- 8 Kasım 2014
- 4.865
- 10.579
- 408
Resmen elin kızının babalarına aldığı, beş kuruş emeklerinin olmadığı evden pay alacaklar öyle bi durumda.Peki bir şey sorucam size. Kadın çok güzel bir teklifte bulunmuş ev bizim üzerimize olsun istedikleri kadar anne baban otursun hem kira ev dertleri olmayacak hemde ev parasını ödediği çocukların olacak ki mantıklı olan bu. Onu da kabul etmiyor adam hayır babamın üzerine olacak diyor burada da gerçekten mantık arıyor musun? Niyeti belli değil mi? Kadının bütün maaşı eve gidecek diğer şekil ortak olur miss gibi geçinirlerdi. Ama böyle babaları öldüğünde o ev parasını ödediği çocuğuna değil diğer kardeşlere de miras kalacak hadi çık içinden çıkabilirsen paylaş paylaştırabilirsen... Gerçekten doğru olan bu mu yani?
Ancak şöyle kabul edilebilir bu durum, konu sahibi dese ki "tamam ailene ev mi alırsın borç mu ödersin naparsan yap ama ben kendi maasimdan evin giderlerini ödemiycem veya atıyorum sadece kirayı, sadece bi faturayı sadece mutfağı öderim bütün maaşını krediye verip benim maasimla ev gecindiremezsin hem o evi ödeyip hem bizim evi gecindireceksen benim parama dokunmayacaksan buyur al"Bir erkek evlenme niyetindeyse o zaman o kizin da karisma hakki doguyor, cünkü ev kredisi cekse en az 15 sene onun maasi ve kredi imkani oraya baglanmis olacak. Maddi yük iki kisiden tek kadinin üstüne gececek. Bu kadar kadinin hayatini, üstüne cocuklarinin hayatini etkileyecek bir konuda "karisamazsin" diyemezsiniz. Öyle biri cünkü iki aileyi maasi ile idare edemez. Ha maasi cok.yüksek olsa bile risk tasir orasi ayri. Madem ailesine ev alacak o zaman onlarla yasamaya devam etsin..baskasinin hayatiyla oynamaya gerek yok.
Ek not: aynisini kadin da ailesine ev almak istese derim
İlk beşe girer süper yaa çok güldümBöyle bir adamla evlenmemelisin. Madem ailesini bu kadar düşünüyordu, ev almak için neden seninle evlenmeyi bekledi? Hatunun maaşıyla ev kredisini öder ailemi rahat ettiririm niyetinde. Bak güzel kardeşim, oturmadığın ev senin değildir. Yani evler olmuş en az bir milyon, şimdiye kadar almayan bu saatten sonra hiç alamaz. Sen neden adamın ailesi eve konsun diye her ay bir aylık maaşını senelerce krediye bağlayacaksın? Öyle kendi maaşından ödeyecek diye bişey yok, evlenince bütçe ortaktır. Kk'da ciddi sinir zıplatacak konularda ilk beşe girer bu konu, benden söylemesi.
muhteşem yorumlarınla KK'nın maskotu olduğun için teşekkürler willy, seviliyorsun, güzel bir renk oldunEvet evet aynen. O yüzden çok dikkat edin kendinize.
Yeminle laflar süper sark kurnazi Allah iyiliğini versinValla kardeşim yüzyılın şark kurnazına denk gelmişsin, evlenirsen kendini yakarsın benden söylemesi. Maşallah çok akıllıymış sevgilin. Biraz erkek olmayı denesin, karısının maaşıyla ev alıp bir de tapuyu babanın üzerine yapmak hangi vicdana sığıyor sen onun cevabını ver bence, "vicdansızlık mı yapıyorum" diyeceğine. Vicdansızlığı kimin yaptığı belli.
Yok canııım sizin olduğunuz yerde ben maskot olamam, mümkün değil.muhteşem yorumlarınla KK'nın maskotu olduğun için teşekkürler willy, seviliyorsun, güzel bir renk oldun
Kardeşler arasında güven olsa da inanın araya eşler girince kardeşinizi bile tanıyamıyorsunuz. İnsanlar aynı kalmayacak, evlenince eşinin etkisinde kalacak. Konu sahibi neden bu riske girsin.Yorumunuz gayet anlaşılır :)) Haklısınız, ben kardeşlerime güvenirim sizin gibi. Eşim de benim güvendiğime güvensin isterim :)) ama kötü tecrübeler de varmıs hayatta. Aman bizden uzak :)
bu sene oscar'ı the most kurnazest of şark kategorisinde konu sahibinin sevgilisine veriyoruzYeminle laflar süper sark kurnazi Allah iyiliğini versin
İki kızım var ben onalri ne zorluklarla okudtup büyütüyorum.gidio elin oğlunun ana babasına ev alsın diye değil.bana alsın evlenmesin bu tiplerle daha hayırlı.zaten kizimada diyorum yavrum evlilik için sakın acaele etme ye iç gez ailene biraz faydam olsun sonra evlen.elin oğluna yedirecegine kendin ye ailene yedirKızın ailesi için kızı evlatlıktan reddetme sebebi yalnız.
bu sene oscar'ı the most kurnazest of şark kategorisinde konu sahibinin sevgilisine veriyoruz
(şaka)
Ama adam hak etti bak konu sahibi kızımızı bak ne güzel kandırmis ayakta .alkislik oscarlikbu sene oscar'ı the most kurnazest of şark kategorisinde konu sahibinin sevgilisine veriyoruz
(şaka)
Heralde sanırım bilemem. Bu ihtimallerle mi yola çıkıp onca borcun altına girecekler yapmayın ya. O zaman bi sey rica edicem sizden annem babam senelerdir çalışıyorlar babam emekli olduğu halde calismaya devam etmek zorunda onlarin da evi yok ben de onlara ev almak istiyorum yazık annem babam sonuçta, ben kredi çeksem siz insanlik namına anne baba kutsallığı hayrina öder misiniz kredimi lütfenNe kadar sinirli yazmışsınız, bir sakin :)
Miras hukuku nasıl işliyor biliyorum, ben burada hukuksal bir şeyden de bahsetmiyorum ki, elbette kardeşler kötü niyetliyse söylediğiniz gibi olur.
Ben empati yapıyorum, ben aileme ev alacağım, benim de kardeşlerim tamamını benim ödediğimi bilecek, sonra ilerde evden pay isteyecekler ve alacaklar? Bu direkt haksız yere almak olur, kardeş kardeşe de bunu yapmaz herhalde. Ben sizin kadar net sonuçlar çıkarmadım.
Benim yorumuma da şaşırmanızı anlayamadım, henüz eşim erkek arkadaşımken ya da şimdi bile, evi şöyle yap sonra kardeşlerin pay istemesin deseydi ayıplardım.
Belki de siz haklısınız, adam tamamen kötü niyetlidir bilemem...
Ancak şöyle kabul edilebilir bu durum, konu sahibi dese ki "tamam ailene ev mi alırsın borç mu ödersin naparsan yap ama ben kendi maasimdan evin giderlerini ödemiycem veya atıyorum sadece kirayı, sadece bi faturayı sadece mutfağı öderim bütün maaşını krediye verip benim maasimla ev gecindiremezsin hem o evi ödeyip hem bizim evi gecindireceksen benim parama dokunmayacaksan buyur al"
O da bunu kabul ederse ancak öyle olur.
Ben bu ihtimaller üzerine borca girsin mi diyorum? Yorumlarımın neresinden konu sahibine böyle bir şey dediğimi çıkardınız?Heralde sanırım bilemem. Bu ihtimallerle mi yola çıkıp onca borcun altına girecekler yapmayın ya. O zaman bi sey rica edicem sizden annem babam senelerdir çalışıyorlar babam emekli olduğu halde calismaya devam etmek zorunda onlarin da evi yok ben de onlara ev almak istiyorum yazık annem babam sonuçta, ben kredi çeksem siz insanlik namına anne baba kutsallığı hayrina öder misiniz kredimi lütfen
Tek kelime ile amcam diyenibilecekken babamın abisi diye bir sıfat yakıştırıyorsunuz. Size özellikle babanıza ne yaşattı kim bilir de ondan bu sıfat.
İnsanlar bu tür olayları yaşamadan dur diyebilmeli hadi sizin haberiniz olmamış
Ama konu sahibine el sallaya sallaya geliyor yiyecem paralarını diye,neyi neden hala düşünüyor anlamadım
Anneme dedemden önce borç ödendikten sonra maaşı kalmıştıTabi bu durumda maaş kardeşler arasında kadına veriliyor o yüzden hak talep etme şansları olmadı yoksa mahkemelere verirlerdi bizi ona şüphem yokta. Dayımda baktı para geliyor kendisine araba aldırtıyor, zor durumdayım abla diye ağlayıp para istiyor, sınavlara hazırlanıyorum diye evin giderlerini ödetiyor ( annemde o dizilerde ki saf kadın işte o roller hep gerçek ) en son arsa parası istedi cesedimi çiğnersin dedim birde hala '' o kadarda değil '' diyor lan donumuza kaldı aldı dur demesem onuda verecekti Yemin ediyorum vermedik diye küstü hala konuşmuyor bizimle. Diğer erkek kardeşlerde hani bana hani bana diyor asdfgh çok sevgi dolu bir bağ vardır bizimkilerde Bir daire parası gitti bizde böyle emcükleye emcükleye yediler asdfgg
Kesinlikle. Aile bağı, birlik beraberlik nedir bunlardan yoksun büyüyorlar ama insan bunu ailesi olmadığı kişiye de yapamaz bu noktada vicdan devreye giriyor işte. İyi yapmış enişteniz keşke bende zamanında küçük olmasaydım da engel olabilseydim gidenlere. Ama çalarken, dolandırırken bile bunu hakkı olduğunu düşündüğü için yapıyorlar. O yüzden tek çocuk olduğum için çok mutluyum. Herkes '' kardeşin olsaydı keşke istemez miydin? '' ne çocukken istedim ne de şimdi. Bazen yoklukları varlıklarından çok daha faydalıdır. Annemde ki şansızlıkta trajikomik 4 erkek kardeşin dördüde birbirinden hayırsız, faydası yok zararı çok, vasıfsız, hak yiyen, nankör kişiler. Allah'tan yaşım biraz daha ilerleyince anneme söz geçirebildim bi çocuk nasıl o yaşta farkına varabilir sömürüldüğünün?Yani sasirmayalim diyoruz, ama herkesin ailesinde böyleler var galiba..enistemin anneannesine o kadar baski yaptilar ki "evini sat payimizi ver" diye, enistem onu tutup almanyaya getirdi kimse ona ulasamasin diye. Yani bazi insanlarda bir acima veya merhamet duygusu yok vallaha
Hiç vicdan yapman gereken bisey yok kardesleri nolusurken vicdan yapmazlarHaklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?