Ev düzeni...

Görevimiz kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı ne yazık ki
Yanlış anlamadıgın için çokkk teşekkür ederim
Faturalar evde yapılacak tamir işleri vs vs vs şimdi anladım erkeginde yapacagı işleri yaptıgı için eşin seninle gurur duyuyormuş canıım daha ii anladım şimdi...
Bende gurur duydum şimdi seninle ki faturaların son gününü takip etmek bile çok zor

yooo

ben nice kadınlar gördüm evde durup da hiçbirşey yapmayan :1closedeyes:

her kadının kendine göre düzeni vardır .ben kendi düzenimi anlatayım belki sana yardımı olur.
sabah 06,30 da kalkıyorum kahvaltımızı ediyoruz eşimi işe , kızımı okula yolcu ediyorum.hemen arkalarından dağınıklarını ve evi toplayıp bulaşığı yıkıyorum.çamaşır varsa makineyi açıyorum.makine durana kadar kadar yemeğimi yapıyorum.saat en geç 11 de ev işim bitmiş oluyo.haftada 1 gün (pazartesi)temizlik günüm dipten elden geçiririm.
süpürme işini hergün değil gün aşırı ,toz almayı hergün yapıyorum.ütüyü de 3 günde bir yaparım çünkü birikmesini istemem en hoşlanmadığım iştir.ütü günüyse işlerin bitiş saati 12,30 /13,00 gibi oluyor.normalde 11 de işim bitince 12 ye kadar dinlenirim.sonra alışverişim yada faturam varsa onları hallederim.kızım 14,30 da okuldan gelir yemeğimizi yeriz.yemekten sonra ki zamn bana aittir.ister gezerim ister arkadaşlarımla buluşurum o zamanki programamına bağlı.taki eşim gelene kadar.ama şunuda belirteyim elim hızlıdır.uyuşuk hareket etmeyi hiç sevmem.sanırım ev işlerinde pratik olmak biraz bununla alakalı.

hamarat kızı bu güzel konuyu açman benim işime de çok yaradı. sağolasın. ben 2 yıllık evli ama daha 2 aylık evhanımıyım hamişlikten dolayı. bebiş olunca napcam netcem diyordum. şimdi karar verdim, daha planlı olacağım evişlerinde. sana da kolay gelsin bu aradaa.s.

ARKADASLAR BIR SITEDE DOLANIRKEN SU YAZI DIKKATIMI CEKTI BENIM ISIME YARAYAN GUZEL DETAYLAR MEVCUT SIZDE BIR GOZ ATIN ISTERSENIZ..

Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.
Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
Tahta salata kaplarınızı suyun içerisinde bekletirseniz çatlarlar. Bunu önlemek için kullandıktan sonra bekletmeden yıkayıp, kurulayın. Böylece tahtaların bozulmalarını önlemiş olursunuz.
Çocuğunuz için bir parti vereceğiniz zaman süslü bardakları şu şekilde yapabilirsiniz. Bardakların ağzını önce yumurta akına batırın. Daha sonra renkli pasta şekerinin içerisine batırıp kurumasını bekleyin.
Kırılan bir cam eşyanın kırıntılarını toplamak için, ıslatılmış bir pamukla silinir.
Evinizde hayvan besliyorsanız ve bunların tüyleri koltuklarınıza, kanepelerinize bulaşıyorsa elinize yapışkan bir bant sarın ve tüylü olan yerlerde gezdirin.
Elbiseniz çamurlandıysa hemen silmeyin, bırakın kurusun. Kuruduktan sonra fırçalayın, yine de çıkmıyorsa biraz su ve sirke karışımı yapın ve bununla hafifçe temizleyin.
Tıkalı lavabo deliklerinizi lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.

Hem çalışıp hem ev işi yapıyorum ama evim prıl prıl dır ve sabah 9 akşam 8 çalışıyorum haftada 1 gün izinim var ama kendimede bakarım :)))

Hem çalışıp hem ev işi yapıyorum ama evim prıl prıl dır ve sabah 9 akşam 8 çalışıyorum haftada 1 gün izinim var ama kendimede bakarım :)))

Tebrik ederim arkadaşım a.s.
Bende yeni evliyken öyleydim. Şimdi bir sürü sorunum var evle ilgili, kayınvalideyle ilgili, işle ilgili, hayatla ilgili.... Dolayısıyla artık evide kendimide ihmal ediyorum. Birtakım şeyler var onlar olursa toparlanıcam gibi geliyor ama umarım olmasını beklerken bu benimki tembelliğe dönüşmez. Bende yeniden hem evime hemde kendime bakan bi bayan olmak istiyorum senağlama :a015:

He canim benim bende tebrik ederim bol bola.s.a.s.

Lakin tüm bu isinin gücünün icinde birde etrafinda dolanan iktane pitircik varsa ve sen yine öyle hem calisip hem kendine bakar ve evinide piril piril yaparsan o zaman dahada bol bol tebrik ederim inan...

Ah Ah cocuk olsun görürüm sizi:1rolleyes:

Şu ana kadar farkettiğim bir şey varki çalışıyorum ama inanın ki evde olduğum tatil günümde iştekinden daha çok yoruluyorum ev işi mi zor işe gitmek mi deseler herhalde ev derim evde iş bitmiyor ki

Benim ev ile iş arasında bulabildiğim tek çözüm fazla incelememekle oldu çünki ıncığına cıncıgına takılınca işlerin bitmiyor, bitmiyor, bitmiyorr, farzediyorum ki yerleri 4 kez siliyorsam şimdi bi kaba tozunu alıyorum 2. bi temiz su ile siliyorum. Ha dersiniz ki temiz olurdu, olmazdı valla umrumda değil ne olsa evi en fazla derli toplu temiz görebildiğim 1 gün içinde kendimi öldüremem ya :)

çalıştığım halde herşeye yetiştiriyorum kendime de zaman ayırıyorum senden daha hamaratım deymi

lady ciğim sende nickini hashamarat die değiştir:)

bence planlamayı düzgün yapman lazım
yemek için çok vakit harcamamak için
buzluğunda her zaman lazım olan şeyleri hazır bulundur
soğanının bile doğranmış buzlukta hazır olsun
fasulye ve nohutu haşlayıp at
köften olsun her zaman yemeğin olmayınca kullanman için
çamaşırı akşam yıka,ertesi gün dizi izlerken ütünü yap:)
gece yatmadan evi topla,sabah sil süpür
ö.sonran hep sana kalsın
tabi çocuklarla da ilgilnemek lazım
onlarada zamanın bi kısmını ayır

bu biraz bekara karı boşamak kolay gibi oldu
diceksinki niyeeeeeeeee
oğlumdan önce ben yukardaki gibiydim programlanmış makina gibi
hem iş hem ev
şimdi yardımcımız var,hem bebeye bakıyo hem evin bütün işini
yemek,ütü,temizlik de dahil
biz sadece yediklerimizi makinaya yerleştiriyorz
allah razı olsun ondan
yoksa işimiz zor

yani bütün günü nasıl geçiriyorsunuz ki ben pek anlamdım
ben eger evde olsam kesin öğleye kadar ev işini bitirip öğleden sonrada gezmaya tozmaya giderdim haa sizin çocuklar var bi yere gitmeniz zor
ama artık tecrübe edinmiş işleri çabuk bitirmeniz gerekir belki eliniz biraz agırdır
mesela bi konu aç canım kim kaç dakkada çamaşır serer yada kim kaç saatte ev temizler kendinle kıyasla
ben evin işini çogunlukla bitiriyotum ama eşim hiç yardım etmez ben yinede işleri aksatmam
mesela saat 7 de evde olurum ama 9 da işler biter ve otururup

Yetişremiyorum tabiki bende farklı çözümler buldum.alışverişi eşime yükledim bazen o bazen beraber yapıyouz.Temizlik ve yemek hergün süpürge açıp yer silip toz almaya çalışıyorum düzenli olarak temizlik için yardımcı geliyor baş edemeyince bu yönteme başvurdum.Tabi 10 aylık bir oğlum var yinede kendime vakit ayırmakta zorlanıyorum.Bebeğim doğduktan sonra çok sıkıntı yaptım bu konuda şimdi takmıyorumda.En önemli sıkıntım tabi eşim korkunç dağınık bir kişi ama aynı zamanda titizde herşey düzgün olacak ama o dağıtacak.Allah tan pinti değilde olayı çözüyoruz.

Canım çocuk olunca planlı hareket edemiyorsun.Tamamen çocuğun o anki anlayışına kalmış durum.Bebeğim var ve inan iki günde bir makina mutlaka açılıyor bazen üst üste hergünde oluyor.

ben çalışıyorum vede 1 çocuğum var (saat sabah 9 akşam 19)vede evim herzaman topludur artı akşamalrı komşularımada giderim vaktim olur
ama ben hersabah işe giderken evimi toplarım yemeklerimi herakşam günlük yaparım
akşam yavrum yatınca odasını toplarım
tv izlerken ütümü yaparım(bu aralarda bayağı birikti)
herakşam bulaşıkları makineye yerleştirince fayansımı silerim
haftasonralarıda plan yaparım ne yapayım diye
ama yavrum okula başladığından beri haftasonraları biryerlere gidemiyoruz ders çalışmıyor yoksa
ama vallahi devamlı evim düzenlidir vede temizdir kim bana gelse senin çalışıyor olduğuna kimse inanmaz der bide ben evde otursam herhalde 10 kapı yaparım

evliyim ve çalışıyorum.eve gidiyorum hızlı hızlı hemen yemek yapıyorum..
yemek yeniyo..kaldır yerleştir makinaya...
sıra ütüde her gün bir gömlek değiştir kocam..
6 gömlek ütüle..
sonra uyku saati..sonraki gün..yine koştur yemek yap..
ev temizliği
bi sonraki gün kuaföre git iş çıkışı gel yemek yap sonra..
bi günüm var izinli ollduğum ondada dışarı çıkıyoruz..
yani ben her işimi işten eve gelip yorgun argınken yapıyorum malsef
ama çok şükür yetiştiriyorum.
camda siliyorum..evide di köşe temizliyorum..her iş yapıyorum evde olsam ooooo
hiç işim kalmazdı valla..

kızlar bana yardım edin.senağlama 6 m lik halım var kosla halı ile sildim hep leke bıraktı bej rengi halım sanki çamaşır suyu damlamış gibi . kosla müşteri hizmetlerini aradım halı yıkamaya verin bide bi kutu kosla verin hepsini aynı renk yapsın dedi. bende aradım halı yıkamacıyı olmaz dedi. adam yalanmı söylesin dimi ? daha kötü olur dedi. . senağlama halı yıkamacı para kazanmak istemezmi ? napcam şimdi bana fikir verin lütfen... bi kimyasal madde , yada temizlik maddesi yada renk düzenleyici için bişiy varmıdır ki ? kimyacı arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum ??? :Saruboceq:

İçerik nedeniyle” Aile, Evlilik ve Çocuklar “Bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

walla arkadaslar calisinca ev daha temiz oluyor nedense evde oldugun zaman hersey daha cok gözüne batiyor yada bazen bosverebiliyorsun yarinda bunu yaparim diye zaten hic bitmiyor... ama calisinca ogünkü isini yarina birakamiyorsun yapiyorsun mecburen hemde yapabildigim kadar amaaaan diyosun takmiyorsun kafaya ben sabah 9dan 3e kadar esime yardim ediyorum dükkanda 3ten 6 ya kadar temizlik isine gidiyorum bir anaokuluna. eve geliyorum yemek yapiyorum ütü yapiyorum toz aliyorum süpürge yapiyorum ogün en önemli en acil isim neyse bigün birini bigün birini bazen yemek yapamam bazen ütü yapamam bazende yemegim ütüm olur evim pis olur yetistirme imkanin yok cogu zaman 9da oturuyorum kicimin üstüne ondan sonra bi banyo esim gelir saat 10 da ona yemek koy et cumarteside dahil. pazar günleride esimle birlikte temizleriz ortaligi toplar süpürge yapar yardim eder eeeeeeeee bi bakima etmek zorunda yani artik.simdilik böle idare ediyoz bakalim cocuk yok simdilik cocuk olunca izinde olacagim 3 sene calismayacagim bakalim o zaman ne olcak tabi dediginiz gibi ben toplarim arkamdan dagilir tahmin edebiliyorum evde oldugun zaman isi yap yap bitmiyor allah bütün kadinlara özellikle calisan ve cocugu olanlara kolaylik versin

bebiş yok henüz yeni evliyim ev işlerinde sorunum yok işimi yapar otururum hergünde temizlik yapılmaz kızlar kendinize vakit ayırın zaten kaç kişisinizki evde hemen batsın çocukta yoksa sorun yok zaten çocuk dağıtır oratalığı eşim sağolsun pek dağıtmaz toplar daha o yüzden sorun yok haftada bir ütü çamaşırlar c.tesi pazar yemek desen 1 saatlik iş sorun yok yani ev hanımıyım ama çok vaktim varrr... işlerimde aksaklıkta olma zşükür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…