Ev sahibi olmak

Ev almak çok önemli değil gezin eğlenin ne demek ya. Evet gezin eğlenin yıllar sonra elinizde koca bir hiç kalsın aaa olur mu gezdim dersiniz. Hayat laylaylom değil. Çok saçma gerçekten. İki maaş giren evde de çok güzel birikim yapılır kafayı kullandıktan sonra.
Gönül ister ki hem gezmeye eğlenmeye hem birikim yapmaya para olsun ama maalesef bisyler den kismadikca birikim zor. Ileride çocuk sahibi olursak falan daha da masraf artacak o yüzden yavaştan biriktirmek gerekiyor

Gönül ister ki hem gezmeye eğlenmeye hem birikim yapmaya para olsun ama maalesef bisyler den kismadikca birikim zor. Ileride çocuk sahibi olursak falan daha da masraf artacak o yüzden yavaştan biriktirmek gerekiyor
Siz yeni evli değil misiniz henüz çocuğunuz yok ama gezmeye bile olmaz diyorsunuz yaşınız kaç? Gec evlenip gezip tozdunuz ondan sanırım. Iki memursunuz bence de biraz hayatin tadını çıkarın. 40 yaşında gibi konuşmuşsunuz yahu.

İyi aksamlar. Ben evlenmeden önce maddiyatı hiç düşünmezdim. Yani evleneceğim kişinin işi olsun yeterdi. Cevremde evlenen kuzenlerim arkadaşlarım eşlerinin ailesinin evi vardı hiç kirada oturmadan yeni ev sahibi oldular. Biz memuruz oradan oraya taşındık kiradayiz ev almamız için birikmiş paramız yok aileden destek yok. Olurda ileride ev sahibi olsak yıllarca kredi. Herşeyden kısarak kredi ödemek. Sağlık olsun diyorum ama bazen de böyle düşünüyorum.
Benim çevremde de ikisi de memur olan kişiler çok rahat geçiniyor çok güzel evler aldılar siz neden zor geciniyorsunuz?

Ve çocuk yok hala umutsuz davranıyorsunuz tepki çekmek için mi başlık açtınız?

İki memur olarak ev almak bu kadar imkansiz mi oluyor ya 🤔 ozel degilse ne kadar aylik geliriniz? Tabi bu sadece gelirle de ilgili olmuyor sosyal yasantida onemli.
Biz kimseden 1 tl almadan dugun altin esya masrafimizi odedik, ev aldik, arsa aldik. Tabi hepsi krediyle :) Şükürki gelirimiz orta duzeyde yoksa hicbiri olamazdi tabiki. Bundan sonraki hedefimiz araba almak ama kredimizin bitmesine biraz daha var. Bunlari yaparkende ne yaz tatilimize gitmeme yaptik ne sosyal yasantidan eksik kaldik nede disarda yememizden. Ama tabiki gelirimiz gibi bunlarda orta duzeyde. Bunlari yaparken tatil olarak 5 yildizli oteli secemiyorsun :) daha ortalama bi yere gidiyorsun. Yani bence sizin icin cokta degil tum hayat pahaliligina rağmen.
Ama tabiki bu bir tercihtir.
Bizimle ayni senede evlenen arkadaslarimiz daha hala dugun icin kredi borcu oduyor mesela az buz sene olmadi. Onlar herseyin luks olanini secmislerdi. Gelirlerimiz az cok ayni.
Siz nasil bi yasanti istiyorsunuz buna gore degisir.
Ya hersey ortalama duzeyde olacak tabi evinizde buna dahil yada hic birikimsiz rahat yasam olacak.
Bulundugunuz ilde evler ne kadar mesela ortalama?

Siz bence parayı yönetmeyi bilmiyorsunuz yoksa 2 memur maaşıyla burada böyle sızlanmazdınız. İnsanlar tek maaşla birikim yapmaya çalışıyorlar sizinki şımarıklık.

Yazdıklarım yanlış anlaşıldı ev almak imkansız demedim geçinemiyorum gezemiyorum demedim. Sadece zorluğundan bahsettim. Borclarimiz yeni bitti Ayda 2 3 bin kenara koyabiliyoruz şükür. Ama takdir edersiniz ki 250 binlik ev almak 0 birikmiş parayla zor. Her zaman dışarıda gezsek yemek yesek o parayı da koyamayacagiz.

Siz bence parayı yönetmeyi bilmiyorsunuz yoksa 2 memur maaşıyla burada böyle sızlanmazdınız. İnsanlar tek maaşla birikim yapmaya çalışıyorlar sizinki şımarıklık.
Ben sizlanmiyorum şükrediyorum her zaman.
İki memur maaşı cok cok abartılacak bir miktar değil bu hayat pahaliliginda. Gerçekçi olmak lazım

Benimde gözüm hiç maddiyatta olmadı, yüksekte olmadı. Ama gözü yüksek, çıktığı yeri begenmeyenlerden de şanslı olmadim.
Yani buna şükür diyince öyle kalıyor heralde diye düşünüyorum bende.
Doyumsuz olmak lazım galiba hayatın murphy kanunu sanırım.

Aynen ya. Herkeste bir ev alma telaşı. Hadi birikmisin olur alırsın evini. Ama bırak birikmisi kenara 1000 tl atamayıp kredi çekmek istiyorlar. 1000 değil 10 bin degil 100 bin degil offf ben yazarken garip oldum. Onca para nasil odeniyor. Kac sene hep akılda borc. Allah huzur versin dünya malından bir şey götüren yok henüz.
1000 tl kira ödeniyor artık. 1500 bankaya verirsin hayat 12 sene sonra evin olur atıyorum. Kira öder gibi yani. Eeee kirada oturunca da aklinda hep gelecek olan kira günü olacak. Hayat boyunca hemde.
Valla elestirilen o kadar konu var ki burda ama ev almayı isteyenin eleştiri alacağını tahmin etmezdim.
Sanırım hava gibi su gibi bir şey alısinca ,😃

Ev almak çok önemli değil gezin eğlenin ne demek ya. Evet gezin eğlenin yıllar sonra elinizde koca bir hiç kalsın aaa olur mu gezdim dersiniz. Hayat laylaylom değil. Çok saçma gerçekten. İki maaş giren evde de çok güzel birikim yapılır kafayı kullandıktan sonra.
Siz çalışıyor musunuz?

Ben sizlanmiyorum şükrediyorum her zaman.
İki memur maaşı cok cok abartılacak bir miktar değil bu hayat pahaliliginda. Gerçekçi olmak lazım
Bu platformda her kesimden üye olduğu için, sizi içselleştirmeden tepkiyle yaklaşmaları normal.
Asgari ücretle 4 kişi yaşayıp para arttıran var yani:)
Ama hayat standartlarımız ayrı.
İki memur maaşıyla bana göre kenara koyduğunuz 2 3 bin lira bile başarı.

Önerim, öncelikle o parayı bir sene biriktirip sonra ev alın.
Ama oturacağınız evi değil, başka semtte ya da şehirde bile olabilir, kira getirisi olan, size az biraz fayda sağlayacak şekilde değerlendirin.
Bu düzen devam ederken atıyorum krediniz 2bindir, siz kenara hem gelen kirayı hem de bin daha koymaya gayret edin.
Sonra o diğer evi satıp biriktirdiğinizi de ekleyip yeni, oturabileceğiniz bir eve borçlanırsınız.

Bu işler böyle küçükten büyüğe şeklinde ilerler, öbür türlüsü ev ve iş arasında bocalamak bana göre.

Bu arada babam memur emeklisi, evet üst düzeydi falan ama, bir şekilde arttırıp ancak evliliklerinin 15 yılında falan anca ev aldılar.
Sonra ikinci derken bu düzen böyle devam etti.
Ama biz hiç yokluk görmedik, hissetmedik.
Adam sürekli mala mülke yatırsaydı, gayrimenkul zengini olurdu ama yaşatmayı es geçmedi, kafi kadarında kaldı.
Ağır borçlara bu sebeple olumlu bakmıyorum.

Hayır tek maaşla birikim yapmaya çalışıyoruz.
Anlamıştım bir yaranız olduğunu.
Bizde tek maaşla birikim yapmaya çalışıyoruz
Ama çift maaşlı insanları da birikim yapamıyor diye bu denli elestirmiyorum.
Tek maasla birikim yapmaya calismamizin bizi onlardan daha çok zorlaması onların suçu değil çünkü. Bence biraz sakinleşin.
Atamıyorum kenara diyorsa atamiyordur ona göre atamiyor diye bu kadar eleştirmek nedir?
Yada eleştirin en iyisi öyle olan kazanıyor bu devranda ben yine şükür mod olmak istemiyorum ama oldum 🤦🏻‍♀️
Hayata hirsinizi insanlardan çıkarmak cok acı bir durum

Anlamıştım bir yaranız olduğunu.
Bizde tek maaşla birikim yapmaya çalışıyoruz
Ama çift maaşlı insanları da birikim yapamıyor diye bu denli elestirmiyorum.
Tek maasla birikim yapmaya calismamizin bizi onlardan daha çok zorlaması onların suçu değil çünkü. Bence biraz sakinleşin.
Atamıyorum kenara diyorsa atamiyordur ona göre atamiyor diye bu kadar eleştirmek nedir?
Yada eleştirin en iyisi öyle olan kazanıyor bu devranda ben yine şükür mod olmak istemiyorum ama oldum 🤦🏻‍♀️
Hayata hirsinizi insanlardan çıkarmak cok acı bir durum
Tamam 🤞🏻

Haklılık payın var mı dersen? Evet bir hayli haklısın. Ama herkesin hayata bakışı farklı iste kimi 10 binle zor gecinir kimi asgari ucretle. Az önceki gibi bakınca olaya sen sinir olacaksin hayatın adaletine.
Bende bazen senin gibi düşünüyorum,düşünmüyorum değil. Ama doyumsuzluk sanırım bunu besleyen. Hayata para, maddiyat sinyali veren. Bende tam anlayamadım. Bana göre bollukta yaşayan birinin sürekli nazlanip niyazlanip, elde edip sonra burun cevirmesini, dardayim demesini bazen bende anlamıyorum ama ne yapalım 🤷🏻‍♀️ şükür deyince de gördüğün gibi işte kendinde de 🤦🏻‍♀️

Haklılık payın var mı dersen? Evet bir hayli haklısın. Ama herkesin hayata bakışı farklı iste kimi 10 binle zor gecinir kimi asgari ucretle. Az önceki gibi bakınca olaya sen sinir olacaksin hayatın adaletine.
Bende bazen senin gibi düşünüyorum,düşünmüyorum değil. Ama doyumsuzluk sanırım bunu besleyen. Hayata para, maddiyat sinyali veren. Bende tam anlayamadım. Bana göre bollukta yaşayan birinin sürekli nazlanip niyazlanip, elde edip sonra burun cevirmesini, dardayim demesini bazen bende anlamıyorum ama ne yapalım 🤷🏻‍♀️ şükür deyince de gördüğün gibi işte kendinde de 🤦🏻‍♀️

öncelikle teşekkür ederim. Hayat standartlarımız tek maaşla birikim yaptığımız halde yerlerde değil. Gezeriz de eğleniriz de ama her akşam, her gün değil mesela. Ayda belirli bir rutinimiz var dışarda yeriz sonra kısarız 1 gram da olsa altın almaya çalışırım.

hayat standartları herkesin aynı değil. Aynı olmak zorunda da değil. Ancak insanlar ben tamamım, bu yeter dediği yerde her şeyi bitiriyor.

ben de çalışıyor olsaydım daha fazla birikime yatırırdım. Bu birikim parayı alıp kenara koymak değil çünkü paranın değeri yok. Altın alıp koyuyorum.

ne olursa olsun insanların böyle işsizlikle canına kıydıkları dönemde, 2 maaşla kıskandığım insanları geçemiyorum üüüüfff onların evi var vs deyişlerine tahammül edemiyorum. Bir zahmet az ye koy kenara 3 kuruş, herkes ayaklarını uzata uzata ev sahibi oluyor sanki. Bu arada bizim evimiz de var. Kredisinin bitmesine 4yıl kaldı. Eşim evlenmeden önce almış. Bebişim büyüdüğünde Allah izin verirse ben de çalışacağım zaten. Çalışma heveslisi değilim evladımı kendim büyütmek isterim ama onun geleceği için mecburum.

yaram bu konuda böyle, herkesin bir fikri var tabii ki. Böyle konularda sinirleniyorum. Bence her şey kişide bitiyor. Aylık 20.000₺ alan yakınım tüm parasını yurtdışına giderek harcadı örneğin. Önemli olan harcamayı bilmek, parayı yönetmek. Çok parası olan. az parası olan meselesi değil bu...

öncelikle teşekkür ederim. Hayat standartlarımız tek maaşla birikim yaptığımız halde yerlerde değil. Gezeriz de eğleniriz de ama her akşam, her gün değil mesela. Ayda belirli bir rutinimiz var dışarda yeriz sonra kısarız 1 gram da olsa altın almaya çalışırım.

hayat standartları herkesin aynı değil. Aynı olmak zorunda da değil. Ancak insanlar ben tamamım, bu yeter dediği yerde her şeyi bitiriyor.

ben de çalışıyor olsaydım daha fazla birikime yatırırdım. Bu birikim parayı alıp kenara koymak değil çünkü paranın değeri yok. Altın alıp koyuyorum.

ne olursa olsun insanların böyle işsizlikle canına kıydıkları dönemde, 2 maaşla kıskandığım insanları geçemiyorum üüüüfff onların evi var vs deyişlerine tahammül edemiyorum. Bir zahmet az ye koy kenara 3 kuruş, herkes ayaklarını uzata uzata ev sahibi oluyor sanki. Bu arada bizim evimiz de var. Kredisinin bitmesine 4yıl kaldı. Eşim evlenmeden önce almış. Bebişim büyüdüğünde Allah izin verirse ben de çalışacağım zaten. Çalışma heveslisi değilim evladımı kendim büyütmek isterim ama onun geleceği için mecburum.

yaram bu konuda böyle, herkesin bir fikri var tabii ki. Böyle konularda sinirleniyorum. Bence her şey kişide bitiyor. Aylık 20.000₺ alan yakınım tüm parasını yurtdışına giderek harcadı örneğin. Önemli olan harcamayı bilmek, parayı yönetmek. Çok parası olan. az parası olan meselesi değil bu...
Aslında kim için ne önemli olduğu altında da var taşlar.
Kimisi evi olunca mutlu olur kimisi dünyayı gezince.
Hı burada konu sahibi evi önemli bulup kenara atamiyor demek ki hayatını bol bol yaşamak istiyor ama o da yok diyor. Heralde her gün pastirma, biftek yiyorlar belki de başka türlü gidiyor. Ama gidiyor işte onunda derdi bu 🤷🏻‍♀️
Gram altın almaktansa altın hesabi daha güvenli degil mi? Bende düşünüyorum bu ara bu tarz bir şey.

İki memur olarak ev almak bu kadar imkansiz mi oluyor ya 🤔 ozel degilse ne kadar aylik geliriniz? Tabi bu sadece gelirle de ilgili olmuyor sosyal yasantida onemli.
Biz kimseden 1 tl almadan dugun altin esya masrafimizi odedik, ev aldik, arsa aldik. Tabi hepsi krediyle :) Şükürki gelirimiz orta duzeyde yoksa hicbiri olamazdi tabiki. Bundan sonraki hedefimiz araba almak ama kredimizin bitmesine biraz daha var. Bunlari yaparkende ne yaz tatilimize gitmeme yaptik ne sosyal yasantidan eksik kaldik nede disarda yememizden. Ama tabiki gelirimiz gibi bunlarda orta duzeyde. Bunlari yaparken tatil olarak 5 yildizli oteli secemiyorsun :) daha ortalama bi yere gidiyorsun. Yani bence sizin icin cokta degil tum hayat pahaliligina rağmen.
Ama tabiki bu bir tercihtir.
Bizimle ayni senede evlenen arkadaslarimiz daha hala dugun icin kredi borcu oduyor mesela az buz sene olmadi. Onlar herseyin luks olanini secmislerdi. Gelirlerimiz az cok ayni.
Siz nasil bi yasanti istiyorsunuz buna gore degisir.
Ya hersey ortalama duzeyde olacak tabi evinizde buna dahil yada hic birikimsiz rahat yasam olacak.
Bulundugunuz ilde evler ne kadar mesela ortalama?
Arkdaşım bu konuya yorum yapmayacaktım gerçekten okurken sinirlendim ben yazsam aynen böyle yazacaktım parmaklarına sağlık

Back
X