Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanım efendi ben de kiracıyım ve bana da zam gelecek. Ev sahibim zengin diye malının hesabını yapıp bana bu kadar zam yapmayın diyemem. Banane zenginliğinden malından mülkünden.
İnsan düşünüyor ister istemez,kirama muhtaç değilken çok abartmasaydi ne olurdu diye düşünüyor.Bana yuzde 100 bile yapsalar mecbur boyun eğecegim ama ne var sanki çok da abartmasa diye geçiyor içimden.Enflasyon yüzde 78,kiraya yüzde 100 ve üzeri zam yapıyorlar bu biraz fırsatçılığa giriyor sanki

Kredisi devam eden evimde oturuyorum, kirada evim yok. Sayet 2.evi alirsak kredi ile alacagiz. Bana gore kiranin once krediyi karsilamasi gerekiyor sonrasinda ise benim ihtiyaclarimi. Ihtiyac sadece karın doyurmaktan ibaret degil, gidip antalyada 15 gün 5yildizli otelde kalmak istiyorum, benim ihtiyacim bu. Ev sahibi kira gelirini nasil degerlendirecegini ve ihtiyaclarini size mi soracak? Bu gidisle insanlar evlerini kiraya vermez, o zaman temel hakkiniz olan barinma ihtiyacini kimden talep edeceksiniz? Evini kiraya vermeyen ev sahiplerine mi saldiracaksiniz, baska birilerine mi? Ev sahiplerinin barinmanizi saglama gibi bir misyonu yok arkadaslar. Kimden ne talep edeceginizi ogrenmediginiz surece hep beraber ayni gemide batacagiz.

Ben olayın o yönünü konuşmuyorum yorum da yapmadım bu konuda. Benim dediğim kimse kimsenin malının hesabını yapamaz.

Evet bazıları fırsatçılık yapıyor buna sınır getirilse her türlü açığı buluyorlar. Arkadaşın dedesi kirada 80 yaşına yakın adam. 1.800tl verirken kirasını 5.500tl yapmışlar. Böyle fırsatçılık malesef var.

Enflasyon %78 mi

Adamcagiza resmen çık demek istemişler

Size yani herkese bir şey anlatayım, oooo bir sürü evleri var vs deniyor ya, göze mal mülk görünüyor kimse kimsenin derdini bilmiyor.

Bir komşunun oğlu feci bir kaza geçirdi doktorlar yaşamaz demişler, insan kendinden önce evladını toprağa vermek ister mi? Kimse evladıyla sınanmasın.

İnsanlar küçücük umutlara bile tutundular, defalarca ameliyat, aylarca hastanede yatma, adamın evlatlarının eşinin masrafları derken kaç ev ve araba sattı o insanlar.
Helali hoş olsun dediler evlatları sağ olsun da giden mal olsun, çevrelerinden kim karşılayacaktı bu kadar masrafı.
Çocukları aylar sonra eve gelebildi ama tedavi bitmedi, hastaneye her gidiş gelişlerinde arabayla gidebilecek durumda olmadığından ambulans ayarlanmış, uzun soluklu bir tedavi olduğu için herhalde, ambulans evdeki hastayı ücretsiz götürmüyormuş, insanların elinde bir küçücük evleri kaldı ama şükrediyorlar çocukları yaşıyor diye, olmasaydı ne yapacaklardı?

O yüzden diyorum Allah herkesin yardımcısı olsun zira ister apartman dikin ister çadırda yaşıyor olun, dışarı adım attığınız anda her şey para, sağlık, eğitim, barınma, gıda, kimseye kızamazsınız herkes kendi imkanlarını iyileştirme veya mevcut durumunu koruma derdine düştü.

Enflasyon yüzde 78 mi ?

Çok haklısınız büyük sağlık masrafları korkunç aylarca yıllarca sürüyor. Kendim yaşadım biliyorum. Sağlık sigortam olmasa yüzde yüze yakın karşılayan ödemek için evi arabayı satacaktık mecbur. Hastanede çok gördüm köyündeki tarlasını satıp evladına annesine çare aramaya büyük şehre gelen. Allah sağlık sorunu yaşayan herkese yardım etsin.

bu yorumum neden dis like alıyor anlamıyorum kime ne dokundu anlamadım

%78 derken?

Fazla ev ya da dükkan ya ailemizden kalıyor ya da dişimizden kısıp alıyoruz hanımefendi. Amacımız zenginleşmek değil maaşla okutamayacağımız evladımızı okutmak evlendirmek önemli sağlık sorunu olursa ordan karşılamak . Emekli olunca da muhanete muhtaç olmamak. Emekli maaşıyla nasıl bakıcı tutsun evi temizlemeye kadın tutsun yaşlılar. Hah işte bu sebeplerden beğenmedim attım. Zenginleşip kiracı sömürmek neyimize. Anca geçiniyoruz .

e cunku insanlarin yatirimlarindan size ne? ne yapalim mesela calisip kazaniyoruz millet laf etmesin diye parayi tlde tutup eritelim mi? dolar alsak piyasayi alt ust ettiniz diyorlar, altin alsak ayni sekilde, ev alsak amacin zenginlesmek oluyor. yani insanlar ne yapsa rahat birakirsiniz tam olarak?

burada boyle yazanlarin tamami ozel mulke karsi mi o zaman oyle mi anlamamiz lazim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…