Ev gezme konusu

İnsanlar da aptal yeminle ,sırf ilan var diye gezmeye geliyorlar ya ,hayır zaten fiyatı duysalar gelmezler ,arayıp görüşmedikleri gibi karşıdaki insana da rahatsızlık veriyorlar
Avukat arkadaslar bilir kiraci olarak gezdirme yükümlülügun var ama zırt pırt degil kesinlikle saat gun secme hakki sana aittir

Ev sahibiyle net sekilde konus haftada 1 2 gun sadece mesela pazar günleri saat 3 5 arasi kac kisi getiriyosa getirsin bi kerede gelsin tum alıcılar

Bu durumlarda gün içinde saat belirlersiniz bakmak isteyenler o saatte gelir. Çalışıyorsanız akşam 6-7 arası gibi. Günün her saati her an ev göstermek zorunda olduğunuzu düşünmüyorum dediğiniz gibi kimdir nedir eve girenler belli değil. Bizim de daha önce böyle bir ev bakma durumumuz olmuştu emlakçı evde oturanlardan randevu aldı saatinde gidip baktık.

Kiraciyken çıkacağımız evlerde çok ev gösterdik. Ama emlakciyla karşılıklı anlaştık 2 evimden de o şekilde taşındım. Atıyorum hafta içi salı perşembe akşam 7den sonra haftasonu c. Tesi öğlen 1-4 gibi

Boş olsa evi assın tamam ama bu şekilde olmaz. Sizde gezdirmemelisiniz evi zaten,emlakçıysa bunu biliyor olmalı, evde oturan kimse(kiracı/daire sahibi farketmeksizin)o aranıp müsait oldukları zaman gidilir emlakçıyla.Önce resim göstersin,evin özelliklerini söylesin ki atıyorum balkonlu daire yada 2 banyo istiyordur, evde yoktur getirmez bile gerek yok.
İnsanlar ne isteyip istemediklerini az çok biliyorlardır.
Adam birde sizi kullanıyor gezdiriver diye. Oldu komisyonu da size versin o halde.

Oturduğun yer kirasını verdiğin sürece senin. Neden eve bakmalarına izin verdiniz? Virüs olmasa dahi asla izin verilmemeli . Sizin yerinizde olsam eğer ilanda resim çekilmiş hali evinizin size aitkenki hali (eşyalarınızla çekilmiş hali) ile yayinda ise bunu bile kabul etmezdim ne münasebet . Çok ayıp birsey ister yatak odası olsun ister mutfak.. kimdir nedir belli değil ne isi var evinizde..

O kadar paragöz bir adam ki ,sırf evi satılsın diye herşeyi yapar ..100 metrekarelik eve 150 diyor ,2 yıllık eve 1 yıllık diyor ..Yani adamın Kafasına uymasa da git bak diyecek Bir adam ,zaten ev bulur bulmaz çıkacağım öyle her gelene de açmıyorum artık ilanı da camdan söktüm ,nette ilanı yok ,çıkana kadar artık biraz geçiştirmeliyiz

Acemi anımıza geldi istemesek de kapıda bitivermişlerdi zaten sonraki gelenleri almadım evde yokuz gibi davranıyoruz kendi evimizde .. eşyasız resimleri var zaten nette ilan yok camda asılıydı onu da söküp attım yeni ev bulsak da tam virüs zamanı ne yapacağım bilmiyorum ya

Kiracının bu gibi durumlarda evi gösterme yükümlülüğü var. Yani “siz kiracısınız, isterseniz göstermezsiniz” gibi bir şey yok, maalesef.

Siz rıza göstermezseniz ev sahibi dava açarak mahkemece uygun günlerin belirlenmesini isteyebilir. En iyisi haftada ya da on günde bir gün şeklinde bir belirleme yapın ve o günler dışında gelenleri kabul etmeyin. Ev sahibi dava açmaz ya da açana kadar taşınmış oluruz diyorsanız direnebilirsiniz elbette ama hukuken sizden bunu talep etme hakkı var, bilin istedim.

Mahkemeler pandemi döneminde nasıl bir belirleme yapıyor, bilmiyorum bu arada. Normal koşullarda bildiğim kadarıyla kiracıya uygun olacak bir aralık ve gün belirleniyor. Yakın zamanda pandemi koşullarında verilmiş bir karara rastlayan bir avukat arkadaşımız varsa ve paylaşırsa öğrenmiş oluruz.

Ev sahibiyle belirli saatler belirleyin onun dışında eve kimseyi almıcağınızı belirtin bence.
Gelen kişi tabii yatak odasınada bakacak, mutfağada görecek ev alıcak heryerini görmeden nasıl karar versinler. Saat koyun, eve maskeyle alın kim gelirse bakıp gitsin sonra havalandırın.
Ama gelen kişi fiyatı uçuk buldu, oda sayısını az buldu neden geldi deme hakkınız yok. Belki çok beğenecek, içine sinecek alacak, belli olmaz o işler. Nasip kismettir.

Haklısınız. Hem düşüncesizce Hem de saygısızca bir durum karşılaştığıniz. Uzuldum. Bu dönemde olacak şey değil. Ayrıca Kimin ne olduğunu bilmeden evi kızımız göstersin demiş ne münasebet bir şey olsa kim verecek hesabını

Bu arada bir şeyi daha düzeltmek isterim. Kiracı kirayı ödediği müddetçe mülkiyet hakkını elde etmiş sanılabiliyor. Oysa sadece kullanım ve yararlanma hakkını elde etmiş oluyor. Mülkiyet hakkı o mal üzerinde tasarruf dahil (örneğin satma, bağışlama) en geniş yetkiyi verir ve takdir edersiniz ki kiracının mal üzerinde böyle bir yetkisi yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…