KEŞKE ÇÖZÜM DİYEBİLSEM O PARAYA NEFES ALDIĞIMIZA ŞÜKÜRLER OLSUN DİYECEK KADAR AŞAĞILANDIK MİLLET OLARAK NE DİYEYİMGercekten haklisin agzina saglik
maaşı ve neye ne kadar para harcandığını bilmeden yorum yapamayızMerhaba kizlar onceden ben calisirken evi daha kolay gecindirebiliyordum ama simdi calismadigim icin ay sonu zor geliyor bir insan tek maasla gecinmek icin ne yapabilir.
ev sizin miMaas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum
canm esin tütün sarsın icsin . zatn maas az bunun için gecinmek tabiki zor. gıda için yazdan hazırlayp dolaba koysa rseyler ondan bile kar edersin. evde el işi birseyler yapıp instagramdanda satıs yapabilirsin.Maas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum
aslında herkes bu ücretlerin neden böyle olduğunu sorgulamalıHEY CANINA YANDIĞIMIN MEMLEKETİM HALİMİZE BAK VERGİLERE BAK 120 MİLYAR AYLIK MAAŞI OLUP DA BEN KALİTELİ İNSANIM ONDAN DİYE TV LERDE GERİNEN TOPRAĞIMIN LAFINA GIK ÇIKARMAYAN İNSANIMA KURBAN OLUYUM, 4 ZEYTİN BİT SİMİTLE KARIN DOYAR SABAHLARI DEYİP DE TVLERDE BU AÇLARI RENCİDE EDEN(BİZİ )(KENDİLERİ EN İYİ YEMEKLERİ 5 TL EN FAZLA ÖDEYEREK YİYORLAR OLDUKLARI YERLERDE) HERİFLERE ALKIŞ TUTANLARIN ÜÇ KURUŞA GEÇİNMEK İÇİN VERDİĞİ AKILLARA BAK ÇÜKÜLETA YEME EKMEK YE LÜKS O SENİN İÇİN TEY YARABBİM SEN GÖR HALİMİZİ YAZIK HEPİMİZE
tam da demek istediğim bu yazımda bahsettiğim adam benim memleketlim sarıkayalı o da ama laflara bak küfür eder gibiaslında herkes bu ücretlerin neden böyle olduğunu sorgulamalı
ülkenin kaymak tabakası sömüre sömüre bitiremedi bizi
bizde isyan etmeye etmeye bugüne geldik
sorun maaşta da değil dün 100 lira markete harcadım içinde temizlik malzemesi et tavuk vs. yok
sadece yiyecek ve aldığım 4 poşeti doldurmadı
v
Rabbim ferahlık versin inşallahZatn market alisverisi disinda bir.giderim olmuyor ki canim kendime kiyafet kozmetik bile almiyorum allahtan bekarken cok kiyafet aldimda onlari giyiyorum iclerinden olanlari kiyafete verdigim parayada aciyorum
Ben bu konuyu defalarca konustum ama sizde az cok tahmin edersinizki bir insan 10 yili askin suredir bagimli ise birakmasi cok zor oluyor tutun icmeyi denedi ama oda gogus agrisi oksuruk yapti ayrica ben kendim sigara hic kullanmadim kokusu bile beni rahatsiz ediyor gel gelelim karsinizdaki insan birakmak isteyipte birakamiyorsa bu konuda zorlamaninda pek bir yarari yokYazıp yazmamakta kararsız kaldım yargılamak da değil yanlış anlamayın da bazen evde yiyecek olmuyor diyorsunuz ama sigaraya devam..1 paket sigara parasıyla neler alınabileceğini oturup eşinizle hiç konuştunuz mu,düşünmüyor mu acaba bırakmayı?
Bir atasözü var bu duruma çok uyuyor ama söylemeyeceğim...
Amin sagol cumlemize insallahRabbim ferahlık versin inşallah
Haklisiniz kizlar ama bu hastane masraflari olmasa daha iyi olur duBu aralar pek fırın vs çalıştırmayın.
eşiniz sigarayı azaltsın
tek çeşit yemekle geçiştirin günü
Maasli calistigin zamanda o maas gunu bir asir gibi gelir maasi aldigin zamanda bir gunde yitip gider daha sonra ise gene bir ay bekleŞu geçim işi benim de kafamı kurcalıyor. Daha evlenmeden geçim sıkıntısı bastı. Sanki aileden zengin, katı arsası olmayanlar sıkıntısız yaşayamaz gibi geliyor. Maaşlı çalışan depresyonuna girdim sanırım.
Zaten temizlik malzemeleri insani mahvediyor en pahalisi onlaraslında herkes bu ücretlerin neden böyle olduğunu sorgulamalı
ülkenin kaymak tabakası sömüre sömüre bitiremedi bizi
bizde isyan etmeye etmeye bugüne geldik
sorun maaşta da değil dün 100 lira markete harcadım içinde temizlik malzemesi et tavuk vs. yok
sadece yiyecek ve aldığım 4 poşeti doldurmadı
v
Haklisin canim bende evde ek is ariyorum kalem yapma nikah sekeri gibicanm esin tütün sarsın icsin . zatn maas az bunun için gecinmek tabiki zor. gıda için yazdan hazırlayp dolaba koysa rseyler ondan bile kar edersin. evde el işi birseyler yapıp instagramdanda satıs yapabilirsin.
Eve kredi oduyoruz canim ev bizim borcub bitmesine 6 ay varev sizin mi
ama bu maaşla gerçekten sonunun gelmesi zormuş
kaç ay kaldı borca
Yardumcilar bile gunluk 150 liraya geliyor eve temizligeKeşke işten çıkmak yerine eve yardımcı alsaydınız.
Bu ihtimali değerlendirin, asgari ücret alsanız gerekirse maaşınız üçte birini bile verin, ev yükünü hafifletin.
Nasıl bir işte çalıştınız bilmiyorum ama yorucu olan ev ve işi birarada idare etmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?