EV MESELESİ

Ben olsam kendi evimi öderim. Çevremde pek çok örnek gördüm. Adam yıllarca borç ödüyor. Miras durumunda kimse bu durumu dikkate almıyor. Karşı tarafı enayi yerine koyuyorlar. Ben o yüzden ortak hiçbir iş yapmam. Gerekirse 100 000 fazla ödeyim ama temiz benim malım olsun.

sımdı bazı sorularım olacak saglıklı ve dogru yorum yapabılmem ıcın anlamak acısından
4 ev var ucunde cocuklar oturuyor
cocukların oturdugu o evlerın borcu odenırken tum cocuklar destek oldu mu ?
hepsını anne baba odeyıp sadece sıze gelınce sız odeyın kendı evınızın mı dıyorlar
bu eve gectıgınızde dıger kardesler bırsey dedı mı o en guzel evde bız nıye bu evdeyız dıye yoksa herkes kendı ıstedıgını mı sectı

Herhangi bir ödeme yapacaksanız evi üstünüze alın ödemelere 3. Kişileri dahil etmeyin yaptığınız ödemeyi evin konumuna sayarsınız 2 gün sonra ama o evin konumu daha iyiydi gibi bir söylemle karşılaşmazsınız

madem oyle iste boyle demis kadin.
B booksmoney diger abinin oturdugu ev borclu mu? onlar borcsuz evde oturuyor ev onlarin olacak. sizinkinin borcu var. borcu ortak odenirse ev de ortak olacak anladigim? sizin sucunuz borclu evde oturuyor olmak mi.. onlara ne yapildiysa size de o yapilsin.

sımdı bazı sorularım olacak saglıklı ve dogru yorum yapabılmem ıcın anlamak acısından
hepsını anne baba odeyıp sadece sıze gelınce sız odeyın kendı evınızın mı dıyorlar
bu eve gectıgınızde dıger kardesler bırsey dedı mı o en guzel evde bız nıye bu evdeyız dıye yoksa herkes kendı ıstedıgını mı sectı
Siz ödeyin demiyor annesi 3 cocuk birleşin borcu kapatın diyor. Vakti zamanı gelince de evleri ona göre ayırırlar. Zaten biri boşta kalacak bu ev kalır satar parasını bölüşürler falan. Yank anneyi rahatlatmakta fayda var.

Siz ödeyin demiyor annesi 3 cocuk birleşin borcu kapatın diyor. Vakti zamanı gelince de evleri ona göre ayırırlar. Zaten biri boşta kalacak bu ev kalır satar parasını bölüşürler falan. Yank anneyi rahatlatmakta fayda var.
ara yorumları okumamıstım sımdı anladım
pekı kardesler buna razı mı anne kafasına gore mı konusuyor
kardeslerın oturdugu evde de aynı sekılde mı olmus odeme planı

ne karısık ısler ya :D

ara yorumları okumamıstım sımdı anladım
pekı kardesler buna razı mı anne kafasına gore mı konusuyor
kardeslerın oturdugu evde de aynı sekılde mı olmus odeme planı

ne karısık ısler ya :KK70:
Şöyle kuzum 4 ev var bırınde konu sahıbı bırınde bı abı bırınde kv ıle başka kardeş oturuyor. Bır evde kırada. Konu sahıbının evının çok az borcu kalmış ama anladığım kadarıyla kv emekli maaşının yarısı gıdıyor konu sahıbıde ben bu evde oturayım altınlarla kıra vermıyırum onlarlada yenı bı ev daha alırım demış. Kv de bellı kı zor durumda maaşın yarısı ıle kıradan gelen para gıdıyor banka 1900 ödüyor. Kadın uc kardeş bu evın borcunu kapatın dıye önerıde bulunmuş belli kı zorda kalıyor. Kı mantıklı uc kardeş öderse san ki oturdukları eve harcanmış gıbı sayılır herkes oturduğu eve sahıp olur konuşurlar bence kv mantıklı konuşmuş. Ama konu sahıbıne kalırsa dığer evın kırasıyla altınlarıyla 2. evım olucaktı dıye dert yanıyor kadının kuş kadar maaşı var borç oduyor kımın umrunda

Şöyle kuzum 4 ev var bırınde konu sahıbı bırınde bı abı bırınde kv ıle başka kardeş oturuyor. Bır evde kırada. Konu sahıbının evının çok az borcu kalmış ama anladığım kadarıyla kv emekli maaşının yarısı gıdıyor konu sahıbıde ben bu evde oturayım altınlarla kıra vermıyırum onlarlada yenı bı ev daha alırım demış. Kv de bellı kı zor durumda maaşın yarısı ıle kıradan gelen para gıdıyor banka 1900 ödüyor. Kadın uc kardeş bu evın borcunu kapatın dıye önerıde bulunmuş belli kı zorda kalıyor. Kı mantıklı uc kardeş öderse san ki oturdukları eve harcanmış gıbı sayılır herkes oturduğu eve sahıp olur konuşurlar bence kv mantıklı konuşmuş. Ama konu sahıbıne kalırsa dığer evın kırasıyla altınlarıyla 2. evım olucaktı dıye dert yanıyor kadının kuş kadar maaşı var borç oduyor kımın umrunda
bence de kayınvalıdenın ustunden yuku bıraz alınmalı
zaten az kalmıs borc
altınları bozdurmaları da sart degıl kira odedıklerını farzetsınler hıc ev olmasaydı mecbur kıra odenecektı kredıyı kıra gıbı dusunurlerse kı zaten az kalmıs hemende kapanır gıder borc altın satmaya bıle gerek yok aslında

bence de kayınvalıdenın ustunden yuku bıraz alınmalı
zaten az kalmıs borc
altınları bozdurmaları da sart degıl kira odedıklerını farzetsınler hıc ev olmasaydı mecbur kıra odenecektı kredıyı kıra gıbı dusunurlerse kı zaten az kalmıs hemende kapanır gıder borc altın satmaya bıle gerek yok aslında
Aynen yanı emekli maaşları belli memur emeklilerı bıle 3 bın almıyor. Mal mulk sıkıntı ya herkes derdıne düşüyor.

Aileyle, akrabayla ortak iş, ortak mala girmezdim ben, sıkıntı yaşamayan cok az insan vardir herhalde.
Eşimin ciddi iş sıkıntısı cektigi ve işlerinin bozuldugu bir donemdeyken abisi ortak iş teklif etmişti o zamanlar bile girmemiştik. İyiki girmemisiz
Çok asiri caresiz ve mecbur degilseniz yapmayin ortakli iş.

Ortada borcu ödenen bir ev varken; sizinde ayrı bir ev almak istemeniz,mantık olarak diğer 3 tane evin 3 kardeşe kalacağı düşünüldüğü zaman, kv düşüncesinde haklı olabilir.Ortada tek ev olsaydı siz kendi düzeninizi kurmak istemekte haklıydınız ilerisi için ama evlerin pay olacagı bellı fakat şu belli değil sanırım sizin bulunduğunuz evin iyisi oldugunu soyledınız ;Ev seçme lüksü başlıyor burdada ev sahibi olma kaygısı değil anladığım kadarıyla siz bulundugunuz evi garantilemek istiyorsunuz doğrumu?
Evet. Dediğim gibi evin konumu iyi. Yarın öbür gün paraya ihtiyacı olan diyecek ki bu evi satalım ve biz hiçbir şey diyemeyeceğiniz çünkü 3 kişinin hakkı olmuş olacak. Ve ben de böyle bir şeye yatırım yapmak istemiyorum.

Bence siz yanlış anlamışsınız, konu sahibi bizi aydınlatırsa daha iyi olur, ben konu sahibinin anlattıklarından hazır bu evde oturuyorken, birikim yapmak için kendi mehrini peşinat olarak verip tapusu kendilerine ait bir ev daha almayı ve aldıkları evin kredisinide bir kısmını aldığı evden gelecek kira geliriyle üstünüde kendisi ödeyerek ev sahibi olmak istemiş diye anladım, yoksa kayınvalidenin hem evinde oturup, kayınvalideninde kirada olan evinin kirasını istemiyor, bunu duyan kayınvalide de ev peşinatı olarak verecekleri gelinin mehrini bana verin oturduğu evin borcunu kapatın demiş. Bence haksızlık burada, tamam kimse kimseye oturmak için ev vermek zorunda değil ama diğer evlatlarıda annelerinin evinde oturuyor, onlardan böyle birşey talep edilmemiş neticede.
Evet tam olarak dediğiniz gibi. Aldığımız evi kiraya vericektik bir kısmı oradan ödenecekti.

Evet evlerin borcu ödenirken herkes destek olmuş.
Hayır bu zamana kadar siz ödeyin gibi bi muhabbet yoktu bu ev mevzusu açılınca böyle oldu. Diğerleri de ortak ödenmişti sadece kalan belli bir kısmı annenin emeklisinden kesiliyordu.
Hayır bir şey demediler çünkü kendilerinin o evlerde bi düzenleri vardı ve dediğim gibi evin bir balkonu yok o derece küçük bir ev. Diğer evin ise 3 tane balkonu var ve 4 oda büyük.

madem oyle iste boyle demis kadin.
B booksmoney diger abinin oturdugu ev borclu mu? onlar borcsuz evde oturuyor ev onlarin olacak. sizinkinin borcu var. borcu ortak odenirse ev de ortak olacak anladigim? sizin sucunuz borclu evde oturuyor olmak mi.. onlara ne yapildiysa size de o yapilsin.
Evet biz şu an evde oturduğumuz için mecburen ödemek durumundayız gibi görünüyor ama benim rızam yok bu duruma.

Yalnız anlamadığınız şey ben kendi almak istediğim evden kira alacaktım yani şu an kirada olan evden değil.

Evet evlerin borcu ödenirken herkes destek olmuş.
Hayır bu zamana kadar siz ödeyin gibi bi muhabbet yoktu bu ev mevzusu açılınca böyle oldu. Diğerleri de ortak ödenmişti sadece kalan belli bir kısmı annenin emeklisinden kesiliyordu.
Hayır bir şey demediler çünkü kendilerinin o evlerde bi düzenleri vardı ve dediğim gibi evin bir balkonu yok o derece küçük bir ev. Diğer evin ise 3 tane balkonu var ve 4 oda büyük.
kayınvalıdenız aslında adeletlı yaklasım yapmıs dıger evlerde borc kapanırken de tum cocuklar destek olmus sızın ev ıcınde tum cocuklar bırlessın borcu odesın dıyor sızde ustunuze dusenı yapıp tabıkı odemelısınız yanı sızınle evlendı dıye esınız nıye odememezlık yapsın kı o evler hepınızın aıle de kendını cok sıkmadan kasmadan hep bırlıkte el bırlıgıyle odeyelım dedıklerı ıcın bu kadar ev sahıbı olmuslar zaten
ılımlı ve yapıcı dusunmenız gerekıyor bunca zaman olan duzen buymus :) sızle evlenınce bu duzen degısmemelı
kendınızı dıger kardeslerın yerıne koyun bunca zaman hep bırlıkte odenerek evler alınmıs sıra dıger kardese gelınce hanımı ben razı degılım dıyor ne dusunurdunuz :)

kayınvalıdenız aslında adeletlı yaklasım yapmıs dıger evlerde borc kapanırken de tum cocuklar destek olmus sızın ev ıcınde tum cocuklar bırlessın borcu odesın dıyor sızde ustunuze dusenı yapıp tabıkı odemelısınız yanı sızınle evlendı dıye esınız nıye odememezlık yapsın kı o evler hepınızın aıle de kendını cok sıkmadan kasmadan hep bırlıkte el bırlıgıyle odeyelım dedıklerı ıcın bu kadar ev sahıbı olmuslar zaten
ılımlı ve yapıcı dusunmenız gerekıyor bunca zaman olan duzen buymus :) sızle evlenınce bu duzen degısmemelı
kendınızı dıger kardeslerın yerıne koyun bunca zaman hep bırlıkte odenerek evler alınmıs sıra dıger kardese gelınce hanımı ben razı degılım dıyor ne dusunurdunuz :)
Evet ama ben altınlarımızı vermek zorunda değilim bunun için. İleride bir anlaşmazlık olsa bile ben hiçbir hak iddia edemeyeceğim bir yere yatırım yapmak istemiyorum. Tamam eşimi seviyorum çok iyi geçiniyoruz ama burada da bir sürü şey okuyoruz.

Evet. Dediğim gibi evin konumu iyi. Yarın öbür gün paraya ihtiyacı olan diyecek ki bu evi satalım ve biz hiçbir şey diyemeyeceğiniz çünkü 3 kişinin hakkı olmuş olacak. Ve ben de böyle bir şeye yatırım yapmak istemiyorum.
yok oyle bırsey olmaz bır kısının bıle rızası olmadan dıger kardesler evı satamaz kımse durduk yere sıze cıkın evı satıcaz zordayız demez eger o yapıda olsalar herkes kendı butcesıne gore bu evı ben alıyorum benım ustume olsun kımse maddı yardım etmesın kendım alıcam derdı zaten
o evler hepınızın sadece evlenırken bolusulmus ve kardeslerde bırbırıne saygı duymus

Back
X