ev temizliğini sevmenin bir yolu var mı?

Ben de ayni fikirdeyim.Kadin almiyorum.Kadina verecegim parayi kendim harciyorum mesela disardan yemek soyluyorum ya da her hafta ustume basima bisey alirim.Temizligi cok severim acayip iyi geliyor ferahliyorum.Cocuktan dolayi cok dagiliyor surekli dolap duzenlemeyle yer supurmeyle ugrasirim hergun ev toplarim haftada bir ozellikle pazartesi gunleri evi dipkose temizlerim.Ayni zamanda calisiyorum.Esnek calisma saatlerim isimi kolaylastiriyor.

Bende severek yapmıyorum temizlik ama işim bittiğinde evimdeki o temizlik kokusunu hissedince tüm yorgunluğum gidiyor

ÇALIŞAN KADINA ZOR BE ARKADAŞIM. ZATEN ÇALIŞIYORUZ, AKŞAMA YEMEK YAPMA DÜŞÜNCESİ , TEMZLİK DÜŞÜNCESİ YETİO İNSANA. BULAŞIK MAKİNEMDE YOK BENİM. EŞİM SAOLSUN ANLAYIŞLI BU KONUDA. EVDE YARDIM EDER. ALLAH RAZI OLSUN ONDAN. HEM İŞİ UNUTMASIN :) BEN HAMİLE KALINCA MECBUR O YAPACAK.

Zor evet ama icime sinmiyor kendim yapinca rahatliyorum.Ben de yemek yapmayi sevmiyorum cocuk icin yapiyorum illaki ama haftada 2 gun disardan yiyoruz Bu da aylik 500 tl demek kadın almis kadar oluyor.Bi de yemek yapmayı sevmeyenler topigi acilsa guzel olacak

Temizliği terapi olarak görmek en iyisi. Bir kafa boşaltma aracı olarak yani. Temizliğe en sevdiğiniz yerden başlayın ve mutlaka sevdiğiniz bir radyoyu, ya da güzel bir şarkı listesi açın, bu yaptığınız şeyi biraz olsun unutmanıza yardımcı olacaktır. Ve suyla yapılan temizlikler insanın negatif enerjisini alıyor kesinlikle, bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Ev temizlendikçe uzaklaşan mikropları düşünerek de mutlu olabilirsiniz, evin mis gibi kokması da sizi mutlu edecektir. Bazı şeylere yaptıkça alışıyor insan ve yaptıkça yapası geliyor sonra. Mesela ben de ütü yapmaktan ve toz almaktan nefret ederim ama sevmenin bir yolunu bulmaya çalışıyorum. Kendim için olmasa bile eşim beni takdir ettikçe ve onun mutlu olduğunu görünce, bu beni daha çok motive ediyor. Bunu bir "iş" olarak değil, keyif verici bir araç olarak görün. Çünkü en kötü ve en üstünkörü temizlik bile, pis bir evde oturmaktan iyidir, insanın moralini yükseltir temiz bir ortamda olmak.

ben sevemeyenlerdenim.

hani temizlik yapıp, yorulsa bile şöyle eve bakıp ama değdi ya dersin ya (diyeni çok duydum oradan biliyorum), ben demiyorum işte.
of çok yoruldum diyorum, of günüm öldü diyorum.

5 yıllık da evliyim, ondan önce 10 yıla yakın öğrencilikle birlikte yalnız ve arkadaşlı yaşamışlığım var.
yok ben sevemedim bu işi yani, olmayınca olmuyor.
zorlamanın alemi yok.
kadın tutuyorsun veriyorsun parayı sen rahat herkes rahat.

yok parada sıkıntı varsa, yine kadın tutuyorsun bu sefer 2 ayda bir, büyük temizliği yaptırıyorsun, sonra ailecek dikkat edip evi kirletmiyorsunuz.
he bu arada doğum kontrolüne dikkat edip çocukları başak burcuna ayarlıyorsun :)
oğluşum başak

Ben oldum olali seviyorum dogrusu temizligi.
Smdilik bekarim ama evdekilerin canlarina okuyorum, eve gelirken coraplar cikicak.
Abimle kavga ederdik eskiden neyseki evlendi gitti pasakli.

Bazen benimde canim istemez temizlik felan.
Bence calistiginiz icin sevesiniz gelmiyor.
Tavsiyem kulagina kulaktik tak, en sevdgin muzikleri ac( youtube listem var en begendigim sarkilari favoriye ekliyorum, ay bu sarki guzel degilmis diye youtubedan arama yapmiyorum cunku hepsi sevdigim zaten, cunku bu temizligi yavaslatir).
Sonra yuksek sesle sarki soyleye soyleye temizligmi yapiyorum.
Misal elime bi kova su ve bez aliyorum ve bide supurge.
Bi odadan basliyorum.
Odada gozume kirli gozuken ne varsa hepsini kapidan disari savuruyorm.
O bile rahatlatiyor beni, gozume daha az vahim gorunuyor o an oda.
Sonra o odayi sil ve supur sarkilarla birlikte.
Kapisini ort ve tamamdir, check! o oda bitti.
O his nasil essiz bi histir...
Tum bunlarn basinda ilk olarak tum evin camlarini ac havalansin..

Su an kendimi masal anlatir gibi hissettim, evi temizleyesim geldi.
Mutlu olunca dolaplarimi dokerim temizlik yaparim, kizgin oluncada, ben hep temizlik yaparim aslinda ya

Temizlik temizlik temizlik oh ferah :)
inanır misin üç ay önce yeni bir eve çıktım bende yaşım küçük olmasına rağmen baya baya takıntı titizim burdan çıkan kadın o kadar kötü duruma getirmiş ki daha hala tam aralanmadi yani sağlığa zarar :)

Haftada bir temizlik yapsanız yeterli bence ..
Düzen çok önemli. .
Düzenli olunca iş hemen bitiyor. .

Cam kapi silme ve perde yıkayıp asma işi ne yardimci bayan çağırıyorum o da ayda yilda bir oluyor.
Ev temizliğini bir anda degil de kucuk parcalar halinde oda oda hallediyorum bana zor gelmiyor açıkçası ev supururkenki o toz tuy supruntu parcaciklarinin vakumlanirken çıkardıklari ses kilin tuyun toz obeklerinin supurgeyi yaklastirinca aniden yok olmasi ne güzel bir duygu cok tatmin edici rahatlatıcı bir his. Camasir ve bulaşık makinesini bosaltirkenki o temuzlik hissi lavobalari kopuk kopuk cifleyip parlatmak pisliklerin kopuklerle beraber suyla cekip gidişi....banyoyu cifleyip yikayip cekpasla kalan suyu gidere yollamak aman allahim ne hos hisler yerleri viledalayip suyu bosaltirken o pis suyun icindeki pisliklerle beraber klozetten cekip gitmesi yerlerin tertemiz olmasi ve o koku harika....ev isi bana terapi gibi geliyor. Hele ki ev süpürmeye bayılıyorummmm tutmayin beni ev supuresim geldi ama vakit gec...

Yukarida da yazmislar evinizde ne kadar cok esya ve ivir zivir ortu pirti varsa temizliği ve düzeni o kadar zor oluyor.en iyisi az esya. Hele ki o irilu ufakli aksesuarlar incik boncuklar...küçük ve cok yerine bir iki tane buyuk ve tamamlayici aksesuar kullanin ve ortu dantel cok az olsun o zaman toplu duruyor ev.
Simdiki aklim olsa halilarimi daha kucuk alirdim ince yolluk kullanirdim mesela. Kullandikca anlasiliyor bunlar.

Bende öyleyim biraz şimdi bi de küçük bebeğim var Allahtan onu bahane ediyorum halbuki çok uslu kuzum sadece kızımın bakımı konusunda çok titizim ev işlerinde eşim destek oluyor çok pratik ve hızlı dır sağolsun ben o şekilde hallediyorum arada kv geliyor ya da kendi annem gelip yapıyorlar derin temizligimi

Ben evli degilim, ama bazen korkuyorum evlenince beceremeyecek miyim diye. Seviyorum temizlik yapmayi ve temiz olmasini aslinda ama tembelim biraz. Bir de kiz kardesim hic yardim etmiyor, onun arkasini topluyor gibi hissediyorum canim sIkIliyor.

Benim tavsiyem, kulagina müzik tak, öyle yap temizligi, o zaman daha cok enerji geliyor. Bir de temizlik yaparken herseye klor/camasir suyu dökmeye bayiliyorum, cunku hemen parliyor ve o temizlik hissi harika oluyor.

Kabul etmiyorsa buyursun yardım etsin ozaman
Ayrıca hayat madem müşterek madem sizde çalışıyorsunuz karar alınacaksa müşterek alınıp uygulanmalı dayatılmalı
Ama size önerimde okadar pis olmayın en azından heryeri dip köşe yapacağınıza üstünden belli başlı şeyleri geçerek yapabilirsiniz.Genel temizlik içinde alın bir yardımcı yapsın,ayda bir .

Kabul etmiyorsa buyursun yardım etsin ozaman
Ayrıca hayat madem müşterek madem sizde çalışıyorsunuz karar alınacaksa müşterek alınıp uygulanmalı dayatılmalı
Ama size önerimde okadar pis olmayın en azından heryeri dip köşe yapacağınıza üstünden belli başlı şeyleri geçerek yapabilirsiniz.Genel temizlik içinde alın bir yardımcı yapsın,ayda bir .

Değil de ona verilen para haybeye gibi geliyor insana
nasıl haybeye olabilir ki?? çalışmayan kadın olsan tamam haybeye ama ben çalışıyorum bankacıyım işten 6da çıkıyorum 9a kadar çocuğumla ilgileniyorum. onu yatırdıktan sonra evi topla çamaşır bulaşık yemek yatmam 12 oluyor.
ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçireceğim bi hafta sonum var onu da temizliğe ütüye ayırsam ben neden çalışıyorum ki?
iyi yaşamak için çalışıyoruz. ayrıca eve yardımcı alarak ihtiyaç sahibi bir insanın daha para kazanmasına bu şekilde vesile olmuş oluyoruz. çöpe para atmıyoruz. nasıl bi kıyafet alıyorsun kendine işyerinde güzel temiz giyinmek için, nasıl makyaj malzemesi alıyorsan temizlikçi de o mantık..
helali hoş olsun bana ayda 2 kere geliyor dünyada benden mutlusu yok.. o kadar kazanıyorum kuaförü sevmem makyajı sevmem onlara vereceğim para oraya gidiyor ooohh canıma sefa..
hoş kuaförüm makyajım da olsa yine kadın alırdım. dünyaya 1 kere geliyoruz. onu de eşek gibi çalışıp bi de evi kazıyacağım diye harcayamam..

bir çok yoruma cevap verdim hepsini de okudum. ama en sonunda sana şunu söyleyeceğim. kocan evde yardımcı ise dünyada senden rahatı olamaz. yardımcı almana da gerek kalmaz. birlikte giriştiniz mi işe 2 saatte bitiyor haftada bir de yetiyor evde çocuk olmadıktan sonra..
çocuktan sonra da eşin yardım etse de vaktinin çoğu çocuğuna gideceği için yardımcı bence önemli. iyi yaşamak için çalışıyoruz zaten akşama kadar yokuz çocuğumuz için akşamları veya hafta sonları da vaktimizi temizliğe mi harcayalım..
bi de alem ne der diyen yorumlar var.
yeminle evim çok temiz olmadığı ve dağınık zamanlarda bir çok arkadaşım geldi bir gram kusuruma bakmadı. bakıyorlarsa da kendileri bilirler. bana gelen güler yüzüme arkadaşlığıma gelsin evimin temizliğini kontrol eden varsa kapımdan girmesin.
ben de dağınık pis evlere gittim kimseyi ayıplamadım. herkesin yaşadığı hayat kendine.. ben onları sevdiğim için gidiyorum. o evde yemek de yerim her yere de yayılırım.
diyeceğim o ki bir çok sebebin olabilir. temizliği sevmek zorunda değilsin.. önemli olan hayata 1 defa geliyoruz ve bu can bize emanet nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa.. asgari ölçülerde yapılması gerekeni yap gerisini koyver gitsin..
biz eşimle ve çocuğumla öyle yapıyoruz çok mutlu ve huzurluyuz. bizi de böyle seven bizim de böyle sevdiğimiz dostlarımız akrabalarımız var.. hayırlısı ile ülkemiz de bi refaha erse bizden mutlusu olmaz..

Ayy bende evde bomboş dursamda temizlik zor geliyor başladım mı da çok uğraşıyorum yoruluyorum bide soğukta zor oluyor klimalı odadan çıkıpta soğukta temizlik yapmak ölüm gibiiii yazın nasıl olcam bilmiyorum daha yeni evliyim yaz gelsiinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…