ev kredisini ben çekmek istemiyorum

yanlış biliyorsunuz...borçlar sahsındır.tabıkı yanlış ama malesef kanun boyle

Medeni kanun der ki
4. Artık değer
Madde 231- Artık değer, eklenmeden ve denkleĢtirmeden elde edilen miktarlar da dahil olmak üzere her eĢin
edinilmiş mallarının toplam değerinden bu mallara ilişkin borçlar çıkarıldıktan sonra kalan miktardır.

Madde 236- Her eş veya mirasçıları, diğer eşe ait artık değerin yarısı üzerinde hak sahibi olurlar. Alacaklar takas
edilir.

Borçlar bölüşülür derken demek istedigimi anlatabildim mi?

benim eşim de kara listede.
seneye bi araba alalım diyoruz. kredi çekersin diyor.
araba da benim üstüme olur diyor (vergisi daha az çıksın diye)
zaten evlendiğimden beri sürekli kredi ödüyorum. seneye bitince hemen yenisini çekermişim.
geçen gün bu yüzden ona kırıldım. ama anlamadı demek istediğimi.
ben de maaşımı 1 kere olsun tam almak istiyorum.
hiç kredi kesintisi olmadan maaş almadım 3 seneden fazladır çalışıyorum.
hadi benimki kara listede. sizin eşiniz neden çekmiyor?

Krediyi neden kendisi çekmiyor diyen arkadaşlar için alıntıladım. Muhtemelen aylık belgelenebilir gelir ve çalıştığı yer konusunda sorun oluyor.

Krediyi neden kendisi çekmiyor diyen arkadaşlar için alıntıladım. Muhtemelen aylık belgelenebilir gelir ve çalıştığı yer konusunda sorun oluyor.
SSK da sorun olabilir bence konu sahibine sormuştum aslında bir kaç yerden maaş yatıyorsa gelirini belgeleyemiyor bence.

Siz çekince ne oluyorsa o çekince de o oluyor.
Eşine güveniyorsan çekilebilir.
Ama durum iç açıcı değil demişsin bu durumda ikiniz de çekmeyin tabi o ayrı.

Yarın ne olur boşanır mıyız diye bakılan evlilik evlilik değildir zaten. Ha o çekmiş ha siz. Sana güvenmiyorum kendimi riske atamam demek bu resmen.

Ha sen Ha o ne farkeder? hayat arkadaşı degilmisiniz neden bu ayrımcılık? ya söyle olursa, ya böyle olursa diye diye biyere gelinmez.

Şaka gibi ya böyle menfaatçi evlilik olmaz. Evlilikte herzaman risk vardır ne yani boşanabilşriz diye ev sahibi olamıcak mısınız? Evlilikte böyle şeylere gerek yok.

Madem eşlerin birbirine güveni yok sizde yarı yarıya çekin.100bin tl mi laxım 50 bin siz çekin 50 bin eşiniz çeksin.yoksa ev sahibi olmak hayal olur sizin için.

Eğer gerekçen mesela 10 yıllık kredi.. Ama sen 10 yıl çalışmayı düşünmüyorsun?
Ama borca girmeden de bir şey sahibi olunmuyor bu da bi gerçek.

bence sen ben yaptıkça aranızdakı ucurum uzar da uzar..

he şu var ama ; eğer sonunuzu kestıremıyorsanız,sıze hep uyanık davranıyorsa o zman haklısınız..ama eger kredı notu dusuk dıye sızden boyle bsy ıstıyorsa ben masum karsılarım

Krediyi eşim değil de, ben çekebilecek durumda isem, hemen atlarım, "tamam hayatım benim maaşım krediye gitsin, senden gelenle de geçiniriz nasılsa evimiz olcak yuppiiii " diye.

Ben cidden sizi anlamıyorum.
Hayatı paylaşmak bu değil midir?
Sizin birbirinize güveniniz yok bence.

İstemiyorsan yapma.Kadınlar birşeyleri hissederler emin..Dediğin doğru borç psikolojisi çok kötü.Hatta imkanınız varsa birikime devam ediniz veya bütçenize uygun bişeyler alınız.

sizi eski konularınızdan hatırlıyorum eğer ev alırsanız ordan hiç kurtulamazsınız asıl sorun bu
bir arkadaş demişki 50 50 sen ve eşin kredi çekin en kötüsü

Ayrılık durumunda mal yarı yarıya bölünür. Borç bölünmez

yok öyle birşey arkadaşım
şahsına çekilmiş olan ihtiyaç kredisi kredi kartı borcu değil ki söz konusu
ev kredisi ev zaten ipotekli olucak bankadan
olası ayrılma durumunda mahkeme kalan borcu da değerlendirerek bölüşüm yapar
yada ev satılır bankaya kalan borcu kapatılır fek yazısı alınır kalan para eşlere eşit paylaştırılır

Oldu çok yakın bi ark. ım şu an ödüyor o borcu.

üzüldüm arkadaşınıza
ama hatalı davranmış yada avukatı yanlış yönlendirmiş
yada belki ev kredisi değil ihtiyaç kredisi olarak çekilmiştir olabilir
mahkemeye evin kredisinden kalan borcu, kredinin arkadaşınızın üzerine olduğu dosyaya gerekli evraklar ile sunulsaydı borç arkadaşınıza kalmazdı buna eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…