- 3 Şubat 2018
- 25.806
- 110.976
- 598
Bu direkt haksız yere almak olur, kardeş kardeşe de bunu yapmaz herhalde.
Tek kelime ile amcam diyenibilecekken babamın abisi diye bir sıfat yakıştırıyorsunuz. Size özellikle babanıza ne yaşattı kim bilir de ondan bu sıfat.Yukardada yazdim. Babamin abisi babamin mallarini kendi üzerine gecirmis bizim haberimiz olmadan. Kardes hakkini birakin, yetimlerin hakkina girmekten cekinmiyorlar
Aaa olur mu kendi maaşını verecek konu sahibinin maaşını değil ki.Sanki aynı eve girince ne farkedecekse. Şimdiden senin benim yapıyor adamBüyük ortak arıyor yalnız o
İyi niyetli yaklasiyorsunuz anlıyoruz ancak hukuk iyi niyet taşımaz. Nasıl bir hakkı olabilir ki demişsiniz, saklı pay denilen bir haktan bihabersiniz demek ki. Babanın gözüken malda herhangi bir evlat dava açtığı anda bu çocuklar hukuken mirastan men edilse dahi hakları vardır. Bu da evi abinizin ve eşinin aldığını biliyorsunuz amanın üstüne sadece bir bardak su içmeye sebep olur. Ayrıca şu anda tam ev fiyatları da memur maaşları da ortada. 10 15 senelik bir kredide kişilerin maaşının en az yarısı ve daha fazlası krediye gidecek demektir. Bu kadar uzun süreyi planlarken gelecekte yanında olacak olan kişiyi düşünmeyen erkek de bizim için ayiplanacak bir şey belli ki. Kişiler ailelerini düşünmesin demiyoruz ama önce çekirdek aile gelmelidir evlilik durumunda. Evlenme olgunluğuna sahip olmadan hala kök aileyi önce düşünen her kim ise hatayı kendisinde aramalıdır. Önceden bir ev almış olsanız ve erkek arkadaşınızın bütçesini bu ev asla sarsmayacak ise haklısınız ayıklamakta ancak bu soru ve sorun 10 sene öncesine ait değil. Günümüzdeki ekonomik krizi göz ardı etmeyi empati yapmak olarak değil kafayı kuma gömmek olarak görüyorum.Ben yazılanlardan sizin kadar net anlamlar çıkarmadım açıkcası. Sondan başlayayım, kardeşlerinin nasıl insanlar olduğunu bilmiyoruz ki, belki de Allah korusun bir vefat durumunda kimse paydan söz etmeyecek, sonuçta kardeşler de kimin ödediğini bilecek. Nasıl söz hakkı olabilir ki?
Taksit miktarını da bilmiyoruz, nereden biliyoruz kadının tüm maaşının takside gideceğini? Belki adamın maaşının 1/3 oranı gibi takside gidecek, o pay da ailesine yardım gibi düşünüyor olabilir.
Babasının üstüne almak yerine kendi üzerine de alabilir tabi ki.
Ben sadece empati yapıyorum, benim sevgilim ben ona ilerideki planlarımı anlatırken bence babanın üzerine değil kendi üzerine yap, ilerde bizim olsun, kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım. Ve bu hesapları şimdiden yapan biri benim çok aklımı karıştırırdı. Tabi bu benim düşüncem, doğru budur demiyorum.
Ama adam için kötü niyetli ya da paranızı yiyecek, evlenmeyin vb yorumları da doğru bulamadım.
Adam bu evi evlendikten sonra almak istediği ve doğal olarak kurulan bu aile konu sahibinin maaşıyla geçineceği için kadın aslında evlendikten sonra gerçekleşecek bütçe hakkında endişeli. Adamın şu an ödediği bir ev kredisi olsa, ona karışmış olsa adamın gelirine müdahale ediyor denebilirdi. Bu adamın isteği masum olsa iki sorum var:Sizin ileriye dönük maddi kaygılarınız olmasını anlıyorum, herkes 2 maaşla daha rahat geçinmek ister.
Ama açıkcası henüz evlenmemişsiniz bile ve şimdiden müstakbel eşinizin parasını yönetmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. Yorumları da şaşkınlıkla okudum, ne kadar ayıp şeyler yazılmış...
Eşiniz, onu büyüten belki zorluklarla okutan ailesine ev almak istiyor bunu da size açık açık dürüst bir şekilde evlilik öncesi söylüyor bence saygı duymalısınız bu isteğine. Bence önünüzde 2 seçenek var, ya eşinize saygı duyup onu destekleyeceksiniz ya da borçları bitine kadar evlenmeyeceksiniz geliriniz düşmesin istiyorsanız.
evi şöyle yap sonra kardeşlerin pay istemesin deseydi ayıplardım
onemli olan kardesler kotulup yapar mi yapmaz mi meselesi degil, aileyle yatirim yapilmasi mantikli degil, iki taraf icin de. yatirim yapilacak malda soz sahibi esler olmali. alirsin, satarsin, baska bir yere aktarirsin. icinde birisi oturunca bu konuda ozgur karar alamazsin. 15 sene sonra mi soz hakki olacak kadinin. mantikli degil. ayrica evlilik demek aile kurmak demek. anne baba hakki boyle bir sey degil, insan kendi cocuklarini da dusunecek. willy bu arada sen de konuda gecen erkek arkadassin galiba.Yukardada yazdim. Babamin abisi babamin mallarini kendi üzerine gecirmis bizim haberimiz olmadan. Kardes hakkini birakin, yetimlerin hakkina girmekten cekinmiyorlar
Adam bu evi evlendikten sonra almak istediği ve doğal olarak kurulan bu aile konu sahibinin maaşıyla geçineceği için kadın aslında evlendikten sonra gerçekleşecek bütçe hakkında endişeli. Adamın şu an ödediği bir ev kredisi olsa, ona karışmış olsa adamın gelirine müdahale ediyor denebilirdi. Bu adamın isteği masum olsa iki sorum var:
1) Ana babasını bu kadar düşünen adam neden ev almayı evlendikten sonraya bıraktı? Kendi altına arabayı çekmiş. Araba alacağına ev alsaymış. Kendine araba alırken yaşlı ana babasını düşünmedi de evlenme zamanı mı düşünmüş oldu?
2) neden tapuyu babasının üzerine yapmak istiyor?
Ay çok üzüldüm ya, anneniz ne kadar üzülmüştür. İnsan kardeşine de güvenemeyecekse, yok artık yani.Sinirli değilimSadece adamın söylediğini normal bulmanıza şaşkınım. Siz şanslısınız ki kardeşleriniz hak yemiyor. Asıl anlaşamadığımız nokta bu zaten kardeşler kanatsız melekte olsa hak, emek dinlemez ki? Bende kendi dayılarımdan örnek vereyim Allah boşuna mirassız bırakmamış bizimkileri aksi halde birbirlerini bile öldürürlerdi o derece bilmezler hakkı helali yemişim hakkını der adam. Dayım bizzat dolandırdı annemi :) Herkeste böyle mi diyeceksiniz ona da cevap vereyim elbette %100 öyle diyemem ama maalesef haberlerde de izlediğimiz ve şahit olduğumuzdan yola çıkarak '' evet kardeşler böyle '' diyebiliyorum. Zaten işin içine yeter ki hukuki anlamda o evi talep etme hakkı çıksın diğer şekil zaten alamaz isteyemez. Siz çok şanslısınız dediğim gibi o ödemiş biz istemeyiz diyen kardeşleriniz var :)
Anneme dedemden önce borç ödendikten sonra maaşı kalmıştıYukardada yazdim. Babamin abisi babamin mallarini kendi üzerine gecirmis bizim haberimiz olmadan. Kardes hakkini birakin, yetimlerin hakkina girmekten cekinmiyorlar
Evlenmemelisin böyle bir adamla. Göbeğini kessin önce ailesindenMerhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Çok üzüldüm sizin durumunuza da, birisi daha yazmış benzer hikaye. İnsan kardeşine de güvenemezse kime güvenir kiYukardada yazdim. Babamin abisi babamin mallarini kendi üzerine gecirmis bizim haberimiz olmadan. Kardes hakkini birakin, yetimlerin hakkina girmekten cekinmiyorlar
Yavrum sen kendi kocanı bir kadınla yatakta yakalasan ona bile pembe bi hikaye yazar, inanır, kendi dünyanda yaşamaya devam edersin seni çözdü KK. Çok şükür ki pek ciddiye alınmıyorsun.Şu konuda aynı fikirdeyim, konu sahibi istemiyorsa borç bitene kadar ailesiyle yaşasın zaten. Hem konu sahibini de etkilememiş olur.
Taksit miktarını vb bilmiyoruz ki, belki de adamın kendi maaşından rahatça ödenebilecek bir tutardır, ve ailesinin evi bile yokmus belli ki ihtiyaçları var, desteklemek istiyor ben anlayışla karşılardım.
Şu konuda ise sizinle aynı fikirde değilim ; biriyle evleneceğim diye kararlarıma karışma hakkını tamamen vermiyorum ki.Ben aileme ev almak istiyorsam ya da araba ya da küçük bir şey daha evlenmediğim birinin buna karışması, hatta ebeveynlerimin vefat edeceği dönemi bile düşünüp buna göre hesaplama yapması bana doğru gelmiyor.
Tabi ki taksit miktarı, eşinin maaşı önemli, bunları bilmiyoruz.
Valla ne kardeşe güvenmesi. En yakın arkadaşım dedesini kaybetti 1 ay kadar önce. Daha cenazeden 1 hafta geçmeden 4 kardeş + rahmetlinin karısı anne birbirine girdi mal diye. Ne laflar ne laflarAy çok üzüldüm ya, anneniz ne kadar üzülmüştür. İnsan kardeşine de güvenemeyecekse, yok artık yani.
Valla şanslıyım ben galiba, teşekkür ederim. Tüm malımı mülkümü hesapsız kitapsız veririm kardeşlerime hiç gözüm arkada kalmaz.
Aman neyse o zaman konu sahibi sizi dinlesin.
Benim sadece söylemek istediğim şey şuydu, yani adamın ailesinin evi yok, belki onu da zorlukla okutmuş büyütmüşlerdir, adam da yaşlılar bir evleri olsun diye iyi niyetle şimdiden kız arkadaşıyla paylaşıyordur. Ama tabi bilemeyiz.
Şahsı ekonomist olan biri konuya el atsınO zaman otursun iste ailesiyle. Ben mi ekonomist olarak fazla karamsarim, ama Türkiyede yasayanlar su anki durumlarla daha iyi yorum yapabilir.
Ben hukuksal olarak yorum yapmadım ki zaten. Kardeşlerin nasıl söz hakkı olabilir derken şundan bahsettim: Evin tamamını kimin ödediğini bilecekler, yıllarca şahit olacaklar sonra da bu paradan hak mı isteyecekler? Bir kardeşin, kendi kardeşine bu denli bir haksızlık yapacağını düşünemiyorum. Ama yorumlara da yazmışlar, yaşayanlar olmuş çok üzücü. Ben de sizin gibi varsayımlarla konusuyorum, maaşını bilmiyoruz, taksit oranını bilmiyoruz, konu sahibinin maaşını bilmiyoruz, evin fiyatı bilmiyoruz... bunlar belki sizin tahmininiz gibi değildir.İyi niyetli yaklasiyorsunuz anlıyoruz ancak hukuk iyi niyet taşımaz. Nasıl bir hakkı olabilir ki demişsiniz, saklı pay denilen bir haktan bihabersiniz demek ki. Babanın gözüken malda herhangi bir evlat dava açtığı anda bu çocuklar hukuken mirastan men edilse dahi hakları vardır. Bu da evi abinizin ve eşinin aldığını biliyorsunuz amanın üstüne sadece bir bardak su içmeye sebep olur. Ayrıca şu anda tam ev fiyatları da memur maaşları da ortada. 10 15 senelik bir kredide kişilerin maaşının en az yarısı ve daha fazlası krediye gidecek demektir. Bu kadar uzun süreyi planlarken gelecekte yanında olacak olan kişiyi düşünmeyen erkek de bizim için ayiplanacak bir şey belli ki. Kişiler ailelerini düşünmesin demiyoruz ama önce çekirdek aile gelmelidir evlilik durumunda. Evlenme olgunluğuna sahip olmadan hala kök aileyi önce düşünen her kim ise hatayı kendisinde aramalıdır. Önceden bir ev almış olsanız ve erkek arkadaşınızın bütçesini bu ev asla sarsmayacak ise haklısınız ayıklamakta ancak bu soru ve sorun 10 sene öncesine ait değil. Günümüzdeki ekonomik krizi göz ardı etmeyi empati yapmak olarak değil kafayı kuma gömmek olarak görüyorum.
Çok iyi niyetli düşünüyorsunuz ancak mahkemeler birbirine güvenen insanların açmış olduğu davalar ile dolu kimse güvenmediği tanımadığı insanla iş yapmıyor zatenAy çok üzüldüm ya, anneniz ne kadar üzülmüştür. İnsan kardeşine de güvenemeyecekse, yok artık yani.
Valla şanslıyım ben galiba, teşekkür ederim. Tüm malımı mülkümü hesapsız kitapsız veririm kardeşlerime hiç gözüm arkada kalmaz.
Aman neyse o zaman konu sahibi sizi dinlesin.
Benim sadece söylemek istediğim şey şuydu, yani adamın ailesinin evi yok, belki onu da zorlukla okutmuş büyütmüşlerdir, adam da yaşlılar bir evleri olsun diye iyi niyetle şimdiden kız arkadaşıyla paylaşıyordur. Ama tabi bilemeyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?