ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Öyle bi dünya yok elini işe sürmek istemiyorsan çalışan kadında istemiyceksin, o zaman hiç evlenme bu ne yani kendine köle mi alıyorsun. Ben çalıştığım zaman eşimle iş paylaşımı yapmazdık bile doğal olarak herşeyi beraber yapardık, şuan çalışmıyorum ve eşim yinede ev işlerini yapar hiçte söylenmez, ben yapma derim o yinede yapar

Yol yakınken dön. Malesef erkek arkadaşın tam bir öküz. Ama dürüstçe söylemiş olması çok iyi bir şey . Sende çalışıyorsun daha hafif ya da ağır farketmez. Ben çalışmadığım halde eşim bana bir sürü yardım eder . Ev süpürür siler. Çamaşırları makinaya atar sofrayı toplamaya yardım eder. Hastalık hamilelik durumunda daha fazlasınıda yaptı, yaparda.bizde tanışma döneminde konuşmuştuk. Ana evinde yaptıysa ve sana karşı merhametliyse yapar ama seninki açık açık söylemiş yapmayacağını ileride düzeltirim zannetme. En fazla öküzlükte level atlar.
Düşün ikinizde işten gekeceksiniz beefendi eline kumandayı alacak sen yemek yap sofra kur sofra kaldır bulaşık çay tatlı meyve sonrada sabah kalk işe git...daha bunun hamileliği var çocuklu halleri var hastalığı var...varda var..
Sonra gelsin evine çocuğuna tahammülsüz kadın.. mutsuz kadın...
Çalışan kadın isteyen adam evin sorumluluğuda ortak paylaşmalı.yoksa mutlu olan evlilik görmedim ben

İki kişi çalışıyoruz.
Evliliğimizde 3. yıla girdik.
Haftaiçi temzilik,yemek,çamaşır hiçbişeye el sürmiyorum hepsini eşim yapıyor,çok ciddiyim.
Hafta sonu vakit bulursak kalanları birlikte yapıyoruz.
Ben eve de iş getiriyorum o yüzden sen otur çalış der, hatta çayımı kahvemi de önüme koyar.
Şimdi siz düşünün her şey gerçekten kadının görevi mi?
NOT: Babam da yemek,çamaşır,bulaşık,sil-süpür her işte anneme yardımcı olurdu.

Benim eşim çok şükür bu konuda anlayışlı.. Hiç bir şey yapamayacak bile olsa yemekten kalkıp en azından kendi tabağını bardağını suya tutar makineye koyar. Onun dışında da evi süpürür falan hiç yapmam demez. Cam silerken ben sileyim der, teklif eder yani ama ben de zorlamam bu konularda onu..

Eşim yardım etmiyor. Ben ne yaparsam aynısını yapıyor. Temizlik, silme, süpürme bulaşık, çamaşırları makineye atma,serme katlama en son bu haftasonu ütü yapmayı öğrendi. Evliliğimizin başından bu yana böyle, hiçbir zaman yapmam diye reddetmedi. Ben yapacaksın diye kesin dille konuştum oda uyum sağladı. Uyum sağlamasa kendi huzuru kaçardı. Ev işi konusunda tavrım net bende çalışıyorum ve saçımı süpürge etmem gereken bir durum yok bence adam kraliyet soyundan gelse bile beni bağlamaz. Tüp bebek tedavisi gördüğüm için 2 haftadır ütüye elimi sürmedim. İlk hafta dışarda ütületti. Bu hafta video açtı izleyerek kendi ütüledi

onuda söyledim madem daha rahat yaşamak için çalışıyorum yardımcı tutarız haftada bir gelir o zaman diye,evin içine yabancı birini sokamam oldu cevabı.
Hahaha ya pasamiza bak hem karnım doysun hem pastam dursun.
Allah aşkına şöyle adamlarla evlenmeyin yahu uremesin bunlar genleri yayilmasin kökü kurusun bu zihniyetin yahu.

Doğumdan beri çalışmıyorum ( 2 yıl dolmak üzere ) eşim çalışıyor doğal olarak.Eşimin işide hesap kitap işleri diyeyim.Ve evle ilgili her konuda bana yardım eder.Süpürgede yapar, masayıda toplar.Hatta şöyle söyleyeyim evlendiğimden beri bir kez bile cam silmedim.Eşim daima kendi siler bana yaptırmaz.Bahaneside aman sen düşersin,camlar çok senin kolun yetişmez,yorulursun bu camla gibi gibi.Ben çalışırkende yardımcıydı bana şimdide yardım ediyor.Evdesin butun gun evin butun işini sen yap demiyor.Bilmem anlatabildim mi canım senin bu sevgiliden bi cacık olmaz.

Ben çalışmadığım bütün gün evde olduğum halde eşim saolsun hep kendi işini kendi görür. Bana da yardımcı evde. Hatta sabah işe gitmeden oğluma 1 saat bakar ki bende uyuyayım azıcık. He tabi bu doğu erkeği aile ortamını görseniz yada dışardan birileri ona baksa aslaa ihtimal vermezler. Eşim sert biridir ama bana pamuk tabii ki ben yonttum yoksa o da bir odun olacaltı işve cilve naz güler yüz kapıda karşılama uğurlama ve ona bir minnoş gibi davranmam sonucu...

Benim esim senin görevin vs olarak görmez ama yardımda etmez.
Beceremiyorum diyor çıkıyor isin icinden.
Bende yardım edermisin diyorum.
Geçen nevresim geciriyordum yardım edermisin dedim mesela ediyor.
Yatağı acarmisim.
Şunu gotururmusun.
Gibi böyle böyle biraz yaptırıyorum.

Valla bu aileyi takdir etmeye başladım.
En azından kendilerini farklı gösterme çabası yok açık açık biz insanlıktan nasibimizi almadık diyorlar.
Artık bunu bile bile evlenirsen hata onlar da değil sendedir.
Ayrıca pek yorucu iş değil dediğin de hemşirelik çıktı daha ne kadar yorucu olacak acaba işin gayet yorucu bi meslek.

Erkeklerin doğası falan öyle değil, daha biraz önce eşimle temizlik yaptık. Yardım ettiği halde yorulduğun zaman bırak ben devam ederim dedi kaç kere..
Erkek arkadaşınız fazla akıllı masallah, hem çalışacaksınız, hem zevkle ev işi yapacaksınız.
Kendi de zevkle ayaklarını uzatıp kafa dinleyecek.
Şimdiden bu pazarlığa girmiş yazık, birde çocuk olsa düşünün halinizi..
Hatta düşünmeyin bence direk yolverin.
Zira tek artısı açık sözlü oluşuymuş..

Asla asla asla evlenmeyi düşüneceğim bir erkek tipi değil.
Görevmiş.
Neyse banım yeni açıldı ağır konuşmayayım ben.

Biz uzun yillardir evliyiz. Hatta cocuk oldugunda mama ve sute gectigimizde ben gece hi kalkmadim hep esim kalkti doyurdu yatirdi. Ev isini bolusuruz. O balkon tuvalet banyo yapar erken geldiginde ve izin gununde yemek yapar. Kalanini ben yaparim. Utuyu 1 hafta o bir hafta ben yaparim. Hayal degil yani o adamin is yapmak istememsi ve bencil olmasindan kaynaklaniyor. Oldu pasam hem iste hem evde calis o zaman niye evlenip birde baskasinin arkasini topluyorum. O zaman kendine hizmetci tutsun.

Normalde benimde eşimde yapmaz da ama hasta olursam falan yapar simdi hamileyim prenses gibi bakio

Bir de calışmasanız , herhalde sizi insan yerine bile koymayacak. "Bütün gün evdesin iste napıyorsun ki.."diyen hödükler gibi. Tam o kapasite de sevgili ADAYINIZ. Unutmayin sadece Sevgiliniz. Kolaylikla ayrilabilirsiniz. Ileriye dönük bunun ado EŞ olduğunda yaşanmışlıklar daha fazla olacak ve bu yüzden hem daha zor olacak hem de caniniz daha cok acıyacak.. böylelerinin acima duygusuda olmaz söyleyeyim

Kafa yapısı buysa değiştiremezsiniz üzgünüm. İçinde olacak içinden gelecek. Kayınpederim suyunu bile kendi almaz. Benim babam ve erkek kardeşim bizden çay doldurmamızı bile istemez. Neyseki eşim babasına çekmemiş hiç gocunmadan yapar gık demez. Çok maço, dışarıdan hiç yardım etmiyo gibi duruyo derler hatta. Bunun maçolukla ilgisi yok insan olan yardım ediyo hayat müşterek.

Eşim evlenmeden önce pek sıcak bakmıyordu aslında,ama sonrasında gerçekten desteğe ihtiyacım olduğunu anladı.Şimdi ben söylemeden yapar birçok şeyi,sağolsun.
Sonuçta ikiniz de çalışıyorsunuz,o dinlenmek istiyorsa bu sizin de hakkınız.
Hayat müşterektir,bir tarafa yüklenilmemeli kesinlikle,evi kadın çekip çevirsin zihniyeti eskide kaldı,şuan neredeyse tüm kadınlar çalışıyor,etrafına bi baksın.
Kendisine hizmetçi almayacak,bu konuda esnek olması gerekir,umarım tatlı dille ikna edebilirsiniz.

Ne güzel eşleriniz var. Nazar değmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…