Evde buyuk kopek besleyen var mi?

merhabalar benim iki tane köpeğim var ve ikisindede evde bakıyorum :) bir tanesi golden 2 yasında dişi o çok yalnız kalmasın bir arkadası kardesı olsun dıye barınaktan bır tane cocker aldım :) kesınlıkle köpekler harıkalar tuvaler egıtımlerı var çok titiz biriysenız evde tabıkı cok zor ama bır arkadasımızın söyledıgı gıbı mama cok önemlı saglıklı olması acısından tuy dokmesını tamamen durdurmak ımkansız
acıkcası benım ıcıme sınmıyor sokakta bahcede balkonda bakmaya hele bu havalarda

Eklentiler

• $DSC04941.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 110
  • $DSC05079.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 109
bu benim oğlum alexEki Görüntüle 638233 Eki Görüntüle 638234 Eki Görüntüle 638235 Eki Görüntüle 638236

1yaşında şaun 30 gunluk aldım.

bu okadar zıpppıır ki baş edilmesi hükmetmesi baş etmesi zor. Onun tanrısı olmassanız sizi elinizde oyantır birçok insandan daha zekidir.

Biz 5 aylığa kadar halı sildik çünkü biizmki 5 aylığa kadar evden çıkmadı aşıları bitene kaadar, gocunmadım açıkcası tek sorun ses desibeli yuksek bir hayvan :) Küçükken çok havlardı dışarı çıkıp enerjide atamadıgı için..

Zaten herkeze rot yada golden oldugu için bu çok özell herkezde olmayan , zeki fit çevik bir hayvan!! Ama o benim oğlum

Şuan evimizde bir giysi odasını ona verdik , oryaa boyacıdan yere sermelik en büyük boy muşamba alıyoruz 1 ay gidiyor 1 metre kesiyorum yere seriyorum sağdan soldan bantlıyorum, saksı topragı alıyorum 3,5 paket 3 tl tanesi.. 5 gunde bir değiştiriyorum muşambayı , oraya çişini kakasını yapıyor..

Çişine toprak atıyoruz kaksını peçeteyle alıp wc atıp sifon çekiyorsunuz.

O odada apartman boşluk camı avr oda buyuk etken kokmamasından :) her muşamba değiştirmede çfli kloraklı suyla paspas toz almalar duvarlı silmeler yarım saatimi alıyor.

aslaaa başka bir yere yapmıyor! Gunde 2 kere koşuya çıykıyoruz oyun oynuyorz çıkmassa size hayatı zehir eder çünkü enerji atmassa eşya parçalaya bilir sizinle ugraşa bilir. Çok sevgi isteyen biri...

Doğrusu bizimki bize sevgi ve saygısından 3 gun dışarı çıkmasa en fazla evde koşturur fit oldugu için kuyrugunla kovalar bizimle debeleşr ennesinin erkeğii çok efendi ama agresifff eve sıkıyorsa biri gelssin kapı çalsınn obooo boboboboooo

böyle işte oglumu seviyorum ama herkezin bakabileceği bir köpek değil zor yani..

ben normalde veterinere yıkatıyorum 10 gunde bir 60tl'ye ..

Ama bazen evdede yıkıyorum, köpek şampuanlarıyla kendi havlusu var duşa sokup sıcak suyla sonra fön makinesiyle yarım saat kurutuyorum

merhaba.

Benim köpeğim 10 gunde bir yıkanıyor bilemediniz 3 haftada bir veterinerde bööyle onerdi çünkü dışarda geziyorlar evde kokular siniyor zaten kokmaya başlıyor.

En kaliteli organık 4*4 bir veterinerden aldıgımız mama verdik ayda belkiiiiiiii 1 kee yer sonra tavuk ister çiğer ister yaş mama ister, tüy dökülmesi normal zeten hergün ölü tüyler dökülmesi için eldiven aldık onunla severken döküyor

Yani yemek konusunda inatcı oldugu için inatlaşmıyorum zaten fit bir köpek inat edip 4 gun yemedi hemen zayıflıyor, zaten anormal birşey bende veterineride görmediği için şuanlıık öyle devam ediyoruz

Ne kadar sirin kopekleriniz
hayvan sevgisi bambaska birsey, sevince zor da olsa bakiyor insan ki zor gelmiyor ki sevdigine bakmak

Bende kendime bir tane alacagim gun icin sabirsizlaniyorum. Simdiden tahmin edebiliyorum olacaklari.. Hayatimin aski olacak bi anda

vet.inizin önerisi garip geldi açıkçası, köpeklerin ph değeri bizimkinden farklı, fazla/aşırı yıkanma mantara sebep oluyor. hatta inanamayacaksınız ama 1 sene boyunca köpeğini yıkamayanlar var, sadece patisini siliyorlar. ben buna da karşıyım, neler siniyor hayvanın üstüne, bizim burnumuz almaz ama onlar o kokuları alıp rahatsız olurlar.

mama konusuna gelince bir yere yazmıştım bulursam buraya da kopyalıycam. hangi mamayı kullanıyorsunuz bilmiyorum, eğer pro plan, hill's, goody, eukanuba.. gibi bir markaysa bir daha almayın. bizim ülkemizde aşırı fiyata satılıp, yurt dışında market maması muamelesi gören mamalar bunlar. goody hariç, good bizim ülkenin market maması. bir de hill'sin reçeteli mamaları hariç.

vetinizin söylediği mamaya da güvenemezsiniz maalesef, çünkü ne satarsa onu almanızı ister ben link bulucam şimdi size, belki buraya yapıştırırım, belki msj atarım gözünüzden kaçmasın diye.

yine bu konuya yazmışım meğer, 2. sayfaya bakarsanız listeyi görebilirsiniz, aşağılarda

Son düzenleme:

Bizim mamamız science plan adlı bir mama. Hiçbir yan etki görmedim aksine kepeklenmesini giderdi tüyleri parladı

18 kilosunu 210 tl 'ye almıştık. . günde 500 gr yemesi alzım hafta da 1 yiyoor kuru mama oda kemik gelişimi için yediriyoruz mecburrenn bizimkisi onun yiyince kuru çok güzel ve normal yapıyor kakasını. Bayada hapur hubur yer di yer

science plan hill's markasının maması. içinde pancar küspesi olan mamalar dışkıyı sert ve az hale getirirler ki pancar küspesi köpeklere zararlıdır.

iyi bir mamanın içinde,

1. tahıl ya olmamalı ya da minimum olmalı (tahıl ve türevleri)
2. mısır, mısır unu, mısır glüteni olmamalı.
3. et unu/balık unu/tavuk unu içermemeli. un dedikleri şey mesela diyelim ki tavuk, tavuğun gagası, tırnakları dahil, toz haline getirilmiş hali. hani knorr bulyonlar var ya, onun gibi düşünebiliriz sadece daha zararlısı.
4. mama içeriği etse, etin cinsi yazmalı, et ve et ürünleri/türevleri dememeli.
5. yukarıda yazdığım gibi pancar küspesi içermemeli.

aynı zamanda haftada 1 kuru mama yiyor demişsiniz, geri kalan günlerde ne yiyor? ev yemeği yememeli çünkü. evde yapılan köpek yemekleri var evet ama içinde et/balık ya da tavuk, sebze ve bazı günler yoğurt içeriyor. arada da 1-2 diş sarımsak.

siz nasıl bir beslenme yaptırıyorsunuz?

Ben henüz bir sorun yaşamadım amamyla ama iyi oldu bunları öğrendiğim..

Haftada bir yemiyor bile bazen kuru mama ,çiğer tavuk fileto yemek bizim yediğimiz , çok seviyor öyle kepek yada tüy aşırı dökmeside yapmıyor, ishal yapyor bazenn oda çiğerdenn normalmiş, yapacak birşey yok köpekle inatlaşamam yemiyor kuru mama ya yaş mama yicek oda gunde 5-6 paket versem doymaz.. Ya zaten sürekli geziyoruz çoook koşuyoruz yemek yemeden önce yemek yedikten sorna koşamsı kesinlikle yasak.! mide dönmesi dobermanlarda sıklıkla rastlanan bir olay .. bu şekilde ..

ben normalde veterinere yıkatıyorum 10 gunde bir 60tl'ye ..

Ama bazen evdede yıkıyorum, köpek şampuanlarıyla kendi havlusu var duşa sokup sıcak suyla sonra fön makinesiyle yarım saat kurutuyorum

10 günde bir yıkatmak çok sağlıklı değil ama kısın 2-3 ayda bır yazında ayda bır uygun olanı , çünkü köpeklerin derisinin kendine özel bir yapısı var o yüzden çok sık yıkamak bu yapıyı bozuyor, bunu veterinerin önermesi çok ilginç ben hep kendim yıkıyorum bu arada yazın güneşe çıkıyoruz öyle kuruyor kısın da saobanın önunde fön makınesıyle dedıgınız gıbı ama bence su sık yıkama olayını arastırın detaylı

filtrekahve arkadasım ne güzel yazmıssın hepsini veterineri tabiki takip etmeli ama dediğin gibi her söylediğini de bir düşünmeli sattıklarını önermeleri konusunda katılıyorum bızede hılls önermisti evet tüy dökümü konusunda çok iyi pırıl pırıl benımkıler ama son ıkı aydır hills den daha iip ikyi içerik ve değerlere sahip mama kullanıyorum yıne cok memnunum mama konusu cok öenmlı bızım yedıklerımızı yıyen köpekler ılerleyen yaslarda cok saglıksız oluyor bende corba verıyorum mesela haftada bır falan ama ne verırsem vereyım mıutlaka mamasıyla verıyorum haftada belkı ıkı haftada bır oda sonra cunku kendı mamalarını ıstemıyorlar gecen ıkı hafta once mama kargoda kaldı bıkac gun mamasız kaldık nasıl doyurcam bılemedım hem saglıklı olsun hem doysun en guzelı mama ıle beslemek bız bugun yanındayız bıgun hasta falan olsak baskası bızım gıbı bakmaz kı o yuzden en guzelı kuru mama alıskanlıgı olmaı

illa kuru mamayla besleyin demiyorum ama evde yapıyorsanız, içinde tuz, baharat, salça olmamalı. evet şapırt şupurt yerler ancak ileriki yaşlarda çok sorun çıkar, diş dökülmelerine kadar. zaten kuru mamayı yememe sebebi diğer yemeklerin tadını almış olması olabilir. BARF diye bir beslenme şekli var, uygulayanlar var. özünde çiğ diyet ama genelde çok hafif haşlıyorlar etleri, içine sebze çeşitleri ekleyip yediriyorlar. haftada 1 de çiğ kemik kemiriyor, belli bir kemikti ama unuttum şimdi. yaş mama ise günde değil, haftada 1 olmalı ve kaliteli bir marka olmalı pedigree gibi markaların yaş maması olmamalı.

hangi markayı kullanıyorsunuz merak ettim? ben kızıma büyük paket alıyorum, dönüşümlü olarak n&d ve acana alıyorum. n&d dışkısını cıvık yapıyor, ishal cıvıklığı değil de, öyle kupkuru olmuyor, ağız kokusunu da hemen hemen sıfıra indiriyor. bazı mamalar kızıma bölgesel tüy dökümü yaptı, sırtta değil, göğüs kafesi civarında, bir tek n&d geçirdi bu durumu, tüylerle kaplandı bölgesi.

acana ise biraz daha sert yaptırıyor dışkısını, tüy dökümü n&d ye göre artıyor, ağız kokusu problemi yok.

bu 2 mamadan başkasını almıyorum artık. bir tane yurt dışı sitesi buldum, bizde olmayan ama kat be kat kaliteli mamaları satıyorlar, bizde olanları ise 60-70 lira daha ucuza satıyorlar ama maalesef ülkemize gönderimleri yokmuş.

kuru mama alışkanlığı evet güzel, tatile gidilse bile hemen paket taşınıyor, diğer türlü ne yiyecek o yiyecek nerede yapılacak, annene bıraksan kadıncağız nasıl yapsın.

mama konusunda artık kurt oldum desem yeri, araştıra araştıra beynim dönüyor ama olsun

canım fıstıkın ılk yıllarında market maması kullandık en cokda pedıgre ben magazacılık yaptıgım ıcın bır yıllık toptan almıstım sonra bitti tasındık falan veteriner degıstırdık sonra o veterınerımız hılls önerdı o cok ıyı geldı gercekten sonra ıkıncı cadım gelınce hılls tek basına cok malıyetlı geldı veterınere danıstık ucuz bı mamayla karıstırsak dıye oda market maması verırsenız hıllsın ıyı etkısınıde yok eder dedı petschoıce dıye bı mama onerdı ıkısını karıstırıp verıyordum sonra bı ay sadece pets choıce verdım

sımdı ıkı haftadır da BonaCibo - Taze Kuzu Etli Köpek Maması verıyorum bende arastırırken buldum bı cok kısı cok ıyı dıye bahsetmıs bızdede sımdılık ıyı gıdıyor ama daha cok yenı bırde petschoıce kahvelıcıkolatalı bır kokuya sahıptı onu cok sevıyorlardı bu bıldıgın kuzu kokuyor:) hılls tuy dokumunde cok ıyı gelmıstı ama bunu daha net bısey soyleyemem hılls tende senın gıbı yorum yapan bırkac kısı sayesınde vazgectım

bonacibonun içeriği olmaması gerekenlerle dolu olsa da, birlikte çalıştıkları veteriner olsun (yabancı kendisi), bonacibonun müdürü olsun üşenmeden sayfalarca sorulan soruya cevap veren insanlar.

1 kere 15 kiloluk aldım kızıma, hiç bir yan etkisi, kötü bir şeyi olmadı. bu 2 bey de bize, mamalarının içeriğini diğer mamaların içeriği ile karşılaştırmamamız gerektiğini anlattı. hatta çat kapı fabrikayı gidip gezebiliyorsunuz. kaç marka yapabilir bunu? tavukları mesela banvitten alıyorlarmış (sahiplerinin değil, gidip gezen birisinin söylediği bu). "yeri yalardım o derece temiz" demişti hatta premium mama adı altında satılan mamalardan daha çok güveniyorum bonaciboya.

pro plan, royal canin, hill's... vs rezalet mamalar bunlar, tek yaptıkları paramızı söğüşlemek ve fayda yerine zarar vermek.

dediğim gibi hills den gayet memnundum ama ıkı köpek olunca bıde sadece kuru mamayla beslenınce malıyetı cok oldu buda ıyı gıbı bakalım n&d yı tavsıye edersen bıde onu deneyelım gercı sureklı degıstırmekte ne kadar ıyı bılmıyorum ama

2 köpekle n&d zor olur... 12 kilosu türüne göre 180den başlıyor. iyi bir mama, en azından benim kızıma iyi geldi ama 2 köpekle zorlanırsınız. acana var mesela 13,5 kilosu 170-190 arası değişiyor, n&d den 1,5 kilo daha fazla.

memnunsanız değiştirmeyin bonaciboyu. tüm sene kullanıp, arada sırf tat değişikliği yapmak için alabilirsiniz belki, sıkılıyorlar malum.

bu arada çok kıskandım 2 köpüş benim de olsun 3- 5-7-9 tane ne olur sanki

bu arada bir mamanın yarayıp yaramadığına karar vermek için 2-3 paket (büyük boy) bitirmek gerekirmiş, -miş diyorum çünkü kendi fikrim değil, pek mantıklı gelmedi bana.

ikiköpüş gercekten harıka biriyle olan sevgının ıkıye katlanması bıde onlar bırbırını bızden cok daha ıyı anlıyorlar mesela ufaklık gecen hafta reglı oldu ben suphelenıyordum zamanı gecmıstı cunku sabah fıstık cılegın kukusunu:)) gösterıp burnuyla bana nasıl sesler cıkarıyor bı görsen baktım kanaması baslamıs :) bırbırlerıne can yoldası oldular cilege kızacagımı anlayınca fıstık önume gecıp kızıyor bana yaklastırmıyor cılege :)

mama paketının yarısında anlarız bence market mamasını degıstırınce ben anlamıstım hemen pırıl pırıl olmustu fıstık :)

benim kız cadaloz, mümkün değil bir başka köpeğe tahammül etsin, eve sokmaz sokakta da yanına yaklaşan köpeğe havlar, hırlar. 6 yaşında ve 6 senedir sadece 1 köpekle anlaştı, 1 tane arkadaşı var sadece

bu arada benim kzım da dişi, aynen kuku ve pıtış ismi

pıtışda iyiymiş sanırım seni paylasmak istemiyor o yüzden olabilir :)

pıtışda iyiymiş sanırım seni paylasmak istemiyor o yüzden olabilir :)

şans eseri bir eğitmenle tanıştım anlattım cadalozun durumunu, yabancılara sevdirmez (sokaktaki insanlara), eve gelen biri ilk defa gelmişse yine sevdirmez (yabancı oluyor onun için yine), çocuklara sevdirmez, çocukları sevmez, hiç bir kedi-köpekle anlaşmaz.

velhasıl, eğitmen, evde fazlasıyla sevildiği için, başkalarının sevgisini istemiyor, ihtiyacı yok demişti. haklı adam. yorgunluktan halim olmasa da, masajı yapılır, sevilir, konuşulur (konuş diye ağzına vurur insanın, söylediğin hoşuna gitmezse "naptın sen" gibi, ağzını kapatır sus diye... bu danaların marifetleri ve yaptıkları anlat anlat bitmez.

işin kötü tarafı, hiç köpekle yaşamamış birisine anlattığın zaman inanmıyor, kadın kafayı yemiş galiba diye düşünüyorlar 1-2 arkadaşım neyse ki şahit oldu bazı yaptıklarına da, artık ne anlatsam inanıyorlar.

kim kimi eğitiyor bilemiyorum bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…