Ev gecimi

ben ücretsiz izinde olduğum için sizin maaş gibi para giriyor bizim evede çok zor vala.kira yok her ay 300 tl ayırıyorum oğluma ama yine bişeyler kalıyor. kredi kartı ikimizde kullanmıyoruz. bence o diğerleri geçinemiyordur ama dışardan öyle gözükmüyordur.

Aslında eve gıren paranız az
gerı kalan 1200 ne oluyor bılmıyorum ama pazarı marketı gezmesı bence normal

Bana gore herkes harcamayi iyi bilmeli hesabini.inan bana bana ver o parayi ben ikinciye ev alirim taksitle.bana 2.bucuk tl bile yeter de artar bile .ustelik evin kira degil.benim ablam aakeri ucret aliyor iki vocugu var .enistemde oyle geciniyorlar.harcama az olacak.hele su kredi kartlarina kesinlikle karsiyim.
Paran varsa alirsin yoksa bakarsin.
Ama kredi karti olunca insanda bir guven oluyor.aliyor da aliyor.bence kredi kartinin limiti 500 u gecmeme li.ne bileyim.
Ben 450 aliyom onla ev gecindirecem .rabbim kolayligi veriyor bir sekilde.birde namaz abdest yoksa bereket de yok.bunu cok iyi bilirim ben.
Ben dualarla ayaktayim.tutumlu olmak lazim.elbise ayakkabi nereye kadr al al at dolaba israf bence.

Geçinmek var....Geçinmek var.... Herkesin standardı farklı. Ben hafta da 2-3 gün soframa et, 1 gün balık koyamıyorsam, çocuğumun geleceği için kenara ayda 200-300 koyamıyorsam, hafta sonları ailecek dışarıda vakit geçirip eğlenemiyorsam, çocuğumu özel doktora götüremiyorsam, ayda 1-2 sinemaya gidemiyorsam ,tatile çıkamıyorsam buna geçinmek diyemem...

Hani kalkıp kimse burada asgari ücretle geçinen var demesin, ona geçinmek denmiyor idare etmek deniyor.

3000 TL bu şartlarda bence az, kalan 1200 diyorsunuz ama pazar - market sosyal hayata giden paraları yazmamışsınız.1200 TL kalan para demek günlük 40 TL demek. Çok mu Allah aşkına.

kredi kartı aynen bela bırsey ınternetten parfum alayım dedım.Aldım meger sıstem 6 taksıt yapmıs ben 3 yaptı sanmıstım.sımdı 40 lıra 40 lıra odeyecegım

kesinlikle katılıyorum. aynen böyle düşünüyorum, hatta daha fazlası olmalı. elime geçen 6-7 bin lira paradan neredeyse hiçbişi kalmıyor. akşama kadar evde oturup çekirdek çıtlarsam çocuğun önüne çorba makarna dayarsam aylık 4 bin lira tasarruf edebilirim.

bence her ay maaşı alır almaz en az 1 ya da 2 çeyrek alın kenara koyun. sonra kalanla mecburen geçinmeye çalışacaksınız. inanın damlaya damlaya göl olur. her ay 2 çeyrek alsanız bir yılın sonunda 24 tane çeyreğiniz olur. fena mı? ama diğer türlü o para da yenip bitecekti.

aynen alır almaz bır kenera para koymak lazım ay sonunda koyim dersen hiçbirşey kalmıyor

Bence hepsi aldatmaca. be yemiyorum. İyi olan bir yere ikna olamıyorum.
Ama maalesef tatillerde yiyorum. Bu programa bu sene geçtim ben de. Önümüzdeki yaz tatilinde bakalım ne yapacağım.
valla ben dışarda arkadaşlarla buluştuğumda uzun zaatler birlikte vakit gecirdiğimiz için ister istemez dışarda yiyorum, fast food yemiyorum ama :)

geçinmek denilen şeyin sonu, ucu bucağı yok
makarnayla da karın doyuyor pirzolayla da. kimi tatil diye köyüne gider, 5 kuruş harcamadığı gibi bağda bahçede çalışıp dönerken erzak bile getirir, kimi gider antalyaya bırak erzağı yer içer orada dünya masraf yapar.
kiminin etrafı dardır kiminin her yaz 10 tane düğüne altın takması gerekir.
misal benim etrafımda asgari ücret alanların tatili hep köylerinde, anneler babalar destekçileri misa çocuklarına anne bakıyor 5 kuruş vermiyorlar, hiç düğünde birine altın taktıklarını görmedim ben ama ben hem kimseden 3 kuruş destek almadığım gibi, hem aileme yardım ediyorum, hem her düğüne yarım takıyorum. yarım olmuş neredeyse 400 lira.. her yaz 5-6 tane düğün oluyor, sorsan asgari ücretlilere ama, harika geçindiklerini iddia ediyorlar. ben ağzımı açsam 6-7 bin lira glirin var sana ne oluyor diyorlar, ben suçlu oluyorum. e hiç bişeye para harcamasam, herkes destekçi olsa ben de harika geçinirim!

neyse size önerim 1-kredi kartından kurtulun benim yok kredi kartım hiç de lazım olmadı 2- önce birikim için 300-400 ayırın sonra harcamalarınızı yapın, harcayıp kalanı biriktirmeye çalışırsaız asla bişey kalmaz.

Bizde aynı durumdayız. .
Para yetmiyor. .
Herşey para . .
Herşey pahalı. .

Anam biz valla 1500 le hem 600 kira hem 400 kredi oduyoruz. Geri kalanda elektrik su bide kredi kartina gidiyor. Birde cocuk geliyor nasil gecincez diye dusunuyoruz.. 3000le kira ve borc yokken gecinilir arkadasim. Ama oyle cok gezip giyime harcayinca olmuyor. Bizde esimle beraber calisirken rahattik harciyoduk. Gezip tozunca inanilmaz hizli gidiyor para. Simdiki aklim olsa gezmezdim harcamazdim okadar valla.Cocuk olunca istende cikinca ortalik karisti. Ama plan yapicaksin maasi aldigin gun 1000 lirayi at kenara. Geri kalani harcayin. Rabbim dahada bol versin

ıyıkı gezmıssın .insan sağlıgı elverırken gezmelı .canına sağlık :)

İnsan 1200 tl 'nin nereye harcandığını bilmezmi ?
Bak sabit diğerlerini saymışsın,havaya uçmadığına göre harcıyorsunuz .

Önce şunu söyleyim pek tutumlu diilimdir yapı olarak ama plan progrciyimdir sürekli yazarım:)
Pazara gitmeden önce ne alacağımızı bilirim yazarım kendim gitmesinden yazıp eşime veririm , markete giderlerse ne alacağımı bilerek gidiyorum
Marketten çikolata, bisküvi , cips , kola ve asitli her türlü içecek , abur cubur , saç kremi , yumusatici , salam , sosis , margarin asla almadığım şeyler...
Bunun yerine semt pazarına gidip taze meyve , ceviz , tereyağı , arapsabunu aliyorum.... bunu tasarruf olsun diye yapmıyorum ama hem sağlıklı hem biraz daha ekonomik oluyo
Yazdan mutlaka domates soarımı yapıp buzlugumu ağzına kadar doldururum

Herseyi yazın ne harcadiginizi görün
Bi defter alın gelirler giderler olarak
Elektrikten bi türlü tasarruf edemiyorum ama çamaşır ve bulaşık makinesini hep gece calistiririm ,
Dışarda yemek yiyosaniz biraz azaltabilirsiniz cidden çok sağlıksız

Evden çıkmadan oğlum dışardan abur çubuk istemesin diye mutlaka sevdiği meyveler yıkayıp doğrayıp bi kaba koyup yanıma alırım , yada evde kendim kurabiye falan yaptıysam yanıma alırım ben bunu para harcamayın diye diil sağlıklı olsun diye yapıyorum ama maddi yönden de ise yariyo bide markete çocukla gitmeyin:)

Ama şunuda söylemeden gecemiycem
Kiymanın kilosu:36 tl
5 kilo yağ :25 tl
Bir kilo tereyağ ı: 25-30 tl
Bir kilo peynir :20 tl
Sucuğın kilosu : 60 tl
Bir kilo bal : 60-100 tl
Bir kilo pirzola: 45-50 tl
Bir kilo inek sutu: 3 tl
Olmuşken tasarruf yapmak çok zor

Belki biz büyükler bunları hiç yemeden de yaşayabiliriz ama çocuk varsa ia tamamen degisiyo
Allah yardımcınız olsun

Asgari ücretli gül gibi nasıl geçiriyor ben bilmiyorum??? 1300 tl ile ben bir yılda kaç kere gül gibi pirzola yediklerini , kaç kere bal yediklerini , kaç kere gül gibi tereyağı yediklerini çok merak ediyorum olsa olsa gül gibi makarna yiyolardir yada pilav....
Hayatlarında hiç bi kere olsun tatile gitmemislerdir eminim yada gidip gerçekten merak ediyorum....

Asgari ücretli gül gibi geciniyo demeyin lütfen olsa olsa hayatta kalmaya caliayolar. Napsinlar ülkenin hali buyken????

Elma bile 4 tl ya elma Küçükken kasalarla alınan elmadan şimdi 5 kg al 20 tl.

Siz bu paralara geçinemiyorsanız benim ölmem lazım. Bende 3000 TL ve üstü para kazanıp geçinemeyenlere hayret ediyyorum ki ne kiranız var ne yol paranız.. Bizim eve giren para 2000 TL. 500 Tl araba kredisi ödüyoruz. 500 Tl ev kirası. Geri kalan 1000 TL'ye hem faturaları (ki doğalgazlı ev), hem arabanın gazını, hem mutfak giderlerini ayarlayıp hemde ay sonunu getiriyoruz. Üstelik her pazar dışarıda çıkarız. Biz de mi bir anormallik var, sizdemi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…