- 15 Nisan 2017
- 13.625
- 16.048
- 298
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Tam da bir gece kulak ağrısı diyr acile gittik bir antibiyotik bir de ağrı kesici damlaları verdiler (ikisi de damla ) ve ertesi gun akşam geçti ağrı,ilk damladan sonra işte .kulak ağrısı için randevu bulamıyorsanız acile gidin tavsiye ederimAy oğlumda kulak ağrısı çıktı kışın devletten tam 3 hafta sonrasına randevu vardı kbb a mecburen özele gittim yoksa çocuk orta kulak iltihabından ölecekti. Yapma Allah aşkına ya. Devlette en az iki hafta öncesine veriliyor randevu. Öf eskisinden iyiymiş bir de
İşte siz birikim yapmamayı tercih ettiniz diye birikim yapıp ev alan insanları ihtiyacı yok zam yapmasın demeye hakkınız yok.Ne yazık ki Türkiye şartlarında sadece çalışma ile alınmıyor bazı şeyler. Anne babadan kalan gayrimenkuller, kiralar da belirleyici. Biz 15 senedir mecburen her yıl iki defa memleketlerimize gidiyoruz. 1000 kmlik yollar. Mesela bu yıl hem eşimşn hem benşm memleketime sadece mazot parası 7-8 bin verdik.ister istemez ailelere de düzenli olmasa da veriyoruz. Hatta kaldığımız zamanlardaki elektrik su faturalarını bile ödüyoruz. Çünkü iki tarafında sadece tek emekli maaşı var. Geçinmeleri çok zor. Bizim bir de sokak hayvanları sıkıntımız var. 10 senedir çocuksuz çalışıyorz ama maaşın birini sokak hayvanlarının beslenme ve tedavisi için kullanıyoruz. Kedi köpek mamalarının fiyat artışı dehşete düşürücü. Eskiden her gün 15 kilo köpek maması dağıtırken şimdi daha da azaldı. Veteriner ilaçları özellikle kırıklarda dolara endeksli. Kırıklı hayvan olmasın diye dua ediyorum.
Uygun bi yere gidilsin deniliyorda uygun yer kalmamış ki bugün asgari ücret zamlı hali ile 5500 , 3500 kirayı da herkes uygun görmüş ordu gibi küçük bir şehirde konu sahibi için demiyorum da ülkenin yarısı asgari ücretli çalışan kalan 2 bin de faturalara gider bu adam ne yiyecek be içeçek tabi ki bunun sorumlusu ev sahipleri değil fakat barınma gideri en temel gider ve en başta onun halledilmesi gerekiyorherkesin kira gelirinin de gidecegi bir yer oluyor ben zannetmiyorum kira gelirini oldugu gibi biriktirenlerin cogunlukta oldugunu. ornegin benim babam kira gelirinin yarisiyla eski esinin nafakasini oduyor. diger yarisi da evdeki yardimcinin, kardesimin bakicisinin maaslari ve masraflarina gidiyor hemen hemen. fazladan cok az kaliyordur diye tahmin ediyorum basa bas yani. nafaka bu sene %60 civarinda artti mesela, calisanlarin maaslarina zam yapildi, giderleri artti. bu durumda babamin da kiralari arttirip onu dengelemek en buyuk hakki. evi kiraya verdik diye kiraciyi besleyecek degiliz.
ev sahipleri farkli bir turkiyede yasamiyor. herkesin kendi hayat sartlarina gore giderleri 2-3 katina cikti. sirf ekonomik durumlari daha kotu diye kimse kiracilara ekstra yardimci olmak zorunda degil. o ucreti karsilayamiyorsan cikip kendine uygun eve gecersin ev sahibinin sucu mal sahibi olmak mi? maaslara zam yapilinca kimse ses etmiyor, bu maaslara zammi kimse babasinin hayrina yapmiyor insanlarin giderleri artiyor cunku. ev sahibinin de gideri artiyorsa ac mi otursun yoksa kirayi mi arttirsin hayretsiniz valla.
Şunu da ekleyelim.Yalnız konu sahibi 15-20 senelik evli, çocuğu üç yaş civarında. İkisi de öğretmen.
Zam yapmasın demedim ki ya. En azından 3000 olaydı. Yani %50 oluyordu. %80 koydu birazİşte siz birikim yapmamayı tercih ettiniz diye birikim yapıp ev alan insanları ihtiyacı yok zam yapmasın demeye hakkınız yok.
Ben acile götürmem çünkü adı üstünde acil. Acil olmayan durumda acile gitmem. Ayrıca acikde pediatrist olmuyor her zaman. Çocuk doktoru mesela sık antibiyotik vermez mesela .Tam da bir gece kulak ağrısı diyr acile gittik bir antibiyotik bir de ağrı kesici damlaları verdiler (ikisi de damla ) ve ertesi gun akşam geçti ağrı kulak ağrısı için randevu bulamıyorsanız acile gidin tavsiye ederim
Ülkenin halinden en memnun olan kesim asgari ücretli kesim yalnız . Bizlere de dışarda kahve içmeyin, tatile gitmeyin falan diye tavsiye veriyorlar sağolsunlarUygun bi yere gidilsin deniliyorda uygun yer kalmamış ki bugün asgari ücret zamlı hali ile 5500 , 3500 kirayı da herkes uygun görmüş ordu gibi küçük bir şehirde konu sahibi için demiyorum da ülkenin yarısı asgari ücretli çalışan kalan 2 bin de faturalara gider bu adam ne yiyecek be içeçek tabi ki bunun sorumlusu ev sahipleri değil fakat barınma gideri en temel gider ve en başta onun halledilmesi gerekiyor
Kullandık geçti,size ne vermişler peki ?Ben acile götürmem çünkü adı üstünde acil. Acil olmayan durumda acile gitmem. Ayrıca acikde pediatrist olmuyor her zaman. Çocuk doktoru mesela sık antibiyotik vermez mesela .
Aynen öyle. Etraftaki kiralara baktık. O kadar kötü evler 3000-3500.Asgari ücretli ne yapsınUygun bi yere gidilsin deniliyorda uygun yer kalmamış ki bugün asgari ücret zamlı hali ile 5500 , 3500 kirayı da herkes uygun görmüş ordu gibi küçük bir şehirde konu sahibi için demiyorum da ülkenin yarısı asgari ücretli çalışan kalan 2 bin de faturalara gider bu adam ne yiyecek be içeçek tabi ki bunun sorumlusu ev sahipleri değil fakat barınma gideri en temel gider ve en başta onun halledilmesi gerekiyor
Eksi atanlar, beğenmek zorunda değilsiniz ki.Biriniz de çıkıp bir 4 yas çocuğu aylık masraf listesi yapmıyorsunuz ki..biri yapsın da ikna olayım nereye harcamiuormusum göreyim
Kanda enfeksiyon çıkmayınca sadece kulakta tıkanıklık görülünce kulaktaki tıkanıklığı açması için damla verildi. Antibiyotik oğlum toplamda beş senelik ömründe en fazla üç kere kullanmıştır. Çünkü ilaçsız çözüm arayan bir doktoru var.Kullandık geçti,size ne vermişler peki ?
Gece kulak ağrıyorsa gidilir tabiki de
Ben çocuğa Özel masrafı istiyorum.Oylr mutfağa kadar taksiye kadar hesaplayıp mi 6000 diyor diyenler anlamsdimTek tek nasıl listelenir ki bu. Mesela çocuklar olmasa bı sandviç yapıp günü gecirebilirsiniz ama çocuk olunca yumurtasından etine herşeyine dikkat ediyorsunuz. Tabi bu yemek eve yapılıyor çocuğa Özel değil o yüzden kalem kalem bunu nasıl hesaplayacaksiniz. Benim mutfak masrafim 6 binden çok çok yüksek tabiki çocuklar sayesinde ama bunu kalem kalem nasıl listeleyebilirim durdum düşündüm bulamadım :) aylık 1000 lira benzin masrafim olur okula git gel uzak olmamasına rağmen ve 1000 lira da spora gidiyorlar bunu net ayirabiliyorum ama geri kalan zor. Sabah kırdığım beş yumurtadan üçünü çocuklar yedi deyip üç yumurtayı mi listeye alacagim :)
Yani aynı şey verildiKanda enfeksiyon çıkmayınca sadece kulakta tıkanıklık görülünce kulaktaki tıkanıklığı açması için damla verildi. Antibiyotik oğlum toplamda beş senelik ömründe en fazla üç kere kullanmıştır. Çünkü ilaçsız çözüm arayan bir doktoru var.
Hayır antibiyotik damla verilmedi. Siz antibiyotik verildi dediniz. Antibiyotiksiz iyileştirildi.Yani aynı şey verildi
KocaelideyimAnkara da misiniz ? Nereye göturdunüz ? (Fırsatçı anne, hemen tavsiye ister)
Ben de Kocaeli deyim ve deniz berbat bizim burada , girilecek gibi değilKocaelideyimBize deniz de var yakında ben orayı tercih ediyorum ama oraya gitmek bile dünya para tutmaya başladı. Fırsatçı da olsan olmuyor olmuyor
Ben çocuğa Özel mastafi istiyorum.Oylr mutfağa kadar taksiye kadar hesaplayıp mi 6000 diyor diyenler anlamsdim
ben bu ornekler icin dogru kisi degilim benim bilgilerimin bir anlami yok o yuzden. ben alintiladigim mesajin sahibi istedigimiz standartlarda 3 fiyat bulabilecegini soyledigi icin yazdim cevap bekliyorumNe iş yapıyorsunuz karı koca
E kaç kere yapıldı eski msjlara dönün kaç liste var ama sizin ya özel harcamalarınız var ya birikim yapıyorsunuz ya özel durumlarınız var. Aksi takdirde çocuğunuza üzülmeye başladım.Eksi atanlar, beğenmek zorunda değilsiniz ki.Biriniz de çıkıp bir 4 yas çocuğu aylık masraf listesi yapmıyorsunuz ki..biri yapsın da ikna olayım nereye harcamiuormusum göreyim
yani dedigim gibi yapacak bir sey yok sirf kiraci asgari ucretli diye ev sahibinden evini ederinin cok cok altinda kiralamasi beklenemez. tabi bir noktaya kadar yardimci olunur. bu arada konu sahibinin evi yanlis hatirlamiyorsam deniz manzarali dubleks. 3500 uygun yani. degilse de kucuk sehirde kiralari bilmiyorum ama artis bana makul geldi.Uygun bi yere gidilsin deniliyorda uygun yer kalmamış ki bugün asgari ücret zamlı hali ile 5500 , 3500 kirayı da herkes uygun görmüş ordu gibi küçük bir şehirde konu sahibi için demiyorum da ülkenin yarısı asgari ücretli çalışan kalan 2 bin de faturalara gider bu adam ne yiyecek be içeçek tabi ki bunun sorumlusu ev sahipleri değil fakat barınma gideri en temel gider ve en başta onun halledilmesi gerekiyor
Yahu benim çocukların yediği meyveyi ben yemiyorumBen çocuğa Özel masrafı istiyorum.Oylr mutfağa kadar taksiye kadar hesaplayıp mi 6000 diyor diyenler anlamsdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?