- 1 Aralık 2018
- 971
- 192
- 18
- 41
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
önce bence insan olmak gerek..karşı tarafı anlayabilmek.alın teri dökmediğin paraya göz dikmemek gerek.yasal olarak da haklıyım.çünkü beklenmedik bir aileme saldırı oldu.90 günlük karar bu mesken için geçerli.orası için bir karar yok.dolayısıyla bu bir mücbir sebep.tutun ki oraya taşınacak olsam ev dolu idi.olanlar benim suçum mu.keyfiyetten bir vazgeçiş yok kiİsteğiniz kaporanın mantığına aykırı ama. Yasal olarak vermemek hakkı adamın. Beklenmedik şeylerden korunmak için bir nevi güvencedir zaten kapora dediğiniz şey. Yani adam yüzde yüz haklı, siz yüzde yüz haksızsınız. Ben ev sahibi olsam hiç vermezdim muhtemelen, vericem de demezdim.
önce bence insan olmak gerek..karşı tarafı anlayabilmek.alın teri dökmediğin paraya göz dikmemek gerek.yasal olarak da haklıyım.çünkü beklenmedik bir aileme saldırı oldu.90 günlük karar bu mesken için geçerli.orası için bir karar yok.dolayısıyla bu bir mücbir sebep.tutun ki oraya taşınacak olsam ev dolu idi.olanlar benim suçum mu.keyfiyetten bir vazgeçiş yok ki
keyfiyetten vazgeçmedim.koruma kararı bu ev için alındı.eşim dengesiz biri.bu süreçte tek başıma orada yaşamak istemedim açıkçası.benim suçum muBak güzelim ev sahibi o parayı senin evden vazgeçme ihtimalin olduğu için alır, doğru olan da vazgeçen tarafın oluşan maddi hasarı tazmin etmesidir. Ev sahibi vazgeçse ödemek zorunda, sen vazgeçersen de o paran yanmış olur ki adam çoğunu vermiş. Evin tutulup tutulmaması önemli değil, sen o evi tutmaya karar verdin kaparoyu ödedin orda bitti olay.
vazgeçerek değil, mücbir sebeplerle vazgeçmek durumunda kaldım.eşim aileme saldırmasaydı o evde kiracı olurdum.Ben burada sizi hatalı buldum, sözleşme kira kontratı yapmadan neden yolluyorsunuz kapora.
Adam hiç kuruş vermese hakkıdır. Bir sözleşme yada kira kontratı çok zor olmasa gerek, hak hukuk dersek, adam da kendine ait 350₺ den vermiş size.
Benim param diyebilirsiniz ama değil, siz ona verdiğiniz an ona ait olmuş, vazgeçerek aslında kapora dan da vazgeciyorsunuz.
keyfiyetten vazgeçmedim.koruma kararı bu ev için alındı.eşim dengesiz biri.bu süreçte tek başıma orada yaşamak istemedim açıkçası.benim suçum mu
ben şöyle demedim.başka ev buldum demedim.orada keyfiyet olurdu.
birbirimizi anlasak bütün sorunlar çözülür aslında.hayır bazıları maddiyatla bozmuş kafayı
adli bir olay yaşandı.koruma kararı çıktı ve o karar bu mesken için geçerli.bu olaydan ötürü ben o eve taşınmadımKapora adamın hakkı siz de çocuk oyuncağı gibi bi tutucam bi tutmicam diyip durmuşsunuz vermese vermez zaten birşey yapamazsınız
Senden hariç kimseye kiralamama karşılığı o kapora nedir bi öğrenim önce kapora için zaten sözlemeşme falan olmuyor vazgecerseniz paranız yanar netharam ediyorum tabi, neye karşılık aldı.olabilir insnaın başına herşey gelebilir.bu böyledir deyip, sahipsiz tek başına kadının parasına göz dikmek insanlık mı
neyse arkadaşım, sen yazmıştın daha önce konuma...şöyle yalnız yaşayınca özgüvenim yerine geldi.ailemle yaşarken babamın hakaretleri ile kendimi bitirimişim.şu an o kadar huzurluyum ki ve ayrı ev olayı çok çok güzel. :)Sebeplerinizin hiç önemi yok ki kanun önünde. Bu adam öldürdüm ama bi sor bakalım neden öldürdüm demek gibi bir şey. Evi tutmak üzere sözlü bir anlaşma yapmışsınız, kapora ödemişsiniz o para artık o adamın parası olmuş. Vazgeçmeniz dışında hiç bir şey adamı ilgilendirmez.
kendinizi bu kadar haklı görüyorsanız yasal yollara başvurun.adli bir olay yaşandı.koruma kararı çıktı ve o karar bu mesken için geçerli.bu olaydan ötürü ben o eve taşınmadım
ev dolu idi ben tuttuğumda.vazgeçtim.bir hafta daha dolu kaldı.akabinde adam ertesi günü evi kiraya vermiş.bunu sorguladım benSenden hariç kimseye kiralamama karşılığı o kapora nedir bi öğrenim önce kapora için zaten sözlemeşme falan olmuyor vazgecerseniz paranız yanar net
neyse arkadaşım, sen yazmıştın daha önce konuma...şöyle yalnız yaşayınca özgüvenim yerine geldi.ailemle yaşarken babamın hakaretleri ile kendimi bitirimişim.şu an o kadar huzurluyum ki ve ayrı ev olayı çok çok güzel. :)
ben kaporanın tam tanımı da bilmiyordum.ben bu kaporayı ev tuttuğumuzda bir kira kapora alıyorlar ya ondan verdim.Adam haklı. Kapora verildikten sonra veren taraf vazgeçerse o para yanar. Ev için, araba için, telefon için, koltuk kanepe için her ne olursa olsun bu böyle.
Verip vermemesi adamın inisiyatifi, kısmen vermeyi uygun görmüş. Helal edip etmemeniz bir şeyi değiştirmez, adam hakkı olan parayı almış sonuçta.
Ev doluyken sana kiralayabildigine göre baskasına da kiralayabilirdi kapora verdin başkasına kiralamadı sonra vazgeçtin adam her türlü zararda git dava aç ama o 350 tlyide alırlar senden anlama sorunu yaşıyorsun benceev dolu idi ben tuttuğumda.vazgeçtim.bir hafta daha dolu kaldı.akabinde adam ertesi günü evi kiraya vermiş.bunu sorguladım ben
O dediğin depozito kapora başka birşeyben kaporanın tam tanımı da bilmiyordum.ben bu kaporayı ev tuttuğumuzda bir kira kapora alıyorlar ya ondan verdim.
Sizin dediğiniz depozito. Evde bir hasar oluşması durumunda ev sahibinin güvence parası. Kontrat bitiminde evden çıkarken evde hasar varsa para ev sahibinde kalır, yoksa iade edilir.ben kaporanın tam tanımı da bilmiyordum.ben bu kaporayı ev tuttuğumuzda bir kira kapora alıyorlar ya ondan verdim.
o dediğiniz depozito.ben kaporanın tam tanımı da bilmiyordum.ben bu kaporayı ev tuttuğumuzda bir kira kapora alıyorlar ya ondan verdim.
bir alakası yok :)Ee konuyla alakası ne bu durumun?
Sevindim adınıza, umarım böyle devam edebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?