arkadaşlar kredi çekmek değil de bu bazı şirketler varya eminevim, birevim, katılım evim gibi. Onlar nasıl oluyor, faiz cidden sıfır mı, pek mantıklı gelmiyor ama.
350 bine 600 binYanlış anlamadıysam 210 bin çektiniz 10 yıl için. Şimdiki 0,99 faiz oranıyla da 360 bin lira geri ödeme oluyor. Biz de 350 çekip 600 bin olarak geri ödeyeceğiz. Primli aylardan bir korkum yok ama diğer normal maaş zamanları korkuttu beni. Anne babadan fayda yok, kendi işimizi kendimiz göreceğiz
Sağdan soldan yardım eden yoksa mecbur kalıyorsun350 bine 600 binAllahim resmen yasal soygun
Cok degil mi yaa yazik gunahSağdan soldan yardım eden yoksa mecbur kalıyorsun
Faiz oranları devlet bankalarında düştü ve bu oranlara geldi. Para biriktireyim diyesiye ev fiyatları uçuyor, faiz düşsün desen bu uzun süredir en iyi oranı.Cok degil mi yaa yazik gunah
Hakkinizda hayirlisi olsun o halde. Ne biliyim faize giden paraya cok uzuluyorum ben. Kolay kazanmiyoruz sonucta.yillarca bankalarin soydugu bir insan olarak cok hassaslastim bu konudaFaiz oranları devlet bankalarında düştü ve bu oranlara geldi. Para biriktireyim diyesiye ev fiyatları uçuyor, faiz düşsün desen bu uzun süredir en iyi oranı.
Evet ama kirada otursa her sene kira da artacak ama krediye ödenen tutar sabit.öyle olmuyor arkadaşım o iş maaşa gelen zam enflasyonum yaninda kuş kaliyor
ama konu sahibesi bayan eline kalan parayla geçinir bir sure eskiye nazaran dişini sıkar
Ödenen faiz miktarı genelde ödenen kiraya denk geliyor. Örneğin; 10 yılda ödenen faiz miktarı 100 bin ₺ ise 10 yılda ödenen kira da ona yakın oluyor. Yani 10 sene sonra kara geçmiş oluyorsunuz.Hakkinizda hayirlisi olsun o halde. Ne biliyim faize giden paraya cok uzuluyorum ben. Kolay kazanmiyoruz sonucta.yillarca bankalarin soydugu bir insan olarak cok hassaslastim bu konuda![]()
Atalarimiz ne demiş?evdeki hesap çarşıya uymaz demiş...yani şu an teorik olarak ev almanız için hiçbir engel yok.aylik 5 bin TL ile gecinilemez kaygısı var ise aylık 2200 ile kira ödeyip geçinebilen insanları düşünün.standartlarinizi ev borcu bitene kadar minumuma çekin.fakat 350 bin lira kredi çok fazla.hele de şu zaman da.elinizde ki nakit,evin fiyatına göre çok az.arabanizi satın bence.cunku araç almak ev almaktan daha kolay.fiyat olarak da evlere göre daha uygun.kredinizin meblasi ve vadesi ne kadar düşük olursa,sizin için de o kadar iyi.zira kendinizi 10 sene kitliyorsunuz çünkü.bu 10 sene içerisinde başınıza gelebilecek,hiç mi masraflı bir durum olmayacak?oldugun da çok sıkısırsınız.biz geçen sene aldık.sıfır kredi.esim krediden çok korkar.hep kötüyü düşünür.vadeli işleri hiç sevmez.parasi varsa alır.yoksa bekler.ama siz niyetine girmissiniz bir kere..iyice dusunup,hesap etmek lazım.kredi meblasi çok yüksek çünkü.sizin ev 450 bin TL ama kredi çektiğinizde nerden baksanız 600 bin TL ye gelir size ev.yani sıfır bir araba parası kadar fazla geri ödemeniz olur.
Esinizin maasi guzel ve dedigi gibi is sorunu yok4 yıllık evliyiz, düğünümüzü kendimiz yaptık, eşyaları kendimiz aldık. Düğün borcu bitti araba aldık onu ödedik derken 2 sene dinlendik. Eşim de ben de savurganız anca bu kadar biriktirdik. Elde kalacak 5 bin bile korkutuyor, vadeyi kısaltırsak geçinemeyiz
Arkadaşlar kredi çekmek değil de bu bazı şirketler varya eminevim, birevim, katılım evim gibi. Onlar nasıl oluyor, faiz cidden sıfır mı, pek mantıklı gelmiyor ama.
Faizin adına katılım payı diyor. İslamcı kesim faiz yok diyip buna inanıyor, benim mantığın almıyor.
Güvenilir mi dolandırıcı mi bunun cevabını size önümüzdeki yaz verebileceğim ama cevaplamadan edemedim. Oncelikle pesinat verecekmisiniz yoksa kuraliya mi katilacaksiniz buna gore grup seciyorsunuz. Biz 350binlik ev almak istiyoruz pesinatimiz 150bin. Yani eksigimiz 200bin, kuralı gruba katıldık. Aylık 2bin odeyecegimizi söyledik ve bizi 100kisinin olduğu gruba aldılar. Ama 100.çıkma gibi bir durum yok en geç 27.ay çıkıyorsun,önce çıkarsan şanslısın. Atıyorum aylık 3bin ödeyeceğim dersen öne alıyor misal en gec 15.ay parayı teslim ediyorlar.Ayni şekilde aylık 5bin ödeyeceğim dersen de daha erken alıyorsun.Bizim ödememiz aylık 2binle başlayıp her sene artacak,2.240tl sonraki yıl 2700kusur sonra 3bin kusur ve en son 4.700 kusurlu bir sayıydı. Ve başında yüzde 10 katilim payı alınıyor.Biz akraba indirimi yüzde 8 gibi bir rakam ödedik yani sadece 15bin. Bankadan kredi alsaydım 10 yil 15 yil 200bin kusur faiz ödemektense bu mantıklı geldi, islamcı kesim diye kestirip atmamalısınız. 'Siz ne kazanıyorsunuz ya, çok az.Ne kariniz varki' diye sorguladım ama emin olun onlar da kazanıyor. Herkesten gelen aidat miktarları degerlendiriyorlar vs.Atıyorum 1 milyon tl ev alican 500 bin veriyorsun sonra bir gruba giriyorsun 10 yıl diyelim her ay yine atiyorum fiyatı 5000 5000 veriyorsun taaki size kura çıkana kadar eğer 10 yılda çikmadıysa 11 de ev sahibi yapıyorlar..yanlış bilmiyorsam
Sizin de eviniz hayırlı uğurlu olsun.güle güle oturun.Öncelikle merhaba hayirli olsun eviniz..bazılarinda haklisıniz bazılarinda maalesef size katılmiyorum..evet bu devirde uzun vadeli kredi cok zor ama birde şöyle bir durum var hepimiz bize ait bir evimizin masıni isteriz ay dediğin hemen geliyor çünkü..ama illaki sizin gibi sıfır krediylen ev alma sansı olmuyor kac sene kirada oturdunuz?para biriktirmek zor çocuk varken ev kirayken ailen bir kişi çalışıyorken..gıdım gıdım veya fedakarlik ederek bazı şeyler oluyor evet arkadaşımız standartlarina gore yaşayamayacagindan korkuyor hepimiz oyleydik bende oyleydim ama sonuçta güzel birsey olucak kendilerine ait bir ev belki hayalini gerçekleştirecek..benim hayalim kendime ait bir evimin olmasiydi oldu ama fedakarlik ederek oldu..eminim arkadaşta evini alicak belki biraz standartlarina göre yasayamiycak ama o hayalini gerceklestirecek..benim sizden ricam negatif seyler yazmamaniz beni yanliş anlamayın ..
Eşinizin bu işi primli olduğuna göre garantili değil.10 yılı göze alabiliyorsanız alın tabi..Ki 10 yıl çekilen kredinin çoğu faizdir yazık.Arabayı satmıcam diye bankaya para veriyorsunuz boş yere.Bence biraz daha hesap kitap yapınmerhaba, aniden gündemimize düşen ev mi alsak sorusuna karşılık, bir evi çok beğendik. Evin fiyatı emlakçıyla beraber 450 bin ve evde her şey yeni biz sadece boya yaptıracağız.
neyse bizim elimizde 120 bin lira var, 100-120 bin değerinde arabamız var ama satmak istemiyoruz bebekle arabasız olmaz diye.(daha düşük fiyatlı araba almayı düşündük ama 20-30 bin için de bildiğimiz sıfır arabadan olmak istemedik)
şimdi krediler düşünce 350 bin lira krediye 10 yıl içinde aylık 5 bin lira ödemelerimiz olacak.
ben çalışmıyorum, eşim 3 ayda bir prim alıyor, bazen mesaiye kalıyor, bazen resmi tatilde çalıştığı için para alıyor derken aylık 5 bin krediyi düşünce normal aylarda en az elimize 5 bin lira kalacak en çok 7 bin, primli aylarda da en az 12 bin en çok 14 bin lira kalacak. primli zaman sıkıntı olmaz ama normal aylarda elde kalan para beni korkutuyor. kaç gündür uykularım kaçıyor, boğazım sıkılıyor.
ikimizin ailesi de yardım edemez ya da kimseden borç isteyemeyiz, bizde para kolay birikmiyor elimizde para olunca sürekli harcıyoruz. Markette fiyat bakmazdım geçen alış veriş yaparken yüksek gelen meyve sebzeden vazgeçip uygun olanlarla eve döndüm.
sizce durum nedir? 120 binle yola çıkılır mı? korkmama gerek var mı? ya da bizim gibi yüksek kredi çekip ödüyorum diyen var mı?
Şu zamanda en iyi kurumda çalışıyor, primli maaşı almak için bir kotaları ya da satışları vs. Yok, 3 ay da 1 çift maaş. Devletin bile garantisi yok, bizim şansımız yurtdışında bile çalışabileceği uluslararası geçerliliği olan bir eğitimi var.Eşinizin bu işi primli olduğuna göre garantili değil.10 yılı göze alabiliyorsanız alın tabi..Ki 10 yıl çekilen kredinin çoğu faizdir yazık.Arabayı satmıcam diye bankaya para veriyorsunuz boş yere.Bence biraz daha hesap kitap yapın