Ev meselesi

Kendi evin, gücün, paran varsa ondan sonra gider ailene ne alırsan alırsın. Düzgün bir aile zaten çocuğu kiradayken getirip kendilerine ev almasını kabul etmez/etmemeli. Düzgün bir anne baba evladım önce kendine al der, sonra evlat bir şey alacaksa bile ben otururum/kullanırım ama tapusu senin olsun der. Ben de anneme ev aldım ama peşinen tapunun bana ait olmasını şart koştu o şekilde içinde oturmayı kabul etti. Para da %100 benim param ayrıca. Kimseye annemi oturtacağım evi ödetmiyorum, ödetmem de her şeyden önce gururumua dokunur, ondan ötesi de ben Allahtan korkarım elin oğluna/kızına bana para ver ama senin hiçbir hakkın olmayacak demeye.
Uyanık, varyemez, şark kurnazı artık her neyse aile büyüğü burda kendini belli eder inanın. Düzgün eş adayı da kendini tam burda belli eder.

Yukardada yazdim. Babamin abisi babamin mallarini kendi üzerine gecirmis bizim haberimiz olmadan. Kardes hakkini birakin, yetimlerin hakkina girmekten cekinmiyorlar
Tek kelime ile amcam diyenibilecekken babamın abisi diye bir sıfat yakıştırıyorsunuz. Size özellikle babanıza ne yaşattı kim bilir de ondan bu sıfat.
İnsanlar bu tür olayları yaşamadan dur diyebilmeli hadi sizin haberiniz olmamış
Ama konu sahibine el sallaya sallaya geliyor yiyecem paralarını diye,neyi neden hala düşünüyor anlamadım

İyi niyetli yaklasiyorsunuz anlıyoruz ancak hukuk iyi niyet taşımaz. Nasıl bir hakkı olabilir ki demişsiniz, saklı pay denilen bir haktan bihabersiniz demek ki. Babanın gözüken malda herhangi bir evlat dava açtığı anda bu çocuklar hukuken mirastan men edilse dahi hakları vardır. Bu da evi abinizin ve eşinin aldığını biliyorsunuz amanın üstüne sadece bir bardak su içmeye sebep olur. Ayrıca şu anda tam ev fiyatları da memur maaşları da ortada. 10 15 senelik bir kredide kişilerin maaşının en az yarısı ve daha fazlası krediye gidecek demektir. Bu kadar uzun süreyi planlarken gelecekte yanında olacak olan kişiyi düşünmeyen erkek de bizim için ayiplanacak bir şey belli ki. Kişiler ailelerini düşünmesin demiyoruz ama önce çekirdek aile gelmelidir evlilik durumunda. Evlenme olgunluğuna sahip olmadan hala kök aileyi önce düşünen her kim ise hatayı kendisinde aramalıdır. Önceden bir ev almış olsanız ve erkek arkadaşınızın bütçesini bu ev asla sarsmayacak ise haklısınız ayıklamakta ancak bu soru ve sorun 10 sene öncesine ait değil. Günümüzdeki ekonomik krizi göz ardı etmeyi empati yapmak olarak değil kafayı kuma gömmek olarak görüyorum.

Adam bu evi evlendikten sonra almak istediği ve doğal olarak kurulan bu aile konu sahibinin maaşıyla geçineceği için kadın aslında evlendikten sonra gerçekleşecek bütçe hakkında endişeli. Adamın şu an ödediği bir ev kredisi olsa, ona karışmış olsa adamın gelirine müdahale ediyor denebilirdi. Bu adamın isteği masum olsa iki sorum var:
1) Ana babasını bu kadar düşünen adam neden ev almayı evlendikten sonraya bıraktı? Kendi altına arabayı çekmiş. Araba alacağına ev alsaymış. Kendine araba alırken yaşlı ana babasını düşünmedi de evlenme zamanı mı düşünmüş oldu?
2) neden tapuyu babasının üzerine yapmak istiyor?

evi şöyle yap sonra kardeşlerin pay istemesin deseydi ayıplardım

Siz istediginiz kadar ayiplayin, kimse tanimadigi insanlarin vicdanina birakmak zorunda değil emeklerini veya yillarca kendinden kismalarini. Herkesin ailesi kendine mukemmel. Haklari yenilen insanlar da guvenmeseler tedbirli olurlardi zaten, onlar da guvenmiş demek ki ama haklari yenmiş.

Adamin da oyle muthis ucuk geliri oldugunu dusunmuyorum olsa simdiye kadar alirdi zaten evlenmeye karar verirken mi aklina gelmiş. Daha kendi evleri yok, kira+ ev kredisi, ev gecimi ee kendilerine ev ne zaman alinacak? Evden kardeşler de pay isterse kaldi mi hepten ortada.

Aaa isteyen istedigi kadar ayiplasin, ben gelemem yok evlendi diye ona karisamaz buna karişamaz diyeni. Karişmayacagim adamla da benim işim olmaz, her şeye karismak zorundayim.

Yukardada yazdim. Babamin abisi babamin mallarini kendi üzerine gecirmis bizim haberimiz olmadan. Kardes hakkini birakin, yetimlerin hakkina girmekten cekinmiyorlar
onemli olan kardesler kotulup yapar mi yapmaz mi meselesi degil, aileyle yatirim yapilmasi mantikli degil, iki taraf icin de. yatirim yapilacak malda soz sahibi esler olmali. alirsin, satarsin, baska bir yere aktarirsin. icinde birisi oturunca bu konuda ozgur karar alamazsin. 15 sene sonra mi soz hakki olacak kadinin. mantikli degil. ayrica evlilik demek aile kurmak demek. anne baba hakki boyle bir sey degil, insan kendi cocuklarini da dusunecek. willy bu arada sen de konuda gecen erkek arkadassin galiba.

İyi niyet falan yok asla, ben böyle tiplerin ciğerini biliyorum. Ben nasılsa evleniyorum gider anama babama paramı veririm, evlendiğim kızın da sırtından geçinirim bedavaya yaşarım diyorlar. Konu sahibesi umaırm kendini eşşek yerine koydurmaz.

Ay çok üzüldüm ya, anneniz ne kadar üzülmüştür. İnsan kardeşine de güvenemeyecekse, yok artık yani.
Valla şanslıyım ben galiba, teşekkür ederim. Tüm malımı mülkümü hesapsız kitapsız veririm kardeşlerime hiç gözüm arkada kalmaz.
Aman neyse o zaman konu sahibi sizi dinlesin.
Benim sadece söylemek istediğim şey şuydu, yani adamın ailesinin evi yok, belki onu da zorlukla okutmuş büyütmüşlerdir, adam da yaşlılar bir evleri olsun diye iyi niyetle şimdiden kız arkadaşıyla paylaşıyordur. Ama tabi bilemeyiz.

Anneme dedemden önce borç ödendikten sonra maaşı kalmıştı Tabi bu durumda maaş kardeşler arasında kadına veriliyor o yüzden hak talep etme şansları olmadı yoksa mahkemelere verirlerdi bizi ona şüphem yokta. Dayımda baktı para geliyor kendisine araba aldırtıyor, zor durumdayım abla diye ağlayıp para istiyor, sınavlara hazırlanıyorum diye evin giderlerini ödetiyor ( annemde o dizilerde ki saf kadın işte o roller hep gerçek ) en son arsa parası istedi cesedimi çiğnersin dedim birde hala '' o kadarda değil '' diyor lan donumuza kaldı aldı dur demesem onuda verecekti Yemin ediyorum vermedik diye küstü hala konuşmuyor bizimle. Diğer erkek kardeşlerde hani bana hani bana diyor asdfgh çok sevgi dolu bir bağ vardır bizimkilerde Bir daire parası gitti bizde böyle emcükleye emcükleye yediler asdfgg

Evlenmemelisin böyle bir adamla. Göbeğini kessin önce ailesinden

Çok üzüldüm sizin durumunuza da, birisi daha yazmış benzer hikaye. İnsan kardeşine de güvenemezse kime güvenir ki
Neyse ben konu sahibine bir tavsiye vermiyorum, kendi yorumumu yazdım. En doğrusunu yapar insallah.
Sonra dolandırılır falan, ben vicdan yapmayayım :))

Yavrum sen kendi kocanı bir kadınla yatakta yakalasan ona bile pembe bi hikaye yazar, inanır, kendi dünyanda yaşamaya devam edersin seni çözdü KK. Çok şükür ki pek ciddiye alınmıyorsun.

Valla ne kardeşe güvenmesi. En yakın arkadaşım dedesini kaybetti 1 ay kadar önce. Daha cenazeden 1 hafta geçmeden 4 kardeş + rahmetlinin karısı anne birbirine girdi mal diye. Ne laflar ne laflar

Ben hukuksal olarak yorum yapmadım ki zaten. Kardeşlerin nasıl söz hakkı olabilir derken şundan bahsettim: Evin tamamını kimin ödediğini bilecekler, yıllarca şahit olacaklar sonra da bu paradan hak mı isteyecekler? Bir kardeşin, kendi kardeşine bu denli bir haksızlık yapacağını düşünemiyorum. Ama yorumlara da yazmışlar, yaşayanlar olmuş çok üzücü. Ben de sizin gibi varsayımlarla konusuyorum, maaşını bilmiyoruz, taksit oranını bilmiyoruz, konu sahibinin maaşını bilmiyoruz, evin fiyatı bilmiyoruz... bunlar belki sizin tahmininiz gibi değildir.
Bilemiyorum ben sadece ailesine yardım etme düşüncesini normal buluyorum, ki evleri bile yokmuş.
Ben de evliyim, ama kök ailemi de çok düşünürüm. belki ondan empati yapabildim, bilemiyorum.

Çok iyi niyetli düşünüyorsunuz ancak mahkemeler birbirine güvenen insanların açmış olduğu davalar ile dolu kimse güvenmediği tanımadığı insanla iş yapmıyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…