Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçenki nafaka konusunda da çocuğun masrafının az olduğunu iddia etti. Alıştık.
Aslında ben artık bunu garipsemiyorum. Karnı doyduğu için yaşadığını sanan çok insan var. Zaten başka türlü bir hayat da bilmiyorlar, görmemişler.

Geçenki nafaka konusunda da çocuğun masrafının az olduğunu iddia etti. Alıştık.
Çocuğun her şeyi tam,zorla mi bir şeyler alalım.Hastalaninca devlet Hastanesi'ne gidiyoruz genelde (özelde de aynı şeyler söylenip aynı ilaçlar verilip aynı teknikler uygulanıyor çünkü),devlet okuluna gidecek, devletin tam gün kresi olsa oraya yazdırirdim.Bizim masrafimiz 6000 değil ki zaten ozellere de gitse 6000 etmez,sizin hesaplarda bir hata var yapicak bisry yok.
Ayrıca hiç komik değil

Seçim kapıya dayaninca dur denilecek belki !
Hanımefendi ben sizin şaka olduğunuza inanıyorum peki o seçime kadar garibandan giden ne olacak???? Yavrusuna süt alamayıp yağ alan adam seçim zamanı alsa ne almasa ne????

Nasıl yani şimdi TÜİK’in mütemadiyen düşük gösterdiği gerçek dışı enflasyon oranlarına inanan biriyle mi muhatabım ben?
Elimizde olan bu,ülkede gerçek rakamlar hangi konuda açıklandı ki zateb ama olandan fazlası yansıtılıyor fırsatçılar var mı evet var

Hanımefendi ben sizin şaka olduğunuza inanıyorum peki o seçime kadar garibandan giden ne olacak???? Yavrusuna süt alamayıp yağ alan adam seçim zamanı alsa ne almasa ne????
Boyle bir taktik yok mu,hep olmadı mı ?
E tabiki böyle bunu tercih etmiyoruz

Bende ev sahibiyim. 1000 lira idi kirasi kac yapalim dedik 2000 olur ustu bizi zorlar dediler 1750de anlastik. Paranin tamamini geldigi gibi kizimin bireysel emekliligine yatiriyorum.

Kendimde kiraci degilim. O yuzden kira gelirinin tamamini yatirima ayirabiliyorum. Ayrica o 2. Evi alabilmek icin 4 yasinda ki kizimi 18 aydan beri askere gonderir gibi krese gönderip kredo odedim ileride mesela 20 yasina gelince bozsun bireyselini kendine hayat kuracak parasi olsun diye. Enflasyonun yuzde 75 oldugu ulkede niye yuzde 25 zam olsun ki. Kimsenin geliri gideri sizi ilgilendirmez. Pahalilik icin catacaginiz merci de evsahibi degil bu ulkeyi yonetenler.

Ps. Kiracimin dedigine göre diger daireler 3000 3500 civariymis yeni girenler. Bizim kiraci eski oldugundan emsal davasi acsam o fiyatlara cikardik.

Size değil vallahi kendime güldüm . Aynı şehirde yaşayıp fiyatları bu kadar ayrı değerlendirmek şaştığım. Okul yarı burslu 30 bin yemekle 40 bin servis de 2350 yalan mı söylüyorum ben şimdi?ayrıca sizin gibi değerli öğretmenler al çocuğunu bu okuldan yazık oluyor dediler. Ben de aldım özele verdim. Kendimden kısar gene okuturum. Malımı satar gene okuturum. Dünyaya gelmeyi o seçmedi.

Boyle bir taktik yok mu,hep olmadı mı ?
E tabiki böyle bunu tercih etmiyoruz
Hanımefendi gerçekten Sizinle konuşulmaz ayrıca benim bu yaşadığım bölgede devlet ana okulu tüm gün çocuk almıyor Özellerin de en düşük aylığı 2500….

Bir üye daha yazmış. Bizim kirada 2 dairemiz var, 1 tane kendi oturduğumuz bir de haftasonu ve yazları kullandığımız yazlık evimiz var. Şimdi durumum iyi diye hibe mi edeyim evlerimi. O evleri kredi ile aldım. Kredi ödenene kadar çocuklardan değil ama kendimden kıstım. Şu an küçük kızım konuşmuyor, ilk başta otizmden şüphe etmiştik. O zaman bir güvencem olduğunu hissettim. Eğer ilerde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olursa, ben de bu dünyadan göçüp gidersem bu evler onu idare eder dedim. Yani o evler sadece yatırım değil, kimi zaman hastane parası, kimi zaman kreş parası, kimi zaman özel eğitim parası oluyor. Kimi zaman da kendine yetemeyen bir evladın hayatını kurtarıyor.

kira ile ne yaptığı kimseyi alakadar etmez. ister harcar ister biriktirir. onun tasarrufundadır. zam konusunda da haklı. %25 zam hakkı var ancak enflasyon ortada, hayat şartları ortada. gerçekler çizilen pembe tablolara uymuyor ne yazık ki. herkesin kendi vicdanına dürüst olması gerekir artık. siz şimdi çıksanız belki bundan da yüksek bir meblağda kiraya verilecek o ev. benim evim de 1900 TL'ye kiradaydı, bir sene önce kiraya vermiştim ancak bir sene içinde şartlar tepetaklak oldu. Ankaranın göbeğinde kocaman evde bu rakamla bedavaya oturuyorlardı resmen. yine de konuştum, yukarıda yazdığım gibi açıkladım. sizinkinden çok daha az bir zam oranıyla ortak noktada anlaştık. hayat pahalılığı kiracıya varsa, ev sahibine de var.

Servis fiyatına diyeceğim yok,85 bin özel yurt ücretini duydu bu kulaklar.
Okulun muhiti,öğrenci ve veli potansiyeli iyi değilse öyle söylemiş olabilir ya da burada yazmak istemedigim başka bir husustan dolayı.Keske herkesin imkanı olsa da verse ne diyelim ama özele kimisi de çocuğumda okuma kafası yok diyerek veriyor bunu birebir duydum.Neyse bu sizin tercihiniz bisru diyemem.Ulkede özel hastane ve okula gitmeyen çocuklar var,oğlum özel kreşe başlayacak 2300 ödeyecegim ayda.İlk ay kresten istenen birkaç şeyi ve birkaç takım kıyafet ayakkabı alacagim sonraki üç dört ay bunlara ihtiyacı olmayacak.Ne kadar sıksam da 6000 olmuyor bu benim piyasayi bilmediğim anlamına gelmiyor,4 yaş çocugu annesi olarak yazıyorum,lisede işler tabiki değişecek

Hanımefendi gerçekten Sizinle konuşulmaz ayrıca benim bu yaşadığım bölgede devlet ana okulu tüm gün çocuk almıyor Özellerin de en düşük aylığı 2500….
Anlamıyorsunuz ki, siyasete girmek istemediğim için ancak o kadar anlatabildim

Ev sahibinin ne kadar zengin oldugu, ne kadar parası olduğu bizleri pek ilgilendirmez aslında. Ev sahibi olmak çok kolay bişey değil neticede. Fakir ev sahibi çok zam yapsın,zengin ev sahibi az zam yapsın diye bir mantık kuramayiz yani.

Fiyatlara bende baktım biraz, tam gün hizmet veren bir yer aranıyorsa genelde özele gönderilmesi gerekiyormuş çocuğun, 2500 liraya beslenme, danışmanlık, güvenlik, servis gibi hizmetler dahil değil.

Kardeşim kızının gittiği devlet okulundan hem eğitim hem de çevre olarak memnun değildi, tam ergenlik çağında liseli kız, mecbur okul araştırmasına girdi valla henüz konuşma fırsatı bulamadım ama servis, okulda yeme-içme, okul taksitleri derken aylık 10 bini bulan bir okul masrafı olacak gibi görünüyor, okulunu değiştirmem lazım abla, çocuğumun geleceği söz konusu diyor, haklı.

Herkes sizin gibi az çalışma saatlerine sahip değil. Öğretmensiniz erken alabilirsiniz çocuğu haftasonu da yok2300 e anlaşmışsınız. Komşum saat 7 ye kadar çalışıyor cumartesi de. Kreşe 4500 civarı veriyor. Çünkü bazen de gecikiyor. Şartlar farklı herkes için. Neden sadece kendi çocuğunuzda sabitlendiniz? Devlet okulu da kayıt için komşumdan 30 bin istedi iyi semtte buna ne dersiniz? Bu insanlar bana yalan mı söylüyorlar? Çocuğunu özel hastaneye götürmeye mecbur insanlar var. Büyük konuşmayın. Bir gün oralara muhtaç olabilirsiniz. İyi günler.

2300 tam gün kreş fiyatı oluyor.Yarim gün bana da uymuyor,çıkış saatim uymuyor.kresoj yarım günü 12.00 benimki 14.30 .Ben bu fiyatı kreş müdürüne imzalı onaylı yazdırcam sizin için, inanmazsınız çünkü.. Çankaya'da mi oturuyorsunuz siz ?
Mecbur kalmak ayrı, mecbur kalıp bir defa gitti özel hastaneye, hep böyle olmaz herhalde kanser değilse (Allah kimseye vermesin)
Öyle bile olsa ayda 6000 masraf ona özeldir.iyi günler

Çankaya da oturmuyorum ama Çankaya da oturan herkes zengin mi? Eskiden evini almış oturuyorlar. Çankaya çok geniş bir yer her tür insan var. Ben sizi cidden anlamıyorum. Sizden bir tık fazla kazanan bir tık fazla harcayan herkesi eleştiriyorsunuz. Nedenini anlayamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…