Belli bir yaşa gelmiş oturaklı bir insan böyle durumlarla umarım karşılaşmamIlk evliligimde yaşamıştım adam bariz kompleks yapmıştı. Yani sanki bir avantaj degil dezavantaj olmuştu benim için.
Biz eve giren paraları anneme veririz kişisel maaşlarımiz hariçkirayı kim alıyor peki?
O kadarını da yapmazsam nasil huzurlu uyuyabilirim ki alıştığı düzene devam edecek kadar geliri olmalıValla insanlar okudugunu neresinden anlıyor aklım almıyor.8 sayfadır arkadaş hala evin nasıl üstüne kaldıgını mirasın nasıl paylaşıldığını falan anlatıyor.oysa ilk mesajdan anlatmış.gayet net.annen haklı diyen , miras hukukunu bilmeyen, yok miras çocuklara kalmamalı diyen...
Bizim buralarda bir laf vardır.Ölüm hak miras helaldir.eş hakkı kaç evlat olursa olsun 4 te 1 dir.Annenize bunu hatırlatın sevgili konu sahibi.Güle güle oturun evinizde.isterseniz satar daha lüksünü alırsınız.isterseniz boş bırakırsınız.zaten kardeşinizle hakkınız olan diger evi annenize vermişsiniz.fazlasıula cömert davranmışsınız.erkek kardeşinize de ileride gelini rahata alıştırma diyecek mi?
Biz eve giren paraları anneme veririz kişisel maaşlarımiz hariç
Her bebek nasibinde doğar inşallah doğacak bebeğiniz daha okula başlamadan çok çok güzel bir eviniz olurEv sizin değil mi annenize ne oluyor.
İster oturursunuz, ister kirasını alırsınız...
Bu annenizin kararına bağlı değil ki...
Zaten babanızdan ne kalıyorsa evlatlara %75 eşe %25 kalır.
Annenize göre hareket etmeyin.
Benim şu an evim olsa anında geçer otururum. Maalesef yok
Annen zaten bitinde oturup birini kiraya verecek ne alakası var mirasta olsa sonuçta sana kalmış bir ev. Evlendiğin adam senin her şeyin oluyor onda olsa kaynanan gelin hazıra alışmasın git kiraya dese kıyamet kopar . Ben bu insanları anlamıyorum her şeyi erkek yapsın. Niye hani erkek kadın eşittik ne oldu . Sende varsa da onda varsa da evlilikte ikinizin olmalı. Öyleyse sen ayrı yaşa o ayrı yaşasınbabamdan aynı binada 4 tane ev kaldı biz de iki kardeş birer tanesini kendimiz için kullanacağız annem birinde oturacak birinden de kira geliri olacak ben evlenmek üzereyim kendi evimde oturmak istiyorum annem kiraya cik adami kolaya alıştırma diyor kız cocugusun sen bana yanlis yapıyorsun elimden gelirimi alıyorsun kocan baksın sana diyor benim aylık gelirim 5 bin kadar hayatımdaki insanında 7 ile 9 bin arası değişiyor 3 bin neden kira vereyim neden bana bu kadar sığ davraniyor
Hayır yanlış biliyorsunuz çocukların miras hakkı 75 dir kadına 50 kalmıyor bu konu sahibi iki kardeş olduğuna göre 4 evden sadece 1 annenindir kalan iki ev tamamen kardeşin diğer fazla kalan ev ise iki kardeşin müşterek olarak kalırHerkese 1 ev dusmuyor bildigim kadariyla. Anneniz mirastan %50 alir yani 2 ev onun. Kardesinizle siz %25%25 aliyorsunuz.. Yani birer daire sizin. Anneniz kendi hakki olan dairenin birinde otursun, birini kiraya versin. Sizin babadan kalan yasal hakkiniza bu sekilde mudahele etmeye hakki yok. Kesinlikle dinlemeyin bu konuda annenizi.
Ancak bir acidan annenizin soyledigi de dogru. Rahata alistirma konusu... Oyuzden babanizdan kalan evde otursaniz bile kredi cekip bir daire daha alip esinize odetebilirsiniz. Ya da ortak odersiniz. Nasil uygunsa.
Bu düşüncesi çok güzel.Kendi istiyor çocuk bakmayi sen ise gidince çocuğu bana getireceksin gebertirim seni kimse bakamaz torunuma diyor
Ne güzel düşünmüşsünüz bravo.burada hayırsız evlat ilan edilecektiniz neredeyseO kadarını da yapmazsam nasil huzurlu uyuyabilirim ki alıştığı düzene devam edecek kadar geliri olmalı
Ya çok duygulandım biliyomusunuz valla burnum sızladı gözlerim doldu.Her bebek nasibinde doğar inşallah doğacak bebeğiniz daha okula başlamadan çok çok güzel bir eviniz olur
UmarımBelli bir yaşa gelmiş oturaklı bir insan böyle durumlarla umarım karşılaşmam
Bence anneniz kısmen haklı. Oturtturmak istemeyebilir,oraya kiraya vermek isteyebilir,sonucta ev onun. Ama sırf evleneceğiniz icin bu kafadaysa sığ düşünüyor.
Eşimin rahata alışması gibi bir durum yok çok gururlu bir adamdır bana bir gün benim evimdw oturuyorsun diye şakasını yaparsan o evden seni alır çıkarım dediAnnenizin ayrımcılık yapması saçma. Bu zamanda kira vermek, ev geçindirmek kolay değil. Ama eşinizi hazıra alıştırırsanız sürekli rahata konmak ister.
Ben çok ağır bi iste çalışıyorum ve işimi de çok seviyorum pasta chefi olmayı istiyorum bu yüzden coxuk da olunca mecbur aile büyüklerinden birine yakin oturacağızBu düşüncesi çok güzel.
Evleneceğiniz insan bu durumu nasıl değerlendiriyor? Evlenince sizin evinizde mi yaşamayı düşünüyor? Biz ayrı ev mi bakalım diyor?
O ev zaten sizinmis bu haktan mahrum birakilmiyorsunuz.... en kötü ihtimal belki de hayırlıdır bilemiyorum ayrı bir tutarsınız huzurla yaşarsınız. Maddi olarak gecinebilecek durumdasınız.
Annenize bencil diyemem ama kız erkek evlat ayrımı yapıyorsa yanlış yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?