- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi pembebogurtlen91
neye konusuyor:)Aynıyız .bir kere dünyaya geliyoruz eşimde sagolsun yardım edersadece benimki kadından beter konuşuyo çok dırdırcı çoook
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
neye konusuyor:)Aynıyız .bir kere dünyaya geliyoruz eşimde sagolsun yardım edersadece benimki kadından beter konuşuyo çok dırdırcı çoook
![]()
işte bende içimden öyle dediğim için yapasım gelmiyor sonra diyorum acaba bende mi bişey var bi tek ben mi böyleyim boşvermişim diyeBir de çocuğun olsun bak gör, 100 metre kısa mesafe koşucusu gibi rekor üstüne rekor kırarsın. Canının değerin bil. Beni yanlış anlama bir ablan olarak söylüyorum, en değerli sizsiniz. Kendinizi yormadan yetebildiğiniz yere kadar yapacaksın. Bir fi tarihinde; bir elimde çocuğumu kucaklarken diğer elimle çorba karıştıran ben; çocuklar büyüdüğünde kendime yaptığım onca sıkıntının sonucunu yorgun bir bedenle uğraşarak yaşıyorum. Hayat kısa, iki tık tık, bir fık fık temizle, kalan zamanda kendini ödüllendir. Yap yap bitmiyor ama ömür bitiyor.
15 dakikada birdaha yıkarsındün iç çamaşırları atmıştım makineye akşam unutup yatmışım sabah işe giderken aklıma geldi ilk defa böyle oldu kokmaz umarım![]()
Herşeye desemneye konusuyor:)
Herşeye desemsurvivor ve dizilerimi yorumları yüzünden telefondan izliyorum
![]()
yemek konusunda dediğin gibi kaynanalar yardımcı olsa gönderse arada bir ne iyi olur. benim kv asla göndermez yicekseniz gelin burda yiyin derİlk evlendiğim zamanlar işteyken akşam ne yesek diye düşünmeye başlardım. Her gün derdim yarının yemeğini yapayım diye 2 gün denerdim sonra başa sarardım.
Şimdi daha rahatım ayarlarız bir şey modundayım. Ama küçük çocuğm var kv bakıyor onun yemeği varsa -ki genelde vardır- rahatım. Kv de yemek yapar bazen. Yoksa da ayarlarız bir şeyler kasmıyorum artık.. Tecrübe de var tabi artık..
Temizlik konusunda da haftaiçi iş yapmam. Sadece çocuk yüzünden kırıntı falan olur küçük el süpürgesiyle çektiririm.
İşler çok biriktiyse yardımcı kadını çağırırım dip köşe yaptırırım. Bazen de kalkar kendim temizlerim. Düzenim yok yani.
Temizlik konusunda heder edemem kendimi. Haftasonu eşimle beraber yapıyoruz. Akşam çocuğu uyuturken uyuyup kalıyorum zaten :)
Çamaşırı da genelde haftasonu 2 güne yayarım. Birikmiş olursa haftaiçi akşam yıkatır kurutmaya atarım sabah işe gitmeden çıkarır katlarım..
Çalışan çalışmayan kadınlara tavsiyemdir kurutma makinesi..
çok kötü yaa öyle nasıl alışırsa öyle gidiyor sanırım
kaynanam eşimi hiç öyle alıştırmamış evde de iş yaptrmış ondan herhalde bilmem ki
Geçwn gün evi süpürmekten bıkmış tartışma arasında hala evi süpürüyor hep ben mi yapıcam dedi süpürmeyi bende işleri degişelim dedim çok sevindi garibim şimdi çamaşır ve toz ondabenimkide el izine takık beyaz eşyalar dolaplar çok el izi oluyor sürekli elinde bez bişeyleri siler .ama bana laf demez çok şükür![]()
dağılmıyorda halısından mobilyasına beyaz krem olunca çok tozlanıyor işte.Çalışırken pratik şeyler hazırlardım
Eşimde yardımcı olurdu , ben yemeği hazırlarken eşim masayı hazırlardı mesela .
Çamaşırımı hafta sonuna bırakmazdım ben
Çünkü birikiyor hafta sonunu görmeden çorap iç çamaşırı bulamaz oluyoruz
O yüzden eve gelip üstümüzü çıkardığımızda hemen çamaşırımı makinaya atardım
Yemek o bu derken biterdi zaten
Asar yatardım
Ütü varsada acilse ütüler değilse hafta sonuna bırakırdım
Ama evim pek dağılıp tozlanmamıştır açıkçası
Neyse ki bıçak ucunda elma bekleyen bir kocam yok
yemek işi icin buzluk kurtarici. boş kalip firsar buldukca bol bol kızartma, kofte, börek vs yapip buzluga atin gelince cikarip yersiniz kolay olur. mevsimi gelince de barbunya, taze fasulye, bamya vs atin buzluga. calisan bayan icin hafta ici sote tarzi yemekeler hem basit hem cesit oluyor. tavuk sote, et sote, mantar sote vs. krema filan da koyunca içine restoran yemegi gibi olurSelam kızlar ,
Daha evleneli 1 sene olmadı fakat ev işi ve yemek olayından çok sıkılmış bikmış durumdayım.
Hafta içi 6.30 da evden çıkıyorum akşam da 18:30-19:00 arası evde oluyorum hem iş yoğunluğu hem trafik derken çok yoruluyorum .
Her cumartesi esimle birlikte detaylı bir temizlik yapıyoruz . Hafta ici pek fazla temizlik yapmıyorum. Ev çabuk tozlaniyor sinir oluyorum .
Çamaşır işini de cumartesi hallediyorum. Haftasonu evde yemiyoruz. hafta ici de genelde 2 günlük yemek yapmaya çalışıyorum ama hiç çeşit yapamıyorum halim olmuyor üşeniyorum.
Sebze bakliyat ağırlıklı şeyler yapmaya çalışıyorum kızartma turu hamur işi yapmamaya çalışıyorum ama o kadar zor geliyor ki soğan doğramak bile
ilk aylar da daha hevesle yapıyordum şimdi her gün ne yemek yapıcam diye düşünüyorum .
Niye böyle oldum bilmiyorum eşim yardım etmese halim duman olurdu sanırım
Siz çalışan arkadaşlar temizlik ve yemek işini nasıl hallediyorsunuz haftada bile kere detaylı temizlik yeterli mi normal mi . yemek konusunu nasil pratik hale getirebilirim
neler önerirsiniz
bizde eşim toz alır süpürür bende silerim.Geçwn gün evi süpürmekten bıkmış tartışma arasında hala evi süpürüyor hep ben mi yapıcam dedi süpürmeyi bende işleri degişelim dedim çok sevindi garibim şimdi çamaşır ve toz onda![]()
Beyaz mobilya öyledağılmıyorda halısından mobilyasına beyaz krem olunca çok tozlanıyor işte.
çamaşırda biriktirip yıkamak daha kolayıma geliyor
Seninkide iyiymişşbizde eşim toz alır süpürür bende silerim.
süpürme işini iyi yapıyor bana vermiyor sen üstün körü geçiyorsun diyobenimde işime geliyor
![]()
evet 3 çeşit mümkün olmuyor zaten deİnsanın içinden gelecek..
Üşengeçseniz zor aşarsınız.
Yemeklerinizi akşamdan yapın..
Bu şekilde daha rahatlarsınız.
Hergün 3 çeşit değilde arada, tavuklu pilav gibi pratik yiyecekler tercih edin.
Çamaşıra hiç girmeyeyim. Bizim makine her akşam çalışıyor![]()
Ben butun gömlekleri hafta sonu utuluyorum . Pantalonuda 3-4 gun gıyıyo Allahtan öyle . Hergune 1 tane .benim de hayatım gömlek ve kumas pantolon ütülemekle gecıyor
kocamın bedeni XXL , Günde bir gomlek iki günde bir kumas pantolon değişiyor
ütüden fenalık geldi artık