Günlük hayatınızda da böyle çözümler yapıyorsanız, size bir tavsiyem var. Yapmayın.Yavrum sen kendi kocanı bir kadınla yatakta yakalasan ona bile pembe bi hikaye yazar, inanır, kendi dünyanda yaşamaya devam edersin seni çözdü KK. Çok şükür ki pek ciddiye alınmıyorsun.
Haklısınız.Çok iyi niyetli düşünüyorsunuz ancak mahkemeler birbirine güvenen insanların açmış olduğu davalar ile dolu kimse güvenmediği tanımadığı insanla iş yapmıyor zaten
Ne kadar ayıpValla ne kardeşe güvenmesi. En yakın arkadaşım dedesini kaybetti 1 ay kadar önce. Daha cenazeden 1 hafta geçmeden 4 kardeş + rahmetlinin karısı anne birbirine girdi mal diye. Ne laflar ne laflar
Tabi sizin yorumunuz, siz de söylediğiniz gibi her şeyine karışabileceğiniz biriyle birlikte olursunuz umarım :)Siz istediginiz kadar ayiplayin, kimse tanimadigi insanlarin vicdanina birakmak zorunda değil emeklerini veya yillarca kendinden kismalarini. Herkesin ailesi kendine mukemmel. Haklari yenilen insanlar da guvenmeseler tedbirli olurlardi zaten, onlar da guvenmiş demek ki ama haklari yenmiş.
Adamin da oyle muthis ucuk geliri oldugunu dusunmuyorum olsa simdiye kadar alirdi zaten evlenmeye karar verirken mi aklina gelmiş. Daha kendi evleri yok, kira+ ev kredisi, ev gecimi ee kendilerine ev ne zaman alinacak? Evden kardeşler de pay isterse kaldi mi hepten ortada.
Aaa isteyen istedigi kadar ayiplasin, ben gelemem yok evlendi diye ona karisamaz buna karişamaz diyeni. Karişmayacagim adamla da benim işim olmaz, her şeye karismak zorundayim.
Memur olmasaydınız sevgiliniz yine sizinle evlenmek ister miydi acaba hiç sanmıyorum
Konu kardeş de değil aslında. Ben de kardeşlerime malımı gözüm kapalı teslim ederim.Ay çok üzüldüm ya, anneniz ne kadar üzülmüştür. İnsan kardeşine de güvenemeyecekse, yok artık yani.
Valla şanslıyım ben galiba, teşekkür ederim. Tüm malımı mülkümü hesapsız kitapsız veririm kardeşlerime hiç gözüm arkada kalmaz.
Aman neyse o zaman konu sahibi sizi dinlesin.
Benim sadece söylemek istediğim şey şuydu, yani adamın ailesinin evi yok, belki onu da zorlukla okutmuş büyütmüşlerdir, adam da yaşlılar bir evleri olsun diye iyi niyetle şimdiden kız arkadaşıyla paylaşıyordur. Ama tabi bilemeyiz.
Ben konu sahibinin endişesini anladığımı zaten söylüyorum.Adam bu evi evlendikten sonra almak istediği ve doğal olarak kurulan bu aile konu sahibinin maaşıyla geçineceği için kadın aslında evlendikten sonra gerçekleşecek bütçe hakkında endişeli. Adamın şu an ödediği bir ev kredisi olsa, ona karışmış olsa adamın gelirine müdahale ediyor denebilirdi. Bu adamın isteği masum olsa iki sorum var:
1) Ana babasını bu kadar düşünen adam neden ev almayı evlendikten sonraya bıraktı? Kendi altına arabayı çekmiş. Araba alacağına ev alsaymış. Kendine araba alırken yaşlı ana babasını düşünmedi de evlenme zamanı mı düşünmüş oldu?
2) neden tapuyu babasının üzerine yapmak istiyor?
Tabi sizin yorumunuz, siz de söylediğiniz gibi her şeyine karışabileceğiniz biriyle birlikte olursunuz umarım :)
Bana göre çok ayıp bir şey.
Ama söylediğim gibi sizin yaptığınız gibi varsayımlara dayanarak böyle yorum yapıyorum, belki de adam kötü niyetlidir bilemem
Bu nasıl yazım şekli olmuş ya hiçbir şey anlaşılmıyor kendimi ayıplıyorum şu anKonu kardeş de değil aslında. Ben de kardeşlerime malımı gözüm kapalı teslim ederim.
Kendi kardeşlerimi biliyorum ben çünkü ama karşıdakini bilemem.
O çok iyi diye anlatsa da emin olamam.
Kendine göre iyidir belki. Bazıları aile diye çoğu şeyi görmezden gelip avlandık,abimdir,babamdır vs diye bakıyor olaya çünkü.
Ben de zamanında kendi ailemden-çok övüyor gibi oldum şimdi- yola çıkarak başkalarının ailesinden yola çıkarak çözümlemeler yaptım çok ama hep.
Kendine güvenmek ve inanıyorsan da ailene güvenmek en iyisi gerisi faso fiso.
Ay ben kötü niyetli değil demiyorum :) nereden bileyim.Oyle biriyle birlikteyim, oyle ben kazandim parayla istedigim plani yaparim, şuna şunu bunu alirim diye bir şey zaten olamaz.Adamin kotu niyetli olmadigini tek dusunen uyesiniz tebrik ayrica.
Yorumunuz gayet anlaşılır :)) Haklısınız, ben kardeşlerime güvenirim sizin gibi. Eşim de benim güvendiğime güvensin isterim :)) ama kötü tecrübeler de varmıs hayatta. Aman bizden uzak :)Konu kardeş de değil aslında. Ben de kardeşlerime malımı gözüm kapalı teslim ederim.
Kendi kardeşlerimi biliyorum ben çünkü ama karşıdakini bilemem.
O çok iyi diye anlatsa da emin olamam.
Kendine göre iyidir belki. Bazıları aile diye çoğu şeyi görmezden gelip avlandık,abimdir,babamdır vs diye bakıyor olaya çünkü.
Ben de zamanında kendi ailemden-çok övüyor gibi oldum şimdi- yola çıkarak başkalarının ailesinden yola çıkarak çözümlemeler yaptım çok ama hep.
Kendine güvenmek ve inanıyorsan da ailene güvenmek en iyisi gerisi faso fiso.
Tabii erkek maaşının üçte biriyle kendi ailesine, kadın maaşının üçte biriyle kendi ailesine birer ev alıverirler. Kalanıyla da bahamalar, maldivler gezerler artık.Farklı düşünen diyelim. Evlenme arefesinde aaa ben anneme ev alacağım oynayanlar bir araya gelse bence sorun kalmaz.
Yarıya kadar iyi de sonraki cümlelerim kendini kaybetmiş biraz:)Yorumunuz gayet anlaşılır :)) Haklısınız, ben kardeşlerime güvenirim sizin gibi. Eşim de benim güvendiğime güvensin isterim :)) ama kötü tecrübeler de varmıs hayatta. Aman bizden uzak :)
Ne güzel yapıyormussunuz tebrik ederim sizi de. Ben de eşimin harcamalarına asla karışmam, paranın hesabını sormam, bence herkes evlense de maddi açıdan bir yere kadar özgür hissetmeli. Tabi kimse parasını çar çur etmesin o baska ama biraz özgürlük güzeldir :)Yarıya kadar iyi de sonraki cümlelerim kendini kaybetmiş biraz:)
Ben de eşimin harcamalarına çok karışmak istemem kazandığın parayı ortaya koy demem.
Hani iki bin eksik nerde demem. Kaç yıldır evliyim hep böyleydim.
Bunu da burda yazınca bana kaç kişi eşine ses çıkaramayan kadın demiyor da ne yazıyor dedi.
Ama alakası yok. Her liranın peşinde koşan bence evliliğine güvenmiyordur.
Ki ben bile eşimin kardeşleri atanıp memur vs olduktan bir yıl sonra dur dedim,bir yılı da yeni ev kurma masrafı ilk sene çok miktar olduğu için vermiştim, eşim de yüzde doksan durdu.
Dur demesem neler isterlerdi bilmiyorum.
Bir veren olunca aileden bile olsa insan kullanmaya yer arayabiliyor.
Beş parmağın biri beşi bir değil sonuçta.
Bu konuda da eş adayının tanınmayan kardeşleri yıllar sonra evin 3te 1i bizim diye çıkabilir ortaya.
Hani eşim güveniyorsa ben de güvenirim diye bakmamak lazım bazıları sırf kardeş vs diye ne yaparsa yapsın çok minnoş bakıyor.
O tür olayları yaşamadan anlaşılmıyor bence o olaylar.
cevapların için teşekkürler. zaman zaman düşünürüm, şu haberlerde çıkan "yüzbinlerce lirasını kaptırdı, şöyle dolandırıldı, böyle kandırıldı, bir milyon lira kredi çekti, malı mülkü söğüşlendi" şeklinde dolandırılan vatandaşları. demek bu kafadaki tipler yiyor o numaraları, anladım.Ben konu sahibinin endişesini anladığımı zaten söylüyorum.
Ama bu sorularınızın cevabını nereden bileyim? :)) Konu sahibi yeterince bilgi vermemiş siz de varsayımlarla yorum yapıyorsunuz, ben de. Adamın niyeti %100 masum demiyorum ki, masum da olabilir diyorum.
Yine de cevaplamaya çalısayım.
1. Konu sahibi yorumlara ailesinin evden çıkarıldığı ya da kirasının yükseldiği sebebiyle ev alma fikirlerinin yeni ortaya çıktığını yazmış. Bence çok olası bir şey. Belki arabasını satar ev alır nereden bileyim :)
2. Bilmiyorum :)) kendi üzerine de yapabilir. Ama adam zaten kendime ev almak istiyorum demiyor ki, aileme almak istiyorum diyor o yüzden de babasının üzerine yapması mantıklı.
Siz haklisınız. Aksini kabul etmeyinMerhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Asla onay vermeyin.Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Evet evet aynen. O yüzden çok dikkat edin kendinize.cevapların için teşekkürler. zaman zaman düşünürüm, şu haberlerde çıkan "yüzbinlerce lirasını kaptırdı, şöyle dolandırıldı, böyle kandırıldı, bir milyon lira kredi çekti, malı mülkü söğüşlendi" şeklinde dolandırılan vatandaşları. demek bu kafadaki tipler yiyor o numaraları, anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?