EV KAPARAMI ALAMADIM....

önce bence insan olmak gerek..karşı tarafı anlayabilmek.alın teri dökmediğin paraya göz dikmemek gerek.yasal olarak da haklıyım.çünkü beklenmedik bir aileme saldırı oldu.90 günlük karar bu mesken için geçerli.orası için bir karar yok.dolayısıyla bu bir mücbir sebep.tutun ki oraya taşınacak olsam ev dolu idi.olanlar benim suçum mu.keyfiyetten bir vazgeçiş yok ki

Yasal olarak haklıysanız gidin dava açın o zaman. Parayı elden vermediyseniz (gönderdim dediğinize göre banka havalesi) ıspatlayabilirsiniz verdiğinizi. Ama elinize bir şey geçmez çünkü adam haklı, mahkeme masrafıyla başbaşa kalırsınız.

keyfiyetten vazgeçmedim.koruma kararı bu ev için alındı.eşim dengesiz biri.bu süreçte tek başıma orada yaşamak istemedim açıkçası.benim suçum mu
ben şöyle demedim.başka ev buldum demedim.orada keyfiyet olurdu.
birbirimizi anlasak bütün sorunlar çözülür aslında.hayır bazıları maddiyatla bozmuş kafayı

vazgeçerek değil, mücbir sebeplerle vazgeçmek durumunda kaldım.eşim aileme saldırmasaydı o evde kiracı olurdum.

Sebeplerinizin hiç önemi yok ki kanun önünde. Bu adam öldürdüm ama bi sor bakalım neden öldürdüm demek gibi bir şey. Evi tutmak üzere sözlü bir anlaşma yapmışsınız, kapora ödemişsiniz o para artık o adamın parası olmuş. Vazgeçmeniz dışında hiç bir şey adamı ilgilendirmez.

Forumda belki kaporayla ilgili acilan 20 tane konu okumusumdur. Aslinda mantigini anlamak zor degil ama nedense okudugum konularin tumunde konu sahipleri haksiz.
Zaten bir zarar olusmasi gerekmiyor geri vermemesi icin. Tamamen kendi inisiyatifinda olan bir sey karsi tarafin.
Haksiz olan sizsiniz bosu bosuna beddua etmeyin derim adama.

haram ediyorum tabi, neye karşılık aldı.olabilir insnaın başına herşey gelebilir.bu böyledir deyip, sahipsiz tek başına kadının parasına göz dikmek insanlık mı
Senden hariç kimseye kiralamama karşılığı o kapora nedir bi öğrenim önce kapora için zaten sözlemeşme falan olmuyor vazgecerseniz paranız yanar net

Adam haklı. Kapora verildikten sonra veren taraf vazgeçerse o para yanar. Ev için, araba için, telefon için, koltuk kanepe için her ne olursa olsun bu böyle.

Verip vermemesi adamın inisiyatifi, kısmen vermeyi uygun görmüş. Helal edip etmemeniz bir şeyi değiştirmez, adam hakkı olan parayı almış sonuçta.

neyse arkadaşım, sen yazmıştın daha önce konuma...şöyle yalnız yaşayınca özgüvenim yerine geldi.ailemle yaşarken babamın hakaretleri ile kendimi bitirimişim.şu an o kadar huzurluyum ki ve ayrı ev olayı çok çok güzel. :)

Senden hariç kimseye kiralamama karşılığı o kapora nedir bi öğrenim önce kapora için zaten sözlemeşme falan olmuyor vazgecerseniz paranız yanar net
ev dolu idi ben tuttuğumda.vazgeçtim.bir hafta daha dolu kaldı.akabinde adam ertesi günü evi kiraya vermiş.bunu sorguladım ben

Ee konuyla alakası ne bu durumun?
Sevindim adınıza, umarım böyle devam edebilirsiniz.

ben kaporanın tam tanımı da bilmiyordum.ben bu kaporayı ev tuttuğumuzda bir kira kapora alıyorlar ya ondan verdim.

ev dolu idi ben tuttuğumda.vazgeçtim.bir hafta daha dolu kaldı.akabinde adam ertesi günü evi kiraya vermiş.bunu sorguladım ben
Ev doluyken sana kiralayabildigine göre baskasına da kiralayabilirdi kapora verdin başkasına kiralamadı sonra vazgeçtin adam her türlü zararda git dava aç ama o 350 tlyide alırlar senden anlama sorunu yaşıyorsun bence

ben kaporanın tam tanımı da bilmiyordum.ben bu kaporayı ev tuttuğumuzda bir kira kapora alıyorlar ya ondan verdim.
Sizin dediğiniz depozito. Evde bir hasar oluşması durumunda ev sahibinin güvence parası. Kontrat bitiminde evden çıkarken evde hasar varsa para ev sahibinde kalır, yoksa iade edilir.

Konuda bahsettiğiniz ise kapora. İkisi farklı şeyler. Kapora evi tutacağınıza dair verdiğiniz taahhütü göstermek, ev sahibinin o arada evi başkasını kiralamasını engellemek için verilir. Evi rezerve ediyorsunuz yani. Rezerve ettikten sonra vazgeçerseniz de paranızın tamamı yanar.

Ee konuyla alakası ne bu durumun?
Sevindim adınıza, umarım böyle devam edebilirsiniz.
bir alakası yok :)
yeni bir ev arıcam.bielemdim ki nisanda tayin isticem.bu evde haziran 15 e kadar kalıcam.temmuzda tayinler açıklacak.ağustosa kalmaz sanırım.1 ay için ne yapıcam bilmiyorum.1 ay için ev tutulur mu.beş senedir buradayım.büyük htimalle giderim buradan.gerçi 2 yıl doğum iznim oldu ama 3 yl aktif çalıştım.inşallah giderim buradan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…