- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
o denesin, onlar zengin, kirada evi kendi işi var.ben tek başına çocuğu ile ayakta kalmaya çalışan bir kadınım.
önceki koruıma kararı telefonda babamı tehdit etmişti ve 30 gün koruma kararı verildi.o dönemde eve gelmedim.eşimle koruma kararı bitince yolda karşılaştık.öyle görüştül. sonra eve geldi.Siz daha once de koruma karari varken esinizin evinize gitmistiniz. Simdi koruma karari bu evi kapsamiyor diye evi tutmaktan vazgecmeniz garip. Bu kadar onemli bir durumsa neden daha once hakkinda koruma karari cikarttiginiz adamin evine gitmistiniz?
Bence sizin en buyuk probleminiz yaptiginiz hicbir seyi etraflica dusunerek yapmiyorsunuz. O an akliniza ne eserse onu yapiyorsunuz ve bu yuzden basiniz beladan kurtulmuyor. Bundan sonra 10 dusunun 1 yapin ve zirt pirt fikir degistirmeyin. Bir kararinizin arkasinda durum. Bosanicam dediniz bosanmadiniz, ailenizin evine gittiniz vazgectiniz, ev tutucam dediniz simdi vazgeciyorsunuz, Allah askina simdiye kadar hangi kararinizin arkasinda durdunuz?
Hayir, iyi hatirliyorum. Bir sorunuzda bahsetmistiniz. Koruma kararina ragmen siz iletisime gecmistiniz.koruma kararı varken ne eşimle görüştüm ne de evine gittim.bir önceki karar 30 günlüktü.karar bitince yolda yanıma yanaştı önce o konuştu.geri gel vs diyen de o.tedbir varken eve geldim, bu hatalı bir bilgi.
bundan sonra vereceğim para kapora olarak 50 lira.500 değil.O zaman bin düşünüp bir hareket edeceksiniz.
Zengin diye size kaporayı iade etmek zorunda değil.
Bir dahakine iyi düşünüp ev tutun.
Ve mutlaka kontrat yapın. Yazılı!
hayır.mümkün değil.o konuyu bulun.konularım bellidir.böyle bişi yazmış olamam çünkü tedbir sürecinde onun evine gitmedim.Hayir, iyi hatirliyorum. Bir sorunuzda bahsetmistiniz. Koruma kararina ragmen siz iletisime gecmistiniz.
Daha birkaç sayfa önce kaporayı depozitoyla karıştırıyordunuz?ben ne biliyim, burası küçük yer, anlaşma yapmadan verdim parayı havale ile.burda herkes herkesi tanır.zarar göreceğime inanmadım.ev dolu idi.kapora zararı tanzim içindir.boş taşınmaz olur, o arada kiraya veremez vs vs ama bizim durumumuzda bu yoktu.burayı kaçırıyorsun.kaporayı verip evin anahtarını bile almadım.ben iyi niyetli davrandım.özel hayat değil bu yaşanılan, bu yaşanılan şahsıma tehdit aileme darp suçuydu.engellenemez, öngürülemez bişiydi.
anladım ki bazı insanlar vicdanları olmadan kuralları hep kendilerine göre yorumluyorlar.Para da para, yeter ki para alsın.yok böyle bişi.
neyse anladım.işin raconu bu diyorsunuz.kapora iade edilmez yani.anladımO zaman bin düşünüp bir hareket edeceksiniz.
Zengin diye size kaporayı iade etmek zorunda değil.
Bir dahakine iyi düşünüp ev tutun.
Ve mutlaka kontrat yapın. Yazılı!
karıştırabilirim.daha önce ev tutmadım arkadaşım...ben o parayı normal şartlarda depozito için verdim.otursaydım o şekilde olacaktı.Daha birkaç sayfa önce kaporayı depozitoyla karıştırıyordunuz?
Kuralları kendine göre yorumlamıyor kimse, asıl siz konuyu ajite edip kendinize yontmaya çalışıyorsunuz.
Sizin özel şartlarınız kimseyi ilgilendirmez. Gayet de özel hayatınız. Kaç yaşında koca kadınsınız, biraz yaşınızın insanı gibi tepki verin.
Peki siz oyle diyorsaniz oyledir. Ama hala cok acele kararlar verip arkasinda durmadiginizi dusunuyorum. Hakkinizfa hayirlisi olsun.hayır.mümkün değil.o konuyu bulun.konularım bellidir.böyle bişi yazmış olamam çünkü tedbir sürecinde onun evine gitmedim.
tedbir süresinde nasıl eve girerim ben.öyle bişi yapmadım, yapsam adam itiraz etmez mi, tedbir koydurdu evden çıkmıyor demez mi, şimdiki tedbire de itiraz edebilirdi.öyle bişi yapmadım..tedbir zaten 30 günlükse ertesi gün kalkıyor.süre ile sınırlıPeki siz oyle diyorsaniz oyledir. Ama hala cok acele kararlar verip arkasinda durmadiginizi dusunuyorum. Hakkinizfa hayirlisi olsun.
acele karar vermemeye çalışıyuorum.ev tutma konusunda bile sürekli irdeledim.burada konu açtım.şimdi tayin alıcam.birçok şeyi düşünüyorum.hadi aklıma esti şunu yapayım demiyorumPeki siz oyle diyorsaniz oyledir. Ama hala cok acele kararlar verip arkasinda durmadiginizi dusunuyorum. Hakkinizfa hayirlisi olsun.
koruma kararı şimdiki ev için geçerli diye bir şey yok bu bilgiyi size kim verdi taşınırsınız emniyete bu yeni adresim diye bilgi veririsiniz koruma kararı bu evde diye saçma bişi mi varKızlar,
eşimin evine geri döndüğüm gece tartışma çıkınca ev aramıştım.Çarşamba akşamı tanımadığım ev sahibine kendi maaş hesabımdan 500 lira ev kaporasu olarak ödeme gönderdim ve evi tuttum.ev gelecek hafta cumartesi boşalacaktı ama kiran 1 nisanda başlar dedi.
ben bunu kendi içimde gizli tuttum, kimseye söylemedim.akabinde cuma günü resmi eşim, anama babama saldırınca, tüm eşyalarım da eşimin evindeydi ve tartışmalarımız sırasında tehdit ediyordu.ona binaen 90 gün koruma kararı çıktı.bu koruma kararı bu ev için geçerli.yeni taşınacağım geçerli olmayacaktı.dolayısıyla ben ev tutmaktan vazgeçmek zorunda kaldım.benim dışımda olan bir sebepten dolayı.cuma günü ev sahibi aradı,'sen in misin cin misin, seni tanımak istiyorum, çalıştığın kurumu da söylemedin, o gün çok tedirgindin, hem eşim de bana dedi ki800 liraya ucuz vermişsin evi.sen kimsin bilmiyorum belki de eşyaları yükleyip götüreceksin(ev eşyalıydı)'dedi,ben neyse ona kururmumu söyledim, boşanma durumumu, çocuğumla yaşayacağımı, kendi halinde bir insan olduğumu anlattım...ve bana karşı bu tavırla geldiğinden 'ben bir düşünücem, sizin bana sanırım güveniniz yok.oysa ben size güvendim ve 500 lira kaporamı sözleşme bile olmadan yatırdım'dedimyarın kaparomu alır mıyım dedim.''alırsın tabi, hiç dokunmadım'dedi.neyse 10 dakika sonra eşimin evinde kalmak istemedim, adamla tamam evi tutucam dedim ama beni mağdur etme.lütfen başkasına verme dedim.
ertesi gün düşündüm, eğer diğer eve gitsem koruma kararı orada geçerli olmıcak ve burada kalmamın daha iyi olacağına karar verdim'.cumartaesi aradım(kaporayı ödedikten 4 gün sonra).'paranı veririm ama yarısını keserim dedi.yani 250 lirasını kesti.çok olduğunu, bir haftalık ücret çok fazla, kiracı da henüz çıkmadı dedim.Yeni kiracı alırsam paranın tamamını verecem dedi.
ben ilanın kalkmış olduğunu pazar günü gördüm, vermiişi evi, kendisi de teyit etti.adamın zararı yok ama bu sefer zarla zorla 100 lirasını veririrm dedi yani 150 lirayı cebine attı ki bir zararı yok adamın.ev doluydu, ertesi gün kiracı buldu, güven veren ve güzel konuşan biriydi.Yasal olarak hakkıymış.bana öyle diyor.
'yani bakın dedim.ben koruma kaararı çıkardım ve o karar benim şimdiki evim için geçerli.zorunlu bir sebebim var.'
kesinlikle adam anlamıyor.ben 36 yaşındayım ama insanların bu kadar kötü olabileceğine hiç inanmamıştım.
bu olayda ben mi haksızım?kapora için zarar oluşması gerekmez mi, neye göre kesinti yapıyor...Ben hakkımı haram ettim.çoluk çocuğumun rızkıydı o, demek ki böyle adamlar da varmış.bana da ders oldu.
Ah be güzelim seni hatalı gordugum nokta tekrar tekrar baban ve kocan arasında mekik dokuman ...her zaman bir problemin 2 çözümü yoktur ...3.ihtimaller de vardır.Bak şimdi kendi ayaklarının üzerinde durup çocuğuna uygun rol model olabilirsin.Sen kapora olayına çok takılma ....bunlar sana hayat tecrübesi...bir daha ev tutmak istersen ona göre herşeyi önden görüşürsun.Zaten evi tasimaman senin icin daha ekonomik olmustur...elektrik /su abonelikleri bedeli bile 150 tl yi gecerdi ...Bir olumsuzluk yaşadığında o olaya çok takılıp akan hayati kaçırma lütfen.hayır öyle olmadı.başlangıçta bu evliliği babam da istedi.ve akabinde eşimin şiddet sorunu sebebiyle babam ondan soğudu.babam eşimle ilk kez görüştüğü gün eşime diyor ki'bunun her dediğini yapma...bu böyledir, şöyledir' diye beni kocama kötülüyor.
ben ailemin yüzünü yere eğdirecek hiçbişi yapmadım.sadece iş hayatında başarılı olamadım.iyi bir evlilik yapamadım ama bunun dışında hiçbir kötülüğüm yok.
babamın yaptığı düşene de bir tekme o atıyor.istediği gibi olmamışım.iş hayatında fırtına gibi esenler...'keşke okutmasaydım da bir başı bitli bulup s...r olup başımdan giderdin dedi hem de defalarca.hem de kocamın yanında.o zaman bu sorunlar da yoktu.ben abes karşıladım.babama çok toleransı biz gösteridk
'seni kör besler gibi besleyecek miyim' vs diye sormalar....
yine hakaret amaçlı 'senin zaten psikolojin bozuk'demeler.
'zaten zamanında evli dişçiyi de ayartmıştın'demeler
vs vs....çok örneği var.
bir gün kahvaltı sofrasında, o zamanişim yok, kolumda tutup, evimden git demeler, annem neden bunu yapıyorsun diyor.babam'çünkü sinirimi bozuyor'diyor.ağlayıp evden gittim, sonra hava kararmadan eve geldim.bu sefer de nerede sürttün diye soruyor.
işe başladım, doğuya gidicem 'artık bu eve sadece misafir olarak gelirsin.seni ancak annen yalvarırsa öyle kabul ederim, ama ne kadar rahat edebilirsin sen düşün' diyor.
bunların acısı hala içimde.
hayalinde evlat olamadığım için bana böyle davranıyor.bizim burada genelde çocukların babaları ile sorunları var ve babalar çok sert, babamın kardeşi ve arkadaşı ve tanıdığım yine akraba çevresinden biri daha aynı davranışlarda.çocuklarına karşı çok acımasızlar.benlik bir durum da değil
bu bilgi kesin ise konu boşa yani. insan araştırmaz mı?koruma kararı şimdiki ev için geçerli diye bir şey yok bu bilgiyi size kim verdi taşınırsınız emniyete bu yeni adresim diye bilgi veririsiniz koruma kararı bu evde diye saçma bişi mi var
evet araştırmamış sadece kendi fikri uzaklaştırma bir evle geçerli değildir napıcak başka eve geçti diye uzaklaştırması mı kalkıcak tamamen kendini haklı çıkarmak için :)bu bilgi kesin ise konu boşa yani. insan araştırmaz mı?
evet araştırmamış sadece kendi fikri uzaklaştırma bir evle geçerli değildir napıcak başka eve geçti diye uzaklaştırması mı kalkıcak tamamen kendini haklı çıkarmak için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?