- 3 Mayıs 2011
- 13.773
- 49.041
- 798
Sen zaten kök ailesini düşünen mükemmel bir evlatsın. Biz hepimiz pislik çıktık. Evlenince kök ailemizi yedik.Ben de evliyim, ama kök ailemi de çok düşünürüm. belki ondan empati yapabildim, bilemiyorum
Tutturmuşsunuz bir maaşı bilmiyoruz taksit oranını bilmiyoruz diye. İlk evliliklerini yapacak insanlar 30'lu yaş civarıdır. 50 bin TL mi oluyor o yaşta memur maaşı?? Güven diye bir şey var duydunuz mu? paradan önce geliyor. İnsan güvenemediği kendisini enayi gibi gören biriyle nasıl ömür geçirebilir? Kadın yine iyi niyetli tamam ama bizim üstümüze olsun ev demiş. Nişanlı kesinlikle olmaz babamın üstüne olacak diyor. Sizce bunu niye söylüyor? Hakkı hukuku düşünen insanlar ev sizin üstünüze olsun diye kendileri söyler. Babası niye kabul ediyor bunu, oğlum sen krediyi ödüyorsun ama geline de yazık bütün maaşını eve harcayacak, evde onun da hakkı olmalı niye demiyor? Ayrıca kredi ödüyorsan ya zaten o evin içinde oturuyorsundur ya da yatırım amaçlı almışsındır. Hem kredi ödeyeyim üstüne ev kirası ödeyeyim ama sonuçta sıfıra sıfır olayım.Ben hukuksal olarak yorum yapmadım ki zaten. Kardeşlerin nasıl söz hakkı olabilir derken şundan bahsettim: Evin tamamını kimin ödediğini bilecekler, yıllarca şahit olacaklar sonra da bu paradan hak mı isteyecekler? Bir kardeşin, kendi kardeşine bu denli bir haksızlık yapacağını düşünemiyorum. Ama yorumlara da yazmışlar, yaşayanlar olmuş çok üzücü. Ben de sizin gibi varsayımlarla konusuyorum, maaşını bilmiyoruz, taksit oranını bilmiyoruz, konu sahibinin maaşını bilmiyoruz, evin fiyatı bilmiyoruz... bunlar belki sizin tahmininiz gibi değildir.
Bilemiyorum ben sadece ailesine yardım etme düşüncesini normal buluyorum, ki evleri bile yokmuş.
Ben de evliyim, ama kök ailemi de çok düşünürüm. belki ondan empati yapabildim, bilemiyorum.
Zihnisihir proje.
Adamın çözümü dahiyane değil mi ama? Kendi maaşıyla ödeyecekmiş krediyi, sağ ol ya.Ay disarida taksi bekliyorum, sesli guldum, cok hossunuz
Konu sahibi, dunya uzerinde en son yapacagim seylerden biri kayinbabamin uzerine ev almak olabilir. Esimin uzerine olur ev, biz de zorlanmiyorsak barinma ihtiyaclarini o evde karsilayabilirler ama diger turlu mumkunati yok.
Adamın çözümü dahiyane değil mi ama? Kendi maaşıyla ödeyecekmiş krediyi, sağ ol ya.
Bir erkek evlenme niyetindeyse o zaman o kizin da karisma hakki doguyor, cünkü ev kredisi cekse en az 15 sene onun maasi ve kredi imkani oraya baglanmis olacak.
Memur maaşları belli. Suan bir ev almak isterseniz birinin maaşı direk oraya gidiyor. Tek maaşla geçinilecek. Biz ev aldık benim maaştan ödeniyor hala maaşımı hiç göremedim. Esim evi gecindiriyor. Tatile çıkmayalı yıllar oldu. Birsey alinacakken kaç kere düşünüyorum. Suan 2 çocuğu doktora götürdük 500 tl ilaç parası ödedik. Oyle tek maaşla olmuyor. Aile önce çekirdek ailedir.Bunların cevaplarını bilmediğimiz için varsayımlarla yorum yapıyoruz. Belki de adam, konu sahibinden daha çok maaş alıyor, ve taksit tutarı ailesine kesildiğinde maaşları eşitleniyor? Gayet yüksek memur maaşları da var, miktarları bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Ben sadece adamın ailesine ev alması, yardım etme fikrini anlayabiliyorum. Benim de ailemin evi olmasa belki ben de almak isterdim, daha evlenmediğim eşim de bana bu hesapları yapsaydı çok kırılırdım, sonuçta beni büyüten bana emek veren ailem...
Bir insanın bu şekilde bir yorum yapması için ya aşırı derecede “saf” olması ya da buradaki müstakbel damat kafasında çok uyanık olması lazım. 3. Bir ihtimal yok.Sizin ileriye dönük maddi kaygılarınız olmasını anlıyorum, herkes 2 maaşla daha rahat geçinmek ister.
Ama açıkcası henüz evlenmemişsiniz bile ve şimdiden müstakbel eşinizin parasını yönetmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. Yorumları da şaşkınlıkla okudum, ne kadar ayıp şeyler yazılmış...
Eşiniz, onu büyüten belki zorluklarla okutan ailesine ev almak istiyor bunu da size açık açık dürüst bir şekilde evlilik öncesi söylüyor bence saygı duymalısınız bu isteğine. Bence önünüzde 2 seçenek var, ya eşinize saygı duyup onu destekleyeceksiniz ya da borçları bitine kadar evlenmeyeceksiniz geliriniz düşmesin istiyorsanız.
Senin anne babana da alacak misiniz? Yoksa cakal sevgilin sadece kendi ailesi icin mi dusunuyor evi?Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Erkek arkadaşın niye ailesine ev alıyor? Siz evlenekmişsiniz, kendinize alsanız ya. Kirada mı oturacaksınız siz?Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Hayır biri bana böyle bir şey teklif etse aklımla dalga geçiyor sayıp hakaret olarak algılarım. Bu erkekler utanmıyorlar mi böyle bir şey teklif etmeye. Allahım benim de kızım var, ben kıyamıyorum saçının telini, ne hallerle büyütüyorum yarın öbür gün salak herifin birinin babasına ev alsın diye mi? Ey konu sahibi kendini düşünmüyorsan ananı babanı düşünZihnisihir proje.
Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?