ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

İyi halt etmişsin diyeceksin kadının suratına. Bir öküz annesi olmuşsun al turşusunu kur diyeceksin.

Onu anası karısına hizmet etsin diye doğurmamışsa sizi de anneniz '' dur bi kız doğuruyum da kocasına hizmet etsin'' diye doğurmadı. Ben de böyle bi öküzle evliyim. Sofra taşımayı geçtim bigün ekmek uzatmayı unuttum diye kıyameti kopardı. Ekmek uzatmak unutulur muymuş. Bu tür moronlar bir kadınla neden evlenir biliyor musun?O narin kolları ekmeğe uzanmak için bile yorulmasın diye... Tek dileğim ben yandım sen yanma...

Zavallı öküzlere hakaret etmek istemiyorum. Adamın ne olduğu anasından belli. Umarım evlenmezsin bu aileyle leş ötesiler çünkü

Bu konu tam benlik. 5 senedir beraber yasiyorum. Hayal degil yemek yapar, bulasik yikar, supurur, utusunu kendi yapar.

Ancak bunun temelini aile atiyor. Aile paşalar gibi yetistirdiyse sonradan biraz zor egitilir. Yinede yaptiklarimi soyleyeyim:
-Yerdeki giysilerini asla toplamam, temiz birsey bulunca kendisi toplar,yikar, bende asar katlarim

-evde yemek yoksa ve yorgunsak ikimkzde yapmayız. Peynir ekmek, abur cubur Allah ne verdiyse ya da disardan soylerim.

-birimiz yemek yaptiysa digeri bulasik toplar. Misal ben olurda yemek yaparsam, bulasiklar kuflense dahi elimi surmem.

Supurgeyi eline veririm sen supur ben sileyim derim.

Ama bunlari emir olarak soylemem. "İsleri bölüşürsek daha cabuk biter. Beraber birsey yapmak icin daha fazla zamanimiz olur askim" derim. Dayatma yerine sevimli sevimli soyleyince ise yariyor.

Yahu o anda evde bir işi yapacak vaktin ve gücün olsa bile insan "hayatım şunu sen yapar mısın?" diye soramayacak kadar ciddiyetle iş bölümü yapacaksa veya o nazı bile yapamayacaksa başlarım böyle aşkın ızdırabına.

Ben mutfakta makarna haşlamak gibi basit bir işi yaparken bile yeri geliyor "bulaşık makinesini sen boşaltsana hiç sevmiyorum" diyorum adama. Artık biliyor boşaltmayı sevmediğimi bırak ben yaparım demeye başlıyor. O kadar tanıdık birbirimizi suistimal etmeyeceğimiz anlaşıldı..

Ev işi yapmak, dışarıda çalışıp para kazanmak, çocuk doğurmak, o çocuğa bakmak, annesine babasına hizmet etmek kadının göreviymiş. "Az ye de uşak tut" de kapat telefonu yüzüne denyonun.

Çalışmada senin işin olur zaman deyip işi birakirsin evlenince... evlenmesen daha iyi

Normalde cevap yazmadan önce bütün sayfaları okurum ama bu sefer sinirim çok bozuldu. Ne biçim erkek arkadaş o öyle kııız

İkinizde çalışacaksınız sonra sen eve gelip ev işlerini severek yapacaksın öyle mi? Ev işi yapan erkekler hayal ürünü değil. Hatta gayet normal. Bütün erkekler benim erkek arkadaşım gibi diye düşünme sakın. Arkana bakmadan kaç derim ben.

Amanın düşman başına. Ne kalın kafalı erkekler var yahu.

Hem çalışan kadın istiyor hemde sofra kurmak kaldırmak da bunun üzerine senin görevin oluyor. O öküzle ne diye evlenecek mişsin o halde?

Hepimizin eşi çalışıyor, o senin görevin bu benim görevim diye görev dağılımı yapacaksak ne diye evleniyoruz? Sanki resmi dairede çalışıyoruz saçmalığa bak.

Kusura bakmasın hayat müşterek, mecbur yapacak.

Son düzenleme:
Çok yıpranırsın. İlerde hamilelik olacak bazen mutfağa giremeyeceksin. Bazen halin olmayacak hiç iş yapmayacaksın. Çocuk olacak . İlk aylar uykusuzluk yıpratacak. Ve ev işi o kadar kolay değil. Ve bazen de sadece canınız iş yapmak istemeyecek.
Kesinlikle tek kişinin görevi olmamalı. Sevgiliniz kesinlikle değişmez. Barışmak istiyorsanız bile geri adım atan siz olmayın. Onu sürekli kullanır ."Sen bile bile kabul ettin" diye. Ve bu adamı yetiştiren anne de çok anlayışlı kayınvalide olmaz. Sonuçta bu terbiyeyi ondan aldı vesselam.

Z Zaynna merhaba..
Evlilikte hayat müşterektir arkadaşım. Yeri gelir çamaşır da asar, yeri gelir yemek sofra da kurar, yeri gelir yemek de hazırlar.. O senin görevin bu benim görevim diye birşey yok. Çalışacaksan eğer erkek arkadaşın bunları göze almalı. Bir çatalı bile sofraya getirmekte diretiyorsa işin zor. Hakkınızda hayırlısı..

Koşarak uzaklaşın. Sizin yardım edersin demi demeniz bile yanlış, o evde iki kişisiniz hayatı paylaşıyorsunuz, eve siz erken geliyorsanız yemek yapmanızı beklemesi normal ama ben öyle biri değilim diyorsa koşarak kaçın siz onun pisliğini toplamaya gelmediniz dünyaya. Zaten kadınlar toplumsal getirilerle ev işini üstleniyorlar ama erkeğin de evde sorumluluk alması şart. Ben eşimin bişey yapmak için komut beklemesine bile sinir oluyorum ki, genelde kahvaltıları hazırlar, benden önce evdeyse , yemek yapar, ya da nasıl yapıldığını bilmediği bişeyse malzemeleri hazırlar. Sulu yemekleri pek beceremez o nedenle bana sorar, şunları şunları yıka, doğra falan derim gelince ben pişiririm. Ev temizliğine yardımcı gelmeyecekse o süpürür ben silerim. ama benim organize etmem gerekir ki, bu bile beni sinir eder. Yoğun bir iki hafta geçiririm diyelim çamaşır atmayı unuttum, benim atletim kalmadı falan der ben de kızarım. Makina orda çamaşırlar orda, benle bi işin yok at. Ya da emin olamıyorsan böyle mi şöyle mi diye sor.

Benm esimde o senin gorevin dusuncesinde ama her ise kosturur bulasik yikar sofrayi o toplar.. bn bütün gün evdeyim die öyle düşünür.
Ama senin Adam hem calisan hem ev işlerine koşturan bi hizmetci arıyor galiba. Hayat müşterek. Bnce siz uzun uzn düşünün . İnşallh hakkınzda en hayrlı kararı verirsinz

Simdi eger calismayan bir kadinsa ve eger evde cocuk,hastalik gibi mazeretleri yoksa isten gelen esinden yardim beklemek haksizlik olur amma her iki taraf calisiyorsa her is beraber yapilmalidir sen calis yorgun argin eve gel esin yan gelip yatsin yok oyle bir dunya simdiden alistir ayrica niye is yapamazmis sadrazamin oglumuymus...bal gibi de yapar bilmiyorsa ogreni net!!!

Çalışmiyorum buna rağmen yardımcı olur ben o zihniyet te biriyle yapamazmisim

İlerde alıştırman çok zor, kurduğu cümlelere dikkat edersen ailede böyle gördüğünü anlarsın. Benim eşim benden ağır şartlarda çalışıyor ama evin her işini yapar, yemek, bulaşık, çamaşır,ütü. İnan iş sofra ile bitmiyor, hayatında hiç yalnız yaşadın mı? O kadar çok işi çıkar ki bir evin, balkon yıkanmak ister, çamaşır dürülmek ister... Eve gelirsin akşam 6'da ki bu en iyş ihtimal, yemek hadi haftasonundan hazırladın buzlukta, ısıt koy et 7, topladın dizdin makinaya, ortalığı bi düzelttin 8. Başka hiç bir iş yapmadan, çocuk yokken saat oldu 8. Sen ne zaman kitap okuyacaksın, ne zaman film izleyeceksin? Sabah 6.30 kalk işe git, zor bacım. Evlenince bu adamı camdan atasın gelir.

Eşim bekarken ailesiyle yaşıyordu ,annesi sağlıklı ve 2 kız kardeşi var ama evi esim supururmus, süpürge erkek işi diye alıştırmış kayinvalideciğim:)) 6 buçuk yıl oldu ev süpürmem, cam silmem ,sofra toplamam ama o iş yaparken yan gelip yatmam bende ıvır zıvır ne yapılacaksa yaparım. Beraber iş yapar beraber dinleniriz.
Bi ara bununla övünüyorum millet dalga geçiyo diye yemin verdi bidaha elimi sürmem dedi kayınpederim kızdı eşime bu kız napsin eve mi yetişsin ise mi diye ses etmedi bidaha.
Bekarken yapan yapar.
Mesela benim babam da duvar siler ,hali yıkar makinayla bi de bulaşık makinası yerleştirir 65 yaşında kendisi, emekli olduktan sonra yapmaya başladı sıkılıyor heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…