Ev meselesi

Resmen elin kızının babalarına aldığı, beş kuruş emeklerinin olmadığı evden pay alacaklar öyle bi durumda.

Ancak şöyle kabul edilebilir bu durum, konu sahibi dese ki "tamam ailene ev mi alırsın borç mu ödersin naparsan yap ama ben kendi maasimdan evin giderlerini ödemiycem veya atıyorum sadece kirayı, sadece bi faturayı sadece mutfağı öderim bütün maaşını krediye verip benim maasimla ev gecindiremezsin hem o evi ödeyip hem bizim evi gecindireceksen benim parama dokunmayacaksan buyur al"
O da bunu kabul ederse ancak öyle olur.

İlk beşe girer süper yaa çok güldüm

Yeminle laflar süper sark kurnazi Allah iyiliğini versin

muhteşem yorumlarınla KK'nın maskotu olduğun için teşekkürler willy, seviliyorsun, güzel bir renk oldun
Yok canııım sizin olduğunuz yerde ben maskot olamam, mümkün değil.
Ama yine de sizi güldürdüysem ne mutlu, gülerken düşünmeyi de ihmal etmeyin.
İyi geceler :)) öpücükler

Yorumunuz gayet anlaşılır :)) Haklısınız, ben kardeşlerime güvenirim sizin gibi. Eşim de benim güvendiğime güvensin isterim :)) ama kötü tecrübeler de varmıs hayatta. Aman bizden uzak :)
Kardeşler arasında güven olsa da inanın araya eşler girince kardeşinizi bile tanıyamıyorsunuz. İnsanlar aynı kalmayacak, evlenince eşinin etkisinde kalacak. Konu sahibi neden bu riske girsin.
Bir beyaz eşya falan olsa neyse ama şu dönemde ev almak zaten çok zor, 1 milyonun altında hiçbir şehirde ev yok.

Kızın ailesi için kızı evlatlıktan reddetme sebebi yalnız.
İki kızım var ben onalri ne zorluklarla okudtup büyütüyorum.gidio elin oğlunun ana babasına ev alsın diye değil.bana alsın evlenmesin bu tiplerle daha hayırlı.zaten kizimada diyorum yavrum evlilik için sakın acaele etme ye iç gez ailene biraz faydam olsun sonra evlen.elin oğluna yedirecegine kendin ye ailene yedir

Konu sahibi yorumların bir kısmını okudum. Herkes o kadar güzel yorumlar yapmış ki hepsine katılıyorum ve gözünüzü açın kendinizi kullandırtmayın. Eş adayı çok uyanık sizi de banka cüzdanı olarak görüyor. Aklınızı başınıza alın

Heralde sanırım bilemem. Bu ihtimallerle mi yola çıkıp onca borcun altına girecekler yapmayın ya. O zaman bi sey rica edicem sizden annem babam senelerdir çalışıyorlar babam emekli olduğu halde calismaya devam etmek zorunda onlarin da evi yok ben de onlara ev almak istiyorum yazık annem babam sonuçta, ben kredi çeksem siz insanlik namına anne baba kutsallığı hayrina öder misiniz kredimi lütfen

Öyle bir anlasma yapilir ama sonra hacizlik felan olsalar veya esi yetismezse bunun altinda yine en cok kadin (ve olsa cocuklar) olur. Bence bir insan maddi durumu iki evi de gecindirmeye müsaitse böyle bir ise kalkismali

Ben bu ihtimaller üzerine borca girsin mi diyorum? Yorumlarımın neresinden konu sahibine böyle bir şey dediğimi çıkardınız?
Evet konu sahibinin verdiği bilgilerle bazı şeylerden emin olamadım ve ona göre yorum yaptım.
Sakanizi hiç komik bulmamakla beraber, eğer şaka değilse, Annemizin babanızın yaşlarına rağmen hala çalışmak zorunda olmalarina ve evleri olmamasına sadece üzulurum. Evlatları olarak da bu duruma sizin yardım etmenizi tavsiye ederim.

Acikcasi cok severdim kendisini. Rahmetli oldu bir kac sene evvel..o vakit hic hos olmayan seyler ortaya cikti ve biz calinan mallardan cok onun bunu bize yaptigina üzüldük. Insanlar baslarina gelmeden inanmak istemiyorlar. Eskiden bende inanmazdim. Ama maalesef gercekler farkli oluyor. Babamin bunlara sahit olmadigina sevindim ama, cünkü acayip üzülürdü. Herkese yardim eli uzatan biriydi..ihtiyaci olani asla geri cevirmezdi. Calmaya gerek yoktu yani

Okudukça sinir oldum gene yazayım dedim. Memur maaşı ile kaç yıl geri ödemeli kredi çekecek bu eş kişisi. En az 10 ya da 20 yıl. Ya siz saf mısınız? O kadar yıl adam kredi ödeyecek siz evi geçindirecek çocuğa bakacak ömür tüketeceksiniz. Niye sizin olmayan ev için. Bir gün boşansanız çocuğunuzun hakkı olan o ev den beş kuruş pay alamayacaksınız.
Ailenize eş adayının fikrini açıklayın lütfen bakayım ne diyecekler?

Yani sasirmayalim diyoruz, ama herkesin ailesinde böyleler var galiba..enistemin anneannesine o kadar baski yaptilar ki "evini sat payimizi ver" diye, enistem onu tutup almanyaya getirdi kimse ona ulasamasin diye. Yani bazi insanlarda bir acima veya merhamet duygusu yok vallaha

Kesinlikle. Aile bağı, birlik beraberlik nedir bunlardan yoksun büyüyorlar ama insan bunu ailesi olmadığı kişiye de yapamaz bu noktada vicdan devreye giriyor işte. İyi yapmış enişteniz keşke bende zamanında küçük olmasaydım da engel olabilseydim gidenlere. Ama çalarken, dolandırırken bile bunu hakkı olduğunu düşündüğü için yapıyorlar. O yüzden tek çocuk olduğum için çok mutluyum. Herkes '' kardeşin olsaydı keşke istemez miydin? '' ne çocukken istedim ne de şimdi. Bazen yoklukları varlıklarından çok daha faydalıdır. Annemde ki şansızlıkta trajikomik 4 erkek kardeşin dördüde birbirinden hayırsız, faydası yok zararı çok, vasıfsız, hak yiyen, nankör kişiler. Allah'tan yaşım biraz daha ilerleyince anneme söz geçirebildim bi çocuk nasıl o yaşta farkına varabilir sömürüldüğünün? O kadar dikkat çekmiş yamyamlar Ben bu hayatta kolay kolay kimseye güvenerek risk almam o yüzden.

Hiç vicdan yapman gereken bisey yok kardesleri nolusurken vicdan yapmazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…