ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Yetiştirme şekli birazda. Benim erkek kardesim de aynk sekilde ne dersek yapar. Mesela ben uzanıyor olsam su getirir misin desem getirir ya da ben tepsiyi götürüyorum yerini gırgır yap desem yapar. Annem hastayken yerleri silmisligi de var. Bizimkinin tek olayi kibarca rica edeceksin. Ama yok o sizin işiniz bu benim işim demez. Bazen iş bolusuruz o ayri. Bu arada kardesim 20 yaşında. Erkek yetiştireceğiz diye afedersiniz öküz yetistiriyorlar. Ben de çalışıyorum. Üzerime düşeni yaparim tabi ki ama bütün gun biz de evde degiliz biz de yoruluyoruz sadece onlar degil. Evi dip kose yapsin demiyoruz. Ama gunluk rutin seyler bolusulmeli. Hatta dip köşe temizlikte de illa ona da gorev bulunur. Taviz verme. Bütün ömrün geçecek. Evlendikten sonra gözüne çok batar
 
Waaaooww böylesi ender bulunur bence sağda solda hic soylemeyin nazar degmesin
 
Ben hu zihniyetde biriyle evlenmezdim sanırım.
Ben memurum akşam 5 buçukta çıkıyorum. Eşim ise 8 den önce eve gelemiyor ama gene de daha ben demeden sofrayı toplamaya bulaşıkları makineye koymaya başlar.
Eşime kızıyordum ben demeden evi süpürmüyor yada silmiyor die. Hiç söylenmiyim en iyisi ben :) en azından söyleyince yapıyor
 
Adam aşırı öküz!
 
Ben calisiyorum esim de calisiyor tum isleri ortak yapariz.Ben camin ic kismini siliyorken o disini siler o supurge yaparken ben toz alirim yemek yapar, kahvalti hazirlar her seyi yapar sofra kurar kaldirir bulasik makinesini yerlestirir toplar aklina gelebilecek bir cok sey icin yardim eder. Ben istedigim icin degil kendi istedigi icin yapar cok yorulmami istemez. Bebegimiz var is dolayisiyla ben oglen geliyorum oglene kadar o bakiyor, ogleden sonra o gidiyor ben bakiyorum cocugun bakimini tamamen birlikte yapiyoruz. Calismiyor olsaydim her isimi o evde yokken yapardim yaptirmazdim ama ikimizde calisiyoruz.
 

Erkek arkadaşınız size "sen çalışmasan da olur, ama ev işini senden beklerim" dese gerikafalı derdim. Ama "hem çalışacaksın, hem de tüm ev işini sen yapacaksın" dediği için geri kafalı falan değil. Kendi bencilliği için sizin kötülüğünüzü istiyor. Hadi kötü kalpli demeyeyim ama iyi kalpli değil.

Eşitlikçi modern kültürden kadının çalışmasını almış, ataerkil kültürden de kadının ev işi yapmasını. Yok öyle bir dünya. Kafa yapısıyla ilgisi yok bunun. Niyet işi. İyi kalpli, iyi niyetli biri böyle şeyler istemez.
 
Yani siz şimdi bu kişiyle evlenecek misiniz? Bir de ondan daha garip annesi varken...
 
Alıştırılacak erkek vardır ama sizinki o cinsten değil maalesef.
Sabit fikirli.
Çalışan bayan istiyormuş bir de utanmadan.
Soruna gelince benim eşim yoğun çalışıyor, izinlerimiz denk geldikçe yardımcı olur.
Sofra kurup kaldırmaya, balkon yıkamaya, evi süpürmeye, çamaşır asmaya, katlamaya yardım eder.
Hatta bir ara ben demeden süpürgeyi alıyordu eline kendi işi olduğunu bilerek.

Ama seve seve yaptığını sanmıyorum.

Bence ikimiz de çalışıyoruz adil olan bu düşüncesiyle yapıyor.
 
Böyle biriyle evlenmeyi düşünmeyin derim
İlerde değişeceğine ihtimal bile vermiyorum
Yol yakınken gönderin gitsin.
 
Hepsi anasından yola çıkıyo da anaları hep ev hanımı falan bu erkeklerin.Çalışan kadın ister maaşı için ama bi' yandan da evde de iş beklerler analarının yaptığı gibi.Kaçılın böylelerinden. Bizden güçlüler ama bizden az iş yapıyolar aslında tam tersi olması lazım.Çevremdeki erkekler her işi yapıyor babam dahil.Uzak durun böylelerinden.60 70 yaşına gelip geriye döküp baktığınızda sadece ev işi yapan biri olmak istemeyenler uzak dursun.Hayat ev işi ve temizlikten ibaret değil.Bize biçilen rol bu olamaz.
 
Hiçbir zaman ev işinde vs çok becerikli biri olamadım. Hatta annem bana hep seni alan yandı ya da kimse evlenmez seninle derdi ben de o zaman kendime göre birini bulurum ya da paramı kazanıp temizlik işi için yardımcı tutarım diyordum. Şimdi cidden mesleğim var çalışıyorum ama ev işlerinin çoğunu eşim yapar. Adam görür beceriksizliğimi tamam bırak canım ben yaparım der. Kayınvalidem sağolsun alıştırmış. Yediğini kaldırır toplar hemen. Kıyafetleri ütüler. Müzik açar temizliğe girişir. Ben de kendi yapabildiklerimi yaparım. Onun işi bana göre daha ağır çok yorgun olduğunda ben ona hiç bir şeye elini sürdürmem ne yemek istese yaparım.
Hayat böyle çünkü her şey ortak olmalı ve emin ol bu adamdan daha iyi bulabilirsin yarın öbür gün çocuk olduğunda da her şeyi senden bekler böylesi. Çocuk ağlasa ağlatma şunu diye bağıran hep seni suçlayan yaptığını beğenmeyen tiplerden olur. Çevremde çok görüyorum böylesini. Bu konuda ya geri adım atma ya da ayrıl. Sen onun bakıcısı değilsin.
 
Seni sevdiğinden emin misin? Seven adam kıyamaz. En azından beceremiyorsa bile karım da yorgun der bi şekilde yapmaya çalışır. İyi hem işte çalış para getir hem evi temizle hem çorbanın tadı güzel olsun hem makyaj yap giyin süslen cilveli ol bu arada çocuk yap ve mükemmel anne ol o yalnızca sevsin sonra da sen yıpranıp bitince; karımla mutlu değilim beni ihmal ediyor diye aldatsın... bence kaç
 
Benim eşim hep istekli yapar hatta benden hamarat diyebilirim ama bazı konularda yine de hanım daha önde oluyor. Ev işlerini eşit paylaşmayı bekleme ama sofrayı bile kaldirmamasi okuzluk
 
Biz erkek arkadaşımla bu konuda konuştuk ve kendisi iki erkek oldukları için evde annesine yardım ettiğinden bahsetti ki ev ortamında da gördüm kendisini gerçekten yardım ediyor annesine. Bu biraz anneyle alakalı annelerin erkek evlatlarını yere göğe koyamayıp onları kutsal varlıkmış gibi yetiştirmelerinden dolayı böyle salakça nesiller yetişti.
 
Ayni zihniyette eşim tatlım.. Şimdiden uyarmış seni değişir diye dusunuyorsan ciks degismiyorlar maalesef.. Bende demiştim ben onu degistiririm diyede yemedi yani bak saat kaç oldu beyimiz kahvelerde kari aksama kadar beklesin dursun... Sevgiliylen en azından dürüst hem daha ne kadar öküz olabilir ki bundan demiştim olabiliyormus sınırı yokmuş bunun.. tabi aşkın gözü kör gene nasibinse evleniyosun kocana katlanabiliyorsunda acikcasi amma ve lakin bu zihniyet tek başına oluşmuyor bu zihniyeti ona kazıyan bi aile faktörü var ona dikkat et iste o sıkıntı o çok büyük sıkıntı..
 
baştan söylemiş ben bu konuda öküzüm diye canım hiç hayal kurma evliliğiniz ki ben ce olmamalı ama olursa sürekli bu senin görevin falan diye geçicek .. 4 yıllık evliyim eşim çalışıyor ben ev hanımıyım buna rağmen bana çok yardımcıdır hatta 4 aydır neredeyse hiç bulaşık yıkamadım hamile olduğum için sağolsun beni mutfağa sokmuyor yani diyeceğim o ki bütün erkekler böyle değil seven erkek eşine kıyamaz
 
Valla milletin kocasını bilmem de, benim babam da eniştem de ev işi yapar bir güzel. Hatta babam çok güzel kuru fasulye yapar, eniştemin de mutfağı çok iyidir.bunlar çalışan insanlar, bahsettiğim hanelerde iki taraf da çalışıyor, ev işleri eşit olarak yapılıyor olması gereken de bu.
Bir benim eş yapmıyordu onu da çok şükür bosuyorum :))))
Ben evde hiçbir iş yapmam, kadın yapar kafasını da anlamıyorum, eşin bir kadın olarak deli gibi çalışıp iş yaparken sen ayaklarını uzatıp oturman arsizlik değil mi? K bakma ama senin erkek arkadaşın tam bir öküz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…