- 27 Şubat 2016
- 5.403
- 12.174
- 248
- Konu Sahibi Kakaolu-sut
-
Bana gore herkes harcamayi iyi bilmeli hesabini.inan bana bana ver o parayi ben ikinciye ev alirim taksitle.bana 2.bucuk tl bile yeter de artar bile .ustelik evin kira degil.benim ablam aakeri ucret aliyor iki vocugu var .enistemde oyle geciniyorlar.harcama az olacak.hele su kredi kartlarina kesinlikle karsiyim.Kizlar simdi herkesi ilgilendiren bir konu aciyorum.bizim evimize aylik 3000 tl gibi bir para giriyor kiramiz yok esimin yol parası yok eskiden kalan borclarimizda bu ay itibariyle yok son bitti simdilik ama biz bu parayla gecinemiyoruz yani soyle kredi kartı hep full anlamıyorum biz mi bilmiyoruz idareyi herkes mi boyle.annem tutumsuzsunuz diyor.kv de ayni sekilde.giderlerimizi soyle yazayim ben size ortalama 600 tl faturalar 500 tl mutfak 350 tl esimin sigarasi bunlar sabit her ay gidiyor 250 filanda karta tajsit oluyor geriye kalıyor 1200 gibi bisey ama buda bi bakmisim bitmis anlamiyorum ben paramizin bereketi mi yok anlamadim.bizden daha az alıp uc cocukla geçinen varen yakinimda valla benden daha rahat.bizde mi sorun var anlamadim
kredi kartı aynen bela bırsey ınternetten parfum alayım dedım.Aldım meger sıstem 6 taksıt yapmıs ben 3 yaptı sanmıstım.sımdı 40 lıra 40 lıra odeyecegımBana gore herkes harcamayi iyi bilmeli hesabini.inan bana bana ver o parayi ben ikinciye ev alirim taksitle.bana 2.bucuk tl bile yeter de artar bile .ustelik evin kira degil.benim ablam aakeri ucret aliyor iki vocugu var .enistemde oyle geciniyorlar.harcama az olacak.hele su kredi kartlarina kesinlikle karsiyim.
Paran varsa alirsin yoksa bakarsin.
Ama kredi karti olunca insanda bir guven oluyor.aliyor da aliyor.bence kredi kartinin limiti 500 u gecmeme li.ne bileyim.
Ben 450 aliyom onla ev gecindirecem .rabbim kolayligi veriyor bir sekilde.birde namaz abdest yoksa bereket de yok.bunu cok iyi bilirim ben.
Ben dualarla ayaktayim.tutumlu olmak lazim.elbise ayakkabi nereye kadr al al at dolaba israf bence.
kesinlikle katılıyorum. aynen böyle düşünüyorum, hatta daha fazlası olmalı. elime geçen 6-7 bin lira paradan neredeyse hiçbişi kalmıyor. akşama kadar evde oturup çekirdek çıtlarsam çocuğun önüne çorba makarna dayarsam aylık 4 bin lira tasarruf edebilirim.Geçinmek var....Geçinmek var.... Herkesin standardı farklı. Ben hafta da 2-3 gün soframa et, 1 gün balık koyamıyorsam, çocuğumun geleceği için kenara ayda 200-300 koyamıyorsam, hafta sonları ailecek dışarıda vakit geçirip eğlenemiyorsam, çocuğumu özel doktora götüremiyorsam, ayda 1-2 sinemaya gidemiyorsam ,tatile çıkamıyorsam buna geçinmek diyemem...
Hani kalkıp kimse burada asgari ücretle geçinen var demesin, ona geçinmek denmiyor idare etmek deniyor.
3000 TL bu şartlarda bence az, kalan 1200 diyorsunuz ama pazar - market sosyal hayata giden paraları yazmamışsınız.1200 TL kalan para demek günlük 40 TL demek. Çok mu Allah aşkına.
Bence hepsi aldatmaca. be yemiyorum. İyi olan bir yere ikna olamıyorum.hepsi mi? iyi bi restoranda yediğimiz yemekler de mi sağlıksız?
aynen alır almaz bır kenera para koymak lazım ay sonunda koyim dersen hiçbirşey kalmıyorbence her ay maaşı alır almaz en az 1 ya da 2 çeyrek alın kenara koyun. sonra kalanla mecburen geçinmeye çalışacaksınız. inanın damlaya damlaya göl olur. her ay 2 çeyrek alsanız bir yılın sonunda 24 tane çeyreğiniz olur. fena mı? ama diğer türlü o para da yenip bitecekti.
ozaman evde de beslensek yine de sağlıksızvalla bu zamanda içtiğimiz su ,yedıgımız ekmek hepsı katkılı
valla ben dışarda arkadaşlarla buluştuğumda uzun zaatler birlikte vakit gecirdiğimiz için ister istemez dışarda yiyorum, fast food yemiyorum ama :)Bence hepsi aldatmaca. be yemiyorum. İyi olan bir yere ikna olamıyorum.
Ama maalesef tatillerde yiyorum. Bu programa bu sene geçtim ben de. Önümüzdeki yaz tatilinde bakalım ne yapacağım.
ıyıkı gezmıssın .insan sağlıgı elverırken gezmelı .canına sağlık :)Anam biz valla 1500 le hem 600 kira hem 400 kredi oduyoruz. Geri kalanda elektrik su bide kredi kartina gidiyor. Birde cocuk geliyor nasil gecincez diye dusunuyoruz.. 3000le kira ve borc yokken gecinilir arkadasim. Ama oyle cok gezip giyime harcayinca olmuyor. Bizde esimle beraber calisirken rahattik harciyoduk. Gezip tozunca inanilmaz hizli gidiyor para. Simdiki aklim olsa gezmezdim harcamazdim okadar valla.Cocuk olunca istende cikinca ortalik karisti. Ama plan yapicaksin maasi aldigin gun 1000 lirayi at kenara. Geri kalani harcayin. Rabbim dahada bol versin
Elma bile 4 tl ya elmaErik 10 tl, kiraz 16 tl hadi ucuz olmasi gerek dedigimiz elma 4 tl. Bir cocukla sinemaya gidecek olsan en 100 tl. Disarda yemek yine minumum 50 tl. Haa tavuk doner var 2,5 tl ama onu yiyecegime evde peynir ekmek yarim. Bence sizde calisin. Cocuk olunca o para beze mamaya hic yetmez.
Siz bu paralara geçinemiyorsanız benim ölmem lazım. Bende 3000 TL ve üstü para kazanıp geçinemeyenlere hayret ediyyorum ki ne kiranız var ne yol paranız.. Bizim eve giren para 2000 TL. 500 Tl araba kredisi ödüyoruz. 500 Tl ev kirası. Geri kalan 1000 TL'ye hem faturaları (ki doğalgazlı ev), hem arabanın gazını, hem mutfak giderlerini ayarlayıp hemde ay sonunu getiriyoruz. Üstelik her pazar dışarıda çıkarız. Biz de mi bir anormallik var, sizdemi acabaKizlar simdi herkesi ilgilendiren bir konu aciyorum.bizim evimize aylik 3000 tl gibi bir para giriyor kiramiz yok esimin yol parası yok eskiden kalan borclarimizda bu ay itibariyle yok son bitti simdilik ama biz bu parayla gecinemiyoruz yani soyle kredi kartı hep full anlamıyorum biz mi bilmiyoruz idareyi herkes mi boyle.annem tutumsuzsunuz diyor.kv de ayni sekilde.giderlerimizi soyle yazayim ben size ortalama 600 tl faturalar 500 tl mutfak 350 tl esimin sigarasi bunlar sabit her ay gidiyor 250 filanda karta tajsit oluyor geriye kalıyor 1200 gibi bisey ama buda bi bakmisim bitmis anlamiyorum ben paramizin bereketi mi yok anlamadim.bizden daha az alıp uc cocukla geçinen varen yakinimda valla benden daha rahat.bizde mi sorun var anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?