Ev hanımı??

minikmavikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
223
294
33
37
merhaba arkadaşlar

Bir şeyi merak ediyorum doğrusu. Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var. Eşime ev işlerinde yardım eder misin dediğimde minnetle yapıyor.
Eskiden çalışıyordun tamam ama şimdi evdesin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim dedi ve konuşmuyoruz şuam

Ya evdesin lafı beni delirtiyor sanki yatıyoruz evde . Bebeğime tv açmıyorum video izletmiyorum akşama kadar birlikteyiz sürekli aktif haldeyim gün sonunda yorgun oluyorum.

Bebeğin banyosu onda sadece bazen de altını alır akşamları oynatır vs ama

Ev hanımları eşinden yardım bekleyemez mi yani ben mi abartıyorum.

Bir de akşamları gelir gelmez eşimin ilgilenmedisini bekliyorum
biraz kendimle kalmak istiyorum hem babasıyla zaman geçirsin diye o da oynuyor ama bi kaç saat sonra da ben ne zaman dinlenicem diye söylendiği oluyor
bence yatana kadar o ilgilenmeli diye düşünüyorum yanlış mıyım

Not: yorumlarınız için teşekkürler
Bazı arkadaşlar her zamanki gibi abartmış da abartmış.
İşten gelip çamaşır asıp çocuğu sırtına bağlayıp bulaşık asacakmışmış
Ne kadar abartmayı seviyoruz
Ben her gün demedim arada sırada beklentilerim olduğunda temizlik vs evdesin zaten gece n içinde yap beklentisi oluyor eşimde dedim
Eşimin gelmesi 6 bebeğin yatması 9. Zaten gelip yemek koyup sofra toplayana kadar eşim ilgileniyor ee saat oluyor 7.30 sonra 1.30 saat var bu arada ilgilenirse ben de dinlenmiş olurum yoksa zaten bulaşıkla sofrayla geçiyor o zaman dilimi
Soranlara cevabım bu.

Son düzenleme:
Yanlışsın . Yatana kadar ilgilenecekse ne zaman dinlenecek gerçekten .
Bence eğer iki tarafta çalışıyorsa isler ortak yapılmalı .
Ama siz evdeyseniz işlerin büyük çoğunluğunu siz yapmalısınız.
Eşinizde destek yardımcı olmalı ama ufak tefek .
Çalışmak çok zor birşey insanı gerçekten yoruyor .
Bende çalışıyor olsam ve eşim çalışmıyor olsa bende derim eve gelip çamaşır aşmak istemiyorum diye.
Bebek konusuna gelince benimde var 9 aylık bebegim , bebek bakmak o kadar da zor değil çalışmaktan çok çok daha kolay bana göre...

eşinin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim lafı çok ayıp olmuş. ama şöyle de bir şey var şimdi ben çalışan biri olarak eşin için şunu söyleyeceğim: işten eve gelen insan mecbur kalmadıkça üzerine çocuk kalsın istemez. en azından bir süre. tamam sen de yoruluyorsun anlıyorum ama çocuğu hemen alsın demek biraz haksızlık. iş ortamında akşama kadar bir ton stres ve bir de yol çekiyoruz ben kendi oğluma bile bir süre tahammül edemiyorum. en azından biraz dinlenmesini bekleyip sonrasında çocukla ilgilenmesini isteyebilirsin. hala da yapmıyorsa veya hafta sonları da yardım etmiyorsa o zaman güzelce konuşabilirsin.

esinizin camasir asacaksam niye evlendim lafi korkunc

ancak tum gun calisan bir insanin gece yatana kadar da bebekle ilgilenmesini beklemeniz de yanlis bana gore

ben calisan bir anneyim , eve gidince hic is yapmam sadece cocuklarimla ilgilenirim ama yorgunluktan geberirim , bi noktadan sonra bebegi babasina atip kafa dinlemem lazim der kacarim ortamdan

ve dogum iznindeyken yani evdeyken esimden hicbir is beklemiyordum , adam tum gun disarda calisirken gelip evde dinlensin diyordum ki bu konudaki goruslerimi tum kk bilir , ev isini hicbir zaman kadinin gorevi olarak gormedim
ama hayat musterek ve is bolumi denen birsey var , adam disarda calisirken ben de evdeki isleri ustlenmistim

ise dondugumden beri ise hersey ortak yapilir , yemekleri o yapar , evi beraber toplariz vs..

Böyle bir konu daha vardı geçenlerde.
Yani her 2 taraf çalışıyorsa gene söylüyorum her şey ortak yapılmalı.
Fakat eğer ki ben ev hanımı isem işlerimi akşama kadar zaten yaparım ki eşimle daha fazla vakit geçireyim.
Çamaşırları ser demek te ayrı bir olay bence
Yani canım masayı toplamama yardım edermisin desen neyse.
Adam zaten yorgun,şöyle bir ayağını uzatmak ister.
Siz evdeyken yarımsaat -1 saat mutlaka dinlenme imkanınız vardır öyle düşünün onun yok.

Bir tam gün bebeği babasıyla bırak git. O zaman anlar ne kadar yorulduğunu..

Haftaiçi kv, haftasonu ben bakıyoruz oğluma. Çalışıyorum o da yardım ediyor ama evde de olsam talep ederim.
Eşim oyun oynar, yedirir sadece. Eşim 2 saat yalnız baksa "off çok yoruyor" diyor. "Ya ne sandın" diyorum.

"Bunun daha yemeğini hazırlaması yedirmesi (hazır yemeği yedirir), meyvesi, yoğurdu, hava güzelse gezdirmesi, üstü başı, akşam yemeği yapması, oyuncak çılgınlığını toplaması, evi süpürmesi silmesi var."

Geçen gün banyosunu sen yaptır bu sefer dedim. Artık öğrensin diye. Kafasına su döktürmüyor diye çağırdı
Ama onun dışında yatma saatine kadar hep ona paslıyorum oyalıyor :) Babalık kolay değil yapacak..

Bu arada tavsiyem kurutma makinesi al. Çamaşır felaketinden öyle kurtuldum ben. Yoksa kışın evde hep çamaşır seriliydi köşe bucakta öbek öbek toz oluyordu.

Yardım konusunda haklısın fakat “GECE YATANA KADAR O İLGİLENMELİ”kısmında haksızsın. Adam işten geliyor birkaç saat ilgileniyor diyorsun daha ne yapsın. 10 dk ilgilenip bırakmıyor ki.

İlk defa bebek bakmanın zor olmadığını okuyorum şu kk da :)
Ve aynı fikirdeyim.

O kadar karşıyım ki şu duruma. Yazık adam tüm gün evde yok,aksama kadar eve gidip ayaklarını uzatıp keyif yapmayı hayal ettiğine adım gibi eminim. Ben hamileyim ve çalışıyorum ama inanin yinede kiyamiyorum eşime şunu yap demeye. Bebeginiz kaç aylık bilmiyorum ama gündüz hiç mi uyumuyor ? O uyurken işlerinizi halletseniz akşam eşiniz bebekle ilgilenirken dinlenseniz mesela. Yada bebeği kanguruya koyup işlerinizi o şekilde halledebilirsiniz. Boylece aksama hep birlikte vakit gecirebilirsiniz. Çözüm isteyene yol çok..

Her bünye bir olmadığı gibi her bebek de bir değil. Bazı bebekler gerçekten daha çok yoruyor.

Sizinki de bir ayaklansın tırmanmaya karıştırmaya başlasın asıl yorgunluk o zaman başlıyor zaten :)

He bir de eminim eşi çalıştığı için gece bebeğe kalkıp bakmıyordur. Deliksiz rahat bir uykusu var en azından

Bir anne bile bebek bakmak zor değil derse anlayışsız erkekler neler neler der..

Eşimin işi masa başı kafa yorucu bir iş mühendis ama bence eminim dinlenmeye zamanı oluyordur kahve içmeye yemeğe çıkıyorlar sonuçta

Belki bebekten bebeğe değişiyordur? Uykusu doğru düzgğn olmayan sürekli uyanan ve yaşını geçmesine rağmen sürekli kucağımda olan bir bebek

Valla hem çevremde hem de kk kulubünde 1 kişi demedi bugüne kadar bebek bakmak zor değildir diye :))
Hep gözümü korkuttular ve şuan rüyalarıma bile giriyor bu durum.
Tabiki zorlukları vardır..

Aynen memede uyuyan bebek eşim ver ben uyutayım dese bile benden başkası uyutamaz tüm gece uyanıyor sık sık

İlk defa bebek bakmanın zor olmadığını okuyorum şu kk da :)
Ve aynı fikirdeyim.
Tabi bebekten bebeğe fark eder belki ona lafım yok ama zorlaniyorum desem nankörlük etmiş olurum :) zaten gündüz uykuları 2 ,3 saat ee 3 saate yemek ev işi herşey yetişiyor :) çok şükür kalan zamanı biraz dinlenerek biraz onunla oynayarak geçiriyorum hiç sıkıntı olmuyor benim için:)

Esiniz bi taraftan hakli aksama kadar calisip geliyor.Bebekle zaman geciriyor.Sonra birde ev islerine yardim etmesini istiyorsunuz.Tamam soyledigi laf hos degil de sizde biraz anlayisli olun.Bebek hic mi uyumuyor ev islerini yapmaniz icin hic mi zamaniniz yok.Evde oldugunuz surece ev isleri ellerinizden öper:)Esinizin tatil gunlerinde birakin bebegi belli bi zaman ilgilensin ama isten gelip bebekle oyna camasir as biraz bencilce olmus.Sevgiler...

Belki bebekten bebeğe değişiyordur? Uykusu doğru düzgğn olmayan sürekli uyanan ve yaşını geçmesine rağmen sürekli kucağımda olan bir bebek

Bu arada ben sizin bebeğiniz için demedim zaten onu. Ben bayana hak verdim yani size yönelik birşey yazmamıştım.

Emin olun erkekler işten yorgun gelince ev işi konusunda bir şey bekleseniz de boşuna. Ben şimdi yüksek lisans yapıyorum çalışıyorum. Annem bana bir işin ucundan da sen tut diyor. İnanın yapacak halim yok. Siz de de buna benzer. Arada anneme sen bana kıyamazsın diyorum. Ama eşiniz üslübu yanlış ama ne demek istediğini anladım eşinizin çoçuğunuzu benim için bol bol öpün. Ama inanın eşinizde garip bir şey yok. Çünkü bende annem bana kızım halıyı süpür çamaşır yıka diyor. 300 sayfa tez yazıyorum beş saniye annemi öpecek vaktim yok. Annem yardım istediği zaman arada istemeden bir şey diyebiliyorum. Ama onu çok seviyorum. Bu durumda sinir olmayın sakın inanın çocuğunuz büyüyecek ve siz bunları hatırlayıp güleceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…