• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev kredisini ben çekmek istemiyorum

İyide zaten ev kredi çekerken karı kocanın ortak gelirine yani hane gelirine bakıyorlar ki. Sizin tek geliriniz yeterli oluyor mu? Ayrıca ev alırken zaten evlilik sonrası edinilen mal ortak. Ama borç bitmeden boşanma durumunda da borcuda ortak oluyor. İki tarafta ödemek istemezse satılıp borcu kapanıp kalan para ikiye bölünüyor. Bir taraf borcu üstlenirse de o zamana kadar ödenmiş kısmının yarısını boşanan eşine verip sonrasını devralarak evin sahibi oluyor.
Ha eğer siz ev kredisi değilde tüketici kredisi çekerek ev alacaksanız o zaman olay farklı. Ama oda saçma olur.

Bu arada boşanma durumu düşünerek yapılacak yatırımdan vazgeçilmesi söz konusuysa zaten ortada evlilikte yoktur benim gözümde.

Bizde ev almayı düşünüyoruz ve benim kredi notum eşimden çok daha yüksek. Araba alırken de krediyi ben çektim araba benim üzerime ev alırsak da yine ben çekiyor olacağım. Valla aklımın ucundan köşesinden bile geçmedi boşanırsak kredi borcu ne olur diye. Allahım yazdıysa bozsun ama öyle bir şey olursa benim eşim ceketini alıp gidecek yapıda bir erkek zaten.
Bende o maddi hesaplar peşinde koşmam. aldığımız edindiğimiz her şey zaten kızlarımızın.

üzüldüm arkadaşınıza
ama hatalı davranmış yada avukatı yanlış yönlendirmiş
yada belki ev kredisi değil ihtiyaç kredisi olarak çekilmiştir olabilir
mahkemeye evin kredisinden kalan borcu, kredinin arkadaşınızın üzerine olduğu dosyaya gerekli evraklar ile sunulsaydı borç arkadaşınıza kalmazdı buna eminim
:KK57: Valla şimdi arayıp anlatıcam bunu yakın ark.ım çünkü . Ne ödüyor o zaman bu kız. Ama erkeğin böyle uyanıkça davranışları işi kadına yıkma çabaları :KK11:. İnşallah çekmez bu arkadaş.

:KK57: Valla şimdi arayıp anlatıcam bunu yakın ark.ım çünkü . Ne ödüyor o zaman bu kız. Ama erkeğin böyle uyanıkça davranışları işi kadına yıkma çabaları :KK11:. İnşallah çekmez bu arkadaş.
öğrenin gerçekten, lütfen yazın ama sonucu da, merak ettim :KK17:boşu boşuna borç mu ödenir bu devirde :(

bu şehirde ev almak buraya gömülmek istemiyorum

eşim zaman zaman çok gereksiz iyilik niyetiyle insanlara fazla toılerans tanıyor maddi yönden alacağı varsa erteliyor elemanlara cömert davranıyor vs. parasının kıymetini bilsin istiyorum
yani direkt boşanırız boşanırsak ne olur düşüncesi değil aslında benimkisi,

her şey ortak olacak ama resmiyette borç onun üstüne olması beni psikolojik olarak biraz da olsa rahatlatacak onu da bu psikoloji zorlasın istiyorum ki para konusunda daha dikkatli olsun,
bütün itirazlarıma rağmen bu ildeyiz, bütün itirazlarıma rağmen burda iş kurdu, bütün itirazlarıma rağmen burdan ev alıyor, kiralar gerçekten çok pahalı,

ne bileyim istemiyorum içimden gelmedi krediyi benim çekmem, yoksa hangi kadın sevinemz ki evi olsun?? ama bu ev benim istediğim döngüde olmuyor, bura eşimin memleketi ve eşim beni neye zorladıysa neyi benim rızamı almadan yaptıysa hayır görmedik, bakalım bu defa ne olacak ve istemediğim şeyler için artık sorumluluk almak sitemiyorum belki bu şekilde soğuyacak içim bilemiyorumm.......

akşam kendm çekerim dedi moralimi bozdun ama dedi, sırf senin üstüne olsun diye ben sen çek demiştim dedi ama bakalım neler olacak...... çok hırslı bu ev konusunda

Kadınlar para harcamayı sever (örnek ben)Ev kredisini ben çektim ev mecbur benim üzerime oldu.Her ay 1500 TL kesiliyor ama yasalar önünde ortak karı koca .Kocanız para biriktirmeyi seven biri ise bence mantıklı .

Ben Size ne olduğunu söyleyeyim umarım böyle düşünmemiştir diye umarak. Boşanma durumunda evlilikte edindiğiniz mallar ortak sizin üstünüze olsa bile ama kredi ortak değil boşanma durumunda ödemek istemiyorum diyip çekilebilir bir avukattan böyle ogrenmistim
Bu kadar artniyet düşünülecekse boşanın o adamdan .Bana çok saçma geliyor bu tür söylemler .Koca bu yahu .Adamla hayatınızı birleştirmişsiniz yatağınızı kadınlığınızı vermişsiniz çocuk yapmışsınız boşanma anında şöyle böyle .Boşayın o zaman güveniniz yoksa .Haksız mıyım?(sizin için değil bu şekil düşünenlere söylüyorum )

hayat müşterek bence sen ben olmammalı ama ...bir arkadaşımızda söylemiş mallar evlilikte ortak olur zaten boşansanda eşin %50 evin sahibi ancak şunu yapabilirsin .

eşinle ortak kredi çekebilirsiniz hem eşinede şunu aşılayabilirsin ben sadece tapu benim adıma olsun istemiyorum ortak olsun diyerek kriyide ortak almış olursunuz böylece allah göstermesin tabiki ama boşansanızda ortak borç olacağı için ödemek zorunda kalır.

bu şehirde ev almak buraya gömülmek istemiyorum

eşim zaman zaman çok gereksiz iyilik niyetiyle insanlara fazla toılerans tanıyor maddi yönden alacağı varsa erteliyor elemanlara cömert davranıyor vs. parasının kıymetini bilsin istiyorum
yani direkt boşanırız boşanırsak ne olur düşüncesi değil aslında benimkisi,

her şey ortak olacak ama resmiyette borç onun üstüne olması beni psikolojik olarak biraz da olsa rahatlatacak onu da bu psikoloji zorlasın istiyorum ki para konusunda daha dikkatli olsun,
bütün itirazlarıma rağmen bu ildeyiz, bütün itirazlarıma rağmen burda iş kurdu, bütün itirazlarıma rağmen burdan ev alıyor, kiralar gerçekten çok pahalı,

ne bileyim istemiyorum içimden gelmedi krediyi benim çekmem, yoksa hangi kadın sevinemz ki evi olsun?? ama bu ev benim istediğim döngüde olmuyor, bura eşimin memleketi ve eşim beni neye zorladıysa neyi benim rızamı almadan yaptıysa hayır görmedik, bakalım bu defa ne olacak ve istemediğim şeyler için artık sorumluluk almak sitemiyorum belki bu şekilde soğuyacak içim bilemiyorumm.......

akşam kendm çekerim dedi moralimi bozdun ama dedi, sırf senin üstüne olsun diye ben sen çek demiştim dedi ama bakalım neler olacak...... çok hırslı bu ev konusunda

o zaman sorunun çözümü krediyi onun çekmesi de değil ki?
Kazık çakmış oluyorsunuz oraya bir nevi işler bu haldeyken.

İyide zaten ev kredi çekerken karı kocanın ortak gelirine yani hane gelirine bakıyorlar ki. Sizin tek geliriniz yeterli oluyor mu? Ayrıca ev alırken zaten evlilik sonrası edinilen mal ortak. Ama borç bitmeden boşanma durumunda da borcuda ortak oluyor. İki tarafta ödemek istemezse satılıp borcu kapanıp kalan para ikiye bölünüyor. Bir taraf borcu üstlenirse de o zamana kadar ödenmiş kısmının yarısını boşanan eşine verip sonrasını devralarak evin sahibi oluyor.
Ha eğer siz ev kredisi değilde tüketici kredisi çekerek ev alacaksanız o zaman olay farklı. Ama oda saçma olur.

Bu arada boşanma durumu düşünerek yapılacak yatırımdan vazgeçilmesi söz konusuysa zaten ortada evlilikte yoktur benim gözümde.

Bizde ev almayı düşünüyoruz ve benim kredi notum eşimden çok daha yüksek. Araba alırken de krediyi ben çektim araba benim üzerime ev alırsak da yine ben çekiyor olacağım. Valla aklımın ucundan köşesinden bile geçmedi boşanırsak kredi borcu ne olur diye. Allahım yazdıysa bozsun ama öyle bir şey olursa benim eşim ceketini alıp gidecek yapıda bir erkek zaten.
Bende o maddi hesaplar peşinde koşmam. aldığımız edindiğimiz her şey zaten kızlarımızın.
ne mutlu size . Benim gibi düşünenler olunca seviniyorum .
Şu evlilik programlarına bakın yozlaşmayı görün.
Üzerine evin var mı araban var mı?
Kendini satmanın başka türlüsü .
Ondan sonra da yok evlilikler neden yürümüyor .
Yürümez tabi .

Amacı başka herhalde yukarıda yazdığımı kendisine söyleyin bakalım ne diyecek
evin sizin üstüne yapılmasının hiç bir önemi yok

bende yazın ev kredisi çektim 170000 civarı ama hiç düşünmedim neden ben diye ..şüpheyle yaklaşılacak bir durum yok bizim için ben ev kredisini ödüyorum oda çocuğun okul taksitini bakıcı ve fatura mutfak vs..aranızda güvensizlik gibi bir durummu var acaba

tek başıma ödemem sanırım yani tüm maaşım krediye gitse bile evin ihtiyaçlarını ve benim ihtiyaçlarımı karşılar eşim, şimdilik gördüğüm bu, ama şimdilik çok şükür ki kendi ihtiyaçalrımı rahatlıkla karşılayacak maddi güçteyim eşim bana cömertlik yaparken bunun rahtlığıyla yapıyor diye aklıma geliyor hep, ama yarının ne olacağı belli olmaz, benim güvenimi sarsacak bi sürü şey de oldu bu evlikte, diyorum ya şu içime kurt düşürerek beni zorlayarak yaptırdığı herşey için bin pişman oldum ,
üstteki mesahjınız için de şunu söyleyeyim sizin canınız hiç yanmamış belli ki, maalesef hiç bişey öyle sandığınız gibi tozpembe olmuyor,ben yıllarca evliliğimin eşime yapacağım güzelliklerin hayali ile yaşamış bir insandım:KK43:(( keşke şimdi de içim rahat rahat onun isteidği herşeyi yapacak inançta ve saflıkta olabilseydim
Sanırım siz memursunuz, eşiniz değil bence o yüzden siz çekin demiş.

belki önceden çekmiş olduğu kredi vardır..bu arada borç yapmadan birşey sahibi olmak zor bu devirde...:KK43:

Medeni kanun der ki
4. Artık değer
Madde 231- Artık değer, eklenmeden ve denkleĢtirmeden elde edilen miktarlar da dahil olmak üzere her eĢin
edinilmiş mallarının toplam değerinden bu mallara ilişkin borçlar çıkarıldıktan sonra kalan miktardır.

Madde 236- Her eş veya mirasçıları, diğer eşe ait artık değerin yarısı üzerinde hak sahibi olurlar. Alacaklar takas
edilir.

Borçlar bölüşülür derken demek istedigimi anlatabildim mi?

burda madde 231 den bahsedılmıyor o ayrı bırsey......kaç tane ılamda bu şekılde artı deger uzerınden borcun boluşuldugunu gördunuz...ben hıç görmedım
ama mallarda esıt hakka sahıpler

Yorumları okumadan aklıma gelen bir olaydan kısacık bahsetmek istiyorum.
Geçtiğimiz ağustos ayında bir tanıdığımızın oğlu evlendi. Adam polis, eşi sanırım hemşire. Çok yakından tanımadığım için hatırlamıyorum.
Bunlar evlendikten hemen sonra kredi çekip ev ve araba almışlar. Krediyi çocuk çekmiş nasıl olsa evliyiz diye.
Aradan 3 ay geçti ve duydukki boşanma kararı almışlar. Şimdi çocuk evi ve arabayı satıp kredi borcunu kapatmaya çalışıyormuş. İşin içinde düğün, eşya masraflarıda var. Zor durum. Ben olsam ne yapardım inanın bilemedim..

Allah'ım neden benim eşim şu borç altına girmek konusunda çok çekingennn :( Keşke benim eşimde istese böyle gözümü kırpmadan çekerim inanın... Ben yalvarmama rağmen ev sahibi olmak istemiyor adam sanki.... Hem neden çekmeyesiniz ki en olmadı evinizi kendiniz ödersiniz zaten krediyi çektiğiniz için ev sizin üzerinize olacak...

sizin çekmeniz evide sizin üstünüze yapması gerek. çevremde bütün çiftmleirn böyle.. sini maaş krediye gider onun maaşıyla geçinirsizi. o çekse ve sizin maaştan geçinseniz onun sizden para istemesi yada sizin maaş kartınızı onun kullanması daha sıkıntı çıkartır. hem maddi hem manevi bu yüzden en münasip olan sizin kredi çekmeniz bence

Back
X