Ev gecimi

Dışarıda nerede tavuk döner yersen ye bence evindeki yemek daha sağlıklı.
üstüne para verseler ben yemiyorum.
Yiyenlere de acıyorum kızlar. Yapmayın kendinize. Dışarıda yemek yemeyin tamamen sağlıksız hepsi.

Kendinize bütçe yapın. Yazın her harcadığınızı. Ay sonu gereksiz harcamlar gözünüze çarpar.
Ben önce yatırım kısmını ayırırım kalan parayla idare etmeye çalışırım.

kredi kartını ödedikten sonra limitini düşürün ki kullanamayın.
her harcamanızı nakit yapın yani para varsa yapın yoksa yapmayın.

biz çözümü öyle bulduk

kişilerin yaşam tarzı beklentileri kıyas götürmez, bu kadar basit dün pazarda kilosu 5 tl hamsi 20 tl somon vardı eee bir de tutumlu olan var olmayan var benim etrafımda gördüğüm zengin fakir herkes yettiremiyoruz diyor sonuçta arz talep meselesi ... beceren tutuyor bana göre tutumlu olmakda ayrı yetenek işi...

3000 lira az bir para degilki kira odemiyorsanız ve borcunuz yoksa anladıgım kadarıyla sizin borclar bitmis kira derdide yok gecinebilmeniz lazım ustelik 1200 lira kalıyor ama nereye gidiyor bilmiyoruz diyorsanız ailenizin dedigi gibi tutumlu degilsiniz elle tutulur birseyler yapılmazsa paranın nereye gittigide anlasılmaz

Bizim de yetmiyor doğru dürüst. Çünkü 3 kredi kartımız var iki bankadan. Tık tıkççekiyoruz. Farkına varamıyorız sonra hesabın. Ayın 15ine daha kaç gün var limit kalmamış mesela şimdi hiç. Kredi kartını kullanmayı bilmiyosan bizim gibi almayavaksın aslında

nasıl gecınıyorsunuz ve nerede oturuyorsunuz?

Avcılarda ne bileyim Allah bereketini koyuyor sigara yok eşim servisle gidiyor gezmek tozmak tatil yok dışarıda yemek yok mecbur kalmadıkça vs vs Allah şahit hiç bir şikayetimde yok.... Rabbim önce sağlık afiyet versin sonuçta kimseye muhtaç degiliz.

Yok ben değil ama esim kiyaafet ayakkabi hastasidir her ay alir kesin bisiyler sabahlari gardolabi acip dikilir onunde hic biseyim yok diye soylenir bende sen mi kadinsin ben mi anlamadim derim
Yaaaa benim eşim de böyleeee

Arkadaslar abartmayın isterseniz.3000 tl cok az demissiniz.Kira odemeyen ve eline 3000 tl kalan birinin geçilebilmesi gerek..Asgari ücretin 1300 tl oldugu bir ortamda eşiniz iyi bir rakam kazanıyor..Zorunlu birikim yapın..Biz mesela kredi ödüyorduk her ay 1600 geciniyorduk zorda olsa.Suan bir ödememiz yok ona rağmen para kalmio..Ama son birkac aydır tekrar birikim yapmaya başladık.Harcamaninda bir sonu yok çünkü

QUOTE="Kakaolu-sut, post: 46366288, member: 751435"]Kizlar simdi herkesi ilgilendiren bir konu aciyorum.bizim evimize aylik 3000 tl gibi bir para giriyor kiramiz yok esimin yol parası yok eskiden kalan borclarimizda bu ay itibariyle yok son bitti simdilik ama biz bu parayla gecinemiyoruz yani soyle kredi kartı hep full anlamıyorum biz mi bilmiyoruz idareyi herkes mi boyle.annem tutumsuzsunuz diyor.kv de ayni sekilde.giderlerimizi soyle yazayim ben size ortalama 600 tl faturalar 500 tl mutfak 350 tl esimin sigarasi bunlar sabit her ay gidiyor 250 filanda karta tajsit oluyor geriye kalıyor 1200 gibi bisey ama buda bi bakmisim bitmis anlamiyorum ben paramizin bereketi mi yok anlamadim.bizden daha az alıp uc cocukla geçinen varen yakinimda valla benden daha rahat.bizde mi sorun var anlamadim[/QUOTE]
Nekadar gelir,o kadar gider

Yok ben değil ama esim kiyaafet ayakkabi hastasidir her ay alir kesin bisiyler sabahlari gardolabi acip dikilir onunde hic biseyim yok diye soylenir bende sen mi kadinsin ben mi anlamadim derim
valla alışverişin kıyafetin sonu yok kardeş..hep yeni şeyler çıkıyor. al al nereye kadar. bunu düzeltseniz iyi olur gibi.
bizim yemek masrafımız cok tutar. cok yiyiciyiz

3000 lira dedigin nedir ki? Anca karniniz doyar biraz , nefes de alirsiniz hepsi bu.

Cok paraya alisanlara az geldi bu para ama malum tr de yasiyoruz bi arkadasinda dedigi gibi 1600/2000 le gecinmeye calisanlar var.en iyisi koyvermek galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…