- 29 Mart 2012
- 2.498
- 4.706
- 333
- 41
- Konu Sahibi tomvejerry
-
merhaba.evinde akbaş besleyen bile var, bunlar ne ki =) mesela arkadaşımın boxerı, allahım yarabbim asık surat yerler onuu yeeeerrrr-ler. boxerlar çok şımarıktır ama, o sizin sahibiniz olur =)
ev yemeği yedirmezseniz, kaliteli mama ile beslerseniz (kaliteli mama tüy dökümünü azaltır, ağız kokusunu engeller) ve kışın 3, yazın 2 ayda 1 yıkarsanız köpeğiniz kokmaz, haliyle eviniz de. kimisi bilmediğinden düz mantık yürütüyor, ne kadar çok yıkarsa o kadar temiz olur köpek sanıyor, yanlış. aksine mantar oluyor böyle durumda.
temizliğe gelince torbalı değil, su hazneli süpürge edindiniz mi tamamdır.
merhaba.
Benim köpeğim 10 gunde bir yıkanıyor bilemediniz 3 haftada bir veterinerde bööyle onerdi çünkü dışarda geziyorlar evde kokular siniyor zaten kokmaya başlıyor.
En kaliteli organık 4*4 bir veterinerden aldıgımız mama verdik ayda belkiiiiiiii 1 kee yer sonra tavuk ister çiğer ister yaş mama ister, tüy dökülmesi normal zeten hergün ölü tüyler dökülmesi için eldiven aldık onunla severken döküyor
Yani yemek konusunda inatcı oldugu için inatlaşmıyorum zaten fit bir köpek inat edip 4 gun yemedi hemen zayıflıyor, zaten anormal birşey bende veterineride görmediği için şuanlıık öyle devam ediyoruz
vet.inizin önerisi garip geldi açıkçası, köpeklerin ph değeri bizimkinden farklı, fazla/aşırı yıkanma mantara sebep oluyor. hatta inanamayacaksınız ama 1 sene boyunca köpeğini yıkamayanlar var, sadece patisini siliyorlar. ben buna da karşıyım, neler siniyor hayvanın üstüne, bizim burnumuz almaz ama onlar o kokuları alıp rahatsız olurlar.
mama konusuna gelince bir yere yazmıştım bulursam buraya da kopyalıycam. hangi mamayı kullanıyorsunuz bilmiyorum, eğer pro plan, hill's, goody, eukanuba.. gibi bir markaysa bir daha almayın. bizim ülkemizde aşırı fiyata satılıp, yurt dışında market maması muamelesi gören mamalar bunlar. goody hariç, good bizim ülkenin market maması. bir de hill'sin reçeteli mamaları hariç.
vetinizin söylediği mamaya da güvenemezsiniz maalesef, çünkü ne satarsa onu almanızı isterben link bulucam şimdi size, belki buraya yapıştırırım, belki msj atarım gözünüzden kaçmasın diye.
yine bu konuya yazmışım meğer, 2. sayfaya bakarsanız listeyi görebilirsiniz, aşağılarda
Bizim mamamız science plan adlı bir mama. Hiçbir yan etki görmedim aksine kepeklenmesini giderdi tüyleri parladı
18 kilosunu 210 tl 'ye almıştık. .günde 500 gr yemesi alzım hafta da 1 yiyoor kuru mama oda kemik gelişimi için yediriyoruz mecburrenn bizimkisi onun yiyince kuru çok güzel ve normal yapıyor kakasını. Bayada hapur hubur yer di yer
Ben henüz bir sorun yaşamadım amamyla ama iyi oldu bunları öğrendiğim..science plan hill's markasının maması. içinde pancar küspesi olan mamalar dışkıyı sert ve az hale getirirler ki pancar küspesi köpeklere zararlıdır.
iyi bir mamanın içinde,
1. tahıl ya olmamalı ya da minimum olmalı (tahıl ve türevleri)
2. mısır, mısır unu, mısır glüteni olmamalı.
3. et unu/balık unu/tavuk unu içermemeli. un dedikleri şey mesela diyelim ki tavuk, tavuğun gagası, tırnakları dahil, toz haline getirilmiş hali. hani knorr bulyonlar var ya, onun gibi düşünebiliriz sadece daha zararlısı.
4. mama içeriği etse, etin cinsi yazmalı, et ve et ürünleri/türevleri dememeli.
5. yukarıda yazdığım gibi pancar küspesi içermemeli.
aynı zamanda haftada 1 kuru mama yiyor demişsiniz, geri kalan günlerde ne yiyor? ev yemeği yememeli çünkü. evde yapılan köpek yemekleri var evet ama içinde et/balık ya da tavuk, sebze ve bazı günler yoğurt içeriyor. arada da 1-2 diş sarımsak.
siz nasıl bir beslenme yaptırıyorsunuz?
ben normalde veterinere yıkatıyorum 10 gunde bir 60tl'ye ..
Ama bazen evdede yıkıyorum, köpek şampuanlarıyla kendi havlusu var duşa sokup sıcak suyla sonra fön makinesiyle yarım saat kurutuyorum
Ben henüz bir sorun yaşamadım amamyla ama iyi oldu bunları öğrendiğim..
Haftada bir yemiyor bile bazen kuru mama ,çiğer tavuk fileto yemek bizim yediğimiz , çok seviyor öyle kepek yada tüy aşırı dökmeside yapmıyor, ishal yapyor bazenn oda çiğerdenn normalmiş, yapacak birşey yok köpekle inatlaşamam yemiyor kuru mama ya yaş mama yicek oda gunde 5-6 paket versem doymaz.. Ya zaten sürekli geziyoruz çoook koşuyoruz yemek yemeden önce yemek yedikten sorna koşamsı kesinlikle yasak.! mide dönmesi dobermanlarda sıklıkla rastlanan bir olay ..bu şekilde ..
filtrekahve arkadasım ne güzel yazmıssın hepsini veterineri tabiki takip etmeli ama dediğin gibi her söylediğini de bir düşünmeli sattıklarını önermeleri konusunda katılıyorum bızede hılls önermisti evet tüy dökümü konusunda çok iyi pırıl pırıl benımkıler ama son ıkı aydır hills den daha iip ikyi içerik ve değerlere sahip mama kullanıyorum yıne cok memnunum mama konusu cok öenmlı bızım yedıklerımızı yıyen köpekler ılerleyen yaslarda cok saglıksız oluyor bende corba verıyorum mesela haftada bır falan ama ne verırsem vereyım mıutlaka mamasıyla verıyorum haftada belkı ıkı haftada bır oda sonra cunku kendı mamalarını ıstemıyorlar gecen ıkı hafta once mama kargoda kaldı bıkac gun mamasız kaldık nasıl doyurcam bılemedım hem saglıklı olsun hem doysun en guzelı mama ıle beslemek bız bugun yanındayız bıgun hasta falan olsak baskası bızım gıbı bakmaz kı o yuzden en guzelı kuru mama alıskanlıgı olmaı
bonacibonun içeriği olmaması gerekenlerle dolu olsa da, birlikte çalıştıkları veteriner olsun (yabancı kendisi), bonacibonun müdürü olsun üşenmeden sayfalarca sorulan soruya cevap veren insanlar.
1 kere 15 kiloluk aldım kızıma, hiç bir yan etkisi, kötü bir şeyi olmadı. bu 2 bey de bize, mamalarının içeriğini diğer mamaların içeriği ile karşılaştırmamamız gerektiğini anlattı. hatta çat kapı fabrikayı gidip gezebiliyorsunuz. kaç marka yapabilir bunu? tavukları mesela banvitten alıyorlarmış (sahiplerinin değil, gidip gezen birisinin söylediği bu). "yeri yalardım o derece temiz" demişti hattapremium mama adı altında satılan mamalardan daha çok güveniyorum bonaciboya.
pro plan, royal canin, hill's... vs rezalet mamalar bunlar, tek yaptıkları paramızı söğüşlemek ve fayda yerine zarar vermek.
dediğim gibi hills den gayet memnundum ama ıkı köpek olunca bıde sadece kuru mamayla beslenınce malıyetı cok oldu buda ıyı gıbı bakalım n&d yı tavsıye edersen bıde onu deneyelım gercı sureklı degıstırmekte ne kadar ıyı bılmıyorum ama
2 köpekle n&d zor olur... 12 kilosu türüne göre 180den başlıyor. iyi bir mama, en azından benim kızıma iyi geldi ama 2 köpekle zorlanırsınız. acana var mesela 13,5 kilosu 170-190 arası değişiyor, n&d den 1,5 kilo daha fazla.
memnunsanız değiştirmeyin bonaciboyu. tüm sene kullanıp, arada sırf tat değişikliği yapmak için alabilirsiniz belki, sıkılıyorlar malum.
bu arada çok kıskandım 2 köpüşbenim de olsun 3- 5-7-9 tane ne olur sanki
bu arada bir mamanın yarayıp yaramadığına karar vermek için 2-3 paket (büyük boy) bitirmek gerekirmiş, -miş diyorum çünkü kendi fikrim değil, pek mantıklı gelmedi bana.
ikiköpüş gercekten harıka biriyle olan sevgının ıkıye katlanması bıde onlar bırbırını bızden cok daha ıyı anlıyorlar mesela ufaklık gecen hafta reglı oldu ben suphelenıyordum zamanı gecmıstı cunku sabah fıstık cılegın kukusunu:)) gösterıp burnuyla bana nasıl sesler cıkarıyor bı görsen baktım kanaması baslamıs :) bırbırlerıne can yoldası oldular cilege kızacagımı anlayınca fıstık önume gecıp kızıyor bana yaklastırmıyor cılege :)
mama paketının yarısında anlarız bence market mamasını degıstırınce ben anlamıstım hemen pırıl pırıl olmustu fıstık :)
benim kız cadaloz, mümkün değil bir başka köpeğe tahammül etsin, eve sokmazsokakta da yanına yaklaşan köpeğe havlar, hırlar. 6 yaşında ve 6 senedir sadece 1 köpekle anlaştı, 1 tane arkadaşı var sadece
bu arada benim kzım da dişi, aynen kuku ve pıtış ismi
pıtışda iyiymiş sanırım seni paylasmak istemiyor o yüzden olabilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?