+1Bende pek bilmezdim ama kadir ezildi nin temizlik benim işim programını izlerken hem öğrendim hemde çok pis gaza geliyordum . Öyle öyle öğrendim. Instagram da da temizlik,düzen sayfaları var ,YouTube de var . Onları izleyebilirsin .
Temizlik yaparken sil süpür toz al sırası ile yapın. Süpürgenin filtresini ve içini düzenli temizleyin, torbalı ise torbasını dolunca yenisi ile değiştirin. Yeri ılık su ve sıvı yer silme deterjanı ile yada az miktar sıvı arap sabunu ,çamaşır suyu ve su karışımı ile silin ve tornado tarzı viledalar bu konuda çok iyi ya da mop kullanın.Bu konuyu açıp açmamak konusunda kararsızdım belki tuhaf karşılayanlarınız olacak ancak 25 yaşındayım ve ev işi yapmayı bilmiyorumAnnem çalışıyor, ben henüz işe girmedim yl yapıyorum onu da evden gerçekleştiriyorum. Dolayısıyla ev tüm gün bana kalıyor, müstakil bahçeli bir evimiz var biraz büyük sorun şu ki örneğin süpürge yapıyorum 5 dakika geçmiyor yerlerde yine saç teli, toz görüyorum. Bir yeri siliyorum kuru bezle silsem temizlenmiyor, nemli bezle silsem oradaki tozlar yapışıyor onları almaktan hepten zorlanıyorum. Mutfak tezgahını siliyorum yine kırıntılar kalıyor, izler kalıyor. Bir de evde iki kedimiz var her yerden toz ve saç yetmiyormuş gibi onların da tüyleri çıkıyor. Her taraf çok çabuk tozlanıyor. Nerede ne kullanılır neresi ne ile temizlenir onu da bilmiyorum sanırım. En basiti buzdolabının içerisi hep nemli, başka evlerde kupkuru temiz buzdolabı içi görünce içim gidiyor. Bizde o bile pis görünüyor Çok özeniyorum temizlik videoları görünce ama asla yapamıyorum. Ev yemeği de başlı başına ayrı problem onu da yaparken etrafı berbat ediyorum, bir tarife baksam evde muhakkak eksik malzeme çıkıyor kafama göre uyduramıyorum. Aşırı beceriksizim sanırım başka açıklaması olamaz ama en azından neyin nerede kullanılacağını, evi nasıl temiz tutacağımı öğrenebilsem belki bir tık rahatlarım diyorum
Ev işi çok nankör...küçük çocuk olunca daha zor...ama tek derdin bu olsun...Bu konuyu açıp açmamak konusunda kararsızdım belki tuhaf karşılayanlarınız olacak ancak 25 yaşındayım ve ev işi yapmayı bilmiyorumAnnem çalışıyor, ben henüz işe girmedim yl yapıyorum onu da evden gerçekleştiriyorum. Dolayısıyla ev tüm gün bana kalıyor, müstakil bahçeli bir evimiz var biraz büyük sorun şu ki örneğin süpürge yapıyorum 5 dakika geçmiyor yerlerde yine saç teli, toz görüyorum. Bir yeri siliyorum kuru bezle silsem temizlenmiyor, nemli bezle silsem oradaki tozlar yapışıyor onları almaktan hepten zorlanıyorum. Mutfak tezgahını siliyorum yine kırıntılar kalıyor, izler kalıyor. Bir de evde iki kedimiz var her yerden toz ve saç yetmiyormuş gibi onların da tüyleri çıkıyor. Her taraf çok çabuk tozlanıyor. Nerede ne kullanılır neresi ne ile temizlenir onu da bilmiyorum sanırım. En basiti buzdolabının içerisi hep nemli, başka evlerde kupkuru temiz buzdolabı içi görünce içim gidiyor. Bizde o bile pis görünüyor Çok özeniyorum temizlik videoları görünce ama asla yapamıyorum. Ev yemeği de başlı başına ayrı problem onu da yaparken etrafı berbat ediyorum, bir tarife baksam evde muhakkak eksik malzeme çıkıyor kafama göre uyduramıyorum. Aşırı beceriksizim sanırım başka açıklaması olamaz ama en azından neyin nerede kullanılacağını, evi nasıl temiz tutacağımı öğrenebilsem belki bir tık rahatlarım diyorum
Bizim dolabın içinde bir şey var ne işe yaradığını hâlâ çözemedim. Kapağı da açılmıyor, alt rafı da daraltıyor. Ben mi yanlış kullanıyorum bilmiyorum. Şunun ne olduğunu biliyor musunuz?Buzdolabının içine düzenleyici kutular alabilirsiniz,
Nemli derken terleme yapıyor. Önceden buzdolabımız eskiydi ondan oluyor heralde derdim buzdolabını yeniledik yok hala aynı olay bir şeyi yanlış yapıyoruz demek ki ama anlayamadımOncelikle elektrik supurgenizin haznesini kontrol edin, eger dolu ise iyi cekim yapmiyordur. Torbali ise dolmus olabilir ya degistireceksiniz ya icini bosaltip tekrar takacaksiniz.
Toz bezlerini degistirin. Toz birakmayanlar var. Nemli bezle silmek yerine camsil gibi bisey sıkıp, kuru bezle tek yöne olacak sekilde silin.
Buzdolabindaki nemi anlayamadim. Neden nemli?
Yemek işi pratige bakiyor. Basit seylerle baslayin. Sogan, salca kavurup yapabileceginiz tarifleri deneyin. Taze fasulye, barbunya gibi. Kofte yapabilirsiniz. Anneniz calistigi icin tum yukun sizde olmasini dogru bulmadim sonucta yuksek lisans yapiyorsunuz. Isleri annenizle paylasin.
Derecesi ile alakalı olabilir. Buzluk -20, dolap 4 derece olacak sekilde kullanmami onermisti teknik servis.Nemli derken terleme yapıyor. Önceden buzdolabımız eskiydi ondan oluyor heralde derdim buzdolabını yeniledik yok hala aynı olay bir şeyi yanlış yapıyoruz demek ki ama anlayamadım
Kendi maaşım olsa çekinmem alırım da ben sürekli evdeyken annem bu durumu hoş karşılamayabilir :/haftada bir yardımcı al gerisini boşver bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?