Ev kredisi, kararsızlık

okyanus2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
1.245
2.035
83
Hanımlar merhaba.
Biraz birikmişimiz biraz düğün takısı var. Üstüne kredi çekip ev almak istiyoruz. Eşim de ben de çalışıyoruz. Ben memurum eşim özelde.Ücretlerimiz ortalama aynı.

Bir ev beğendim, ancak elimizde olan meblağ kadar kredi çekmemiz lazım. Eldeki para evin yarısı anca ediyor, bu şekilde 5 yıllık kredi çekersek birimizin maaşı krediye gidecek.

Birde şöyle bir durum var, daha az kredi çekip çok borçlu olmadan ev sahibi olmak. Ama öyle ev de ya yeri çok iyi değil, ya istediğimiz gibi değil vs vs...

Şuan çocuğumuz yok, olursa mecburen bakıcı olacak, çünkü bakacak kimsemiz yok annem çalışıyor. Maaşlarımızdan birisi tamamen krediye giderse ücretsiz izin de alamam. Tek maaşla hem bakıcı ücreti hem bebek hemde geçim nasıl olur bilmiyorum.

Çok kararsız kaldım hanımlar.

Bir borca girince ödeniyor tatlım 5 yıllık değilde 10 yıllık çek tabi faizi çok orası ayrı mevkisi iyi olmayan bir yer 5 sene sonra değişiyor eşim ilk evini resmen kimsenin görmediği bir yerden almia evlenmeden önce şuanda mesela 2,5 katına satın almak isteyenler var

Naçizane fikrimi belirteyim. Evli falan değilim ama annem ile babamdan örnek vereyim. Bizim evde tek babam çalışıyor,memur. Bizimkiler belki de 4,5 ev alıp sattılar. En ufaktan başladılar. Oturduğumuz bi ev kuzey cephesiydi yani imkan ona yetmiş demek ki. Şimdi güney cephesi büyüklüğü falan da iyi. Hani belki o beğendiğiniz ev içinize çok sindi ama sizi çok zorlayacak diyorsunuz çocuğunuz olma durumunu da hesaba katarsınız sıkıntıya sokabilir şimdi. Orta halli alsanız belki zamanla değerlenir, 5,6 yıla daha güzel istediğiniz bi ev alırsınız. Her şey birden olmuyor yani ben bizimkilerde böyle gördüm.

hemen çocuk düşünüyor musunuz? 5 yıl çok uzun bir zaman değil aslında oturmak için bakıyorsanız olabılır hem 5 yıl boyunca maaşlarınız hep aynı kalmayacak.

hemen çocuk düşünüyor musunuz? 5 yıl çok uzun bir zaman değil aslında oturmak için bakıyorsanız olabılır hem 5 yıl boyunca maaşlarınız hep aynı kalmayacak.

Oturmak için alacağız nasipse. 4 yılı aşkındır evliyiz. Bana kalsa 1.5 sene sonra olsun çocuk ama bir yandan yaş da geçiyor 28 bitti 29 içindeyim. 1.5 sene sonra görevde yükselme ile maaşımda aslında biraz artış olacak ama yine de kararsız kaldık.

Oturmak için alacağız nasipse. 4 yılı aşkındır evliyiz. Bana kalsa 1.5 sene sonra olsun çocuk ama bir yandan yaş da geçiyor 28 bitti 29 içindeyim. 1.5 sene sonra görevde yükselme ile maaşımda aslında biraz artış olacak ama yine de kararsız kaldık.
bence hiç düşünmeyin bile 5 yıllık olanına girin o arada zaten maaşlarınızda artar ;) 1,5 yıl sonra çocuk olsa doğması zaten 2,5 yıl sonra da geriye 2 sene kalıyor göz açıp kapayıncaya kadar gecer

Bazıları 20 sene calisip ev sahibi olamiyo.
5 yılda ev sizin olacaksa super hemen alın bence

İnanın kiraya çok para vermeyelim diye ödeyebilecek durumumuz olmasına rağmen uygun semtte uygun ev tuttuk. Mutfak banyo filan çok kullanışsız. Neyse dedik para ele gidecek, hep biriktirme odaklıyımdır, gençken çalışıyorken alalım mantığında

İnanın kiraya çok para vermeyelim diye ödeyebilecek durumumuz olmasına rağmen uygun semtte uygun ev tuttuk. Mutfak banyo filan çok kullanışsız. Neyse dedik para ele gidecek, hep biriktirme odaklıyımdır, gençken çalışıyorken alalım mantığında
Cok guzel yapmissiniz. Bende evlenir evlenmez alicam insAllah. Ne oluyorsa gençken oluyor. Imkanlariniz varken alın. 5 yil sonra çocuğunuz olur. Bosyere kredi ve kira odeyeceginize birikim yaparsınız çocuklara harcarsınız. Bakıcılara verirsiniz

Ucuz pahalı deme al.
Benim annem babam yıllar önce yaptıkları birikimi iyi değerlendirdiler. Yaşlanınca ev, birikim daha önemli oluyor.

Eşimin maaşı komple kiraya gidiyordu 4 sene önce. Ama zam oranlarıyla rakam daha makul kira seviyesine denk geldi bile. 4 buçuk seneyi geçti hatta.. Ama bizimki 10 senelikti.
Siz bir niyet edin. Devamı geliyor. Borç yapılmadan ev sahibi olunmuyor artık. Öyle bir devirdeyiz.
5 sene dediğinize göre maaşlarınız iyidir diye düşünüyorum. Zamanla çocuk olup o kreşe başlayana kadar ödeyeceğiniz kredi taksidi de hafifleyecektir.
Her şey gençlikte yapılıyor. Akarken doldurmak gerekiyor.

Back
X