Ev hanımı??

Ben de çalışıyorum, aynı zamanda 11 aylık bebeğim var. Valla tatil günlerini iple çekiyorum. Bana göre de bebek bakmak daha kolay. Üstelik benimki yeni ayaklandı, sürekli arkasındayım. Ama iş yorgunluğu gibi olmuyor evdeki yorgunluk.

O iş yerinin stresi yetiyor valla insani mahvetmeye.

kızımı bir gün eşime bıraktım. bende evdeydim bir yere de gitmedim. oyunu, yemeği, uykusu derken akşama itiraf geldi. işyerinde bu kadar yorulmuyormuş paşam.

ki kızım zor bi bebek değil.

evet tüm gün evdeyim. yeri gelir yemek yapmam yeri gelir mantı açarım. eşim işten gelince yapar yapmadığımı.

bir kere bi pazarım var dedi, şekerim dedim tüm insanlığın öyle napalım? o zaman ben niye haftada 7 gün profesyonel ev hanımlığı ve annrlik yapıyorum. bak benim bi pazarım da yok.

bu işler böyledir, kimi zaman çocuğa bakar kimi zaman ev işi yapar. yok öyle çalışıyo diye yan gelip yatmak. yatılacaksa da iş biter bebek uyur beraber yatarız.

Ben bu konu her açıldığında şok içinde okuyorum cevapları yemin ederim ki. Çalışıyorum ama anlamıyorum yine de. Kadın mutfak robotu mu ya da ne bileyim üstüne zimmetli mi tüm işler? Eli kolu tutan adamlara hizmet kültürünü nasıl romantikleştirdik? Bu adam çalışmasa eve gelip yapacaktı, şimdi işten geliyor önünde her şey hazır. Elbette yardım edecek, otel mi orası?

Hele çocuk konusunun iş gibi görülmesini hiç anlamıyorum. On dakika da babası oyalasın deniyor ama normal mi bu? Tüm gün olmayan babayla daha fazla vakit geçirmesi gerekmiyor mu zaten bebeğin akşamları? Aralarındaki bağ nasıl kurulacak peki başka türlü? İki dakika sevmek için alıp ilk ağladığında anneye geri vermekle babalık mı oluyor?

Evdeki de tüm gün yoruluyor, koca gelip en azından dinleniyor, e bu kadın ne zaman dinlenecek? Çocuklu evde dinlenmek söz konusu değil demek ki belli bir süre. Burada kadınlar düzenli uykuyu unuttum diyor, adamlar da biraz elini taşın altına koyacak, çocuk onun aynı zamanda, elbette çocuksuz hayatı gibi olmayacak. Annenin bedeni tahrip oluyor, düzeni tamamen değişiyorsa bir zahmet baba da etkilensin. Spermini vermekle babalık olmuyor yoksa.

Hayır yani bir de kadın hizmetçi mi yav ya da adamla kadın arasında iş sözleşmesi mi var? Seni doyurup besliyorum, barınmanı sağlıyorum karşılığında tüm işler eksiksiz yapılacak diye bir kanun mu var? Azıcık merhameti olan, eşini seven adam zaten karısının canının çıkmasına kıyamaz.

Çalıştığım dönemde ev işini birlikte yapıyoruz yemeği de
Şu an 15 gündür evdeyim sadece haftasonları eşim süpürge yapıyor
Gerisini ben yapıyorum
Çünkü evdeyim

Bebek olsa direkt işten gelince ona atamam
Beraber ilgileniriz yine
Çünkü o insanın da dinlenmeye ihtiyacı var

O iş yerinin stresi yetiyor valla insani mahvetmeye.
Başkasına anlatınca “aman arabayla işe gidiyorsun neresi yorucu, beynin yoruluyor sadece iş yerinde” der ama, bebek rutinine insan alışıyor bir müddet sonra. 15 tatilden sonra işe sürüne sürüne geldim valla, moralim yerlerde. Evde oturup danamla oynamak daha dinlendiriciydi:)

Allah yardımcınız olsun gerçekten hem çalışıp hem bebek bakmak zor . Ama evet onunla oynamak dinlendiriyor:)

Hiç uyumuyor değil ama uykuları kısa mesela 20 dakikada bir tekrar uyutuyorum öğle uykusunda vs.
Arkadaşlarımdan da var ev hanımı olanlar haftasonları birlikte temizlik yapıyorlar eşleriyle
Ben söylesem eşim asla yapmaz yani haftaiçi bi ara hallet der çok temizlik beklentisi de yok zaten umursamaz

Ayrıca bir insanın beyninin yorulmasindan daha kötü ne olabir beyin yorulunca vücutta pert zaten .

Bunu her yerde demeyin, 2 3 saat maşallah yani, nazar değmesin. Ben kızımı gündüz uyutuyorum mesela, 15 dakika sonra uyanıyor, gece de uyanıyor, haliyle bende enerji falan kalmıyor. Çalışırken en azından gece deliksiz uyuyabiliyordum, evde işleri halledebiliyordum. Şimdi gece halletmeye çalışıyorum, herkes uyurken. İşte böyle bir durumda kadın ne zaman dinlenecek? İkinci bir çocuğum olursa uykucu olması için şimdiden dua ediyorum yani, o derece

Haklısınız..
Bebegini kaçta uyuyor? Yani işten kaçta geliyor eşiniz kaç saat sonra bebek uyuyor??
Bende çalışmıyorum evdeyim 9aylık bebegim var kendisi çon hareketli bi bebek mesela şuan yürümek üzere..
Evde tek bakıyorum gündüz hep kucagımda uyur 1.5 saat bile olsa kıpırdamam uyusun diye beklerim diğer işleride hep acele acele hallederim temiz titizimdir haliyle cok yoruluyorum esim eve gelir gelmez nerdeyse kapıda bebegi veririm yoksa sırtım belim tutulcak kalıcam oyle.. ama eşim 6-7 arası gelir bebek zaten 9 gibi uyuyo engeç. Bebek uyuyunca eşimde uyur. Gece enaz 2-3 defa emzirmeye kalkarım.
Bide eşime ev işi yaptırmam. Ama bebekle ilgili hep destek beklerim uyutur yemek yedirir altını falan temizler ama bende hep yanlarında olurum oyle bebegi verip diger odaya gitmişliğim nadirdir. Boyle olunca oda bakar şikayet etmez anlayışlıdır.
7 sene calistim (masa bası) ne kadar yogun stresli olsada hic bebekle olduğu kadar yorulmadım hayatımda,Bence bebek işten daha yorucu kesinlikle

Ev işleri değil de bebek konusunda biraz daha destek iste eşinden zaten bu bi süreç bikaç sene sonra biticek bizde rahat edicez inşallah

O benim yaptıklarımı abartı buluyor yalnız yaşarken bi kap yemek yapar makineye bi kaç günde bir atar

Yatak toplamak pijama katlamak ona göre mantıksız akşam yine giyecek niye katlasın(!)
Oyuncaklar çocuklu evin dekoru niye toplansın

Ben senin takıntıların için mi yaşayacağım diyor yani düzenli olmaya çalışmak gereksiz ona göre
Yani bi beklentisi yok benden ama benim ondan var ve karşılamıyor

Allah kolaylık versin size inşallah. umarım uykusu düzene girer benimki de uyumasaydı herşey çok daha zor olurdu eminim.

Eşimin işi masa başı kafa yorucu bir iş mühendis ama bence eminim dinlenmeye zamanı oluyordur kahve içmeye yemeğe çıkıyorlar sonuçta
Kafa yorucu işler daha zor canım
Beden yorulunca dinleniyorsun geçiyor ama kafa yorgunluğu İnan dinlenmeyle de kolay kolay geçmiyor. Mühendislik kolay değil proje çizimi şantiyesi bir sürü insanla uğraşıyor gün içinde. Benim eşim de mühendis telefonu hiç susmaz mesela
Hepsinin de ayrı derdi var. Ben aile içini zor idare ediyorum o kadar insanı nasıl idare ediyor diye düşünmüyor değilim. Bence evde olmakla çalışmak arasında çok fark var. Bende önceden çalışıyordum. Evde olmak daha avantajlı. Mesela oğlumu uyuturken 1 saat yatıp dinlenmeye vaktim oluyor. Bazen canım iş yapmak istemiyor kendime vakit ayırıyorum sadece ev toparlayıp yemek yapıyorum. Yani kafamıza göre takılabiliyoruz. Biraz anlayış

Eşinin çamaşır asacaksam niye evlendim lafı çok yanlış ama sen de yanlışsın. Adam sabahtan akşama kadar dışarıda çalışacak bir de akşam eve gelir gelmez sana yardıma başlayacak. Sence de biraz acımasızlık değil mi. Eğer ikiniz de çalışıyor olsaydınız ve ev işleri de sana kalsaydı nasıl hissederdin. Aksama kadar eminim yorulduğunda ama en azından evdesin. Eşin eve döndükten sonra sana yardım etmeli ama önce kendi dinlenmeli. Sonra da sadece ona kalmamalı yine ortak yapmalısınız. Yanı şöyle düşün akşama kadar o dışarıda sen evde mesaide olacaksınız akşam da işleri ortak yapacaksınız.

Ben de çalışan biriydim. Simdi çocuğum için ücretsiz içindeyim. O yüzden iki tarafa da bakıyorum. Siz haksızsiniz. Çalışınca eve gelip biraz kafa dinlemek ister insan. Yatana kadar çocukla ilgilenmek abartı olmuş. Evde siz olduğunuz için işlerin çoğunluğu size düşer. Eşim işten gelince çocukla ilgilenirken ben yemek yaparım . O bile dinlenme oluyor zaten.

Esin yatana kadar cocuklar ilgilenemez.
Birkac saat ilgileniyormus yeter.

Kalan kismi kendine gore ayarlayacaksin.
Kendine gore duzen oturtacaksin.
Hersey tam olmayacak bu surecte.
Yapacak birsey yok

Tam da ne yazsam diyordum aynen sizin gibi düşünüyorum. Siz de o da fazla beklenti içinde olmamalisiniz. Mesela neden 3 çeşit yemek yok, ütü her hafta neden yapılmadı dememeli esiniz. Siz de çocukla vakit geciriyormus zaten yatan jadar ilgilensin dememelisiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…