- Konu Sahibi mermaid2608
-
İnsan düşünüyor ister istemez,kirama muhtaç değilken çok abartmasaydi ne olurdu diye düşünüyor.Bana yuzde 100 bile yapsalar mecbur boyun eğecegim ama ne var sanki çok da abartmasa diye geçiyor içimden.Enflasyon yüzde 78,kiraya yüzde 100 ve üzeri zam yapıyorlar bu biraz fırsatçılığa giriyor sankiHanım efendi ben de kiracıyım ve bana da zam gelecek. Ev sahibim zengin diye malının hesabını yapıp bana bu kadar zam yapmayın diyemem. Banane zenginliğinden malından mülkünden.
Ben olayın o yönünü konuşmuyorum yorum da yapmadım bu konuda. Benim dediğim kimse kimsenin malının hesabını yapamaz.İnsan düşünüyor ister istemez,kirama muhtaç değilken çok abartmasaydi ne olurdu diye düşünüyor.Bana yuzde 100 bile yapsalar mecbur boyun eğecegim ama ne var sanki çok da abartmasa diye geçiyor içimden.Enflasyon yüzde 78,kiraya yüzde 100 ve üzeri zam yapıyorlar bu biraz fırsatçılığa giriyor sanki
Enflasyon %78 miİnsan düşünüyor ister istemez,kirama muhtaç değilken çok abartmasaydi ne olurdu diye düşünüyor.Bana yuzde 100 bile yapsalar mecbur boyun eğecegim ama ne var sanki çok da abartmasa diye geçiyor içimden.Enflasyon yüzde 78,kiraya yüzde 100 ve üzeri zam yapıyorlar bu biraz fırsatçılığa giriyor sanki
Adamcagiza resmen çık demek istemişlerBen olayın o yönünü konuşmuyorum yorum da yapmadım bu konuda. Benim dediğim kimse kimsenin malının hesabını yapamaz.
Evet bazıları fırsatçılık yapıyor buna sınır getirilse her türlü açığı buluyorlar. Arkadaşın dedesi kirada 80 yaşına yakın adam. 1.800tl verirken kirasını 5.500tl yapmışlar. Böyle fırsatçılık malesef var.
Size yani herkese bir şey anlatayım, oooo bir sürü evleri var vs deniyor ya, göze mal mülk görünüyor kimse kimsenin derdini bilmiyor.3600 le zam gelecek öğretmenlere ayrıca uzman öğretmenlik miydi adı tam hatırlayamadım onu kazanan da extra zam alacak. Kurs açabilir özel ders verebilir. Belki evsahibi aldığı kirayla önemli sağlık sorununu karşılıyor belki torununu okutuyor belki çalışıp aldım kirasıyla şehir şehir gezeceğim her ay diyor kime ne. Fahiş fiyat artırıp fırsatçılar yüzde 20 var yoktur. Kalanı da geçinmeye çalışan insanlar aynı bizim gibi. Benim evsahibim tıp da evladını okutuyor. Elbette zam yapacak . Kızına da kira ödüyor çünkü .
Enflasyon yüzde 78 mi ?İnsan düşünüyor ister istemez,kirama muhtaç değilken çok abartmasaydi ne olurdu diye düşünüyor.Bana yuzde 100 bile yapsalar mecbur boyun eğecegim ama ne var sanki çok da abartmasa diye geçiyor içimden.Enflasyon yüzde 78,kiraya yüzde 100 ve üzeri zam yapıyorlar bu biraz fırsatçılığa giriyor sanki
Çok haklısınız büyük sağlık masrafları korkunç aylarca yıllarca sürüyor. Kendim yaşadım biliyorum. Sağlık sigortam olmasa yüzde yüze yakın karşılayan ödemek için evi arabayı satacaktık mecbur. Hastanede çok gördüm köyündeki tarlasını satıp evladına annesine çare aramaya büyük şehre gelen. Allah sağlık sorunu yaşayan herkese yardım etsin.Size yani herkese bir şey anlatayım, oooo bir sürü evleri var vs deniyor ya, göze mal mülk görünüyor kimse kimsenin derdini bilmiyor.
Bir komşunun oğlu feci bir kaza geçirdi doktorlar yaşamaz demişler, insan kendinden önce evladını toprağa vermek ister mi? Kimse evladıyla sınanmasın.
İnsanlar küçücük umutlara bile tutundular, defalarca ameliyat, aylarca hastanede yatma, adamın evlatlarının eşinin masrafları derken kaç ev ve araba sattı o insanlar.
Helali hoş olsun dediler evlatları sağ olsun da giden mal olsun, çevrelerinden kim karşılayacaktı bu kadar masrafı.
Çocukları aylar sonra eve gelebildi ama tedavi bitmedi, hastaneye her gidiş gelişlerinde arabayla gidebilecek durumda olmadığından ambulans ayarlanmış, uzun soluklu bir tedavi olduğu için herhalde, ambulans evdeki hastayı ücretsiz götürmüyormuş, insanların elinde bir küçücük evleri kaldı ama şükrediyorlar çocukları yaşıyor diye, olmasaydı ne yapacaklardı?
O yüzden diyorum Allah herkesin yardımcısı olsun zira ister apartman dikin ister çadırda yaşıyor olun, dışarı adım attığınız anda her şey para, sağlık, eğitim, barınma, gıda, kimseye kızamazsınız herkes kendi imkanlarını iyileştirme veya mevcut durumunu koruma derdine düştü.
bu yorumum neden dis like alıyor anlamıyorumkira ile geçinme olayı saçma onlar yatırım için alıyor evi parası var parayı nereye yatırsam diyor Türkiyede en risksiz kafam ağrımaz daire alıyor maksat zenginleşmek istemesi ve görüldüğü üzere zenginleşiyorlar yani yatırımları geri dönmüş.
%78 derken?İnsan düşünüyor ister istemez,kirama muhtaç değilken çok abartmasaydi ne olurdu diye düşünüyor.Bana yuzde 100 bile yapsalar mecbur boyun eğecegim ama ne var sanki çok da abartmasa diye geçiyor içimden.Enflasyon yüzde 78,kiraya yüzde 100 ve üzeri zam yapıyorlar bu biraz fırsatçılığa giriyor sanki
İki beğenmedim aldınız diye "neden" diye mi sorguluyorsunuzbu yorumum neden dis like alıyor anlamıyorumkime ne dokundu anlamadım
Fazla ev ya da dükkan ya ailemizden kalıyor ya da dişimizden kısıp alıyoruz hanımefendi. Amacımız zenginleşmek değil maaşla okutamayacağımız evladımızı okutmak evlendirmek önemli sağlık sorunu olursa ordan karşılamak . Emekli olunca da muhanete muhtaç olmamak. Emekli maaşıyla nasıl bakıcı tutsun evi temizlemeye kadın tutsun yaşlılar. Hah işte bu sebeplerden beğenmedim attım. Zenginleşip kiracı sömürmek neyimize. Anca geçiniyoruz .bu yorumum neden dis like alıyor anlamıyorumkime ne dokundu anlamadım
e cunku insanlarin yatirimlarindan size ne? ne yapalim mesela calisip kazaniyoruz millet laf etmesin diye parayi tlde tutup eritelim mi? dolar alsak piyasayi alt ust ettiniz diyorlar, altin alsak ayni sekilde, ev alsak amacin zenginlesmek oluyor. yani insanlar ne yapsa rahat birakirsiniz tam olarak?bu yorumum neden dis like alıyor anlamıyorumkime ne dokundu anlamadım
Bu ne pekiEnflasyon yüzde 78 mi ?
Anlamadıkların tabiisi. Ev alıp kiraya vermek hayır işidir. Ne demek kira ile geçinmek. Gitsinler kağıt toplasınlar.bu yorumum neden dis like alıyor anlamıyorumkime ne dokundu anlamadım
Saçma demişsiniz ama saçma değil, ondandır.bu yorumum neden dis like alıyor anlamıyorumkime ne dokundu anlamadım
Bu ne peki Margaret Halecim.%78 derken?
tümüyle bilgi olsun diye bir görsel paylaşayım.Bu ne peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?