evde de olmuyor işte de :(

pumpkin2017

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
44
65
3
35
selam kızlar,

6 yıllık bir çalışma hayatım var..
geçen yıl şubat ayı gibi işten çıkıp kızıma bakmaya karar verdim..
o 6 aylık dönemde de işsizlik maaşı aldım..
İşsizlik maaşım bitince kendimi işe yaramaz hissetmeye başladım..
Eşimden para istemek zoruma gitmeye başladı..evde sıkılmaya başladım..
Yaşım 27..
şimdi iş hayatına dönmezsem bir daha zor dönerim diye düşünerek tekrar işe girmeye karar verdim ve girdim..

5 aydır çalışıyorum..Şimdi de evi bebeğimi çok özlüyorum..2 buçuk yaşında bir kızım var..
Sabahları of lanet olsun şimdi alarm çalacak modlarına giriyorum..
Çalışmak mı çalışmamak mı sorusu beynimi yiyor..
Saçmalama özel sigortan bile var kızına bile özel sigorta yaptırabildin maaşın var otur oturduğun yerde diyorum..Sonra da kızımın bu zamanları bir daha geri gelmeyecek onu çok özlüyorum..Uykusuzluktan ölüyorum..Sabah ezanıyla çıkıyorum evden ama diyorum :( Bunca eziyete değer mi diyorum..

Aklımda sorular sorular yani..
Ve çok mutsuz hissediyorum kendimi..
Yok mudur bana destek olabilecek birileri :(
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

Bence çalışın.benim 3 çocuğum var
Bırakacak kimsem yok.eger 3 çocuğumu Emanet edebileceğim birisi olsaydı kesinlikle çalışırdım
Sonuçta onlara da bı gelecek lazım
Para şimdi ihtiyaç yoksa birikir çoçuklarımız büyüyünce kullanılır
Ama ben evde boş yere duruyorum gibi geliyor

Benim kızım da 2 yaşında ve memurum. Çok yakında iznim bitecek o kreşe ben işe. Zor olacak farkındayım. Benim de annem çalıştı ve şu anda emekli. Bakıyorum geçmişe en güzel okullarda okudum, iyi kurslara gittim, her sene tatilere gittik, iyi giyindim. Şimdi emekliler annem de babam da. Evleri var, maaşları var. Eğer ekonomik durumları kötü olsaydı bir de onlara üzülecektim.

Zaten bir kaç sene sonra okula başlayacak mecbur. Hazır işi bulmuşken çalış derim çalışan bir annenin çalışan kızı olarak...

Bence çalışın.benim 3 çocuğum var
Bırakacak kimsem yok.eger 3 çocuğumu Emanet edebileceğim birisi olsaydı kesinlikle çalışırdım
Sonuçta onlara da bı gelecek lazım
Para şimdi ihtiyaç yoksa birikir çoçuklarımız büyüyünce kullanılır
Ama ben evde boş yere duruyorum gibi geliyor
Cocuklariniz buyudugunde calisirsiniz sakin kendinizi yetersiz hissetmeyin. Siz cocuk buyutuyosunuz azimsanicak bi olay degil bu. Yalnizca en kucuk de okullu olmaya yaklastiginda is aramaya baslayin derim..

selam kızlar,

6 yıllık bir çalışma hayatım var..
geçen yıl şubat ayı gibi işten çıkıp kızıma bakmaya karar verdim..
o 6 aylık dönemde de işsizlik maaşı aldım..
İşsizlik maaşım bitince kendimi işe yaramaz hissetmeye başladım..
Eşimden para istemek zoruma gitmeye başladı..evde sıkılmaya başladım..
Yaşım 27..
şimdi iş hayatına dönmezsem bir daha zor dönerim diye düşünerek tekrar işe girmeye karar verdim ve girdim..

5 aydır çalışıyorum..Şimdi de evi bebeğimi çok özlüyorum..2 buçuk yaşında bir kızım var..
Sabahları of lanet olsun şimdi alarm çalacak modlarına giriyorum..
Çalışmak mı çalışmamak mı sorusu beynimi yiyor..
Saçmalama özel sigortan bile var kızına bile özel sigorta yaptırabildin maaşın var otur oturduğun yerde diyorum..Sonra da kızımın bu zamanları bir daha geri gelmeyecek onu çok özlüyorum..Uykusuzluktan ölüyorum..Sabah ezanıyla çıkıyorum evden ama diyorum :KK43: Bunca eziyete değer mi diyorum..

Aklımda sorular sorular yani..
Ve çok mutsuz hissediyorum kendimi..
Yok mudur bana destek olabilecek birileri :KK43:
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
Hafta sonlari ne gune duruyo veya aksamlari? Onemli olan kaliteli vakit gecirmektir. Tabi gelecek icin gunumuz icin para gerekiyo.senin psikolojin icin de faydali olmali calismak kendi parani kazanmak. Cocugunun istedigi bi seyi alamamak daha cok sikar canini ya da bahsettigin saglik hizmetlerinden yararlanamamak..

Benim kızım da 2 yaşında ve memurum. Çok yakında iznim bitecek o kreşe ben işe. Zor olacak farkındayım. Benim de annem çalıştı ve şu anda emekli. Bakıyorum geçmişe en güzel okullarda okudum, iyi kurslara gittim, her sene tatilere gittik, iyi giyindim. Şimdi emekliler annem de babam da. Evleri var, maaşları var. Eğer ekonomik durumları kötü olsaydı bir de onlara üzülecektim.

Zaten bir kaç sene sonra okula başlayacak mecbur. Hazır işi bulmuşken çalış derim çalışan bir annenin çalışan kızı olarak...

+1

Cocuklariniz buyudugunde calisirsiniz sakin kendinizi yetersiz hissetmeyin. Siz cocuk buyutuyosunuz azimsanicak bi olay degil bu. Yalnizca en kucuk de okullu olmaya yaklastiginda is aramaya baslayin derim..

İyiniyetli bir düşünce ama pratikte karşılığı pek olmuyor,arkadaşım avukat iş deneyimi olmadan evlendi çocuğu oldu 4 sene evde oturdu kızı bu sene kreşe verip başlamak istedi ama herkes tecrübe soruyo, stajyer gibi başlatmak istemişler oda zor gelmiş benden küçüklerden akıl mı alıcam diyo, e yaşça küçük ama 5 6 senedir çalışıyo elbette akıl alacak yeri geldi mi, zor geliyo, ha diyince hemen iş bulunmuyo

Benimkiler biri 3 yaşında küçükler 4 aylık (ikizlerim var)
Kendimi zaten yetersiz hissediyorum
Bu duyguyla baş etmek de zor hepsine aynı anda yetemiyorum ki:(
Ama Rabbim sağlık versin inşallah da belki evde örgü falan yapabilirim

Ama ben çocukları bırakabilecek bı akrabam olsaydı yanımda kesinlikle çalışırdım
Çocuklar için

Hafta sonlari ne gune duruyo veya aksamlari? Onemli olan kaliteli vakit gecirmektir. Tabi gelecek icin gunumuz icin para gerekiyo.senin psikolojin icin de faydali olmali calismak kendi parani kazanmak. Cocugunun istedigi bi seyi alamamak daha cok sikar canini ya da bahsettigin saglik hizmetlerinden yararlanamamak..

haftaiçi 8- 5 buçuk çalışıyorum.
Haftasonları evdeyim.
kızım iyice dillenmeye başladı artık
gün içinde aradığımda anne sen nerdesin ne yapıyorsun falan diyor :)
yada akşam eve gidince anne sen neredeydin yada nerden geldin diye soruyor cadı
cici annemm aşkımm falan diye de sarılıyor..
O da beni özlüyor yani :(

hepimiz ayı gel gitleri yaşadık
işiniz yerinde güzel bir işse çalışın derim
büyük kızım ben işe giderken ağlar üzülürdü
şimdilerde iyiki çalışmışsın anne der :)

Kızım uyurken çıkıyorum evden sabah o kaosu yaşamıyoruz allahtan
inşallah yıllar sonra benim kızım da aynı şeyi söyler..
Sayenizde kendimi telkin ediyorum :)

+1

İyiniyetli bir düşünce ama pratikte karşılığı pek olmuyor,arkadaşım avukat iş deneyimi olmadan evlendi çocuğu oldu 4 sene evde oturdu kızı bu sene kreşe verip başlamak istedi ama herkes tecrübe soruyo, stajyer gibi başlatmak istemişler oda zor gelmiş benden küçüklerden akıl mı alıcam diyo, e yaşça küçük ama 5 6 senedir çalışıyo elbette akıl alacak yeri geldi mi, zor geliyo, ha diyince hemen iş bulunmuyo
Malesef tecrube soruyolar, sizin de dediginiz gibi is arkadasinin yasina degil is bilgisine bakmak gerek. Meslegimiz ne olursa olsun ilk is hayatimizda en altlardan baslamak gerekicek. Umarim is bulabilir arkadasiniz.

Gercekten zor durum ama bence birdaha cik gir yapmayin devam calisin. Zaten 3 yasina girmesine az kalmis ondan sonra zaten kres o yastaki cocuklar icin en uygunu oluyor gelisme acisindan. Daha az saatler calisma imkaniniz yokmu

part time işler de baktım ama bana pek uygun gelmedi.
Tam zamanlı çalışıyorum şuan
Yine de cumartesi pazar çalışmadığıma şükrediyorum..
Ah şu sabah gece gibi uyanmalar olmasa :(

kızın 2,5 yaşındaymış. yakında kreşe, sonra da okula başlar. bence çalışmak iyidir. işin iyiyse tereddüt etme. şu çalışma imkanları da bi daha gelmeyebilir.

Çalışmama fikrini her aklınıza getirdiğinizde, sabahları uyanırken özellikle, çalışmadığınız, kendi paranızı değil eşinizden para istemek zorunda kaldığınız günleri getirin aklınıza.
Şimdi kızınız küçük ama biraz daha büyüdüğünde ona kendi paranızla her istediğini alıp, gezmelere götürmek emin olun çok keyifli olacaktır. Çalışan anne çocuğu olmanın da ayrı güzellikleri, avantajları var:)

haftaiçi 8- 5 buçuk çalışıyorum.
Haftasonları evdeyim.
kızım iyice dillenmeye başladı artık
gün içinde aradığımda anne sen nerdesin ne yapıyorsun falan diyor :)
yada akşam eve gidince anne sen neredeydin yada nerden geldin diye soruyor cadı
cici annemm aşkımm falan diye de sarılıyor..
O da beni özlüyor yani :KK43:
Cok tatli bi anne kiz iliskisi:KK200: kiziniza da ornek olucaksiniz ilerde o da hayata karismak isticek ve bu fikir onu korkutmicak cunku annem cok guzel basarmisti bunu dicek. Siz yeterki her aksam kiziniza yeterli zamani ayirin onu dinleyin ve anlayin. Saglikli bi iliskiniz olsun :anne:

çalışmak gibisi yok diye düşünenlerdenim
ilk çocuğum oldu işi bıraktım.
çocuğuma baktım.
ikinci oldu o da 2 yaşına geldiğinde ben de çalışmayı kafama koydum.
7 sene evde oturmuştum ve çok sıkılmıştım.
artık çalışmalıyım diye düşündüm ve kpss ye asıldım. memur oldum şükür bin kere
3. çocuğum da oldu memur iken . 3 aylıkken işe geri döndüm.
şu an 18 aylık ve çalışmak güzel . çok güzel.
kişiye göre değişiyor belki çalışma isteği. bu senin kararın olmalı
ama evde de 1 yıl oturduktan sonra artık çalışmam lazım diyorsun . ev işleri rutin bi süre sonra bunaltıyor . işe yaramaz hissettiriyor

Back
X