Ev olmadan, orta düzey maaşlarla evliliğe adım atanlar?

Biz varız :) Ben bankacıydım evlendiğimde, eşim muhasebeci özel sektörde, ailelerden kuruş almadan her şeyimizi kendimiz yaparak evlendik, şu an kiradayız, arabamızı aldık, borcunu ödüyoruz vs vs.
Çiftler uyumlu olduktan sonra her türlü geçim oluyor.

Duğün takılarının getirisinin yüksek olacağına inanıyorsanız, Düğününüzden 1-2 ay kadar önce bitecek bir ev için müteahitle anlaşın.. Peşinatı altın paraları ile ödeyeceğinizin garantisini verin. Sonra da kredi çekip ödemeye başlarsınız.. Hayırlısıyla olur inşallah..

düğünü iyice para biriktirip bütün eksiklerimizi tamamladıktan sonra yaptık. ailelerin de desteğiyle borçsuz evlenmiş olduk. maaşlarımız orta halli, düğün altınlarımız ve hatta benim evlenmeden önceki bir miktar birikimim duruyor, arabamız da var. ama şahsen ben şu ortamda kredi çekip 10 sene borçlanmayı göze alamıyorum.ben devlet memuruyum eskiden güvenirdim ne olacak ki, hayat boyu iş garantim var derdim ki insanları çatır çatır memuriyetten attıklarını açığa alıp ihraç ettiklerini görünce ona da güvenim kalmadı. eşim özel sektörde, özel sektör zaten malum bir krize bir küçülmeye bakar işten atılmak. istanbulda benim oturmak isteyeceğim bir semtte evler 500-600 binden aşağı değil. oturmak isteyeceğim bir muhitte de sırf kendi evim olsun diye ev alıp senelerce borcun kahrını çekip hayatımı ona göre kısıp kendimi mali olarak köşeye sıkıştırmak istemiyorum. o yüzden sanırım bu şehirde yaşadığım sürece ev almayacağım. şu an ailemle aynı semtte yeşillikler içinde nezih bir muhitte oturuyorum. evet ev benim değil, kira, belki pek çokları için bu kira havaya gidiyor ama ben o kirayı havaya değil muhitime, çevremde oturan insanlara, evimin düzgünlüğüne ve problemsizliğine,aileme ve işime yakınlığına ödüyorum, şimdi bu muhitte ev almak istesem 1 trilyon ödeyemeyeceğime göre de hiç sızlanmıyorum. kendimizi sıkmadan yapmak istediklerimizi yapıp, gezmek istediğimiz yerlerde geziyoruz ve elimizden geldiğince mevcut birikimimizi arttırmaya çalışıyoruz. bir gün başka bir şehre taşınır veya yazlık bir semtte küçük, emeklilikte kullanacak bir ev almak istersek peşinat yapabilecek kadar paramız altınımız a güvencemiz olarak bankada duruyor. kötüyü anımsatmak istemem ama yarın öbür gün çocuğunuz olmasa tüp bebek yapmak isteseniz, bir sağlık sorunu olsa veya çocuk olsa bakıcı tutmak isteseniz, allah korusun biiniz işsiz kalsa bir süre tek maaş yaşamanız gerekse tasaya düşmemek için yüklü miktarda kredi çekmemekte fayda var bence. hele böylesi ekonomisi ve siyaseti gel gitli bir ülkede. tabii bu benim düşüncem, siz bilirsiniz.

Günaydın mesaj yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Normalde biraz kafasının dikine giden bir insanım ancak o süreçte kesinlikle hem onun annesiyle hem kendi ailemle oturup konuşacağız ne yapalım sizce diye, tecrübenin çok önemli olduğunu anladım.

Bizde eşimle ikimiz ailelerimiz hiçbir destek almadan hemde 21 yaşında evlendik :)
Borçlarımızı bitirdik arabamız hep vardı , şimdi de ev alıyoruz..
İstedikten sonra herşey olur bence..

Ya erken evlenmek bence iyi, daha fazla geciktirmek istemiyorum çünkü çocuk istiyorum eminim. Erkek arkadaşım da istiyor. 2017 yazına yetiştirsek evliliği mükemmel olur

karşınızdakine duygularınızı iyi tahlil edin,
ortak bir şey alacakanız eğer mutlaka ortak tapu olsun.
evlilik zaten zor bu hesap işleri insanı daha da sıkıntıya sokabiliyor.
Sıkıntılar başlayınca ben bu adam için yada kadın için bu fedakarlıkları niye yaptım diyebiliyoruz.

kk'dakilerin bu herşeyi kendimiz yaptık geyiği... herkes herşeyi kendi yapıyorsa bu mal mulk için kavga eden gelinler damatlar kim kim kim!!!!!

geliriniz iyi. herkesin evi olacak diye bi kural yok. mala mülke parayı yatırıp hayattan zevk almadan öleceğinize gezin tozun eğlenin, çocuklara da ev bırakmayıverin.

Ya herkes kredi çekip aldık çok kolay yazmış. Ne kadar kredi çektiniz bir söyleseniz? 200 300 bin kredi çekip yıllarca ödüyor musunuz? Peşinat dediğiniz ne kadar?

Biz varız ev aldık yaklaşık gelirimiz o kadar bizimde.Kendi adıma ne varsa annem dört dörtlük yaptı eşimin ailesi hiçbirşey tabiki .Sıfır peşinatla ev aldık çok şükür 2 yılı geçti ödüyoruz evimizi eşyam da dört dörtlük oldu alırısınız bence.Kredi taksitim 2200 tl...

Ya herkes kredi çekip aldık çok kolay yazmış. Ne kadar kredi çektiniz bir söyleseniz? 200 300 bin kredi çekip yıllarca ödüyor musunuz? Peşinat dediğiniz ne kadar?
120 bin çektik. Evin değeri 150 bindi. 30 bin peşinat verildi. Ayda 1600, 10 sene ödemeli faiziyle 190 bine geliyor.

Bizim 4bin 5 bin gelirimiz olsa hemen almistim bir ev bir süre kirada oturduktan sonra dügün borcunuzu bitirip hemen ev alabilirsiniz

Biz evleneli 1 ay oldu.
Borç harç içinde evlendik. Kredi borcumuz var düpün ev masrafları için çekmiştik.
İkimizin toplam maaşı 4500 ediyor.
Kira 1000 kredi 1600 faturalar vs. derken elimize 1000 tl falan kalacak galiba.
Evimiz yok, ama ileri de Allahım kısmet ederse kredi ile almayı düşünüyoruz
Rabbim zor durumda olanların yardımcısı olsun inşallah

Burada öyle paragöz gelinler okuyoruz ki...Sevdiğinle beraber 1+1 e bile razı bir kalbin varken,merak etme Allah nasip eder inşallah. Şimdiden hayırlı olsun

sizin babanız ve annenizle aynı fikirdeyim
ben su an yaşadığım yerde en iyi semtte ve içi dışı harika bir evde oturuyorum.çünkü geniş güzel evi seviyorum tek lüksüm bu beni bu mutlu ediyor.hayata güzel baktıran bir unsur.kızımda temiz semtte büyüyor .işin açıgı evim yok şu an alacak beş kuruş paramda yok:)) zaten ama bende güzel yıllarımı iyi evlerde geçiriyorm rahatca.çevremdeki herkes gitti kötü semtten parasının yettiği kadar küçücük ev aldı hiçbir esyaları sıgmıyor ve mutsuz mutsuz sıkış tıkış eski evlerde oturuyorlar.tamam kira verilmiyor ama bunun piskolojik yanıda var.benim günlerim mis gibi evlerde rahatca geçiyor.bende böyle düşünüp yaşıyorum.evde anca bizde ilerde babnız gibi yaparız sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…